Filmtajm

Ni får skratta hur mycket ni vill, helt okej! Ni kan även skriva hur mycket jag sliter och drar i honom och hur dåligt jag rider. Jag tror ändå att ni aldrig kommer förstå hur mycket kraft den lilla varelsen har. Haha. Att jag ens lägger upp detta, skrattar så jag dör.


Kommentarer
Postat av: Matilda Jansson

Haha guuud jag dör! Ser ut som att han bara skiter totalt i dig och lika gärna skulle kunna hoppa banan själv, typ "jag kan själv" vilken gosse att vara stark! ;)

Svar: you know it ;) hahah
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-20 @ 21:24:03
URL: http://matildajjansson.webblogg.se/
Postat av: Lina - TeamPonnys

Hahah jag dör vad söt han är, han struntar ju helt i dig lillen. Tycker inte de ser så illa ut egentligen. Rider en ponny som kan bli sjukt stark ibland och det ser likadant ut när jag hoppar honom. Man måste ju får ha lite kontroll liksom ;)

2013-07-20 @ 22:44:27
URL: http://teamponnys.blogg.se
Postat av: Fiffi

Inget imot dig du rider skit bra men jag undrar bara om du har provat att sitta ner sätta tyngden o rumpan och rumpan i sadeln ? Och sedan ta och ge hela tiden?
Jag red en ponny som bara drog och jag bromsade bara normalt och jag stod upp. Sedan sa en kompis till mig vrf sitter du inte ner så gjorde jag det och det gick bättre sedan sa en annan vän till mig ta och ge hela tiden så gjorde jag det med och nu han jag ha vilken farm som helst. :).

Svar: Jag har prövet, tro mig. Men han är näst intill omöjlig att sitta ner på då han är så jäkla studsig när han taggar sådär. Då blir det motsats effekt, att man driver med sitsen istället. Jag ger och tar så mycket jag kan, men alltså det går inte att beskriva. Det är som att försöka släppa ett rullande flygplan, varje gång du släpper efter drar ha med en så man åker framåt... :(Men tack för tipsen! :)
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-20 @ 22:48:05
Postat av: Alexandra Jeppsson

Jag vet att du inte gör det med vilja men blir du aldrig rädd för de här skräckscenariona man hört om att man kan knäcka näsbenet? Jag vet att jag blir skitorolig om jag råkar ta för mycket i min häst ( har hack när vi rider ut) :/
Men som några sa, det ser ju inte illa ut annars. Han tar bara sina chanser nu när han kan haha ;)

Svar: Jo, jag tänker på det HELA tiden. Jag ville först inte rida honom på hack för jag var så rädd att jag skulle knäcka det. Men så fort vi fattar galopp så glömmer jag bort det, för då är det mer: Flyga som fan eller få stopp på honom.
Sedan har jag valt att ha hacket ganska högt upp, så jag tror inte det kan brytas vid den punkten jag har det. Men självklart är jag rädd för det, livrädd. :( :)
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-20 @ 23:35:17
URL: http://alexandrajeppsson.horseworld.se
Postat av: Rode

Haha skön! Så härligt att du kan ta det med ro också och faktiskt kunna skratta åt det. :) Det verkar som ni hade kul idag ändå? :)
Perfect match är ni hur som helst!

Svar: Haha, alltså hur förjävlig han än var att rida så kan jag inte sluta skratta åt filmen. Han säger typ: Ey du, nu kör vi. Hänger du inte med gör jag det själv. Sedan jag uppe på ryggen: Men stanna då för i helveteeeee!

HAHA
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-21 @ 00:08:41
URL: http://coriniz.blogg.se
Postat av: l.

Du måste sluta nedvärdera dig själv. Man ser hur svår din häst är men du klarar det bättre än någon annan. Dessutom ser det inte inte alls så hemskt ut! Jag tycker du ska vara stolt och glad för du har uppnått något med din ponny som vissa aldrig gör; att få hästen att verkligen tycka det är roligt. Var tacksam över att ha en levnadsglad, pigg och taggad häst även om det också har sina nackdelar. Och var stolt över att det är med DIG på ryggen och under din omvårdnad han är så här happy! Lyckas man tända och behålla gnistan&viljan i hästen kommer det andra ordna sig på vägen om man kämpar på som ni gör. Härligt att se film på er oavsett om ni utgår efter första hindret eller om ni nollar en maxad bana, för ni är jävligt fräcka tillsammans!

Svar: Åh vad roligt att höra, jag blir jätte jätteglad! Ja, den dagen C inte längre tycker det är roligt att hoppa är det något allvarligt fel på honom. Och jag dömer honom inte, den glädjen och energin har utstrålar får mig själv att le av lycka!
Och ja, jag själv är så trött på folk som "gömmer undan" resultat ch filmer så fort dom får 2 stopp i en klass. Inte lustigt att andra får ångest över när det inte går bra för dom. Jag vill visa allt vi går igenom, det gör allt mycket mer verklighetstroligt! :)
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-21 @ 00:37:57
Postat av: Clara

Jag tycker inte alls det ser så dåligt ut som du säger! Han är tung eller stark i handen, du faller fram i landningen när han drar dig nedåt och hinner flyta iväg på den tiden, men absolut inte kaos. Du har ju knappt ridit på hackamore på honom!
Är supersvårt att ge konstruktiv kritik när man inte ridit hästen, men har du testat att stå i tvåpunktssits? Alltså väldigt nära sadeln men ändå så att sittbenen i uppe. Nu växlar du mellan trepunkt och sittning vilket jag tycker funkar perfekt på sega hästar, men på de med mer fart i står jag väldigt nära sadeln så jag slipper driva på med sitsen i studsen som du säger men har närmare ner så att säga när jag sätter mig. Känsliga hästar brukar reagera mindre då.

Svar: Nej det har jag faktiskt inte.. Kanske något att testa? Han funkar ju utmärkt på det sättet jag rider nu, FASST då med bett. Kanske ska jag själv agera lite annorlunda på hacket. Tack för tipset! :)
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-21 @ 02:40:48
Postat av: Emilia - BRKRYTTARE

Man ser verkligen hur lite han bryr sig om dig! Det är så synd för ni har ju annars bra språng även om det går fort. Men dethär om att du är rädd för att krossa nosbenet: du måste dra riktigt hårt, med all din kraft för att det ska kunna krossas. Jag förstår att du är rädd för jag har ridit på hack på vissa hästar, men somsagt måste man dra eller rycka väldigt hårt för att det ska finnas en chans :)

2013-07-21 @ 09:14:14
URL: http://brkryttare.blogg.se
Postat av: Henrietta

Tänkte precis skriva de som Clara skev! :) tycker du rider han himla bra men som sagt ett tips är att ställa sig upp lite :) du kanske har testat de men som tips liksom :) har en ponny som oxå väldigt pigg och stutsig. Han är så känslig och lyssnar på minsta lilla grej:) sen vet jag ju inte hur chuck är eftersom jag inte ridit han men du hittarsäkeet en lösning snart :) lycka till idag på tävlingen!

2013-07-21 @ 10:58:05
Postat av: Linn Strelin

HAHA CHUCK <3

2013-07-21 @ 13:28:37
URL: http://ztreliin.se
Postat av: Michaela

Tkr du gör det skitbra! Vet hur det är att ha en övertaggad häst som stänger av och endast vill hoppa och springa. Du ska ha mkt beröm för att du försöker ta tag i problemet istället för att ge upp! STARKT jobbat tkr jag och att du vågar lägga ut filmen!

2013-07-21 @ 13:57:14
Postat av: Andrietta

HAHAHA, mycket cred till dig dock som kan ta det med ro... Dock tycker jag han hoppar riktigt fint! :)

2013-07-21 @ 18:17:53
URL: http://andriettajosefin.horseworld.se/
Postat av: Jennifer

haha ser lite roligt ut, men du rider väldigt duktigt ändå. Min ponny var också så där ett tag läskigt men man kan ändå inte sluta skratta åt det. Det tipset Clara gav i någon kommentar ovan funkar jätte bra, sitter alltid så på pigga hästar :)

2013-07-21 @ 19:04:11
URL: http://zandberg.blogg.se
Postat av: Fanny Björkman Sjölund

Jag tycker inte du ska vara så hård mot dig själv det ser ju bra ut till en början, men så ser han ut att bli mer och mer taggad ju längre in i banan ni kommer. Men det är bara på ett igen! :)

2013-07-22 @ 14:16:17
Postat av: Agnes

Testat att rida honom på ett hackamore med längre skänklar? Vet att man inte får tävla på det men du kan ju träna med det hemma så kanske det blir lite lättare sen på tävling :)

2013-07-22 @ 16:32:14
Postat av: Isabelle

Jag tycker absolut inte att det är så illa som du säger, men jag vill bara påpeka att det inte är vad som görs i munnen som får hästen att lyssna. Visst, ryttaren kan dra så mycket att hästen får ont och därför stannar, men det tycker inte jag räknas. Försök att träna mer på din sits och inverkan på sitsen. En pigg häst kan ridas utan träns och ändå stanna - det handlar om sits, förtroende och samarbete. Annars, bra jobbat!

2013-07-23 @ 20:44:27
Postat av: Jill rönningen

Haha min ponny är sååå lik din när det kommer till hoppning!! Hon bara kör sitt race och skiter fullständigt i mig.. Så mycket hat man får, tills de får testa att hoppa ponnyn själva. Då blir dom tysta haha! Du rider skitbra och jag förstår varenda grej du gör i såna här situationer ;)

Svar: Haha, verkligen ;)
carolinebagfeldt.blogg.se

2013-07-24 @ 03:53:19
URL: http://redlabels.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0