ALVEN GÄSTBLOGGAR

Hej!
Passar på att smyga in på Carros blogg nu när hon i våran kära huvudstad. Vad ska man kalla detta, typ blogrape? Haha nä men ni förstår iallafall vad jag menar. Hon skulle göra något på min bloggis också, man vet liksom aldrig vad som dyker upp när det gäller den tjejen alltså!
 
Ni kanske har hört talas om mig här lite förut, jag har både varit duktig och filmat en (skakig) film och mockat Chuckis bajs när Carro behövt hjälp.
 
Alvida Heyne heter jag iallafall och är en (nästan) helt vanlig tjej som bor på den kalla ön Öland. På fritiden har jag häst i samma stall som Caroline, min lilla Akropol.
Rider även till Lacoste, en 6-årig c-ponny valack som tyvärr just nu är skadad, mer om skadan kan ni läsa om på min egen lilla blogg HÄR. Rider också in 3-åringar.
 
Jag tävlar just nu bara på lokal nivå men räknar med att gå upp till sommaren om inte planerna ändras, vilket är ganska troligt att dom gör.
Några saker om mig själv då?
  • Helt ärligt, hatten av. Jag är en väldigt känslosam människa. Ni hör mig bla gråta i videon där Carro flyger in i väggen på Matsträningen.
  • Jag har aldrig i hela mitt liv varit på en Horse Show, never ever! Varken Falsterbo, Göteborg eller Stockholm, men nu är biljetterna till GHS bokade iallafall!
  • Jag älskar ekorrar, alltså seriöst. Vem älskar inte dessa söta små individer?
Så, nu har jag babblat på en massor om mig själv. Har suttit och funderat på vad ni verkligen vill läsa om, kanske hemlisar om Carro? Eller hemlisar och hemlisar, jag har bara kännt kvinnan sen någon månad tillbaka men det finns en hel del saker som jag kan säga:
  • Caroline klagar alltid på att det är kallt, fast hon har supertjockis jacka på sig med massor av tröjor under. Inte en gång, inte två utan 10 000 000 klagomål samtidigt..
  • Hon sa en gång att hon ville färga sitt vackra hår brunt. Ni måste hjälpa mig att tjata på henne, detta får inte ske!
  • Chuck är faktiskt rosa när han är klippt fast Carro erkänner det inte.
Haha, nu börjar detta inlägget bli långt. Bäst att jag sticker!

Glöm absolut inte att besöka mig:
alvidis.blogg.se
alvidis.blogg.se
alvidis.blogg.se
alvidis.blogg.se
alvidis.blogg.se
 
Den gråa är Akropol, bruna Lacoste och den tredje är bushästen som jag red in i somras.
 
 
 
 

Stockholm

Ledsen att jag inte hunnit blogga men tiden har sprungit iväg helt enkelt. Varit en stund på mässan och vet vilken monter jag ska till imorgon för att kolla mina stövlar. Sen får jag se lite vad som händer. Ska försöka hinna fixa min gästbloggning till Alvida också, har inte haft en minut över till det ännu..
Även hon har gjort en gästbloggning som kommer upp här imorgon!

Tyvärr hinner jag inte med att skriva mer nu, sängen kallar och en awesome dag imorgon väntar. BTW, det är sjukt mycket snö här, helt underbart!

Chuck idag - nu flyget

Har varit i stallet nu på morgonen och fixat med maten, mockat och ridit plutten. Eller mamma mockade och jag red sen fixade vi maten tillsammans så det gick snabbt. C gick hyfsat bra, han var spänd och trippig men tog ändå bra stöd i bettet.. lite berg och dal bana. Men ändå som sagt helt okej. Imorgon kommer han vila och då fixar Alvida maten och mockar, tusen tack tjejen!

NU ska jag duscha snabbt som fasen, hur det ska gå snabbt vet jag inte för jag kan inte duscha snabbt, heh. Efter det ska det sista packas innan mormor kommer och hämtar oss för att skjutsa oss till flyget. När vi kommer fram ska vi direkt till globen och senare på kvällen ska vi dit vi ska sova. Men jag har inte mycket tid just nu att blogga så vi hörs i eftermiddag!
Det snöar konstant och har hunnit bli riktigt vitt på Öland. Här i Kalmar är det bara PYTTELITE snö, knappt märkbart. Charmiga bilden.. det värsta är nog att man ser så väl hur skitig C är.. haha

Movietiiimeeee

Här kommer filmen. Den blev lite längre än jag trodde men kolla på den om ni orkar helt enkelt. Sista rundan/rundorna satt riktigt bra tycker jag, fasen vad han kan min lilla plutt!
Nu ser man dessutom riktigt hur schabraket glider.. jag måste rätta till det efter varje gång typ.. Tur att Malin kommer på torsdag så jag kan få lite tips.
KUL att jag typ vid 5.20 var helt lost, så jag med typ världens fulaste röst frågar vart jag ska.. haha snälla ignorera det.. ;) 

Matsträning 29 november

Varför kan ponnyn inte ställa upp på samma sätt på tävling som han gör för mig på träningarna? Han var riktigt grym idag, själv var jag inte lika grym.. haha.
Han var inte alls på bra humör idag, var supersressad när jag fixade honom även fasst det var hästar inne, han sprang runt i boxen och gnäggade och hade sig. Det fortsatte när vi skrittade till Mats och även lite inne i ridhuset. Han tittade på mycket och var spänd som en fiolsträng och såklart var det lydnadsövningar idag. Jag älskar att träna lydnad för jag vet hur mycket vi behöver det. Det går sällan smärtfritt och ser aldrig bra ut men det är riktigt roligt när det ger resultat på själva hoppningen sen. Vilket det verkligen gjorde idag. 
Det var mycket volter och skit vilket gjorde att C blev taggad som satan och sög på vartenda hinder som var nära volterna. Men efter mycket om och men lyssnade han till slut och vi satte fina rundor. Blev lite kans på ett hinder men annars satt det mesta bra. 
Film kommer, as always.

Stockholm horse show

Nu närmar det sig, bara 2 dagar kvar. På fredag åker jag och mamma upp och jag kommer befinna mig på globen på fredag eftermiddag. Då kommer jag att vara på mässan då jag ska försöka få tag på ett par stövlar. Ska även möta upp en tjej och köpa en sak av henne så det är mest genomkoll av mässan den dagen så jag har tid åt annat på lördagen. På fredag kväll åker jag och mamma vidare till hennes kusin och hennes man och bor där.
På lördagen kommer jag vara på globen hela dagen. Kanske inte orkar upp så tidigt på lördagen men annars lär jag vara där hela dagen, både på mässan och showen. Sista passet på lördagen(vet inte vilken tid) kommer ni även se min klubb gå upp på scenen och ta emot priset för årets bästa ungdomssektion. Själv kommer jag inte gå upp på scenen, men ni kan alltid kolla i alla fall! Åker sedan tillbaka till mammas kusin och hennes man för att sova en natt till.
På söndagen kommer vi kanske tillbringa lite tid på stan innan vi flyger hem igen.

Så ni som ska dit och har undrat när jag är där, HELA lördagen och även fredagseftermiddagen då jag är på mässan. Är det någon av er som jag kommer träffa där? Någon som ska dit?


Dessutom har jag som jag sa planerat att köpa ett par stövlar om jag hittar. Annars har jag ingenting som jag tänkt köpa faktiskt. Dock kommer jag som vanligt vara i exstas över alla saker.. haha. Synd att man inte är gjord av pengar. GBGHS detta året shoppade jag en del, haha. Lär inte bli i närheten av såhär mycket, lååångt ifrån.
Har ni något speciellt ni ska köpa? TELL ME

Inte långt kvar..

Det har tagit lite mer tid än jag trodde, men jag vill ändå säga hur grymt bra jobbat detta är. Lamia har verkligen gjort något bra, att helt ensam bygga upp detta och välja ut såpass bra bloggar. Och precis som vi har sagt så behöver man inte vara störst och bäst, men man kan i alla fall vara snyggast. Varför jag säger så får ni klura på ett tag, men EN sak som är säker är att vi som kommer blogga för webrider kommer vara ett grymt gäng! Jag hoppas verkligen vi kommer hålla ihop som gäng och göra detta stort. Så tack igen Lamia för allt du gjort!
Jag vet inte säkert än när vi bloggare flyttas över, men det ska jag kolla upp! :D
 

Kingston

Idag var det KBF som gällde, vilket också betyder att mamma red Chuck och jag antar att det gick bra. Jag red i alla fall Kingston som är en lite storhäst. Red barbacka och det gick faktiskt bättre än jag trott. Hade inga höga förväntningar då jag tycker han är lite knepig i galoppen. Men bortsett från galoppen så gick det bra. Rolig häst faktiskt!

Tävlingssäsongen 2012

En liten sammanfattning av det här tävlingsåret och lite mål osv inför nästa. Tyckte listan var rolig så lånade den, hehe! :)
 
Första tävlingen 2012?
Första tävlingen detta året som även var våran första tävling tillsammans. Den 19 februari på Ridklubben Udden startade jag LC och LC+5 och nollade båda klasserna. 
foto: carlssonpataket.se

Bästa tävlingen 2012?
Måste nog varit superhelgen. Överlag hade vi inga strålande resultat och vi gjorde inte bra ifrån oss. Men vi satte första nollan i LA trots kaotisk ridning. DÅ känner man sig som ett team med en ponny som ställer upp till 100.
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Chuck
Vad för klasser tävlade du?
LC, LC+5, LB, LB+5, LA 

Hur många vinster?
1 vinst

Hur många placeringar?
3 plus vinsten då så 4.
 
Vann du något täcke?
Nepp

Vad hade du för mål 2012?
Ärligt talat kommer jag inte riktigt ihåg, men jag tror det var något med att kvala msv.
 
Uppnådde du dem?
Nej, men jag trodde nog att jag kunde göra vad som helst då. Lite högt satta mål. Men vi kämpar på!
 
Vad är målen för 2013?
För det första ska jag släppa lite krav på mig själv, ha roligt och sen vill jag kvala och starta msvb.

Bästa tävlings arrangören 2012?
Kalmar hästsportklubb.

Varför?
För dom hade mycket starter men fick det att gå snabbt i alla fall, fin anläggning och trevlig personal.

Något speciellt minne från 2012?
AW sport horses och första LA nollan.


Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Charles Owen Ayr 8
Håruppsättning: En vanlig hästsvans bara eller fläta
Skjorta/plastrong: Kingsland
Kavaj: Röd GPA eller svart från hööks, annars vanlig tröja.
Ridvantar: Vet inte vad märket är men dom är bäst. På sommaren rider jag dock utan.
Ridbyxor: Riders company
Ridstrumpor: KL oftast
Ridstövlar: Antingen mina tretorn falsterbo eller skor och chaps från hööks.
Sporrar/sporremmar: ponny hammarsporrar
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning?
Träns: Dyonträns oftast, annars något ihopplock.
Pannband: Det som sitter på tränset eller något snyggt blingbling.
Schabrak: Olika från gång till gång.
Sadel: Prestiege Versaille
Pad: Mattes korrigeringspadd
Sadelgjord: Magplatta från John Whitaker
Stigbyglar: Freejump Soft Up röd/vit eller svarta sprenger bow balance.

Vilken klubb tävlade du för 2012?
Kalmarbygdens Fältrittklubb

Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Ölands Ryttarförening

Har du ridit i något lag 2012?
Nej
 
Ska du rida i något lag 2013?
Troligtvis div 1

Vilken/vilka tränade du för 2012?
I hoppning Mats Torstensson, i dressyren Malin Wiberg och Linda Sonesson. Även en gång i dressyr för Mats

Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja, eller Mats komemr jag träna för och kanske även Malin ibland det beror på hur det der ut..

Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nepp

Ska du tävla någon ny gren 2013?
Nej

Vad har du för förväntningar på året 2013?
Oj jag vet inte.. Jag förväntar mig ännu mer träning och att jag och C kan gå från klarhet till klarhet istället för massa bakslag. Jag förväntar mig ett år med mycket glädje! :D

Vad sägs om en julkalender?

Jag har funderat lite på om jag ska ha en julkalender i år.. Jag hade det något år för ett tag sedan men då blev jag bara slarvig och allting blev pannkaka. Det krävs tid och fundering från min sida om det ska gå att utföra så därför undrar jag om det skulle intressera er så jag inte gör något i onödan lixom..

Så vad säger ni? En julkalender blandat med tävlingar, överraskningar, bildbomber, tips, videobloggar och ja allt som nu finns. Är ni på? För isåfall ska jag lägga ner tid på detta och göra det riktigt bra!


OM ni svarat att ni vill ha detta, ge tips på vad ni vill ha med i luckorna! GULD VÄRT!

Julafton, julafton, snart julaftooooon!

Detta är vad jag för stunden önskar mig i julklapp i hästväg. Om jag skulle lägga in allt som inte är hästsaker så skulle den bli MILS lång... hehe. Men lite saker som jag vill ha som jag tror är rimligt. Kanske inte allting men något? Skulle lagt in det rosa lamicell schabraket men sen kom jag på att mamma hatar rosa så hon skulle inte låta någon ge mig det, hehe.
Dressyrsadel, behöver jag säga varför? Jag skulle kunna sätta mig mer ner på C och verkligen rida. Och så kan jag bli en riktig dressyrtant. Mina tvä vita ridbyxor som jag har är hatade av mig, dom ena sätter jag inte på mig då dom är för stora och för små samtidigt typ.. Dom andra har typ ingen stretch, eller alltså dom kan töja på sig men dom drar inte tillbaka sig så då går jag runt med pösiga brallor typ.. haha. 
Den blåa kavajen, så jag har något neutralt och inte en röd hela tiden ;) Det blåa pannbandet ska passa mitt blåa CS schabrak och det andra pannbandet är bara så SJUKT snyggt. 

Har ni något speciellt ni önksar er?


Plutttiiiiiss

Chuck gick riktigt bra idag, i början var han dock fjantig och blev rädd för allt så han fick sig ett ordentligt pass med MYCKET galopp. Han var ritkigt svettig i slutet, men fin var han! Åh så fin.

Dock har han börjat fälla.. han är klippt och pälsen har inte vuxit ett skit så han har väll snart ingen päls kvar då allting bara trillar av. Och jag som i vanliga fall brukar rida med sporrar ofta har inte gjort det på några veckor nu, förutom i hoppningen. Så idag när jag hade det så fick han skav av dom. Inte så att huden blev röd eller så utan pälsen försvann typ.. Jag menar han är inte känslig annars utan det är nu när han fäller. Så nu ska jag inte rida med sporrar om jag inte hoppar. Lilla Chuckis, man känner sig så fruktansvärt dum när det blir så, även om jag vet att han inte har ont av det :( BLÄ!
Imorgon ska mamma rida så då lär han bli lycklig igen när han inte behöver anstränga sig så mycket!

BTW, kolla in detta! Jag ÄLSKAR Justins nya låtar och album och hela hans nya jag. Men detta fick mig att gråta, känslig som jag är. hehe. Men vilka minnen och vilka underbara bilder man får upp i huvudet *.*

Hästar finns inte!

Jag typ dör av skratt när jag ser vissa bilder och texter på fb gruppen "Hästar finns inte". Fick lite inspiration av en annan bild och gjorde min egna. Välkomna min fina frukt Chuck! 

Vinnaren blev..

NICOLE SJÖBÄCK!

Stort GRATTIS till dig och håll koll på mejlen så kontaktar jag dig. Tyvärr har hon ingen blogg men super grattis i alla fall. Jag ör inte als avis, nej nej.

Dagens ridpass - Chuck

Känns som att jag varit i stallet i en evighet och jag fryser fortfarande, haha. Chuckis fick i alla falll gå ett pass på en timme, mycket samma tänk som hos Mats. Även om jag inte kommer dit han var som hos Mats så kommer vi en bit på vägen. Så efter att ha fått rida framåt ett tag så blev han taggad och i slutet var han riktigt fin faktiskt. Go ponny jag har. Efter det fick jag en smäll på läppen så har ett fint sår i munnen nu, han måste verkligen älska att skada mig.. haha.

Jaja, nu sa jag duscha mig varm så hörs vi.
foto: carlssonpataket.se

SISTA CHANSEN!

Anmäl er nu, vinnaren dras vid 13.00 idag så se till att ha anmält er tills dess!
KLICKA HÄR!

INSPIRATION

215966_10151543442533135_1817009836_n_large306734_503447223021187_1298573311_n_large28147566391835878_oo6xozm4_c_largeTumblr_me25etsxtm1rii027o1_500_largeTumblr_me14hbvsda1qg2ysco1_500_largeTumblr_me1scnevlu1r1twqco1_500_largeTumblr_m74v9isua41r3qpxao1_500_largeLosi7_large187251296977341949_fvl4oiou_c_large
Studded Bra - Bustier med nitar
En hög med bilder som jag inspireras av, det är så mycket här i världen som får mig bli peppad och taggad att göra saker, dessa bilder är en del av det. Fråga mig inte varför för jag har inget svar, jag bara vet att detta gör mig taggad som satan. Och på tal om det, bilden längst ner gör mig kanske inte peppad, MEN snart är den min *.*

Chuck 25 november

Idag fick han gå ett lugnt pass. Allting på benet hade lagt sig så jag skrittade och travade i ca 40 minuter. Han var riktigt fin faktiskt, eller han stretade emot ibland men det var lixom STRETADE. Inte släppa bettet utan dra emot, så det var verkligen kul att rida idag. Han var jätteföljsam nästan hela tiden och trampade på bra med bra energi. GLADER.
Galet fin bild som Emma tog på oss förra vintern.

Freja film

Här har ni min usla ridning på film och en häst som ställer upp. Utan henne hade jag aldrig vunnit KMet.
However, spöregnar det hos er också? Här bara vräker det ner samtidigt som det blåser hal storm. Så jag kryper ner under täcket framför sista asnittet av Williams lista! Verkar inte som att Awkward går lngre? Eller någon av er som har koll?

GulBlå

Vi slutade med flaggan i topp, fasst jag red som en gorilla eller något. Jag tyckte inte riktigt hon var sig själv, utan lite seg och sådär så jag red på lite för mycket vilket resulterade med massor a kråkhopp.. Men som vanligt ställer hon upp för mig och rider inte ett enda hinder. I omhoppningen fick vi mycket finare språng men den hamnade tyvärr inte på film.. haha. 
Whatever, vi vann klassen och blev även KM mästare för 2012! :D GRYMMA ÄR VI!

Har inga bilder från idag så jag ska fixa filmen så laddar jag upp den så fort som möjligt. Denna bilden är från förrförra helgen som Alma fotat!

Klubbhoppning

Nu drar jag på mig ridbrallorna och lite andra kläder och cyklar till stallet. Idag är det årets sista klubbhoppning, alltså även troligtvis den sista för mig då jag byter klubb till årsskiftet. Dessutom leder jag KMet så jag hoppas att jag inte failar utan rider jäkligt bra och kommer över varje hinder så jag kan vinna! :D hihihi.
Men jag ska inte förvänta mig för mycket för då går det ändå alltid dåligt.. hehe. 

Sen ska jag i alla fall över till min lille skit, ska kolla hans ben och beroende på hur det ser ut får han antingen vila eller så skrittar jag och travar lite. Jag tror inte han har speciellt ont i rörelser utan mest när jag trycker på det, men jag vill inte ha flera överben än det han redan har så jag lägger inga risker för att rida ett pass.. På måndag lär han vara fit for fight igen så då kan jag lägga ett bra ridpass där istället.

Sen återkommer jag hit hem igen och ska då faktiskt  ta tag i mitt liv och lägga upp mitt andra utrustningsinlägg, så som ni fått vänta.. haha. Jaja, vi ses då! PUSS

479 dagar kvar..

.. tills jag fyller 18! 

211 dagar kvar tills jag åker ner till Skyrup för en av dom bästa veckorna i mitt liv!! ♥

154 dagar kvar till Göteborg Horse Show 2013. Det kommer bli grymt!

.....dumidumdumduuuuum, trumvirvel..... 149 DAGAR KVAR TILLS JAG FÅR ANDAS SAMMA LUFT SOM JUSTIN DREW BIEBER! Min själsfrände, min blivande man, min soulmate, min kung, min förebild, mitt LIV. ♥

114 dagar kvar tills jag fyller 17..

37 dagar kvar till NYÅSAFTON! Wehoo!

30 dagar kvar till JULAFTON! Bästa dagen på året! :D:D:D

22 dagar kvar till Luciashowen! :D:D:D
 
7 dagar kvar till STOCKHOLM HORSE SHOW!

5½ kvar tills nästa avsnitt av The Vampire diaries släpps! KÄRLEK♥
 
5 dagar kvar till nästa Matsträning! :D
 
3 dagar kvar till nästa avsnitt av portkod1321!

2 dagar kvar tills vinnaren i Iphonskal tävlingen dras!

1 dag kvar till nästa avsnitt av Awkward och sista avsnittet av Williams lista.

Några timmar kvar tills jag startar min allra sista tävling på Freja och bara några timmar kvar tills jag får dricka min nästa loka!

I brist på annat, nedräkning till olika stört roliga saker! Kommer jag träffa någon av er på någon av alla dessa saker? :D

Say whaaat?!

Asso barnslig som jag var för några kvällar sedan så var jag med i en tävling på FB. Priset var en biljett till galapremiären nu på måndag kväll där dom bland annat förhandsvisar första avsnittet och om jag inte har helt fel skulle någon/några skådespelare vara där. Jag kollade varken på datumet eller något annat utan skickade iväg ett meddelande. SÅKLART fattade jag att jag inte skulle få biljetten då jag ändå inte skulle kunna gå, men ni vet man är med i alla fall.. haha.
TROR NI INTE JAG GÅR OCH VINNER? Av ca 180 000 fb medlemmar var jag en av 50 st som vann en biljett. Asso dö! Klart som fasen jag hade velat vara barn för en dag och gå på den där galan. OM jag hade bott i Malmö, vilket jag förövrigt inte gör.. Dessutom kan jag inte ge bort biljetten eftersom det är en gästlista och där står mitt namn.. Annars hade jag lottat ut den (A).

Så jag fick glatt skicka ett meddelande och säga att jag inte kunde komma, sorligt men sant. Fatta vad coolt om jag hade fått gå? 

Kände bara för att meddela er om vilken tönt jag är och hur galen jag är i Mysteriet på Greveholm som jag förövrogt kollat på nu när jag varit sjuk. Love life!

Svart VS blå

Vad hade du valt, om du har svart hjälm, väst och svarta stövlar? Men har mycket som du kan matcha med blått..

Så typiskt

Jag hade borstat och fixat allting, skulle bara låta C äta lite medans jag gick ut med vatten i hagen. Han blir lite orolig när han är själv inne men dom ynka sekunderna det tar att gå ut med vattnet tyckte jag inte gjorde något. Sen när jag kom tillbaka och skulle sätta på benskydden så hade han troligtvis sparkat sig själv.. Han hade ett pyttelitet sår på höger bak så jag trodde inte det skulle vara något. Men han ömmade och ville inte alls att jag skulle ta på det och dessutom hade det kommit upp som ett litet överben. Så istället satte jag på kylgele och masserade så gott jag kunde innan jag gick en promenad med honom. Han hade säkert kunnat gå, men om jag anstrnger benet är risken att överbenet inte lägger sig. 

Superkul att det alltid kommer något emellan.. Imorgon skulle jag tränat för Malin så såklart sket sig det också. Asso just nu känner jag bara.. BLÄ.


Promenad

Ute på promenad med en otroligt klantig ponny! Han har sparkat sig själv på benet så ingen ridning idag..


Chuck idag

Mamma red Chuck idag, dock följde jag med henne till stallet och gosade lite med honom och så gjorde maten osv.

Direkt när jag kom hem satte jag på TVn och så var det en av mina favvofilmer Burlesque så jag satte mig där och sitter där än. Haha. Jag återkommer med något spännande när den är slut. Håll ögonen öppna och glöm inte anmäla er till tävlingen HÄR!

AW 2013


Alltså ni förstår inte hur taggad jag är, denna veckan kommer bli så jävla grym! Dels för att förra året var helt awesome, men detta året som kommer, blir utan tvekan minst lika bra. Det är roligt att få träna varje dag för olika tränare och få olika synvinklar på det hela. För att inte prata om kompisarna man får. Några av vårat lilla "gäng" från förra året ska dit igen och sen även några fler som jag vet. Jag, Tilde, Anna(10), Johanna och Ella var på samma förra året och jag saknar dom för varje dag som går, och jag kommer verkligen bli helt överlycklig när jag ser dom igen, kanske inte Johanna då eftersom jag träffar henne ofta, men dom andra tre. Bara att tacka gudarna för att dom skapade så underbara människor.

Sen är det ju några nya med, eller rätt många som jag inte känner, men Cassandra och jag är gamla klubbkompisar så henne känner jag, sen har jag snackat lite med Kajsa och hon verker vara en trevlig tjej. Och om jag kommer ihåg rätt har hon med sig ganksa många kompisar. Och sist men inte minst ska Alexandra dit och henne har jag också träffat och snackat endel med, otroligt go tjej och jag kan lova att hon har en roligt framtid framför sig!

Det blir verkligen inte bättre av att påminna mig om detta hela tiden, jag längtar som en tok.. hahah. Någon av er som ska dit v.26? 
Foto: Julie Ahlquist

Seriöst?

ÅH, varför? 
Vet inte vad det är me jag är inte speciellt frisk... har varit hemma hela dagen pga att jag mådde dåligt i morse. Jag trodde det berodde på att jag sovit jättedåligt inatt men under dagen har det bara blivit värre trots att jag sovit nästan hela dagen.. så jag kan inte åka till stallet, jag kan troligtvis inte åka till skolan imorgon vilket leder till ingen ridning.. Jag som altid brukade hålla mig frisk. Nu är jag sjuk varannan vecka känns det som. Och nej inte bara lite sjuk, skulle inte förvåna mig om det är någon influensa eller något. JAG VILL VARA FRISK!

Så ja, vad ska jag blogga om då? Kanske ska jag sätta ihop en drömoutfit eller något, då det var väldigt längesedan jag gjorde något sådant. Jag har ju i alla fall tid, sitter och gör lite skolarbeten varvat med TVn.

Ska fundera ut något roligt så ni inte blir uttråkade av mig. See u later guys. Nu vet ni alla fal läget!

Bestraffning eller tillsägelse?

Det av alla era tips som fick mitt intresse var att jag skulle skriva om hur man säger till en häst. Om man ska bestraffa den om den gör fel eller bara berömma när den gör rätt osv.
Jag tycker att i vilket fallet än är ska man aldrig bestraffa hästen, hästarna har INTE valt livet vi gett dom, dom har bara lärt dig leva med det. Om dom gör fel är det oftast inte för att dom vill vara elaka mot oss människor. Utan oftast för att dom blir rädda, osäkra, dom kanske inte förstår eller bara är på bushumör. Att överhuvudtaget använda ordet besraffning tycker jag är onödigt. Man måste lära sig skillnaden mellan bestraffning & tillsägelse!

99% av alla djur mår bäst när dom har en "boss". Att dom har någon som säger till dom när dom gör fel eftersom det är deras trygghet. Det är inte bara hästar, utan även hundar och allt var det nu är. Nästan alla djur blir snällare, gladare och trivs bättre med en sträng matte. Så en SJÄLVKLARHET är att man från dag 1 sätter (i detta fallet) sin häst på plats. Det krävs tid för att få sin häst såpass lydig och uppmärksam på den att man inte får lägga en enda dag åt spillo. Går hästen iväg och drar i grimskaftet t.ex, ja men låt den inte göra det då. Ta tag i den och backa den bestämt. Detta kan behövas upprepas många gånger innan hästen fattar. Så gör hästen fel, något du inte vill att den ska göra. Säg till den bestämt, MEN glöm aldrig att beröma den när den gör det du ber om. 

När jag fick hem Chuck kunde han inte stå lös i boxen utan att försöka smita ut. Efter ett par 1000 tillsägelse att han inte får gå ut så finns det inte i hans tanke längre. Han vet att det är jag som är bossen och om han gör fel blir jag arg eller liknande och backar honom vilket han tycker är tråkigt. Har han istället stått fint hela tiden kanske han får en klapp på halsen eller en godis innan jag går hem. Det är dom små signalerna som är viktigast. 
Jag tycker aldrig att det är rätt att slå hästen hårt, rappa till den eller liknande. Man ska behandla hästen bestämt men också med respekt. 
Jag menar idag är Chuck så pass lydig att om jag ser en annan häst som är minsta lilla olydig så får jag typ tix. Hästen SKA lyda människan, allting blir så mycket roligare och harmoniskt för båda två och jag lovar att det ger mycket i ridningen om det även grå bra redan på marken.
SEN måste jag tillägga att man måste tänka på skerheten, är hästen påväg att springa över dig, eller håller på att backa ner i ett dike. Då är det klart man får smälla till den på bogen för att göra något snabbt som får hästen att märka dig. Eller kankse ge den en rapp i röven så att den inte backar ner i diket. Ja, ni förstår. Men det är något jag bara skulle göra när den vekrligen totalt blockar mig.

Såklart gäller samma sak i ridningen. Man ska bestämt visa den om den gör fel, men självklart även beröma den när den gör rätt. Vi tar exemplet att C är ganska tittig av sig. I början när vi skulle få honom att hoppa vattenmatta fick jag direkt sätta honom på plats och säga att du lyssnar på mig och hoppar detta. Idag stannar han i princip aldrig på vattenmatta då han vet att det är jag som bestämmer. Men jag har ALDRIG bestraffat honom för att han inte hoppat en vattenmatta. Jag har fleeera gånger lagt till spöt för att visa att här är jag, du gör som jag säger. Men att rappa upp hästen, sparka den i sidorna och dra den i munnen = det kallar jag bestraffning för då vet den inte alls vad ryttaren gör. Dubbla signaler gör det verkligen inte bättre. Så i dessa lägen lägger jag istället spöt en gång på bogen, får honom att stå rakt framför hindret och när han gör det gör vi om det. När han sedan hoppat hindret får han beröm. Det är viktigt att veta när man ska ge beröm och när man ska säga till den. Om det är av rädsla eller fjantighet och ja gud vet vad.

Riktigt långt blev det nu, men som sagt jag tycker aldrig man ska bestraffa hästen. Men man ska inte heller vara rädd för att säga till den på skarpen. Det är stor skillnad på bestraffning och tillsägelse och se till att använda rätt genom t.ex en tränare. Och glöm inte berömen, den ger mer än man tror. Bilda ett band med din häst så lär du snart slippa använda varken spö eller andra tillsägelser. BÄSTA SÄTTET!

Myystime

Film och godis gör min kväll! See u guys later!


Vincent

Det blev en stor häst, nämligen Vincent. Kan konstatera att han och jag är inte buddisar och kommer nog aldrig att bli. Det gick sisådär och ja, haha. 
Inte min typ av häst, men rids han av en som kan han så är han riktigt fin, så det är synd att vi inte klickar.. 
Men lite annorlunda hästar sitter aldrig fel det heller. ;)

Åsikter, ge mig tips, NU??!!

Jag är så galet peppad på att skriva något riktigt BAM inlägg, och SÅKLART har jag noll ideér, inte ens ett ord kommer upp i hjärnan. Men fingrarna och huvudet vill bara skriva, raad efter rad med ord som ryker. Kan någon ge mig tips på något ni verkligen vill höra min åsikt om. Vad som helst, jag sätter mig ner och skriver så fort jag får någon idé.

Ska dessutom snart till stallet, ikväll ska jag rida lektion som jag gör en gång i veckan så det är alltså KBF jag ska till. Har ingen aning om vem jag ska ha och jag har faktiskt ingen vidare önskning heller. 
Efter det skyndar jag mig hem för att duscha och sen ha filmmys med mig själv HELA kvällen. Underbart att vara hemma ensam, eller hur?

Men BOMBA med tips nu, vad vill ni läsa om?
why does it feel so good but hurt so bad?

Glöm inte att anmäla er till tävlingen!

KLICKA HÄR!

Chuck 20 november

Ledsen om bloggen behövt vila idag men direkt efter skolan tog jag bussen till stallet och så var jag där till kvart i 8. Då bussen hem bara går vid 20.06 så får jag helt enkelt vänta. Kunde i alla fall åka med snälla Emma hem så blev lite tidigare. Och efter det duschade jag i princip slut på allt varmvatten för att bli lite varm i kroppen efter att ha frusti som en galning i stallet.

I alla fall, Chuckis fick gå ett kortkort ridpass idag, eftersom han gick ganska hårt igår så blev det lite lugnare idag. Han var riktigt fin faktiskt, trampade på bra och tog stöd i bettet. Så när jag kände mig nöjd i alla gångarter slutade jag så att det blev ett bra avslut. Imorgon vilar han så det var lagom med detta idag.

Nu ska jag äta mango och kolla på portkod1321. Vi hörs och ses imorgon!

Think about it!

Förlåt för all skit som slängs upp på bloggen, men jag bara MÅSTE lägga upp denna bilden.. hehe!



Internet vs real world

Hur kan man veta hur en person är i verkligheten genom att läsa några rader på en blogg? Det har jag alltid funderat över, hur man kan sätta så förutfattade meningar om personer som man aldrig träffat eller ens försökt lära känna? Man tror sig själv veta hur personen är genom att läsa det som skrivs på internet. Jag själv har såklart olika meningar om många bloggar, och såklart är det så jag tror dom är i verkligheten men hur kan man vara så säker på saken egentligen?

Jag själv har haft så många olika tankar om personer som bloggar INNAN jag träffat dom. Så jag drar några exempel!

Johanna
Jag trodde hon var en tjej som gulligullade med sina hästar och inte vågade säga till dom när dom gjorde fel, jag trodde hon var perfektionist uti fingertopparna och inte riktigt kunde bjuda på sig själv.. tills jag träffde henne och min åsikt ändrdes helt. Jag fattade att tjejen hade GRYM hand om hästar och visade alltid vem som bestämde. Dessutom är det inte många som kan bjuda så mycket på sig själv och fisa varannan sekund och tycka att det luktar gott.. (förlåt johanna.. haha) Där har ni den samma människan bakom skärmen.

LinnJag trodde att hon var en tillbakadragen tjej som bara umgicks med tråkiga människor, varför vet jag inte men det var vad jag trodde? Såklart ändrades även det när jag började snacka med henne och träffade henne. Mer .. finner inte ordet.. sinnesjuk, sjukfantiserad och sexfixerad människa får man leta länge efter.(förlåt även till dig linn.. haha)

Ella och Anna: Nu började jag läsa deras bloggar först efter att jag träffat dom men hade det varit i omvänd ordning hade jag trott att båda var två små tjejer som inte riktigt vet vad dom vill men gör allting för att det är kul. Sen när jag tänker på hur dom egentligen är så vet jag att dom båda är otroligt målmedvetna och ger inte upp i första taget, dom är otroligt mogna för sin ålder och för att inte tala om hur underbara dessa två individer är.

Jag har även alltid trott att Nellie Berntsson är en tjej som ser ner på allt och alla och måste vara perfekt hela tiden tills jag såg henne på PA castingen och någon gång när jag gick förbi henne på gbghs. Man märker att tjejen lever sitt liv precis som hon vill och trots att det är 100 läsare runt henne dagligen så bryr hon sig inte ett skit om att göra sin grej. Vad det än är.. haha ;)

Jag skulle kunna sitta i timmar och skriva om detta.. Jag tycker det är så roligt hur folk kan sitta och skriva om Nellie, Tyra, Mig, min kompis Lisa, Johanna, Linn Olsson, ja vem som helst. Skriva massor av positiva saker om oss, den, det och mala på beröm. När dom i själva verket inte vet alls om det stämmer? Jag ser det inte alls som något negativt, verkligen inte men jag tycker det är så roligt att spekulera! Hur folk kan ha så fel om vissa personer. Det fascinerar mig hur en person kan ha så mycket inflytande och göra sig till en helt annan person bara för att den sitter bakom en skärm.

Vad tycker ni om saken? Hoppas ni fattar mitt luddiga inlägg.. haha!
bild lånad av: lamias.se

Fiiiiiilm

Här kommer en 5 minuters lång snutt från träningen. Orkade inte klippa och klistra så tog filmen som den var helt enkelt. Kolla på det ni orkar, om ni vill se det bästa så spola fram lite.

Tycker ni det är roligt med dessa filmer? Jag lägger sällan upp dressyrfilmer, men vill ni se det oftare så kan jag fixa det!? Tell me



Dressyrträning för Mats

Idag har ponnyn skött sig, för en gångs skull. Haha nejdå, men jag får väll säga att både han och jag har skött oss, jag märker att det mesta problemen har nog suttit hos mig och inte ponnyn. Trots att allting inte är helt löst nu så är det ett steg åt rätt håll. Och även om jag vet att han kan bli ännu finare än vad han var idag så var han ändå riktigt fin. Men den där superkänslan har jag bara haft två gånger i princip så inte så lustigt att den inte kommer fram på en dag, men snart så är vi tillbaka! Ska troligtvis träna flera gånger för Mats, men nu åker han iväg snart och så. Så blir lite uppehåll nu innan vi kan dra igång igen i december. Men tills dess tränar jag lite för Malin så att allting inte rasar nu när jag väl fått tummen ur röven och tagit tag i detta. 

Som ni kan förstå gick det bra, vi fokuserade hela tiden på att han skulle ta stöd i bettet och jobba ordentligt med bak, han är en riktig latmask den där pållen. Och då menar jag inte lat, utan RIKTIGT lat. Man måste ha ett jävla anamma och en satans massa ben för att få under dom där bakbenen. Skulle inte förvåna mig om jag slutade som bodybuilder från höfterna och neråt.. haha nejdå. Men efter lite slit blev han fin och nu har jag något att utgå ifrån varje pass i alla fall. Hem och traggla och sen ska vi bli bäst ;)
Ska se om jag orkar klippa ihop någon film, så länge får ni två prints.

Äntligen

Det var verkligen på tiden nu, träning för Mats str på schemat idag. Vid kl 3 så måste skynda mig efter skolan. Det är bra att vi står granne med världens bästa tränare nu, då har ja lite mer möjligheter. Så idag ska jag ha ett dressyr/markarbets pass för honom. Och jag hoppas verkligen lite av allting lossnar, men något borde bli bättre i alla fall med hans hjälp. 
Sedan redan på söndag ska jag träna för Malin, det blir ett dressyrpass då med och eftersom hon har hjälpt mig mycket med dressyren innan så hoppas jag det går bra även då. 

Men bara så ni vet lär jag inte blogga förens jag kommer hem igen efter träningen. Så vi hörs och ses ikväll! Sk bli så kul att rida lite dressyr för honom också då han bara ser oss i hoppningen annars ;)

Tävling: Vinn ett Iphoneskal!

Nu drar jag igång en bloggtävling i samarbete med caseapp.se där du kan vinna ditt egendesignat iphoneskal. Nu kan du även du som har Iphone 5 vara med och tävla, och som vanligt även du med Iphone 4/4s.
Missa inte detta!

Det ända du behöver göra är:
  • Gilla caseapp.se på facebook. HÄR
  • Lägg upp bilden ovan på din blogg eller facebook och länka till detta inlägget. Har du varken blogg eller facebook går det att delta ändå.
  • Skicka en kommentar med ditt för och efternamn, din mejl och ifall du lagt upp bilden någonstans så länka även det i kommentaren.
LYCKA TILL!

TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 26 NOVEMBER!

AVSLUTAD!

Music is my drug


Jag har precis bytt om till mysbyxor och en tjockiströja. Känner mig supermätt och har ont i magen trots att jag inte alls ätit mycket. Vill inte bli sjuk nu, för såhär känns det alltid när jag har feber. Och jag VÄGRAR bli sjuk, vill inte. Ska se om min kompis vill följa med mig till Maxi så jag kan köpa lite mango och en marabou, för när det gäller något gott så tvekar jag aldrig, haha. Tjockis! 
Nej men kan jag inte äta riktig mat så måste jag ju äta något, right?

What ever, hoppas på att hon kan följa med mig, annars går jag ut på en promenad själv för att köpa något att ha till williams lista och awkward ikväll. Så länge går jag in i min värld och lyssnar på den underbaraste musiken som finns. Vad hade jag gjort utan musik? Have no idea.

Chuckis och Maja idag

Jag tycker det gick bra för Maja idag på Chuckis. Det bästa är nog att hon kan prata konstant och därför ger mig massor av tips, jag suger åt mig som en dammsugare och ska sedan testa det lite efterhand. Det är samtidigt så roligt att se andra rida och se honom från marken istället. Sen att alla som ridit honom säger att han är svår gör det hela bättre faktiskt. För då vet jag i alla fall att jag inte suger.. haha.
Men som sagt, jag tycker hon skötte det bra och hoppas hon inte tyckte han var alltför tråkig ;) haha

En annan ryttare

Nu ska jag åka till stallet, men först ska vi iväg och hämta upp Maja. Hon ska få rida min pålle idag för att jag ska få ytterligare mera tips och se om det kan bli bättre. Det gick bättre redan igår efter att ha sett Johanna rida och fått tips av henne, så förhoppningsvis blir det likamycket skillnad tills imorgon. haha.
Aja, vi ska åka nu, tänkte bara informera er om att hon ska rida så bloggar jag när jag kommer hem igen! Ses så länge, och för att checka Majas blogg tryck på bilden under.

I never give up on you! ♥


Prinsen

Trots att det går dåligt dag efter dag kan jag inte sluta älska honom och glad är jag över det annars hade jag väll gett upp för ett bra tag sedan. Här kommer lite bilder ifrån Jönköping förra helgen som Johanna har fotat.
Jag orkade inte göra bilderna ljusare så ni får dom såhär ;)


Sen undrar jag om någon har tips till mig? Min padd och mitt schabrak, inte just detta schabraket utan i allmänhet alla min schabrak åker bak när jag rider och även padden vilket gör att sadeln hamnar knas. Det är inte sadeln som åker utan schabraket och padden. Har ni något tips på att undervika detta? :)

Hilda

Nu ska jag förklara, haha. Hilda som den otroligt söta ardennern heter är inte min häst, utan hon står på gården där Chuck står. Första dagen när jag om dit så gick jag in till hennes mamma som heter Maja och utbrast gud vad söt. Och då kom han som äger gården och hästarna och säger ja den här kan du få rida om du vill och pekar på hästen bredvid, alltså Hilda. Jag trodde ärligt talat att det var ett skämt först men efter några veckor så har vi pratat mer om det och först idag kom jag upp på henne. Hon har inte gått på typ ett år, eller hon gick någon enstaka gång i somras om jag förstår det rätt så retsen av tiden har hon bara stått i en hage och ätit mat. Jag tror dom flesta tyckte jag var lustig när jag sa att jag ville rida henne, men så söt som hon var kunde jag inte säga nej. 

Jag skrittade lite, travade lite och tog typ 3 långsidor i galopp sen var hoon slut, söten. Red väll i ca 10 minuter max. Jag har faktiskt ingen aning om hur det blir framöver. Jag hade faktiskt lätt kunnat fortsätta sätta igång henne och rida henne dom dagarna jag har tid, men det måste jag snacka med ägaren om. Även om hon kankse inte är en stjärna så tror jag hon kan bli en toppenhäst när hon fått gå lite. Sjukt söt häst, speciell och glad och mysig! Och såklart stor och tjock (A).
Här kommer några prints från några filmer ;)

Chuck 17 november

Jag ska göra som ni mina läsare och sluta lägga skiten på min ponny. Istället får jag nog inse att jag faktiskt har alldeles för höga krav när det kommer till dressyren. Precis som min mamma sa till mig så gick det framåt för oss väldigt fort i börja och nu har det lixom tagit stopp. Jag förväntar mig samma hastighet igen och att det ska gå bra och framåt. Men jag inser aldrig det och istället blir det bara värre och värre. 
Jag vet att det krävs mer än att bara rida för att få Chuck dit man vill. Jag kan rida många sortes hästar men Chuck är nog ändå den svåraste jag suttit på. Det är svårt att förklara men på vissa sätt och vis är han det. Jag rider dåligt när det kommer till honom då jag helt och hållet glömt bort hur jag ska rida honom. Glömt bort hur det känns när det faktiskt går bra. Det ända positiva med att han är så svår att sitta på, svår att få fram till handen och allt han är svår med. Det är att när jag sedan rider andra hästar då sitter allt som en smäck, sitsen är bra och jag kan rida riktigt bra. Men det gör det inte roligare att återgå till Chuck när jag ändå inte kan sänka mina krav.

Idag var han superfin i början, visst fasen fick jag rida för det men det ska man behöva. Sen när det gick bra så nöjde jag mig ju inte med det utan då höjer jag ribban och allt blir totalt pannkaka. Han gick emot min vänsterskänkel något enormt. Han sköt in rumpan i galoppen och vägrade gå ut i hörnen. Jag försökte LÄNGE lugnt och sansat få honom att lyssna på min skänkel och när han istället bara skiter i det och jag lagt ner nästan 30 minuter på det så kokar jag över. Och även om jag verkligen inte vill det så blir det så. Jag blir då arg på mig själv, för jag vill kunna kontrollera mig själv och mitt humör. Men något gör att allt inom mig bara slits sönder. Jag kan inte kontrollera mitt humör och det är det som är det värsta för hade jag haft mer tålamod hade det gett mycket mer. Jag slutar nu mera alla mina pass med att hoppa av i farten med tårar längs kinderna. 

Det är klart som fasen att jag inte vill detta men jag kan inte styra det själv. Det är jag kan styra är mina krav och jag måste sänka dom jag vet, men det är inte heller så lätt att låta honom gå emot min skänkel och sedan vara nöjd där. 

Skulle kunna skriva milslånga inlägg om detta, men jag inser att ni aldrig skulle orka läsa så jag slutar nu. Jag vet att vi kan, hur lång vägen än är dit så är den bannemig värd mina tårar.

Och här är hon!

Vad hade ni förväntat er? Inte en ardenner som inte gått på typ ett år i alla fall? Men sjukt söt är den!


Mystisk häst

Idag ska jag rida två hästapållar. Först ska jag iväg och rida e häst ni aldrig tidigare sett här på bloggen. En stor storhäst som jag i alla fall ska rida idag och går det bra kanske jag ska rida den lite framöver också. Vad det är för häst kommer jag inte säga ett skrutt om, inte förens i eftermiddag i alla fall. Och jag lovar på mitt liv att ni kommer bli förvånade. Men jag ser fram emot det i alla fall, galet kul ska det bli. 

Sen ska jag såklart rida Chuckis. Ska mest känna igenom honom och se om han är genomjobbad sedan igår. Alltså att han lyssnar bättre på mig och sådär. Ska bli kul och se om jag känner någon skillnad. Jag  hade garanterat gjort det om jag satt upp igår efter att Johanna ridit men då hade han redan gått tufft så jag gör det idag istället. Jaja, slutsnackat. Ska iväg nu om jag ska hinna med båda hästarna. Och ja, jag kommer nog bjuda på i alla fall en mobilbild på den storhästen jag ska rida. (A) 

Nyfikna? KLART ni är, haha!

New in ♥

Mycket inlägg det blir på rad nu, men måste lägga upp det när jag ändå kommer ihåg. MIn hjälm som jag "beställde" igår kom idag så jag var inne på Cheval och hämtade den. Den är riktigt snygg, jag håller dock fast vid att den är snyggare i guld, men denna var också snygg så det blir perfa! 
Dessutom hade jag fått hem min vinst på posten. Jag vann Linns facebook tävling om att vinna ett Iphone-skal och jag är helt kär i det. Glittrar asmycket *.*

Ja, kolla på dom halvbra bilderna istället!

Chuck och Johanna

Johanna red Chuckis idag som sagt då jag behöver lite hjälp. Så hon satt upp och red igenom honom ordentligt. Jag tyckte det såg riktigt bra ut, i början ville han inte riktigt sammarbeta men efter ett tag blev han riktigt fin. Även om han gärna går och smyger in nosen så var det betydligt bättre idag än vad det varit på några veckor.
Så jag är riktigt glad över att hon kunde sätta han lite på plats. Ska be henne om en liten utverdering och tips så hoppas jag på att han är riktigt fin imorgon! TUSEN tack för hjälpen kompis!
Fin print, haha. han var verkligen mycket finare än vad bilden visar ;) haha

Själv var jag inte helt utan ridning utan fick låna >Alvidas< ponny några varv. Ingen seriös ridning kan jag inte påstå men kul va det. haha.  Tog några skutt också inför den kankse aktuella julhoppningen då jag kankse ska låna honom, haha! :D
Och såhär galet snygga var vi när jag galopperade runt i svinkorta läder, stiiiiligt!

"Det viktigaste är inte vad vi gått igenom, utan vad vi gör åt saken."

Arkan Asaad heter killen/mannen som fångat mitt intresse mer än någon annan någonsin gjort på väldigt kort tid. Vi skulle på föreläsning idag i 1,5 h och jag var verkligen beredd på något tråkigt. Jag menar hur låter ens ordet föreläsning? Hade till och med tänkt åka hem istället men min kompisar sa att dom hade hört att han var bra så jag gav det en chans. Och det är en sak jag aldrig kommer ångra, verkligen inte. 
För denna killen berättade något så hemskt, speciellt och känslofyllt att jag efter en liten stund satt och grät. Och jag var verkligen inte ensam om detta.
Från och med idag kommer jag verkligen se upp till honom, och jag fascineras fortfarande över hans liv, och hur han kan stå upp för så sjukt många människor och dela med sig av dessa saker, sånt som jag själv knappt skulle kunna berätta för mina närmaste.

Jag ska ta lite snabbt om vad det hela handlade om. Jag vet inte tanken bakom varför han kom, men eftersom han skrivit en egen bok tror jag det var därför då alla ettor ska läsa den, eller vissa har redan gjort det. Denna boken handlar om hans liv, och idag föreläste han och berätta mer om det.
Det hela handlade om hur hans liv varit tidigare, vad han och hans familj gått igenom. Hur han blir bortgift med sin kusin och han gör allt för att slippa. Han träffar sin kärlek i Sverige och blir livrädd för att hans pappa ska döda honom pga detta. Hans mamma som var 13 år när hon fick honom och hur han och hans syskon och även föräldrar blivit slagna och misshandlade. Hur hans liv till slut blir så sjukt jobbigt att han bestämmer att ända utvägen är självmmord. Vilket han även gör, men vaknar upp dagen efter på sjukhuset och har istället skadat sig rejält. Till att efter 10 år utan ett ord från sin mamma träffar henne igen och börjar kunna leva på nytt igen.
Vad det nu är som faschinerar mig är att han redan som liten, riktigt liten hade berättat för sin pappa att han ville bli författare eller filmproducent när han blev vuxen. Och trots ALLT det som han har gått igenom så slutade han aldrig hoppas eller tro. För idag står han här med en egen släppt bok som ska bli film 2013 då även hans andra bok släpps. Jag själv tyckte att det han berättade lät som något man faktiskt inte trodde fanns och trots det fanns det nog mer detaljer som han valde att inte ta upp.

Jag kommer aldrig kunna sluta prata om honom, för så mycket som jag grät och så chockad jag var efter hans föreläsning så kommer detta aldrig lämna mitt huvud. Sjukt stark person. Har ni också lyssnat på honom? Om inte, gör det innan ni dör!

Jag ska även låna hem hans bok så fort som möjligt, måste läsa den!

NU har jag sagt det i alla fall, haha. 

HAHAHA, så min humor

jag satt och letade i typ 5 minuter efter något i bakgrunden, typ på balkongerna eller något innan jag hittade henne.. hahaha.

Movietime

Ja, ni förstår vad jag menar med att det trillar lite bommar ibland när jag inte hinner få tillbaka honom. Men det är små skitsaker jag måste tänka på bara, för ponnyn var så jäkla fin.
Glömde bort vart jag skulle någon stans mitt i om ni undrar, haha. 
Sen måste jag säga att nej han sa inget efter sista rundan, men han tyckte nog som jag då han bara stod med armarna ute i luften som ett frågetecken.. haha ;) Sen sa han att det satt helt perfekt men det fanns inte med på film :D Haha, ja, jag är lycklig!

Kolla hans bakben på sista rundan *.*

Lite kul ska vi ju allt ha! (Matsträning 15 november)

Tom på ord...
Efter att ha haft dåliga pass på dåliga pass efter dåliga pass så är jag i exstas över kvällens hoppträning. Det gick så JÄKLA bra. Jag var själv väldigt osäker idag då han började fjanta för ett hörn redan i början. Och efter att ha åkt av 3 gånger på en vecka ville jag helst sitta kvar. Men hur mycket vi än försökte var han lika rädd hela tiden för hörnet och kastade sig åt sidan när vi skulle rida förbi. Så jag själv var som jag sa osäker, och jag trodde verkligen det skulle påverka honom mycket. Men det kan det verkligen inte ha gjort, eller så märkte han att jag var osäker och var extra snäll?
Vi fick några bommar ner ibland när jag inte hann ta tillbaka honom helt men annars var det två sjukt fina rundor. Han hoppade upp sig fint och öppnade upp bra med bak och allting satt som en smäck. Jag brukar hoppa en bana på 1m och en på 1.10m men idag hoppade jag först 1.10m och sen runt 1.15 så lite högre än vanligt och jag vet inte om det var därför eller något annat men han hoppar så galet bra när det blir högre.

NI ska få se, ska sätta ihop en film så lägger jag ut den sen, sålänge får ni två prints från sista rundan!

Fin som få

Åh, jag måste nog säga att jag riktigt fallit pladask för denna fina hästen. Hon är utan tvekan favvohästen på KBF, efter Rhona, eller nej dom delar! Kommer ihåg innan när jag var riktigt livrädd för henne och inte alls ville sitta på henne, men efter att ha gett henne en chans kommer jag sakna henne något otroligt när jag inte längre kan rida henne. Fin som få, speciell och underbar. En sån får du leta länge efter!

Här är några bilder som grymma ALMA tog på oss i helgen. 
Ska inte klaga, men måste bara säga att jag red kasst den dagen vilket SYNS på bilderna.. haha. Men kolla på den otroligt fina hästen istället.
FLYING COW *.* hahahahaha. ↑
Dom två sista är så fina, hon är så otroligt söt. Vill bara äta up henne, haha verkligen! (kanske inte bokstavligt dock.. ehe)

Bestämt mig

För er som undrade så ja, jag har ju redan en ayr8 men den är troligtvis trasig sedan jag trillade av. Knakar och har sig.. så det är därför jag ska köpa en ny! :)
Det blir en Ayr8 leatherlook i svart/guld som ska komma hem till mig. Jag måste lixom ha en hjälm nu så det får bli en sådan. Ska bara kolla upp vart jag kan köpa en där den finns på lager så att den kommer så fort som möjligt då jag inte vill vänta länge. 
Jag tycker den är galet snygg och den kommer matcha snyggt till mina tretorn falsterbo stövlar, så det är en fördel! Så vad tycker ni, är den inte snygg?
AYR 8 LEATHER LOOK CHARLES OWENAYR 8 LEATHER LOOK CHARLES OWEN

Vet ni någon hemsida som säljer dessa hjälmar?

JUST KIDDING.. NU har jag ändrat mig snabbt till en ayr8 i svart/silver. Så, nu är det bestämt så ska beställa den innan jag hinner ändra mig igen ;) haha

Lite riktig ridning

Idag höll jag mig borta från Mr C som tydligen inte gillar mig så mycket för tillfället. Istället fick mamma rida honom och ta hand om honom medans jag själv var på KBF och red min lektion. Jag hade Freja, som dom flesta vid det här laget redan vet vem det är. Och dressyr stod på schemat så jag förväntade mig inget speciellt. Hon kan vara riktigt jobbig ibland, stark som en oxe och stel och då blir jag själv stark och då blir hon ännu stakrare osv. Men idag gick det faktiskt riktigt bra och jag är supernöjd. Kankse för att jag inte har kunnat rida ordentligt på ett bra tag, eftersom det aldrig blir något ordentligt på Chuck så hade jag verkligen motivation till dagens lektion. Och med lite små skrittpauser så fixade ryggen det bra. Eller bra var att överdriva för jag fick bita ihop ibland, speciellt i galoppen som inte är superlätt att sitta i och plus att hon var lite sur och kickade stup i kvart. Så det gjorde ganksa ont ja, men kul var det.
Hon får gärna ge lite av sin "planka" och "stark som en oxe"-stunder till Chuck så han åtminstonde tar kontakt i bettet..
Bild från i helgen!

På tal om det, någon som har koll på om hackamore kan funka på en häst som inte vill ta stöd i bettet? T.ex Chuckis?

Bästa jag sett på riktigt länge!

Natten gjorde hela min vecka, för fysatan vad bra filmen var. Jag finner inga ord för hur otroligt, jäkla, sjukt, underbar, fin, euforisk, och gud vet vad, BRA den va. Jag har alla dom 4 andra filmerna hemma och har sett alla sjukt många gånger, men denna slår nog fasen ALLA. 
Jag ska inte säga några detaljer till er som inte sett den, men ska se den men förbered er på massa tårar, besvikelser, förvåningar men mest av allt glädje och ja, hur jäkla underbar den var.
btw - jag brukar inte tycka barn är gulliga, men Renesmee är bland det finaste och sötaste barnet jag sett, lätt.

Whatever, nog om det, kolla trailern så länge, så ska jag fixa mig och dra till skolan!

Nu får jag nog.. Chuck dagens ridpass

Om någon vill ha min häst i en vecka eller två är det fritt fram. Jag går snart in i en riktig deprission över detta, för jag orkar faktiskt inte mer nu. Jag har haft honom i 1 år och 2 månader och aldrig någonsin tidigare har jag varit såhär nära att verkligen ge upp. Det har inte gått bra i dressyren på riktigt länge nu och senast för en vecka sedan flög jag av och fick hjärnskakning. Inte långt där efter, rättare sagt i lördags flyger jag av igen, dock inga skador skedde men ett humör som heter duga. Och idag flyger jag av IGEN. Han flippar ur för en skottkärra som stått där hela passet på lite mer än en timme och helt plötsligt vänder han på en femöring och sparkar till så jag flyger rakt fram, landar på fötterna men fastnar med armen i tygeln som han drar till i så är svullen på armen och har typ "brännskada", trots att jag hade tröja på mig. Dessutom sträckte jag till mig i ryggen så har riktigt ont av det.
Jag kan inte säga att jag var glad men jag tog djupa andetag och fortsatte lugnt och sansat rida då jag inte ville avsuta med en avramlig. Några varv senare gör ahn exakt samma sak fasst i ett helt annat hörn och jag var riktigt nära på att åka av då med, istället stärckte jag till ryggen igen
Då rann det över, jag tog tag i honom och jag vet inte mer vad jag gjorde för det brast. Då hoppade jag av och gick ut. Det är inte mycket mer jag orkar faktiskt.
NÅGON GÅNG kan jag väll få något tillbaka?

NU tar jag på mig lite kläder och väntar på min kompis innan vi ska på bio. Bloggen och allt som har med hästar att göra får lämna mig resten av dagen.
Tack och hej, från en depp carro.

Mycket att hinna med, mycket att göra

Idag är en ganska stressig dag, eller egentligen är det inte alls stressigt men mamma är upptagen ikväll så jag måste sköta mitt själv. Alltså att jag måste at bussen till öland och tillbaka. 
Jag slutar vid 14.25 och efter det måste jag ta bussen så fort som möjligt, alltså 15.15.. Det går en vid 14.25 men eftersom jag slutar då kommer jag ALDRIG hinna med den..
När jag kommit till stallet ska jag fixa allting i stallet och rida, och efter det ska jag ta bussen hem vid 20.06 då jag inte hinner med den som går innan.. Dom går med så långt mellanrum så den innan går 17.37 typ. 
Hemma vid 20.38 och då är min buddie hemma och väntar på mig inför kvällen.

Vi ska först kolla på Breaking Dawn part 1 hemma hos mig innan vi åker vidare in till stan och går på nattpremiären Breaking Dawn part 2. Och då ska jag även hinna duscha och fixa mig.. haha! Så jag är stressad redan nu typ..
Men allting löser sig väl till slut ;)

Nu får jag återgå till skolan så ses vi senare idag!

Chuck - vila

Idag vilade Chuckis, så var bara uppe och borstade lite och fixade maten och allt som ska fixas.

Det går uppåt

Bloggen stiger på bloggportalen vilket är galet roligt. Och i samband med det så stiger såklart även statistiken som för övrigt just nu är ELIT.
Kan vi behålla det såhär? :D

Mest besökta privata bloggarna inom kategorin djur.

Och mest besökta bloggarna i hela Kalmar där jag nyss låg 4a :D wehoo
Ser ni dessutom tjejen längst ner?  Hon ligger på grymma 15 plats, och även om det är grymt så vill vi ju göra det ännu bättre? :D:D ALLA ni som läser detta klickar er in härTack för att ni är världens bästa läsare, glöm aldrig det!

I feel ?

Måndag är måndag, och för första gången på väldigt länge känner jag verkligen hur mycket jag hatar månadagar. Eller jag ska vara ärligt och säga att hade livet gått en annan väg för några dagar sedan hade dagen inte varit så jobbig. Men jag kan inte ändra på något som jag inte hade en åsikt i. Jag bet ihop, men när flera saker kommer efter vartannat är det inte så lätt att gå runt och le som en tönt. Jag skäms att jag en gång var en del av det, att jag en gång lärdekänna dig och alla misstag jag nu gjort. 
But done is done.
Jag trodde jag skulle lämna detta bakom mig och se det som något bra, sakna er och allt jag tänkt.. Nu lämnar jag det föralltid. INGET jag kommer se tillbaka på, inget jag kommer sakna eller vara stolt över, jag går vidare med ett leende.

FUCK WORLD.
Ska ta mig bort till läkaren nu, sen åker jag till stallet. Seeyou
219057969344585959_phmyo6l0_c_largeCool-fuck-girl-hand-favim.com-535580_large399528_4375242344415_1832317217_n_largeTumblr_mdc6dkwx2o1rkyn70o1_500_large

Lite bilder ifrån helgen

Har fått lite bilder från några som fotade i helgen. Endast från LBn då det inte blev något i LAn.. haha.

Dessa bilder är tagna av Thilda Martinsson, tusen tack!

Och dessa bilder är tagna av Rebecka Isgren, tusen tack!
Undrar dock vad jag gör? KOllar neråt på ALLA hinder..?? Men chuckis är fin i alla fall!

TV kväll

Ikväll lägger jag datorn nästan helt åt sidan. För ikväll ska jag kolla på TV hela kvällen typ. Vilka som gillar Justin ska INTE göra det.. haha?
  • Vid 19.00 är det Awkward på MTV
  • Vid 19.30 kollar jag på Williams lista på svtplay.se
  • Vid 20.00 börjar EMA på MTV där jag ska sitta klistrad tills det är slut.
  • Sen sova!!
Hur ser eran kväll ut, visst sitter ni bänkade framför EMA? :D
My soulmate.. ♥

Chuck idag & stallet

Idag fick Chuckis gå ett lugnt pass. Mycket skritt och lite trav inlagt. Vi red ute, runt på lite olika vägar och stigar och C var väldigt lycklig.. Tills vi mötte en hage med får.. haha.
I alla fall, resten av tiden har jag mest tillbringat med att packa upp från igår. 

Har även 2 st tjejer som ska rida Chuckis, min kompis Maja som egentligen flyttat till skåne men som är hemma under en period nu. Hon är en av dom personerna som jag tycker är duktigast på att variera sig efter häst. Hon rider sjukt bra vare sig hästen är seg, tung, pigg, stark, inte tar bettet och ja gud vet vad. Hon har bra åsikter och tänker bra, dessutom är hon världens bästa person och man kan inte göra annat än älska henne så ska bli superroligt att se dom tsm!
Sen ska även Johanna rida honom någon gång, hon har ju ridit honom lite innan så hon har ju en tanke på hur han brukar vara. Så om han nu har ändrat sig så som jag tycker så borde hon nog märka det och kan säkert ge mig massor av tips. Som ni vet tycker jag även att hon är duktig och bra hand med hästar men det harjag redan sagt ju.

Jag hoppas att detta kan ge mig något och lite hjälp att själv komma framåt. Ska även ta lektion för någon snart. Men även om man får hjälp av någon från marken så vet jag hur mycket det kan ge att någon hoppar upp och rider lite. Jag själv blir ju så "blind" eftersom jag rider honom varje dag. Så det är bra att man har personer som man kan lita på som kan hoppa upp när det behövs! :)

Dagens tävling

Det var "klubhoppning" idag, fasst inte klubbhoppning utan ackumulatorhoppning. Som vanligt så var jag med på Freja och jag hoppade en 90 cm klass. Jag var nog för trött i kroppen och för arg sedan igår så det gick ut över henne istället. Jag kan verkligen inte påstå att jag red bra, snarare tvärt om. La henne tokigt på många hinder, morrade stup i kvarten och trodde att saker skulle gå som inte gick. Typ på femman, jag trodde att den svängen skulle funka men det gick inte riktigt. 
Ändå som var typiskt Freja var vattenmattan. Det är så typiskt henne att stanna en gång på vattenmattorna innan hon sedan hoppar dom. Så det var en liten fuling av henne annars red jag som sagt som en kratta.  Jag är glad att hästen är bäst och ställer upp i typ alla lägen, gulle!

Slutade faktiskt på en förstaplats! Så här har ni filmen ;) Ta det med en nypa salt, tack!


Grymma tjejer!

Så sjukt roligt att ni vågar komma fram och prata + ta kort och ja. Även om jag själv såg ut som ett fågelbo på bilderna så är det väl tanken som räknas! Haha :D

Vill ni se mer fågelbobilder på mig, checka här!

Tävlingsresultaten

Roligt att texten inte kom med i förra inlägget.. haha. Skillnaden var att gå från KLOCKREN till jag vet inte vad.. haha.
Jag har egentligen inte tid att sitta här och skriva men jag gör det bara för er. Trots att jag har brottom så ska jag försöka hinna dela med mig av lite.

I LBn hoppade han superfint, jag red bra om jag får säga det själv, la honom inte sådär nära förutom typ sista hindret i omhoppningen. Men annars lät jag honom flyta på och även om det gick lite fort så gick det bra. Sen gasade jag lite i omhoppningen vilken gjorde att jag inte kunde svänga snävt så istället gick det lite för snabbt. Och jag hann reagera på det lite för sent för att hinna ta tillbaka honom. Jag kunde nästan se framför mig att han skulle riva då vi kom snabbt in på kombinationen så jag lät honom sköta den helt själv och han petade på vägen ut. LLite synd faktiskt för han var rusktigt fin resten av banan.

I LAn så vet jag inte vad som hände, jag har mina små tankar. För han var jäklig redan på framhoppningen.. Inte typ att vi kom fel eller att det var något läskigt utan han bara fulstannade. Efter det red jag på honom ordentligt och han hoppade allt, men vi kom då inte speciellt bra på något förutom sista språnget. Så jag hade endå en bra känsla när jag gick in, som varade i 30 sekunder kankse? På första hindret, första anridninge så kommer vi bra, möjligtvis lite nära men absolut i ett läge han skulle kunnat hoppa i och han bara nitar. Och jag flyger av i hindret.
Ungefär så ja.. haha. Grejen är att jag känner honom och det där var verkligen inte för att han var rädd eller kom fel, det kändes bara som jäkelskap. Dock så när vi skulle lasta honom fick han lite vatten eftersom han inte velat dricka på hela dagen. Jag skojar inte om han drack några liter.. Så det kan ha varit att han var torr i kroppen typ, var jättetörstig och inte orkade stäla upp vilket han oftast alltid gör annars. Men jag spekulerar inte så mycket i det. Istället tar jag nya tag till en annan gång. :)

Sen måste jag säga att det var grymt kul att träffa alla roliga människor, både dom jag känner och några bloggläsare!
(kunde inte ladda hem musik.. igen)

Skillnad..


Godmorgon

Ingen lång, men ändå en lite sovmorgon blev det. Gick upp vid halv 8 för att fixa det sista här hemma och mig själv. Jag räknar med att vara i stallet halv 10 så att jag hinner bada honom. Han är skitig som en gris rent ut sagt och jag ville inte bada honom igår då han till 100% skulle rulla sig i hagen idag. Så jag ska dit och bada honom nu på morgonen och sen får han gå en litem prommis så att han har fått röra sig lite innan den långa biltrippen.
Vid 10 i 11 lastar vi och åker till Smedby där vi ska hämta upp Johanna. Sen far vi iväg till Jönköping och vi lär vara framme runt halv 3-3 skulle jag tro. Kanske lite tidigare? Jag har inte så stor koll, inte varje dag man är i jönköping precis.
Hoppas dessutom att tävlingen håller den tidsplanen som dom sagt nu så att jag inte kommer försent. Men jag fick svar att LBn skulle börja absolut tidigast 14.30. Så det börjar säkert lite senare än det ändån.. Sen är det ju typ miljoner starter så jag lär ju inte bli sen i alla fall..

Jaja, ska fixa resten här hemma innan vi åker, jag ska packa ner min dator plus min hårddisk så jag kan kolla på film om det blir för långtråkigt och jag inte kan sova. Men jag hoppas vi ses där alla underbara bloggläsare! Och för er som undrar. Vi kommer komma dit runt halv 3 tror vi. Sen är jag där till runt halv 9 på kvällen. Min första start är runt 4-5 och min andra runt 9. Detta är vad vi tror så det såklart ändras :)
Gammal bild, kommer dock inte ihåg vem som tagit den.. antingen rebecka hultqvist eller emma helllgren :)

Men hallå, jag som varit så glad över alla roliga människor som ska dit, och så har jag helt glömt bort LISA, haha. Hur grryyyymt! :D Hon måste va den som kommer rida snyggast på hela tävlingen, utan tvekan!

Artikeln

Här är artikeln som jag var med i, tidningen är hästfocus. Det handlar om hur det är att anordna en luciashow. Alla bilder och intevjuver är gjorda förra året så det är ett tag sen. Här är lite superdåiga bilder på sidorna.

Skratta eller gråta?

Seriöst, omg.
Har precis suttit och räknat ut vilken tid jag skulle starta, hela 258 starter innan min första start i LB. Sen är det 112 starter innan min andra start i LAn. Vi råknade ut att min första start är runt 4-5 och min andra runt 9-10. Jag tyckte såklart att detta lät helt orimligt så det även är MSVB efter LAn. Så vi ringde och kollade med tävlingsarrangören och hon trodde inte att LB klassen startade med bponnyer förens vid 15.00 och att hela tävlingen räknades vara slut runt 23.00-24.00. Och då är ändå första start vid 08.00...

Ett tag funderade mamma på att stryka mig och inte åka alls, men med lite övertalning kommer vi nog åka i alla fall. Trots att vi lär vara hemma runt 12-1 på natten.. Det är ju faktiskt sista tävlingen på länge (A).

Men ni här lär ju inte se en blink av mig på hela morgondagen. Så jag får försöka blogga nu. Dock kommer hela kvällen spenderas i stallet så lär ju inte bli något av det heller.. haha.
Nej, jag måste dra, jag kommer med något vettigt att skriva ikväll. Tills dess ha det bra och ät mat.
förövrigt är jag även med i häsfocus denna månaden. charmig jag är

Godmorgon fredag

Nu är det snart helg igen, känns rätt gutt även om jag inte kommer sova någonting i helgen. Men sova får jag gör annars. Jag menar hela dagen igår sov jag, ända gången jag var vaken var vid lunch när mamma kom hem med mat till mig och sen på kvällen när jag skulle rida, annars sov jag konstant.
Idag var även första lektionen inställd så jag hade sovmorgon, vilket jag glömt så jag ställde klockan på halv 7 och gick upp och åt frukost innan jag insåg att vi hade sovmorgon. Men istället för att lägga mig igen så satte jag på TVD avsnittet som släpptes inatt och det slutade lagom tills jag skulle gå upp ändån så det var bara bra.
Nu är jag i alla fall uppe och ska precis hoppa in i duschen innan jag klär på mig och drar till skolan. Efter skolan ska jag tillbringa all tid i stallet. Ponnyn ska få sig en ordentlig dusch, så han kommer nog hata mig ett bra tag efter det. Sen ska han knoppas(tror jag), jag ska packa in allt i bilen och allting ska vara klart tills imorgon så vi bara behöver lasta och sen åka.

Men först ska jag till skolan, skriva prov och plugga, och ja, allt vad man nu gör i skolan. Vi ses ikväll!

Jag ger upp för tillfället

Jag orkar inte rida, traggla och kämpa när det ändå inte funkar. Nu har det varit såhär alla dagar som jag rider dressyr. Ändå gången jag inte märker det är vid hoppning. Han släpper bettet helt och går och böjer på nacken, och jag har inget jag kan göra. Jag är ju van så jag vet precis hur jag ska rida, framåt till ett stöd i bettet. Mjuk i handen och inte ta för hårt i honom osv osv. Men när ingenting av det funkar? Utan han bara plöjer på framåt, blir rädd för absolut ingenting och är överallt. Till slut travar han ju fortare n en travare och då måste jag ju ta tag i honom eftersom i det läget lyssnar han inte på sitsen. Då tar han istället bettet och springer ännu fortare. Galoppen är fyrtaktig, bakbenen är i kina och ryggen inte ett dugg upphöjd. What to do?

Jag har verkligen försökt allt nu, men det går inte, och när det inte går som jag vill så blir jag bara arg, ledsen, besviken och lite panikslagen. När han inte tar kontakt sitter jag till slut coh letar kontakt och det blir inte bra det heller. 
Jag behöver hjälp, ska troligtvis kolla om jag kan ta någon privatlektion för Malin. Men helst av allt skulle jag vilja sätta upp en SJUKLIGT bra dressyrryttare som kunde få han till arbete.. Då menar jag typ en som ridit grand prix eller något sånt. Så att jag kan få se allt han kan, och lära mig utifrån det. Men det kan jag ju bara drömma vidare om. 

Nej, ska försöka sova bort min ilska, för annars kommer jag bara sitta här och klaga.

Försäkringspengar?

Mamma ska ringa till vårat försäkringsbolag imorgon och kolla om man kan få ut några försäkringspengar. Det står att dom kan ersätta pengar till kläder, glasögon och andra kläder som gått sönder vid olyckor. Och eftersom jag inte vet om jag har någon garanti på min hjälm så skulle det vara toppen om vi kunde få något annat för den. Jag har ju en annan hjälm men den använs så sällan det går då den blir förstörd när jag använder den pga att den är så varm. Så helst av allt vill jag bara ha tillbaka en hel Ayr8.. Jag vill ju ha en Mountain Horse KEP hjälm när jag samlat ihop lite pengar till det, men jag vet inte om jag ska köpa en annan för försäkringspengarna. Jag vill ju trots allt ha en Ayr8. 

Så om vi får ut pengar för hjälmen kommer jag nog köpa en ny Ayr8 faktiskt. Men färg och modell vet jag inte än..
Jag tror det blir en svart denna gången, då jag kan använda den även på tävling sedan så har jag helsvart utrustning. Så antingen blir det en svart/silver i sammet, eller så kanske det blir en svart/guld i leatherlook. Hjälp mig?

Åh jag vet inte, eller så bara lägger jag pengar på en svart KEP hjälm direkt.. ELLER? Om jag köper en svart Ayr8 så har jag ju en svart hjälm, då kanske jag kan skippa en KEP hjälm? Åh, haha seriöst. Vilken beslutsångest.

HJÄLP TACK!

Nostalgi

Åh jag längtar som en tok till julkalendern. Eller till julen överhuvudtaget. Men seriöst, hoppas verkligen denna mysteriet på greveholm är lika bra som förra ;) haha.
ÅÅHHH, ingen mer än jag som verkligen älskar mysteriet på greveholm?

Dom har gått ut med en förhansvisning, checka!

Sista tävlingen för i år

På lördag startar jag troligtvis sista tävlingen för i år. Den jag täntke åka på i värnamo vet jag inte om det blir av. Eftersom vi är i stockholm troligtvis hela fredagen och sen hela lördagen. Så jag kommer inte rida dom dagarna och sen kommer vi säkert komma hem sent på lördagen. Men jag får helt enkelt prata med min mamma vad hon tycker om det. Det är inte superviktigt att åka på den precis. Även om det inte är så mycket tävlingar sedan för ens i typ februari/mars. Men då får han kanske en lite vintervila och sen sätts han igång och tränas till topp så är vi igång till tävlingssäsongen är igång igen! Men vi får helt enkelt se. BTW, vilak ska till globen? Jag kommer vara där både fredag och lördag så som det ser ut idag.

Men i alla fall, helgen.. 
Jag åker dit med Johanna(Jönköping) som jag sagt tusen gånger nu. Jag SKA rida lugnt och sansat, hinder för hinder. INTE lägga honom för nära och försöka få ett och samma tempo hela tiden. Jag kommer hoppa utan martingal och i LBn kommer jag rida på mitt vanliga raka bett. Funkar har bra på det rider jag på det även i LAn, om han blir för stark(som han var på träningen) så tar jag pelhamet i LAn. Hoppas verkligen att det går bra i helgen nu!

För övrigt kommer jag ha min svarta kavaj, det blåa ch schabraket som är på bilden och till det något snyggt. Har ungefär en outfit klar i huvudet så får se om det blir bra IRL med. Ses vi där?

Musik och bloggar

Så för er som önskade kommer ett inlägg om vilka bloggar jag läser och vad jag lyssnar på för musik.
Jag är en allätare uti fingertopparna, finns inte mycket jag INTE lyssnar på. Jag lyssnar på allt från typ dansbandsmusik, till 2001 hits, till dunkdunk. Jag måste nog erkänna att det var min vän Johanna som gjorde att jag började lyssna på annat än dunkdunk. Eller jag har alltid lyssnat på lugna fina låtar och 2001 hits men typ dansband osv har hon lärt mig lyssna på. SÅ tack för det.
Här kommer några spellistor jag lyssnar på på spotify.
Johannas lista, Maryams lista, Digster Hits.
Och här har vi en av dom nya favoriterna.. haha. Gammal och go!

 
Och så till bloggarna jag läser.
Dom som jag LÄSER varje dag är dessa: http://johannagrant.se/ , http://ztreliin.se/ , http://www.ponnysanning.se/ , http://lisacandemyr.blogg.se/ , http://abelson.blogg.se/.
Sen dom bloggarna jag kollar in på någon/några gånger i veckan och bara läser det allra viktigaste är dessa: http://carlssonpataket.se/ , http://justindrewbieber.blogg.se/ , http://linnolsson.se/ , 
http://hamreryttarna.blogg.se/ , http://teametella.blogspot.se/ , http://www.annaassarsson.devote.se/ , http://lamias.se/.

Sen när jag får tid över läser jag även lite andra bloggar, men alltså det är nästan bara dom 5 översta jag verkligen läser. Dom under är lite ibland bara. Ibland när jag känner för det kikar jag in på lisa ågrens, dressyrmupparna, nellieberntsson, agnes åberg, pownieskvaller, nora christiansson, evelina blomqvist, lisa hedbäck, sofie hansson osv. Haha, låter som att jag inte gör annat än att läsa bloggar. Men som sagt, det är bara 5 bloggar jag verkligen LÄSER.

Saker ni inte visste om mig.

  • Jag älskar att lyssna på musik men lyssnar typ alltid jättelågt pga att mitt huvud är såpass känslig för höga ljud. Kan lätt få ont i huvudet av att vara 5 minuter i ett klassrum där folk pratar. Riktigt jobbigt..
  • Sista månaden har jag sovit hos mamma varje natt. Eftersom pappa jobbar oslo tar jag chansen och sover inne hos mamma alla nätter han är borta ;)
  • Jag läser knappt några bloggar längre, läser dom jag tycker är bra och inte några bara för att jag känner dom eller för att följa med. Läser runt 5 bloggar och dom läser jag för att dom är bra och inget annat.
  • Jag är superduktig på att ha fult nagellack på mig.. haha. Alltså om jag målar naglarna håller det sig helt i max en timme, sen går det upp och försvinner färg. Men jag tar aldrig bort det utan det för vara där tills det försvinner eller så målar jag över med lite nytt nagellack i samma färg eller någon annan ;) haha
  • Jag älskar Loka, skulle kunna dricka flera lite varje dag, godaste drickan som finns.
  • En utav dom godaste sakerna jag vet är även Lyxshaken på Max, hehe (A)
  • Jag är grymt skoltrött och har inte en aning om hur jag ska stå ut 2 och ett halvt år till.. Jag känner redan nu att det börjar ta emot och nu har vi jättelyxigt schema..
  • Jag tror på Jultomten coh på spöken/andar, men jag tror inte på Gud eller Jesus trots det är jag konfirmerad.
  • Jag har nästan alltid släct på mitt rum, typ helmörkt. Eftersom det är skönt och gör att jag inte får ont i huvudet ;) haha
  • Nu kommer jag inte på mer, förutom att jag dör av att jag är så trött och har ont i huvudet, ska klä på mig lite varma kläder och åka till stallet. Bloggar när jag kommer hem babes!

Resten av träningen

Det ser väldigt ryckigt och flängigt ut. Ja vilket det var.. Men han blev mycket mer svårriden utan martigal och han slår sig fri väldigt enkelt så jag hade inte en chans om jag inte skulle tagit tag i honom. Så klaga inte för mycket nu tack ^^
Träning ger färdighet.
Och sen kan jag säga att jag klippt bort väldigt många gånger när vi galopperade över dom 4 studsen. Jag kom på dom hundra gånger typ så hade nog inte varit så kul att kolla på. Men kan säga att vi fick traggla på dom många gånger då just det där är det svåraste Chuckis vet. Så ni kan ju se det framför er ;)


Vi hade för övrigt bara två lektioner idag, en vid 20 i 10 till 10 i 11 sen håltimme till 10 över 2 men jag sjukanmälde mig efter första lektionen då jag har en aning ont i huvudet. Mamma rider Chuckis ikväll och jag spenderar min tid på KBF, skulle egentligen ridit ikväll men får hoppa det. Men åker dit och träffa människor istället.

BTW - eftersom mamma inte kunde följa med är det grymma Alvida som filmat, tusen tack! :D
NI kan dessutom se avramlingen i slowmotion vid ca 3.00 ;)

Vet ni vad?

Jag har faktiskt en del huvudvärk nu så jag laddar upp filmen imorgon istället. Skiter i att se klart filmen och försöker sova bort detta istället. Imorgon är en ny dag, nya möjligheter!
Men imorgon kan ni vänta er en film från resten av träningen :D
 

Träning för Mats

Idag var det lydnadshoppning på schemat, inte min och Chucks starka sida så var riktigt bra att vi fick träna på det. Inte för att det gick tiptop, men det är väll de gånger som ger mest? Jag tar det positivt, trots att det vissa stunder gick dåligt så vet både Chuck och jag att vi ska jobba mer med varandra nästa gång. Dessutom var det bra att vi inte hoppade så högt då jag hoppar ganska mycket nu.
Red dessutom utan martignal och Mats tyckte vi skulle testa utan ett tag, då han också såg att han hoppar bättre utan. Sen kan jag inte påstå att det var lätt. För jäklar vad jobbigt det är när han slår upp huvudet och han bli galet stark utan martingal. Men med den energin i hoppen är det värt det. Förhoppningsvis blir det bättre ju mer jag rider utan! Så nu blir det ingen martingal. 
Jag har laddat upp en snabb video på YT men hela träningen kommer så fort jag laddat upp den. NU sitter jag och kollar twilight på TVn.. Så lär vara lite seg.

Dessutom har jag lite huvudvärk, jag sa ju att träningen gick sådär? Vi jobbade inte tillsammans hela tiden så vid ett tillfälle hoppade hon stort och jag kom efter sen hann jag inte svänga och ja han visste inte vart han skulle så han svängde vänster och jag körde raketen in i väggen med huvudet före. Jo jag tror faktiskt det blev en lite hjärnskakning.. Men nya tag! Wehoo. Checka det på filmen ;) 

Seriöst..

..läs detta! Vissa läsare vet hur man gör! TUSEN TACK! :'D

40 kr

Var inne på stan tidigare idag för att köpa ett busskort eftersom jag kommer åka lite buss nu till stallet när mamma eller pappa inte kan köra. Sen tog jag ut lite pengar som jag lagt i min spargris, haha. JA, jag har faktiskt in spargris men jag vet inte vart nyckeln till den är så vill jag spara pengar lägger jag dom där i. På kortet eller när dom ligger i plänboken så bara råkar dom försvinna..
Sen hittade jag lite superbilliga smycken. Ett par öghängen för 20 kr på glitter och sen två par earcuffs på ur och penn, båda två för 20 kr, alltså 10 kr st. Sen behövde jag ett nytt skal till min Iphone så när jag hittade detta slog jag till. Faktiskt sjukt snyggt på när man ser den framifrån. Och tydligen håller det bra så det får duga. 99 kr gav jag för det. Så nu är jag lite fattigare, men det kan jag leva med.

Ofrivillig vila

Idag var en riktigt knepig dag och jag hann helt enkelt inte med at rida. Mamma är inte hemma på hela dagen/kvällen så jag fick helt enkelt ta bussen och det gick endast två bussar hem. En för tidigt och en mitt i natten så för att hinna med skolan var jag tvungen att ta den tidiga bussen vilket i sin tur gjorde att jag inte hann rida. Och nej jag hade inte kunnat ta en senare buss och åka hem senare också, för ridhuset är upptaget mellanhalv 6 och halv 8 så det hade inte heller gått eftersom ridhuset är fylld med vatten och utan belysning. Så han fick helt enkelt stå. Men jag åkte dit en snabbis och gjorde det viktigaste.
Och nu ska jag faktiskt ta en liten minipaus från bloggen tills imorgon. Känner att jag vill tänka på annat ikväll. Hoppas ni inte dör, och så återkommer jag imorgon!
foto: Julie Ahlquist

Här kommer filmen

Lite hejsansvejsa typ, v landar i fel galopp nästan hela tiden och så. Men grejen var mest att testa hur han hoppar utan martingal, och visst ser han "friare" ut? Känns som han hoppar bättre utan..? Kankse tränar utan på tisdag också. Fick precis en återbudstid på tisdag så ska till Mats och hoppa då.
Ignorera gärna också att jag slänger fram överlivet, brukar inte göra det så vet inte varför det blev så nu..

Och nu när jag kollar så hade jag råkat klippa bort något och ta med ett lustigt klipp som inte skulle med men orkar inte göra om allt så skit i det bara ;)


Chuck 4 november

Idag skuttade jag lite över ett räcke. Red fram i 30 minuter skritt, trav och galopp och sen hoppade jag lite. Det var bara ett hinder och inget komplicerat. Jag hade ingen martingal på honom idag så lite därför också för att testa hur han funkar utan. Han hopppade faktiskt lite bättre med bak, tror jag. Det kan ju vara inbillning men det kändes så. Sen var han inte speciellt pigg så jag gav mycket eftergift så kan ha med det att göra också.
Han var ganksa fin när jag travade av, gick inte och spände sig utan lunkade på lugnt.

Vill ni se lite filmsnuttar?? :D då vill jag ha 10 kommentarer, wooooh, hela 10! det fixar ni lätt.

Chuckis + vem?

Ska göra en lite rolig grej nu. Om ni skulle vilja se någon annan på Chuck, vem skulle det vara då och varför? Ge mig massor av kommentarer på en ryttare ni tror skulle passa med min prins?

Om jag fick välja en ryttare själv, så skulle det utan tvekan bli Linus Herzig. Finns nog en hel drös som skulle passa med honom men om jag fick välja precis vem jag ville skulle det bli honom. Jag har vetat vem han varit ett tag men först när jag såg denna videon regareade jag på hur GRYM jag tycker han är. Han rider otroligt mjukt och följsamt och framförallt lugnt. Man ser hur Bellman trivs med honom som pilot och hur tajta dom är, och allt detta under en kort period. 
Sen kankse han skulle vara lite liten på Chuckis nu, men om några år kanske? (A) Drömma kan man alltid.


MEN NU, ERAN ÅSIKT!

Chuck idag

Även idag gick inte speciellt bra. Jag red runt i nästan en timme och flyttade, red framåt, kortade, gjorde volter, flyttade in alla bakben och jag verkligen kämpade men inte fasen hade han mage att sätta under bak eller höja ryggen, eller ta ett jäkla stöd i bettet. Så där satt jag, kunde varken ta i han, skänkla på han osv. INGENTING funkade. Bakbenen var 5 meter bakom och hur mycket jag än ville ha under dom så gick det inte. Ökade jag på för att få någonting i handen sprang han även och ryckte in nosen, alltså ni fattar inte hur frusterad jag var. Det gick vekrligen verkligen verkligen inte. 
Jag galopperade över bommar för att försöka få ett sug i handen men så fort vi kommit förbi dom släppte han bettet igen. 

Seriöst? Lägger denna dagen bakom mig också. Hoppas han kan ställa upp lite mer imorgon!
gammal bild, fin bild (A) så kan han gärna få vara igen, gärna varje dag.

Nödvändigt

Blev ett par varma stallskor, ett par chaps till dom, det blir inte supersnyggt tillsammans men då kan jag ju rida i dom också. Ett par nya sporr-remmar och sen två höpåsar, eller höbagar kanske det heter.
Nu slipper jag åtminstonde frysa om tårna. (A)

Hööks - stallet

Ska bara klä på mig lite kläder sen åker jag och mamma till Hööks. Jag är i stort behov av ett par fodrade jordphurs då jag bara har ett par gamla fula gympaskor som jag har i stallet. Och så behöver jag lite annat nödvändigt också så vi får se vad det blir helt enkelt. 
Efter det åker vi direkt upp till Öland och jag ska rida Chuckis ett pass i ridhuset eller paddocken. Om mamma är kvar kan jag be henne filma lite, maybe.

Sen blir det direkt hem för att duscha och byta om och sen ska jag till min morfar som fyller år idag! Så under tiden tycker jag ni kan var gulliga och gå in HÄR och rösta på bild nummer 8 :D tack tack tack!

Svar del 3

Från Linn:
Vad är det bästa med Chuck? 
Svar: Hans inställning, han kan verkligen komma hur långt som helst bara för att han har sådan bra inställning till allt.

Värsta gången du har ramlat av? 
Svar:
Första gången var nog värst, det är för snart ett år sedan när jag skulle galoppera över 3 upphöjda galoppbommar och han hoppar ut åt höger och jag landar på hinderstödet som välter. Jag såg svart i flera minuter och kunde knappt gå. Ena benet svullnade upp, blev blått och började blöda. Det är komiskt nog än idag lite blått och svullet.. fint.

Sämsta med Cuck?
Svar: att han är så rädd för olika saker och tittig på hinder.

Från Wilma:
Hur högt har du hoppat med Chuck? 
Svar: Enstaka hinder 130, bana på 115.

Har Chuck tävlat mycket innan du köpte honom och i så fall hur högt?
Svar: Nja, han hade tävlat upp till och med LA men inte speciellt mycket.

Från Erica:
Om man köper ny häst hur ska man börja vaccinera den då? Hur ska en start färdig hästs vaccinationsintyg se ut vill säga?
Svar:
Jag har ingen megakoll. Jag vet att man behöver vaccinera varje år i alla fall, men i början tror jag det är 2 vaccinationer efter varandra under en kort period sedan börjar man normalt. Men fråga en kunnig annars :)

Från Josefine:
Hur gammal är Chuck och hur länge har du ägt honom? 
Svar: Han är 8 år och jag har ägt honom i drygt ett år.

Hur utbildad var han när du köpte honom och ungeför vart är han nu?
Svar: Han hade gått LA hoppning när jag köpte honom men ingen dressyr. Nu har han gått LA hoppning och LB dressyr. Så han ligger på ungefär samma nivå. Dock har han fått bättre resultat sedan jag köpte honom. 

Vad är det bästa plagget du äger i utrustningsväg? ( till dig och hästen)
Svar: Det bästa plagget till mig, eller det jag gillar mest just nu är min nya Kingsland flleece. den skönaste fleecen jag någonsin ägt. Och till Chuck är det nog mitt dyon träns. ÄLSKAR det.

Från .:
Har du några bilder från hans gamla annons ? skulle vara roligt att se.
Svar: Ja, kan visa hela annonsen.

Från Emma:
Hur är det att hoppa Chuck? han är verkligen jätefin över hindret, ser ut som ett litet packet. Han ser verkligen annorlunda ut att hoppa. Hur är han att hoppa? :) 
Han är jätte fin!
Svar: Oj tack! Jo han är superrolig att hoppa eftersom han har sån power i sig. Sen är han lite jobbig, han hoppar inte med sin fulla teknik då jag inte kan ge honom ordentlig eftergift eftersom han springer iväg efter då. När jag red på pelhamet så kunde jag ge bättre eftgift och då hoppade han mig nästan ur sadeln i varje språng, haha. 
Annars är han pigg och framåt, ibland lite het. Hoppar inte allt om man inte rider ordentligt, hoppar sällan om han kommer helt fel osv. Men när man väl lärt sig hur man ska rida då fasen har man en hoppkanon.

Från Esther:
Om du inte hade chuck, vilken ponny skulle du vilja ha då?
Svar: Dusty, utan tvekan. (Gold Dust) 

Vad tycker du om min blogg? (http://estherjarvling.blogg.se) 
Svar: Läser den inte men verkar vara en härlig blogg :)

Hur länge har du ägt chuck?
Svar: Lite drygt ett år. Exakt 1 år, 1 månad och 23 dagar idag.
 
Från Matilda:
Vad har du och Chuck för mål 2013?
Svar: Jag vill kvala och starta msvb och förhoppningsvis även hinna kvala msva. Sen vill jag kunna bygga upp mer muskler på honom och få honom lydigare i hoppningen. Jag vill lära mig att rida honom bättre och vi ska bli ett jäkligt bra team!

Hur lång är du? 
Svar: 166,5

Hur länge har du haft Chuck?

Svar: I ett år, en månad och 23 dagar.

Från Molly:
Hur länge har du haft chuck?
Svar: I ett år, en månad och 23 dagar, hehe.

Vart bor du?
Svar: I kalmar, staden som ligger vid ölandsbron. Ganska centralt bor jag på en liten halvö vid namn Ängö.

Hur gammal e du?
Svar: 16

Hur länge har du haft chuck?
Svar: Gulligt att du frågar samma sak två gånger (A) kolla svaret över ;)

Vem tränar du för?
Svar: Jag tränar för Mats Torstensson i hoppningen. LÄTT bästa tränaren!

Hur högt tävlar du?
Svar: LB/LA i hoppning, dressyr inget alls.

Kör lite this or that
hoppning/dressyr (att tävla)
killar/hästar - för tillfället i alla fall, inga killar i kalmar intresserar mig ;) 
sommar/vinter 
tävla ute/tävla inne 
tävla/träna 
john whitaker/kingsland 
märkessaker/inte märkessaker
 
Från Ebba:
Hur mycket kostade chuck?
Svar: Inga kommentarer ;)

Från Henke:
Vad har du för transport?
Svar: En grå Thule, vet inte modell men det är en avtagbar sadelkammare fram i alla falll ;)

Från Alva:
Kan inte du göra ett inlägg om gold dust och ett om chancy? Där du beskriver dom och visar bilder :)
Svar: Jag vet inte vad jag ska skriva lixom, det är två ponnysar som ligger mig varmt om hjärtat men dom är inte mina och jag vill inte skriva ut saker som inte är relevanta. Så tyvärr.. Det finns ett gammalt inlägg här på bloggen om Dusty som ni kan läsa. HÄR.

Hur sminkar du dig?
Till vardags har jag lite puder, ögonskugga, concealer, kajal, mascara och ögonbrynspenna. Ibland läppenna, läppstift eller liknande. När jag går "osminkad" avnänder jag endast concealer om det behövs och fyller i ögonbrynen.


Hur lång är du?
166,5 


Hur många har du varit tillsammans med?
Asso, om man ska räkna med alla man hade när man va liten så MÅNGA.. haha. Men ingen riktigt serist faktiskt, eller jo kanske 3 st. Äh jag vet inte. Men har varit singel länge nu, finns ju ingenting i kalmar, och dom som väl finns är idioter ;) haha.

Chuck 2 november

Dagens pass kan sammanfattas som - skit. Det gick inte alls bra, ponnyn var överallt förutom där han skulle vara. Han tittade på ALLT, var stark som satan och bara plöjde. Inte ens när jag travade av släppte han till minsta lilla. Så dagens pass hamnar i soptunnan. Tack och hej.

Jönköping om en vecka

Jag längtar verkligen som en idiot till nästa vecka. Mestadels för att få tävla men också för att få träffa så galet många människor. Jag har ännu en gång tryckt in nya saker i huvudet om hur jag ska rida, igår på träningen va det som om någonting lossnade och för att inte tappa greppet om det ska jag kolla om jag kan hoppa någon gång i veckan som kommer nu. Kanske tisdag eller något?
Men sen så är det ju så roligt att så många andra ska till denna tävlingen. Johanna åker ju med mig och där kommer vi även träffa Linn. Sen ska även Alexandra dit och i LBn så tävlar vi mot varandra, även Nora ska hoppa LBn med hennes grymma ponny Chief. Sist men inte minst ska även Agnes dit och även hon hoppar LBn. Utöver alla dessa underbara männsikor ska även många av mina bloggläsare dit och jag hoppas ni kommer fram och säger hej eller något, det skulle verkligen vara roligt att se vilka ni är!

Så nu ska jag tagga ner lite, går alltid dåligt när jag är för taggad, haha. Men grymt roligt ska det blir trots den långa bilresan, jag har ju trots allt johanna i bilen som förhoppningsvis kan underhålla mig. 3 timmar tror jag det tar dit, jippie! Nej, sluttjatat. Hoppas alla som läser detta tar sig till Jönköping den 10 november! :D

Svar del 2

Av Agnes Åberg:
Vad är målet för 2013? 

Svar: Mitt mål är att kvala och starta MSVB, och försöka kvala till MSVA. Men för att komma dit har jag satt upp små delmål. Ett av dom största är att bygga upp mer msukler och bättre kondition på Chuck. Han ska bli lydigare, men ändå inte tagga ner för mycket. Jag själv ska gå ner några kilo och skaffa bättre kondis. För nu antar jag att du menade inom "hästdelen". För annars är målet att bara leva livet fullt ut och glömma alla bekymmer.

Tränar du något från marken, kommunikation, marktärning osv? 
Svar: Nej det skulle jag inte kunna påstå. Jag tömkör honom ibland och sen har jag några gånger löslongerat honom. Alltså utan lina och pisk. Jag har även tränat en hel del med vattenmattan från marken men jag skulle inte kalla det riktig träning. Han följer efter mig och stannar när jag vill, hade gärna tränat mer men jag vet lixom inte hur man lär hästen olika saker så om någon vet ge mig tips. Dock är jag väldigt hård med att han ska vara lydig. Han får absolut inte springa iväg eller fjanta sig när jag leder. Han ska kunna gå med långt grimskaft utan att äta gräs, springa iväg, tuffa iväg framför mig osv. Han ska gå bredvid eller bakom mig och stanna direkt när jag stannar. Så på så sätt är han lite tränad (A) Långt svar.. haha.

(följdfråga) - Kan Chuck några tricks?
Svar: 
Hmm.. nej. Eller han kan typ snurra runt mig. Svårt att förklara men kankse kan visa någon gång. Alltså jag kan stå bredvid honom och så typ gör han en cowboy snurr runt mig. Sen kan han ouss ibland när han känner för det, dock inte hans favorit.

Från Anonym:
Vad tycker du är chucks svaghet/styrka?
Svar: Chucks svaghet är nog att han är så tittig och rädd av sig. Han är inte alltid så kaxig när det kommer till läskiga saker.
Hans styrka är nog hans inställning och vilja. Han skulle kunna hoppa upp till månen om han fick chansen. Han försöker alltid och vill alltid komma över. Bästa underbara.


Och vad är din svaghet/styrka? :)
Svar: Min svaghet är att jag lite lat utav mig och kan bli väldigt omotiverad. Om jag rider själv till exempel så kan jag ta en skrittpaus om jag känner för det bara för att ingen pushar mig.. haha.
Min styrka är nog att jag är ganksa envis. Vill jag något så ger jag inte upp förens det är gjort.

Från Fiffi:
Kommer du sälja chuck när du ite kan tävla han mera?
Svar: Ja det kommer jag

Från Andrietta Svärdh:
Hur många gånger, och hur har du ramlat av Chuck? När man kollar videos och han stannar ser du nästan ut att vara klistrad i sadeln... 
Svar:
 Jag vet faktiskt inte, 2 gånger tror jag. Nej jag brukar faktiskt vara rätt grym på att sitta kvar på honom. Mär lär sig lixom med tiden hur han beter sig och då blir det lättare att sitta kvar. Haha. Första gången jag flög av honom var när jag skulle galoppera över 3 upphöjda bommar på ett spår och han fattade inte ett skit så han hoppade ut åt sidan sitället och jag flög framåt. Andra gången var när jag skulle hoppa honom barbacka utan tyglar så stannade han och jag höll endast i en halsring så då gled jag av ;)

Vilken är din favorit outfit på Chuck, och hur tänker du när du kombinerar dina outfits? 
Svar: Hmmm jag har ingen favorit outfit. Gillar rött på honom och mitt bruna lamicell schabrak. Jag tar oftast först ut ett schabrak jag vill ha sen tänker jag på vad som passar till det. Försöker anpassa mig inom kanske 3 färger och undeviker att välja opassande färger så som typ rött och rosa tillsammans :)

Vad är det dyraste du äger (till Chuck)?
Svar: Oj, jag vet inte riktigt, vissa saker kankse är dyra och vissa billiga. Det beror ju också på storlek osv. Men det allra dyraste är väl min transport, sen kommer nog sadeln men om man inte räknar med det uta mest i utrustning så är det nog mitt dyon träns och mina veredus skydd. Är säkert något annat men jag kommer inte på det just nu.. (A)

Från Felicia Allansson:
Vad skulle du göra om Justin Bibier kom hem till dig?
Svar:
 Oj, typ gråta av lycka, haha.


Vilken färg tycker du är snyggast på Chuck? 
Svar:
 Väldigt många färger, brunt, blått, rött, rosa.. m.m :)

Om du fick chansen att göra etteget märke inom ridsporten hur skulle märket se ut/ hur mycket skulle det kosta/ vad skulle du göra för saker?
Svar: Jag har verkligen INGEN aning, antagligen något som verkigen sticker ut, inte alltför dyrt :)

Vad skulle du göra om en från ladslaget ringde och sa att du skule få chansen att va med? 
Svar: Haha, det skulle nog aldrig hända, men OM så skulle jag väll säga ja. Haha.

Hur ser din dröm kille ut?
Svar: Spelar ingen jättestor roll hur han ser ut, när man lärt känna honom och tycker om hans personlighet så blir han pftast snyggast i världen i ens ögon. Men annars är min drömkille Ian somerhalder. Snyggaste människan på jorden.


Från Madde:
Hade inte du en blogg innan som hette typ baracaro.blogg.se eller nåt sånt?
Svar: Jo det hade jag, baraacarro.blogg.se. Den finns kvar men man kan inte gå in på den ;)

Varför bytte du?
Svar: För att jag inte gillade namnet, ville ha något mer stilrent.

Har du bloggkontrakt/samarbete med något företag eller nåt sånt?
Svar: Jag ska inom en snar framtid börja blogga för Webrider. 

Svaren del 1

Från Signe Nylander:
Vilken är din favoritfärg?
Svar: Oj, jag är väll lite en allätare, är dock inget fan av vissa nyanser av gult..

Vilken artist för utom Justin?
Svar: Men oj? Hmm.. det varierar verkligen. Justin är nog den enda artisten som jag står fast vid. Även om jag måste erkänna att jag inte lyssnar på honom så mycket. Men ett band som jag riktigt älskar för stunden är stiftelsen.

Av dina ridbyxor som du har, vilka är dina favoriter?
Svar: Är nog ändå mina blåa JW brallor. Dom är skönare än mina andra john whitaker byxor, dom är grymma!

Vilket är det absolut snyggaste schabraket du har sett?
Svar: Jag vet faktiskt inte, finns många snygga schabrak. Men mitt nya CS schabrak är vekrligen gudomligt snyggt och sen gillar jag även equline med bling på kanten. Men alltså finns säkert snyggare också..

Favoritmärke inom ridning? (alltså typ JW, MH, Dyon osv).
Svar: Jag gillar många märken, det är så svårt att säga ett märke för alla gör ju olika saker. Men jag gillar JW då det oftast är bra kvalite och fina saker till ett bra pris. Sen även KL, det är dock lite för dyrt för mig så köper det mesta på rea från dom (A)

Det bästa du vet?
Svar: Att sova, lätt! Det finns inget bättre.. haha

Favoritmat?
Svar: Allt möjligt, jag tycker om mycket faktiskt.

Vad skulle du göra om du vann 10 000 kronor?
Svar: Jag har ju precis vunnit 10 000 kr, haha nej jag skojar. Eller UZ gjorde det, men om jag fick så mycket helt själv skulle jag väll typ spara lite och shoppa lite..

Har du skänkt pengar till Sara Algotsson Ostholt och Mrs. Medicott?
Tack för en underbar blogg!
Svar: Helt ärligt så nej. Är inte alls insatt i det och vet knappt varför vi skänker pengar.. hehe. Och tack själv! :D

Från Malin:
Har du haft någon ponny/häst innan Chuck?
Svar: Ja det har jag. Jag hade en d-ponny i ca 3 månader innan som vi sedan sålde. Sedan ånade jag även en annan d-ponny under ungefär en månad om det räknas? ;)

Vilket är ditt favorit märke inom hästvärlden?
Svar: Som jag skrev innan, jag gillar JW då det oftast är bra kvalite och snygga saker för ett bra pris. Tycker även om kingsland men det köper jag nästan bara på rea då det är ganska dyrt.

Hur många rosetter har du och Chuck tsm?
Svar: Inte alls många, 6 st.

Favorit citat?
Svar:
 Det står i headern: "genom att sikta mot det omöjliga når vi högsta graden av det möjliga"

Vad skulle du göra om du fick 1 miljon?
Svar: Oj, jag skulle nog faktiskt köpa mig en riktigt riktigt riiiiiktigt fin häst. Resten av pengarna vet jag inte..

Från Carin Sundh:
Vad har du för åsikter om Hööks grejer? Är du en av dom som tycker att det är billigt och bra, eller tycker du att dom har fula grejer med noll kvalité?
Svar: 
Jag köper faktiskt väldigt mycket saker på hööks. Täcken och bortsar, skydd och träns, lindor, grimmor och ja gud vet vad köper jag ofta på hööks. Dock har jag slutat köpa deras schabrak då jag inte gillar kvalitén på just schabraken. Annars köper jag mycket andra bra och nödvändiga saker där som oftast håller bra. Hoppas du fattar hur jag tänker? :)

Från Agnes:
Hur många hästar har du haft? 
Svar:
 2 st egna.

Beskriv din typ av häst!
Svar:
Het eller pigg, gärna maffig, nästan åt det kraftiga hållet med kovskägg och så vidare. Den ska ha fin trav och galopp med mycket power i. Sen gärna lite studsig och pigg, alltså typ en häst som inte vill skritta men samtidigt är riktigt känslig så den typ studsar på stället om man tar minsta lilla hårt i den. Sen ska den såklart hoppa som en gud, typ Chucks hoppteknik fasst gärna öppna upp lite mer bak. Ungefär så är min drömhäst! :D haha

Vilken av Justins låtar tycker du är bäst? 

Svar: Måste nig bli Be alright, så fin!

Vilken färg tycker du att Chuck är finast i?
Svar: Rött och klarblått, rosa också såklart, BRUNT och ja typ allt! (a)
 
Från Ebba:
Ska Johanna grant och linn ztrelin också komma till jfk den 10?
Svar: Ja, Johanna följer med och coachar mig och Linn ska bra dit och snacka eller något. Hon skulle åte dit med picasso men eftersom hon inte är okej åker hon utan häst!

Vilken är din favorit outfit på Chuck?
Svar: Jag gillar faktiskt mitt bruna lamicell schabrak på honom, han passar bra i brunt! Sen såklart rött, men vet inte någon specisfik outfit.

Vilken är din favoritblogg?
Svar: johannagrant.se är nog den bästa.

Tycker du om min blogg?
Svar: Läser den inte men designen var fin och bloggen verkar uppdateras bra (Y)

Ska du tävla storhäst när du fyllt 18 elr tävla Chuck bland storhästarna?
Svar: Jag vet faktiskt inte, jag har nästan hela tiden varit bestämd på att sluta rida när vi sålt Chuck, lite därför som jag köpte en ponny och inte en stor häst. För att jag inte ville rida när jag blev 18 utan då var tanken att sluta med hästar. Men nu senaste månaden har jag börjat fundera på det där med att köpa stor häst. En sak är säker och det är att om jag ska köpa en stor häst så sa det vara en bra en. Jag är ganska kräsen och kan inte ta vad som helst. Men jag kommer i alla fall inte tävla Chuck bland storhästarna, det är nog det ända jag vet till 100% nu i alla fall.

Kan jag och min kompis få fotas med dig och Chuck på jfk när du ska dit?
Svar: Jadå! Jag tror jag kommer bli mer glad om någon tar kort med mig, än dom som tar kort med mig. Skulle vara så roligt så snälla kom fram! :D Har bara hänt typ 3 gånger att någon kommer fram och hälsar!

Hur många rosetter har du?
Svar: Har inte räknat, men kankse 60 st?

Vad är det högsta du hoppat med Chuck?
Svar: 130cm

Har du haft en bponny?
Svar:
Nej

När började du rida?
Svar: Jag började på ridskola när jag var 7-8 år

Har du ridit på ridskola?
Svar: Ja, har ridit på ridskola hela mitt liv och gör fortfarande!

Hur många läsare brukar du ha?
Svar: Ca 800 per dag, can we make it 1000?

Vad har du för kamera?
Svar: En riktigt riktigt dålig en, Canon eos 1000d

Kan inte du ha en bloggträff?
Svar: Nej tyvärr, känns som att det skulle komma typ 2 personer så känns inte så roligt. Kanske framöver när läsarsiffroran blivit många fler?

Vad har du för mobil?
Svar: En Iphone 4

Vilken skola går du på?
Svar: Stagnelisskolan

Favoritklädesplagg?
Svar: Lätt mjukiskläder, bor i mjukisbyxor och tjocktröjor hela tiden. Endast i skolan och stallet som jag har andra kläder. Byter om direkt när jag kommer hem.

Favoritmaträtt?
Svar: Mycket, kan inte bestämma mig.

När är Chuck född?
Svar: 17 juni 2004

Vilket är ditt favoiritmärke på schabrak?
Jag älskar din blogg!!!!!!!
Svar: Väldigt olika, gillar många olika sorter! Tack du! :)

Besviken

Nu har jag väntat i flera dagar till detta avsnittet, varit i extas för att jag hört att det ska hända saker mellan damon och elena. Och nu när jag väl kunde kolla på det så händer det INGENTING?!
Så besviken jag blev nu, ååhhhh.


image

Skit samma, jag ska byta om nu och sen åka till stallet. Chuck ska trimmas i ridhuset och sen ska jag hem igen och laga pizza med pappa.
Så länge kan ni ställa era sista frågor till mig i frågestunden som ni hittar här.

Filmen

Det är helt sinnesjukt vad han hoppar. Först vid 3.02 så börjar jag rida och jade hade helst av allt velat ta bort alla klippen innan, men jag visar allt och även det jag gör dåligt. Så om ni bara vill se det som är bra kolla från 3.02. Han hoppar mig som ni ser ur sadeln nästan varje språng och idag gick han nog inte emot en enda bom. Han bruakr nudda lite bommar här och var med idag flög han vekrligen. Så hoppas jag fortsätter rida såhär på nästa tävling. Vill att det ska gå bra, så det så. 
Man hör lite dåligt ibland då det regnade som satan..  

LOL

Vad passar bättre en regning dag som denna? Eller kväll kansek jag ska säga? Jag ska i alla fall sätta på LOL och chilla under täcket med världens godaste loka *.*
Filmen är sjukligt bra så alla borde se den. Hoppas alla barn och ungdomar/vuxna på KBF har det mysigt ute i skogen i regnet och skrämmer skiten ur alla barn :D

Matsträning 1 november

Fick en aning stressig, läs JÄTTESTRESSIGT när jag skulle till Mats idag. Vi blev sena till stallet och jag fick trava snabbt som en dåre på asfalten för att hinna till tränigen. Och när jag kommer dit är gruppen innan försenade.. haha.
Men i alla fall, jag kan alltid skylla på att jag var stressad innan som gjorde att jag red som en kratta i början. För det finns inget annat att säga om min ridning idag. Jag red han på pelhambettet igår när vi red ut då det satt på tränset och jag tänkte att det kunde vara bra att ha det ifall han skulle få rycket. Så jag skulle tro att det var därför han var så lydig idag. Jag hade ju det vanliga raka bettet och trots det var han fööör lydig. Jag hade skänklarna någon helt annan stans och handen gick i 120 så han kom pissnära hela tiden. Allting var helt kaos verkligen. Det  jobbigaste är att jag själv är medveten om att jag sitter och tar i honom hela tiden, men jag kan bara inte sluta. Det sitter där så hur mycket jag än tänker på det så måste jag typ ha kontrollen. Och när jag tar för mycket kontroll så kommer han nära, HELA tiden. 
Så när Mats sa till mig att jag fasen fick sluta då gjorde jag det också. Hur sjukt är det inte? Bara för att någon annan säger det så slutar jag. Och jag måste erkänna att det är lite läskigt att sitta där och lägga allting i hans huvud och hovar. Jag håller i tygeln men jag har ingen kontroll utan håller bara om med benen och så får han taxa in själv. Vilken fegis jag är, men jag är nog ett kontrollfreak? För när jag låter honom sköta det själv kommer vi rätt HELA tiden.

Så mot slutet gick det superbra, jo förutom att jag typ flyger av i varje språng han tar. Men det kan jag ju se både negativt och positivt (A). Filmen kommer så fort jag fixat den.

Spontan övernattning

Ska sluta skriva att jag alltid bloggar senare, för det gör jag ju ändå aldrig. Jag tog bussen till Öland igår och sov hos Alvida med Julia. Vi kollade på film och chillade och som vanligt somnade jag först. Därav blev det ingen uppdatering. Men nu är jag hemma igen så tänkte informera er om varför jag inte bloggat.
Idag är planen att jag snart ska ut till KBF, där jag egentligen inte vet vad jag ska göra, men det är spökrunda ikväll så förbereda inför det antar jag!
Sen vid kvart i 5 kankse, åker jag jag över till öland för vid 6 är det Matsträning till 7 och sen efter det är det troligtvis stallmöte i det nya stallet som jag ska på. Sen efter det får jag se om jag tar mina sista krafter och sticker till KBF, eller om jag stannar hemmma. Det får min ork bestämma.

Så det är så dagen ser ut, ikväll kommer ni få lite efterlängtad film från träningen. har varit lite tomt på den fronten sista tiden.. Så så ser alltså min dag ut. Ska även försöka komma ihåg att ta kort på min utrustning så jag kan lägga upp det här, era önskemål! :D
har verkligen bildbrist..

Lite skillnad?

Jag vet att det är två helt olika bilder, på den ena skrittar jag honom och den andra står han i stallet. Men jag har saktiskt tänkt lite på att hans rumpa blivit lite rundare, inte mycket men lite och jag har verkligen tänkt på det. Annars brukar jag ju knappt märka om han muskler sig då jag ser honom varje dag, men nu har jag faktiskt lagt märke till det. Kankse är det för att han är klippt som det känns så? Jag vet inte..
Hoppas på att det är musklerna som börjar komma och att det fortsätter såhär. 
Riktigt dåliga jämförelsebilder men alltid något.

carlssonpataket.se har tagit översta bilden

RSS 2.0