Chuck 31 oktober

Nu r jag hemkommen, fryser som en gris men annars funkar det. Red ut med Alvida och Julia och vi var ute i ungefär 1 timme och 40 minuter. Finns en del ställen att rida på kan jag lova. Så lär bli mycket uteritter nu när jag flyttat hit.
Chuckis såg spöken lite överallt, annars skötte han sig bra! Ska gå ner och äta nu, bloggar sen! Tjingeling.


Jag kan inte se mig mätt..

Är han inte sjukt fin? Det känns helt sjukt ibland att han faktiskt är min, han fick hela 75 röster på ponnysanning.se och kom tvåa. Jag har flera spekulanter på honom som är redo att ge mycket för att få honom när han inte ens är till salu. Jag vet inte hur många kommentarer och meddelanden som kommer in varje dag om hur fin han är. Själv kan jag knappt förstå att jag faktiskt är ägare till denna otroliga ponnyn. Ponnyn som ger mig enorma möjligheter. 
Jag hoppas det är koej att skryta, för jag kan inte göra något annat när jag pratar om honom. FINA BÄSTA UNDERBARA! 

Fotografer: Tjejer i stallet, johannagrant.se, teametella.blogspot.com, mamma, Amandha Karlsson, hannabja.blogg.se, emmahellgrenn.blogg.se, almasfoton.blogg.se, amandastreling.n.nu

Difference

Första träningen någonsin för Mats. Synd att jag tagit bort alla failklipp. Han stannade några gånger på både det gulsvarta och det med regnbågen under. Sen stannade han många gånger på vattenmattan.. Kommer ihåg det som igår.
Jag har ingen annan än min tränare Mats att tacka. Utan honom hade vi utan tvekan varit kvar på ruta ett. Så nu är jag lite extra taggad inför träningen på torsdag! Ska bli så jäkla kul, hoppas ponnyn sköter sig ;) haha


Sen har vi den senaste träningen. LITE skillnad eller vad säger ni?
 

Glöm inte att..

...ställa frågor i frågestunden här!

...jag älskar dig!

...läsa denna grymma bloggen!

...anmäla er till lägevecka 26!

...gilla bloggen på FB!

...NI ÄR BÄST!

Chuck 30 oktober

Jag red i ridhuset då det har småregnat hela dagen ute och var geggigt i paddocken. Han var lite seg i början, bjöd inte riktigt och hade inget stöd i handen. Så efter att fått rida fram honom orentligt några minuter så gick han rätt bra. Han var lite seg även för skänkeln och gick emot den ibland. Men det blev bättre under tiden och i slutet gick han riktigt bra för att bara gått en lite kortis. 
Han börjar fatta det där med lång och låg nu, så nu hoppas jag verkligen musklerna är på gång. Passade även på att vara lite, haha snygga.  Lindade honom med matchande lindor till schabraket vilket händer väldigt sällan. Men snygg blev han!

Ignorera gärna att han är väldigt skititg, och att jag har dom mest opassande stigbyglarna till. FINT.


Nej ska gå ner och äta mat sen återkommer jag!

STRESSAD

Vaknade för inte så länge sedan och satte mig som vanligt vid datorn. Jag tänkte inte alls på vad klockan var så nu när jag väl kollade det så är hon över 11. Här sitter jag i sovkläder och inte ätit frukost eller fixat mig över huvudtaget. Om ungefär 50 minuter ska jag vara i stallet på möte så ja, jag känner mig en aning stressad.
Jag ska då till KBF först på ett möte med några i våran ungdomssektion. Efter det ska jag och pappa till lantmännen och köpa mat till ponnyn min sen ska vi över till Öland. Jag ska rida lite lugnt på ponnyn eftersom han skoddes igår. Har nog inte ridit ordentligt förens förra helgen, haha. Men han kan behöva lite slapp och chill nu. Så idag går han ett skritt, trav och galopp pass lite lugnare i paddocken eller ridhuset. Sen imorgon ska jag rida ut med en tjej i stallet så får hon visa mig lite vägar!
Men jag har ju jättebåttom nu så vet inte varför jag sitter här och bloggar?
Jag uppdaterar mer under dagen!
 

Lilla jag

Sitter och rensar bland mina bilder och filmer, lägger över allt på mina hårddiskar och försöker avbelasta datorn lite.. Och det är ju bara LITE roligt att kolla igenom dessa bilder från 2007,2008,2009,2010 och 2011.. Här kommer lite smakprov på lite bilder på mig.. hehe!

2007: Jag måste varit helt besatt av våran kamera, har egobilder från säkert varej dag, dock inte visbara.. haha. jag var verkligen ful på den tiden. Vadå inte le på bilder, haha?

2008: 
Jag fortsatte i samma spår, men dock nu med mobilen. Seriöst det är som att jag har 100 olika suddiga mobilbilder ifrån varje sekund av mitt liv. Äve några kamerabilder där jag faktiskt kunde le, framsteg!
Dock skäms jag över mina otroligt fula "fjortis-miner".



2009: Känns inte alls som att detta är ett år efter dom andra bilderna med det stod så ifrån datumen dom var tagna. Detta året gick jag nog igenom väldigt många olika stilar, haha. Hade en riktig fjortisperiod med massor av smink och även ett par GEEK perioder i stallet. Att man kan vara så olika i olika situatuioner? ;)
söt? hahaha

2010:
Detta året fortsatte jag nog sminka mig som en barbie ena dagen ochh inget smink alls andra dagen. jag skäms över denna perioden nu när jag kollar tillbaka över det. HAHAHA så liten och så ful. hahaha


2011: Jag tror jag hittade mitt rätta jag och slutade kleta på 100 lager smink. Bara att jag mognat ännu mer i mig själv tills nu. Men 2011 är ganska likt 2012.
fin redigering jaaaaaa.. -.-

2012:
Ja, såhär ser jag ut idag, lite skillnad från 2007 va? ;)

Så onödigt inlägg, men jag ville bara dela med mig lite av mitt liv. So.. this is me! :D

Lång dag i stallet

Vi blev sena till stallet vilket gjorde att jag bara hann rida i ungefär en halvtimme. Red inne i ridhuset idag då det var/är typ storm ute, skönt att kunna rida inne själv när man vill och i ett bra underlag. Han var lite seg och ofokuserad, men han lär nog vara lite ofokuserad ett tag nu innan han "landat". 

Sen åkte vi in med han till ATG och skodde honom, inte sådär jätteroligt att åka på bron när det blåser så mycket. På vägen hem var han helt CP bokstavligt talat. Han sparkade konstant hela tiden. Han brukar trampa/sparka när vi kommer hem typ dom sista 50 meterna men nu var det typ konstant i 20 minuter? När vi kom fram var han helt svett och jättestressad. Han skrek och gnäggade HELA tiden. Så jag bytta täckte till ett torrt och gick ut en stund med honom sedan när vi kom tillbaka till stallet hade det kommit in en häst till så då blev han lugn. Dom är så märkliga våra små pållar.

Sen var det bara att åka hem, blev en tripp förbi KBF på vägen för att hämta lite saker. Nu är jag i alla fall hemma och jag ska snart sätta på en film och lägga mig i sängen. 
foto: almasfoton.blogg.se

Tips på träning: tömkörning

Nu har jag fått lite tips och inspiration av er läsare om vad som ska skrivas här på bloggen så jag tänkte börja med ett träningstips. Jag tänkte skriva lite om tömkörning, varför jag tömkör och vad som är bra med det. Och även som en frågade, hur jag går till väga.
Jag började tömköra precis efter sommaren, eller i slutet av sommaren då jag kände att jag ville få musklerna att växa. Tömkörning är ett träningssätt som jag själv tycker underskattas för mycket. Det är ett superbra sätt att träna hästen hållbart på. Nu är jag inget pro utan skriver mina egna kunnigheter och tankar om det hela.

Jag började tömköra då det hjälper till att bygga upp ryggmuskulaturen på ett annat sätt än när man rider. När man rider sin häst så lägger sig hela ens vikt på ryggen + att sadeln ligger där och klämmer. Även om sadeln är väl utprovat så måste den ju ta emot någon stans, vilket oftast är på ryggen. Då är det ganska självklart att dessa muskler har svårare att byggas upp. Men när hela ryttarens vikt försvinner och det inte ligger en sadeln och trycket så blir det ju genast mycket enklare för hästen att höja upp ryggen och sätta under bak. Detta gör såklart att hästen känner sig friare och kankse kan ta ut lite mer på sig själv än annars. 

Dessutom om det är en kunnig person som tömkör så kan den ibland även komma åt saker som man inte kommer åt från ryggen. T.ex första gången Tina tömkörde Chuck så hade jag inte kunnat flytta honom för vänster skänkel i flera veckor. Dagen efter var ALLT borta, han gick som en klocka.

Hur man nu ska gå till väga är nog välsigt olika. Jag stod ju på en ridskola där våran chef tömkör många av ridskolans hästar och ponnyer. Så utrustning, allt som behövdes fanns att låna där. Nu kommer vi nog köpa egna prylar så jag kan fortsätta tömköra själv. Det som behövs är en gjord, helst en i läder och inte syntet. Vill du ha en stadig och hållbar gjord bör den vara i läder. Till det är det bra att ha en svanskappa så den sitter på plats och även någon liten padd/schabrak etc under så den inte klämmer. Sen behöver du ett par tömmar i den längden och materialet du tycker och även en pisk. Träns och annat som behövs antar jag att ni redan har ;)
Sen kan det vara bra att ta hjälp av någon kunnit i början. Chuck tyckte det var ganksa läskigt första gången och sprang en hel del så var gärna två och gärna någon kunnig i början. Sen är det bara att öva, öva, öva.

Jag tycker tömkörning är riktigt bra och något jag verkligen rekommenderar!

Vi är grymma!

Våran ungdomssektion (UZ) har blivit utsedd till Sveriges bästa år 2012 och vi kommer troligtvis att befinna oss i Globen under stockholm horse show :D WIHOOO!!

Frågestund

Har fått frågor om jag kan ha en frågestund, känns dock som att jag hade det för inte alls länge sedan. Men jag gör det för er!
Så fråga på en massa frågor nu så svarar jag på fredag! 

Nya skor och lite ridning

Jag mår verkligen inte topp kan jag tyvärr inte påstå. Jag som trodde jag hade blivit frisk och nu har jag ont i halsen och är snuvig, IGEN. Jag vill inte vara sjuk, och verkligen inte nu på lovet. Men jag kan inte göra så mycket åt det mer än att sova och ha på mig varma kläder.
Idag ska jag i alla fall rida ponnyn lite lätt innan jag och mamma ska in med Chuck till atg, eftersom Chuckis ska skos. Sen ska han tillbaka till stallet och efter det vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag kanske bara ligger hemma och försöker bli helt frisk. 
dessutom laggar min blogg, ingenting funkar så det är lite jobbigt att blogga men jag gör mitt bästa! 

Har ni något ni gärna vill att jag skriver om? Tipsa mig om roliga saker att blogga om. Fortsättningen på min utrustning kommer så fort jag tagit bilder! :D Men utöver det, vad vill ni läsa om? :D

En gång för alla

Nu svarar jag på det här då jag fått så många frågor om det. Många frågar om det inte är långt till öland om jag bor i Kalmar och nej. För er som vet så går ölandsbron från Kalmar till Öland och jag bor i princip nästan vid ölandsbron. Jag tog tiden idag hur lång tid det tog att åka hemifrån mitt hus till stallet och det tar 13 minuter. 
Så nej det är inte speciellt långt. Sen kanske det tar lite längre tid att åka buss då man måste gå en bit och bussen går ju inte precis raka vägen. Men överdrivet långt är det inte.

Hoppas alla fått svar som undrade nu :D
Jag bor ungefär vid den röda pricken och stallet ligger ungefär vid den blåa pricken.

Paranormal activity med mina kåmpisar!

Igår kollade jag och mina buddies på både ettan och tvåan och imorse på trean så nu ska jag, Lisa och Sofie kolla på fyran på bio! Taggad rädd tjej!


Chuck 28 oktober

Månaden går mot sitt slut och julen kommer allt närmare. Jag tycker faktiskt att det är rätt mysigt nu, även fasst jag fryser nästan hela tiden så klagar jag inte. Kan knappt vänta tills vi ska börja julpynta och äta pepparkakor. Sen längtar jag otroligt mycket tills julkalendern börjar, gör inte ni?

Men whatever idag red jag Chuck lite runt och så, mest för att han behöver röra på sig men samtidigt lite lugnt då allting är nytt för honom. Först skrittade jag runt i omkring 20 minuter på olika vägar, jag vet ju inga vägar själv men det som vi red på var lixom dubbelt så mycket än jag haft innan så det är positivt. Sen red jag en lite stund i paddocken, lite trav och galopp, inte alls mycket. Har dock aldrig varit med om att en häst blivit så rädd för Chuckis innan. Det kom ut en häst ur ridhuset och jag tror den bara var 4 år, men den var så rädd för C att han i princip slet sig. Tur att det gick bra med dom i alla fall, lite komiskt samtidigt att Chuck kan vara så skrämmande.
 

Underbara Öland

Precis varit i stallet och ridit. Massor av utevägar :D


Top 3 bloggar

Jag läser rätt många bloggar varje dag, många bloggar läser jag mest för att alla andra läser dom och jag måste hänga med. Sen läser jag även många bloggar för att jag gillar personen och hur den skriver och vad den gör SIN blogg till. Många av dom bloggarna jag läser har jag haft kontakt med, antingen via fb eller har vi träffats IRL. Men här kommertre stycken bloggar jag tycker är riktigt bra och jag klickar alltid in på dom först av alla bloggar.

Johann Grant.
Innan var jag lite lat och läste inte hennes inlägg och då var det inte min favoritblogg men ju mer jag lärde känna henne, ju mer vi umgicks och snackade ju er började jag även läsa hennes inlägg. Eftersom att jag även pratade med henne mycket anars så började jag inse vilka bra tankar och ideér hon hade och efter att ha börjat läsa hennes inlägg kan jag inte sluta. Hon har så sjukt bra hästhuvud och vet vad hon pratar om och jag ska vara ärlig, jag har lärt mig jättemycket av henne, saker som jaga aldrig tänkt på innan. Sen att hon är en sjukt go människa utanför bloggen gör inte saken värre. Bästa bloggen, LÄTT.
 
Lisa Candemyr.
Ni har säkert hört mig säga det inna, men jag kan bara inte sluta läsa hennes blogg. När jag var typ 14 läste jag hennes och hennes kompis blogg och sen slutade jag av någon anledning. Sen i somras såg jag henne på Ölandshoppet och jag kände igen henne direkt. Hon rider så himla mjukt och fint så jag helt enkelt sökte upp henne på google och hittade hennes blogg. Sedan dess har jag läst hennes blogg och pratat med henne en hel del. Hon är en som verkligen tror på mig och hon är så himla roligt att prata med. En tjej jag tror kommer bli något någon dag! 
  
Linn Strelin.
Helt klart också en av mina favvobloggar. Har läst den riktigt länge och följt henne nästan från start. Även Linn tycker jag är riktigt duktig och tänker alltid på hästens bästa. Hon är en tjej som hela tiden ser nya utvägar och sen tycker jag hon rider riktigt bra. Jag tror även att hon och Oprah kommer bli riktigt bra framöver. Sen har jag snackat med henne en del på fb och träffat henne en gång och likaså som Johanna får man leta länge efter så stört sköna människor. Min humor rakt igenom! 

Vad har ni för favvobloggar? :D

Tja!

Maja, Cassandra och Vernesa här. Carro är nu i duschen så då passar vi på att blogga på hennes grymma blogg! Hoppas ni får en grym lördag! PUSS

Ridning och flytt

Blev ett pass ute i skogen med Maja och Cassandra. Vi var ute i ca 30 minuter och skrittade runt i skogen lite överallt. Så idag gick han ett lugnt skrittpass, bra för musklerna ju ;) haha.

Sen packade vi in allting i bilen och åkte över till Öland. Chuckis var som vanligt coollugn, gick in i sin box och började äta. Han totalt struntade i dom andra hästarna. Hälsade i några sekunder sen var det inte mer. med det. Vi var där i nästan två timmar och packade in, lite roligt att försöka få in alla sina saker i det pyttelilla skåpet man fick. Men med lite organisation så funkade det faktiskt. Fick ta med en hel del hem, så nu har jag i princip bara det ALLRA viktigaste där. Så vill man kankse rida med lindor eller annat någon gång får man ta med sig det just den gången. Men det är nog en vanesak.

Efter ett bra tag ute i minusgrader åkte vi hem och nu har jag precis ätit middag och ska bara ta en SNABB dusch innan Vernesa, Cassandra och Maja kommer för att ha skräckfilms maraton med mig inatt. Kommer bli grymt, jag kommer nog dö ett antal gånger så tur att jag är så awesome att jag har några extra liv. Bloggar mer ikväll, jag är glader choklader nu. Lyssnar på musik som gör mig helt GLAD. Seeeee you readers!
Hans nya box är den med den rosa grimman. 
Och bilden under kan jag tyvär inte vända på så ni får stå ut ;) söt är han i alla fall.

Ny dag

Idag är det lördag, som om ni inte visste det men jag kan ju alltid meddela det i alla fall. Första riktiga dagen på höstlovet och jag har en ganska fullspäckad dag. Ska nu sätta på mig mina ridkläder och cykla till stallet för att rida min lilla ponny. Efter det ska jag packa ner det mesta och sen åker vi över till Öland med Chuckis. Antagligen är vi där ett tag, kollar så att allt funkar bra och sådär, kanske går en promenix med honom också. När vi är klara ska jag hem igen och då lär klockan redan vara ganksa mycket. Så jag antar att det blir hemmakväll med film för min del. 

Jag är även ledsen över att bloggen varit lite seg ett tag, men snart är den överflyttat på webrider och då kommer  jag även ha mer tid åt er så håll ut!
Så länge kan ny lyssna på en grym låt, lär lyssna sönder snart dock (A)

Chuck 26 oktober

Han fick gå ett pass i den slabbiga paddocken. Han var så ruskitgt fin att jag hade kunnat rida i timmar men han har ju inte gått på två dagar så skulle ta det lite lugnt. Han hade ett riktigt bra sug i bettet redan från början och sökt sig neråt bra. Jag fick jobba lite för att få under bakbenen ordentligt och att han inte skulle skjuta in högerbogen. Men annars gick han superbra och när jag väl kom igenom släppte han bra och bara tuffade på.
I slutet fick han stretcha riktigt låg några varv i traven. 
Skrittade av och fram ute i skogen också.
old picture

Får man allting gratis på ett starkare bett?

Jag har haft detta inlägget i utkast sedan i söndags, men sen när Johanna publicerade sitt får jag väll låtsas så som att jag följer strömmen, haha! Men ska försöka få med min bild på Chuck, annars är faktiskt åsikten väldigt lik.

Jag har alltid varit en person som gärna vill kunna rida mina hästar på så milda bett som möjligt. Jag har i första hand prioriterat bort alla starka bett men ibland behöver man faktiskt ta till dessa hjälpmedel istället för att sitta och dra i hästen. Dessutom är Chuck egentligen en väldigt känslig häst och innan kunde man inte alls ha skarpa bett på honom. Jag kommer ihåg när jag bytte från tredelat till rakt bett och att han redan då backade av och blev osäker på hinder. Men det blev bättre ju mer vi använde det och idag bryr han sig inte speciellt mycket om att bettet är i munnen. Jag brukar kunna rida honom bra på det bettet, visst jag kan aldrig släppa speciellt mycket på tyglarna för att ge honom lite frihet utan jag måste ständigt hålla en ganska stadig kontakt med honom på det för att det ska funka.

DÅ kände jag att jag behöver något som han verkligen lyssnar på, så att jag inte sitter och sliter honom i munnen hela tiden vilket jag var tvungen att göra på lördagen. I det läget kände jag i princip "sätt på honom det starkaste som finns", haha mest för att jag var så frusterad över hur han hade betett sig. Men efter lite funderingar var jag inne mest på ett pelham och efter att min tränare även tyckt vi skulle testa det så blev det så. Men bara för att man rider på det en gång betyder det inte att man alltid ska göra det hänadefter. Det är som när man köper en ny häst som kankse gått på pelham. Bara för att den gjort det innan betyder det inte att den ska göra det med dig. Jag tycker man ska testa andra mildare bett innan då det håller bättre i längden.

Det var inte speciellt LÄTT att rida Chuck på pelham, då tycker jag bokstavligt att det är lättare att sitta och slita honom i munnen men eftersom jag vill få en så harmonisk runda som möjligt så gav jag det en chans. jag hade lika gärna kunnat rida med sytrådar, så lätt som jag fick va i handen. Minsta lilla rörelse i handen och han saktade farten. I andra klassen blev jag lite för hård i handen och därför kommer vi nära på såpass många hinder. Grejen var att jag som är så van att rida honom med mycket i handen fick helt plötsligt göra allt med sätet. Handen behövde jag i princip bara ha stilla ochsen fick jag sköta resten med sitsen. Vilket i och för sig är bra då jag börjar rida mer.

Sen vill jag även påpeka att man får aldrig en lydig häst bara för att man betslar upp. ALLA hästar behöver samma träning för att bli lydiga, sen kanske man behöver hjälpa till med starkare bett ibland. Jag kommer rida så sällan som möjligt på mitt pelham och mitt kimblewick för att jag vill i slutänden kunna rida på ett vanligt bett. 

Inlägget blev väldigt flummigt nu, hoppas ni förstår och hopppas det blev lite mer utöver det Johanna skrev. 
Tror dock ändån att dom flesta personer har samma åsikt om bett.
Ja han har achenrem egentligeen, vi snurrade bara upp den då han fick en morot ;)

Snö i oktober

Nyss var det ju sommar och nu helt plötsligt är marken vit. Snön har landat i kalmar den 26 oktober. Ska jag vara ärlig så känns det inte så jätteroligt. Hösten är inte slut förens i slutet på november, november har inte ens börjat än..Men jag kankse inte ska klaga? Alla säger ju att växthuseffekten gör så att sommarna blir kalla och vintrarna varma, om snön kommer redan nu lär vintern bli kall och det menas med att sommaren kankse blir riktigt varm? HOPPAS.
Vet ni vad detta betyder? Jo att jag tar på mig mina raggsockar, en gosig och varm tröja och skiter i sminket. Halsduk och vantar är också ett måste. NU är det vinter.

Ska plugga lite inför provet idag sen drar jag till skolan. Tack och hej!

Nu vet jag, NU VET JAG!

Haha mycket tankar går i mitt huvud om hur jag ska kunna rida bättre. Jag har lagt helgen bakom mig för länge sedan, men jag sitter såklart och tänker massor över hur jag ska rida nästa tävling och nu när jag har suttit och kollat på massor av filmer så vet jag hur jag ska rida. Nu vet jag exakt hur jag ska rida, jag vet exakt precis hur jag ska göra och för er kommer det nog låta jsälvklart när jag säger det. Men jag har aldrig tänkt på det såhär innan så nu när jag kom på det så var det bara SÅ klockrent.
Visst har någon sagt till er någon gång eller visst har ni hört någon säga "ny anridning på varje hinder". Jag har i alla fall hört det och fått det sagt till mig själv flera gånger. Men jag har aldrig riktigt reflekterat över det förens nu när allting blev så klockrent.

Jag kollade runt på massor av filmer från olika tävlingar och har lagt märke till att jag alltid kommer bra och får ALLTID bra språng på första hindret. Sen efter det blir det lite huller om buller. Så jag kollade och såg snabbt att det är stor skillnad på hur jag rider mot första hindret och resten av banan. 
Mot första hindret sätter jag mig ner, har bra lagom kontakt med bettet och rider ordentligt. Sen typ lägger jag av efter att det gått bra på första hindret. Så min plan är att från och med idag tänka att alla hinder är första hindret, ta NY ansats mot varje hinder och verkligen rida. 

Som sagt, det har alltid egentligen varit självklart men jag tror aldrig jag har tänkt på det egenltigen. Så svårt att förklara, men nu taggar jag gärnet. Lilla Chuckis och jag ska visa vad vi kan. hihihi.

foto: johannagrant.se & almasfoton.blogg.se

Ändrat schema

Jag ändrade mina planer för veckan. Tyckte faktiskt att han kunde få vila även idag, han har aldrig några speciella vilor, inte sommarliva eller så. Så ibland känner jag för att ge honom 48 timmars vila, så han kan återställa kroppen och återupphämta sig. Så idag får han också vila sen går han trimpass imorgon istället.
Men som ni såg innan så klipptes han idag, som vi tror är det första gången i hans liv och ja det gick faktiskt bra. Vi hade bomull i öronen och det funkade, han var väldigt spänd och så men han stod i alla fall still större delen av tiden.

I alla fall, imorgon ska han gå i paddocken ett lagomhårt pass. Sedan på kvällen ska jag dra på lite festligheter, seriöst var sjukt längesedan jag var ute. Senaste månaderna har helgerna tillbringats på tävling, i stallet och hemma. Så äntligen lite annat att göra och skita i världen några sekunder.

Men jag har egenltigen ingen tid att sitta här, har naturprov imorgon så ska pluggaaaaaa... hehehehe.
Har i alla fall två spännande inlägg på G, nej TRE stycken så håll utkik :D

Chuckis klippt

Det gick superbra när Sara klippte honom idag, bara lite bomull i öronen sen stod han snällt!
Nu är han mer brun och rosa istället för svart och vit ;)


Me today

Fina webbcamera bilder, men hade lite tid ver så varflr inte? 
Jag måste nog ha den mest blandade stilen ever.. haha! Från skorta och jeans till detta, haha!

Chuck idag

Jag behöver inte skriva varför uppdateringen är dålig längre, ni vet redan varför.
Idag fick Chuckis i alla fall en koll och så lite massage och nej det var inga större saker alls faktiskt. Lite stel i nacken och högersidan men annars ingenting. Så det är bara att rida på som vanligt, tänka på att jobba honom lång och låg och låta honom stretcha mot slutet.

Sen att Chuck har riktigt svår att sätta muskler har vi verkligen konstaterat. Han tappade muskler i somras och nu har han byggt upp dom igen men det är som att när vi kommer hit så tar det stopp. Vi ger honom mycket krafftfoder för att han ska få lätt att sätta muskler, vi ger honom muskeltillskott och han äter mycket hösilage varje dag. Utöver detta tlmkörs han, jag rider för tränare så ofta det går och jag är riktigt hård mot honom att han ska jobba ordentligt och han gör det verkligen men musklerna kommer ALDRIG. 
Jag säger inte detta för att bortförklara mig, men musklerna vill verkligen inte komma, det är som en spärr att där han är idag är nog för honom sen går det inte mer. 

I alla fall, nu ska han få ännu mer mat. Så utöver 9 kg hösilage, 0,75 L krafft protein, 1 L krafft grov 60, 1 dl mineraler, 1 skopa myoplats muskelbyggande, 2 skopor krafft magtarm ska han också få nästan 1 L lusern. Det är mycket han kommer äta och om det inte händer något snart vet jag inte vart jag tar mig till. Han rids rätt och han äter rätt men inga jäkla muskler blir det utav det..

Mamma och jag har tänkt på att om han kankse ska börja gå två pass om dagen igen, men då ett pass där jag rider ordentligt, hoppning, dressyr whatever och sen ett pass där mamma jobbar honom i skritten o kankse 40 minuter varje dag. Skritt är bra för att bygga muskler och 40 minuter varje dag kanske kan påverka en del?

Har ni svåra eller lätta hästar att sätta muskler på? Och om ni har hästar som har svårt att sätta muskler, har ni några tips?

Såhär fin var han.. haha söt!

Dagarna framöver

Onsdag(idag): Chuck ska vila, vi har äntligen lyckats klämma in en tid med våran equiterapeft så idag kommer Cina och ska kolla igenom hela honom. Han har ju i princip slutat sparka helt, men i helgen gjorde han det kankse två gånger igen. Visst det är inte mycket men det är NÅGOT. Så antingen är det ingenting alls, bara att han vill gå framåt och inte att jag håller i honom. Om han har ont lär vi få reda på det idag så känns skönt att äntligen få det uppkollat. Så han vilar hela dagen idag.

Torsdag: Han får gå ett lite lugnare pass, kanske ute i skogen med ycket skritt blandat med lite trav och galopp. Mest chill ridning så han få det lite lugnt efter en ganksa jobbig helg. OM det går kanske han kommer klippas idag eller imorgon(fredag). Han är så sjukt långhårig nu att han blir svettig av att typ värma upp lite.

Fredag: Idag ska han trimmas lite i paddocken. Om jag kan släpar jag fram lite trav och galoppbommar så han får använda ryggen mer och tänka lite extra. Om det inte går rider jag bara ett vanligt dessyrpass. Och om han inte klipptes igår så tror jag han klipps idag. Troligtvis första gången i hans liv som han klipps. Han klipptes aldrig hos ägaren innan och dom hade haft honom sedan han var 4 år tror jag och innan det var han hos en ganska oseriös tjej i ett år och hon hade nog aldrig heller klippt honom tror jag och hästar som är 3 år och yngre brukar kankse inte klippas? Jag har ingen större koll på det. Men vi har heller aldrig klippt honom så ska bli spännande att se hur han reagerar ;)

Lördag: Idag går han troligtvis ett pass hemma på KBF innan vi ställer in honom i transporten och flyttar till Öland. Men det får helt enkelt tiden utvisa.
 
Lite kort om hur hans vecka ser ut nu, ganska lugn om jag får säga det själv, men det behöver han verkligen efter hoppträning i torsdags, sen dubbla klasser både lördag och söndag sen tömkörning i måndags. Nu behöver hans kropp lite vila.

Motivation efter motgång

Något jag märkt att jag faktiskt är riktigt bra på är att alltid hitta motivation. Nu menar jag inte motivation till att rida varje dag för det är inte alltid man har det. Men när det går riktigt dåligt för mig, då deppar jag i en dag eller bara några timmar sen efter det har jag så mycket motivation att det skulle räcka till hela Kalmar.
Jag tror att många har samma motivation som jag men jag tror även att det är många som kan "ge upp" lite efter att det gått dåligt. Men jag är en tjej som helst inte ger upp (även om jag gör det rätt ofta(A)), utan tar det emot så kämpar jag ännu mer.

Som alltid när jag varit iväg och tävlat och det gått dåligt - nästan varje tävling så kommer jag alltid med massor av ideér om hur jag ska rida nästa gång, hur jag ska träna under tiden påvägen dit, hur jag ska göra si och så. Detta har jag även fått massor av positiva kommentarer om från eran sida. Jag får inte höra att ni har mig som förebild för att jag vunnit massor, tävlat sm osv. Utan jag får faktiskt OFTA höra, näst intill varje/varannan dag att personer har mig som förebild för att dom tycker jag rider bra och att jag alltid kämpar.

Personer som själva har haft det tufft med sina hästar och ponnysar säger att dom får ny inspiration från mig för att jag aldrig ger upp. Vilket jag tycker är riktigt roligt att höra då det inte visat något större resultat ännu. Och ni ska veta att hälften av all min motivation får jag ifrån alla er där ute som dag ut och dag in sitter och läser min blogg, ni som skriver långa fina texter till mig och peppar mig. Det BETYDER och det PEPPAR något otroligt. Sen är jag en tävlingsmänniska ända ut i fingertopparna och jag vill visa vad jag går för och det är också en stor del till att jag hela tiden är så motiverad. Jag vet knappt själv vart jag hittar all motivation när det går dåligt och dåligt hela tiden. Ändå har jag ny motivation dagen efter igen och det är jag glad för.

Som nu, jag tror inte jag har slutat tänka på sedan tävlingen om hur jag ska rida nästa tävling. Jag tänker mycke toch länge på hur jag ska kunna göra, hur jag ska ta halvhalterna osv. Har flera olika sätt i huvudet och tänker sedan ut allt negativt med dessa sätten och tar bort dom som sedan verkar "sämst" och till slut har jag just DET kvar som jag tror ska funka.
Hur är ni? Om det går dåligt för er, blir ni mer eller mindre motiverade då?

Chuckis 23 oktober

Idag blev det ett lugnt pass för C, skritt och sen lite trav i paddocken. Men överlag mest skritt och han var fin! Lyssnade hela tiden även om han var lite på tårna och sådär.
old picture

Gårdagen

Hann inte uppdatera alls igår, helt sinnessjukt vad mycket vi har i skolan. Hela kvällen gick till att plugga, plugga, plugga. Innan det var jag ju i stallet och hos Emma. 
Åkte till stallet direkt efter skolan och sen tömkörde jag och Tina honom i ca 30 minuter mest lång och låg. Han börjar fatta det lite mer och jag börjar hitta knapparna också. Efter det cyklade jag hem och bytte om och sen skjutsade mamma moig till sjukhuset där jag va i 2 timar ungefär. 
Sen när jag kom hem fick jag direkt sätta mig med enegelskan och när klockan var 22 hoppade jag in i duschen och sen gick jag och la mig.

Idag är det ännu en dag i skolan och jag ska även plugga gärnet efter. Det är fruktansvärt jobbigt när vi har såhär mycket. Vi har en engelska redovisning på torsdag, en engelska inlämning på fredag och sen natur prov på fredag. Dessutom fick vi engelskan tills på fredag igår och den andra engelska redovisning fick vi reda på typ förra veckan. Det är ingen framförhållning någon stans så man måste slita sönder sig själv för att ens hinna med. 

Snart är det i alla fall lov som tur är, dock är inte det heller speciellt chill. Har två prov veckan direkt efter lovet. Life is not nice.

Sista veckan innan något nytt händer

Om 5 dagar tar jag min häst, mina saker och flyttar till Öland. Det känns inte alls långt och en vecka går så ruskigt snabbt. Det känns riktigt tråkigt att flytta ifrån KBF som jag tillbringat nästan 9 år på. Samtidigt som det känns spännande åt andra hållet. Jag kommer rida klart mina lektioner på KBF och tillbringa en del helger där framöver tills denna terminen är slut. Efter det kommer jag nog sluta mina lektioner där och även gå ur UZ och så. Sen får vi se om Mamma fortsätter rida där för isåfall lär jag komma dit när jag tid och häsla på. Det är ändå på KBF jag vuxit upp, lärt mig allting och man blir en riktig KBFare, thats it.
Så jag kommer inte bara lämna det med ett leende, utan det kommer nog vara lite jobbigt. Men som sagt jag tror även det kommer bli toppen uppe på Öland.

Men idag ska jag tömköra Chuckis och sen ska jag till sjukhuset och hälsa på Emma. Ska även försöka blogga lite på hennes blogg nu. Så kika in där! :)

Make it 500

Alla följer Mi på instagram nu då! carrobagfeldt


Börjes shopping

När det är rea får man passa på, lite saker som hänge med hem från börjes i lördags!
En fleecetröja från Kingsland för endast 559:- Hur gosig som helst.
En tävlingstopp från Kingsland också, minns inte vad den kostade men den var också på rean.
Pannband från Kingsland, inte på rean men det var så fint (A).
Och så det viktigaste. Ett babypelham, en tunnel till kedjan och sen deltor. Dock är dom bruna, men det är ingen som vet säger vi. Fanns inte i svart tyvärr. ;)

Glädjekick

Vad hände nu lixom? Är helt lyrisk och glad och har så mycket att berätta.

  • Number one. Som vissa säkert redan sett så ska jag snart flyttas över till Webrider. Med ett gäng andra härliga bloggare och det kommer bli så otroligt roligt. Har vetat detta ett tag men har hållt det hemligt (A). Men nu är det officiellt. Snart hittar ni mig under adressen carolinebagfeldt.se.

  • Nummer två. Jag bara måste TACKA er alla underbara läsare. Jag har blivit riktigt lat och orkar inte alltid svara på alla kommentarer ni skriver. När ni lägger ner tid och skriver så fina ord som nästan får mig att gråta så vet jag bara inte vad jag ska svara. Känns så mesigt att ALLTID svara: Tack vad glad jag blir. Vem har inte hört det innan lixom? Men ni ska verkligen veta att jag blir så sjukt glad av alla fina kommentarer som rullar in här och ni som känner er träffade, TA ÅT ER!

  • Nr 3. Vi tror att Chuck får för sig att sparka ibland när han har luva på sig. Jag hade en igår på honom och då sparkade han. Sen när vi tog av den sparkade han inte mer, eller en enda men inte annars. Ska testa ha en på en träning någon gång och se om det kan vara så.

  • Och så fyra. Nu släpper jag det även här på bloggen. Jag ska byta stall nu om en vecka men det är inte längre udden som gäller. Olika anledningar gjorde att vi valde ett annat stall. Ett stall som vi kollade på innan och som vi gillade så nu ska vi istället flytta till Öland. Torslunda Gård för er som vet vart det ligger. Det är grannstallet till Mats som jag tränar för vilket är perfekt.

  • Och så kan jag tillägga att ikväll är det Awkward OCH Williams lista. Livet leker!
581422_495478353810214_1788124242_n_large
63095_535845159775329_577417942_n_large
Vad skulle man göra utan weheartit.com ? ;)

I'm an idiot and that makes me special

Nu ni ska jag berätta lite om hur jag tänkt. Jag var 99% säker på att alla som skulle kommentera inlägget om att det går dåligt för mig skulle skriva att jag skulle gå ner i klasserna. Och jag hade rätt, det är nog 2 st som inte skrivit det eller något retsen har sagt det. Jag skrev inget om det för jag ville se vad NI tyckte först.

Jag har faktiskt testat att gå ner till LC för att jag ville rida runt som ingenting och få upp självförtroendet. Och det gick käpprätt åt skogen. När han såg att hinderna inte var så höga längre så tog han saken i egna händer och körde sitt egna race. Efter det så SJÖNK mitt självförtroende något enormt. Tro det eller ej, men jag visste lixom inte vad jag skulle göra. Efter det gick jag upp till LB/LA igen för att där får jag i alla fall bättre flyt och känsla än i LC. Då tänker ni kankse, men öva på LC tills det sitter då. Och jag låter er tänka det och jag låter ER tycka att jag är en idiot. I DO!
Men jag tänker fortsätta i samma bana, rida LB och LA. Nästa tävling är i Jönköping den 10 november och då ska jag hoppa en LB i avd A och sedan kommer jag hoppa en LA i avd B. Varför nu detta då? 

Jo jag ska förklara. När jag känner att något gått fel så pratar jag i första taget med min tränare och mina nära och kära som jag litar på och som är kunniga. Och idag pratade jag med Johanna som jag själv tycker har bra huvud för hästar och hon är alltid positiv när man pratar med henne. Så idag pratade vi och kom in på massor av bra saker. Nästana allting vi pratade om la hon sedan upp på bloggen så ni kan själva läsa det HÄR. Det handlar inte om att gå ner i klasserna, för om det nu går dåligt i LA för mig nu hur ska jag då bli bättre i LAn genom att rida LC som jag redan ridit klockrent fleeera gånger. Det jag måste göra är att sluta tänka på vad det är jag vill, och tänka på att jag kan inte göra det jag vill om jag inte rider. För som många sagt till mig är höjden inget problem, det är jag som är problemet. Precis som Johanna skrev jag kanske vill för mycket och går då i mål i mitt huvud innan jag ens hoppat första hindret. Det är DÄR problemet sitter. Det kommer inte bli bättre för att jag går ner och startar LC, tro mig det kommer inte det. Hur mycket ni än kommer sitta och skriva och förklara hit och dit och vad många tränare säger och vad era ponnysar/hästar gjort. Det är inget som säkert funkar på Chuck.

Så den 10 november åker jag till Jönköping och startar en LB och en LA, LAn kommer jag hoppa i avd. B för att släppa ALLA kraven. Jag ska bannemig rida, ett hinder i taget och aldrig gå i mål förens banan är klar och jag gått igenom mållinjen. Som pricken över i:et ä även taleren själv med. Johanna ska följa med och hjälpa mig, och förhoppningsvis går det bra den dagen. 

Så alla där ute. Jag är en idiot, har alltid varit en och kommer alltid att vara. Men någon måste ju ha den rollen och jag är villig att ta den. 

Dagens rundor

Idag red jag ju på pelhamet och det är enorm skillnad kan jag säga. Han var ruskigt fin i första klassen, mindra fin i andra.

LBn: Han var riktigt riktigt fin, såhär bra har han inte gått på LÄNGE. En klockren runda, fick ett cpsprång på nian som han var lite rädd för och sen då ett stopp på sista hindret. Och jag säger inte bara att jag lägger det på mig för att säga något men jag gömde helt bort att svänga i tid så han hamnade typ vid hinderstöden. Men annars var rundan ruskigt bra och vi hade ett bra flyt. Inga ryckiga ivägdragningar utan om han taggade på var det lixom i en takt, så himla bra runda verkligen! slutade på 6 fel.

LAn: 
Här var han också fin till en början, Kolla bara på ettan hur han hoppar upp sig, något otroligt. Sen hoppade han bra på tvåan och trean och sen blev det knas på fyran som vi rev och femman hoppade han också sådär underbart fint. Sen blev han flack in i kombinationen och rev a-hindret. Vi hade sämre flyt i denna klassen. Han var trött och blev lite dragig och jag blev alldeles för hård i handen. Besviken över både min och ponnyns insats. Men kolla riktigt noga på kvalitén av de andra sprången. Han hoppar något sjukligt bra. Jag tror att lite variation med detta bettet kan sitta bra för lilleman.
  

Lördagens rundor

Hade jag varit en annan person hade jag inte lagt upp dessa rundor. Men eftersom jag är jag och jag ALLTID lägger upp filmer på mina rundor så visar jag även detta. Skit som ska kastas, kasta det åt ett annat håll. 
Hela den dagen gick rent åt helvete, och ni ser mycket väl speciellt i andra klassen hur jag sitter som en vante på ryggen? Jag hade vekrligen INGEN kontroll alls.
Men jag visar detta för att ni ska få se skillnaden på lördagen och söndagen. Snart kommer dagens filmer.
Kankse inte bästa låten, men går fortfarande inte att ladda ner musik, om någon har ett ställe där man kan ladda ner musik. LÄNKA! 

Jag är så trött på detta

Jag skriver detta direkt ifrån min hjärna och mitt hjärta. Jag har haft Chuck i mer än ett år och under den tiden har vi endast lyckats samla på oss 3 st placeringar och vi har varit ute och tävlat mycket. Jag är verkligen inte en person som samlar rosetter och vill ha många priser som gör att jag syns och alla vet att det går bra för mig. Det jag bryr mig mest om är att känslan ska vara bra. Och ja, vissa tävlingar har jag haft en bra känsla men det går sällan bra för mig nu för tiden. Vi ligger alltid långt ner på resultatlistan och jag kommer inte ihåg senast vi gick runt en banan felfritt. Som sagt, så länge känslan är bra bryr jag mig inte speciellt om placeringar. Men ibland(som nu) känner jag att det fasen aldrig är vår tur att visa vad vi går för. På träningar rider jag alltid bra, Chuck går som en klocka och man blir så jäkla glad över att det funkar. Sen kommer man ut på tävling och allting blir pannkaka. Någon gång hade det varit kul att få visa att vi också klarar av det vi ger oss in på. Nu känner jag mig ärligt talat helt misslyckad. Och ja, jag försöker verkligen ta det med en nypa salt, men efter ett års slitande så skulle det vara roligt med lite bekräftelse. Att jag nåon gång fick stå på pallen, att jag fick höra domaren säga noll fel efter min runda och jag kan beröma min ponny för att vi fixade det tillsammans. Nu rider jag, hör hur han slår i bom på bom och sedan ramlar dom. När jag går in på banan är jag alltid glad och vill göra bra ifrån mig, men när jag sedan hör bommarna falla är det som om jag ger upp. Jag blir så besviken över både mig själv och hästen. Dels för att jag vet att jag kan så mycket bättre och för att Chuck är inte den typen av häst som brukar riva. 

Idag t.ex hade jag hoppat en superfin runda i LB och var felfria ill sista hindret i omhoppningen som C stannar på då jag satte honom i skiten. Hade jag ridit lite bättre hade det garanterat blivit en dubbelnolla. Sen i andra klassen så red jag bra till en början, sen blev han för pigg och bara springer iväg - jag tar för hårt i honom och vi kommer jättenära och river. I det läget hade han kunnat ställa upp för mig och inte sprungit så. Det är antingen hans eler mitt fel, alltid. Och jag är så ledsen på detta. Jag skäms verkligen när jag helg efter helg åker och tävlar och kommer alltid hem med massor av fel i bagaget. Idag var första gången på riktigt länge som jag ens gick till omhoppning. 

Jag vill också stå på pallen någon gång, inenting går längre och jag tappar tävlingssugen och vill inte alls längre. Vad fasen ska jag göra..? 
Hade så mycket mer på lager, men jag orkar faktiskt inte skriva mer. Är så arg och ledsen. Vad ska jag säga när jag kommer hem och alla frågar hur det gått? SOM ALLTID. Åt helvete.. jag vill inteJag vill kunna le och säga fyfasen vad bra det gick och vad kul vi hade. Nu kan jag varken säga det ena eller det andra.

Resultaten ni alla väntat på

Vissa kankse redan kikat in resultaten på equipe men för er som inte har så blev det ett ner i LBn och sedan 14 fel i LAn. Inte för att resultaten alltid är allt, men det kunde nog inte gått mycket sämre.

LBn: 
Han var helt lustig på framridningen, och jag menar verkligen lustig. Han som aldrig brukar vara pigg på framridningar var som en jäkla kanonkula. Kan ni tänka er Chuck inte kunna skritta eller knappt kunna trava för att han bara studsar omkring och vill galoppera? Aldrig varit med om det innan. Han drog gärnet på det lilla krysset som fanns på framridningen så jag tog det i trav - trodde jag. Han knappt vända upp förens han drog i galopp. Sedan kom det jag inte ville skulle hända. Han drag till några rejäla sparkar och jag la till spöt. Whatever vad folk tror om mig när han sparkar, då sparkar jag tillbaka. Jag blev så äckligt förbannad. Det var verkligen endast för att han var sur och inte fick springa iväg. Efter det kunde jag inte hålla honom, så jag skrittade resten av tiden tills jag gick in på framhoppningen där han helt plötsligt blev SEG. Han lunkde på som en gammal 24 åring typ. Väl inne på banan blev han blockad och han levde i sin egna lilla värd. Bara sprang och srang, jag slutade rida och vi fick ett ner. Fick lite tips av en vi känner till andra klassen och laddade om.

LAn: Jag skirttade och travade endast ute på framridningen för att slippa något bråk, sen inne på framhoppningen var han fin på räcket alla gånger i princip. Sen skulle jag hoppa oxern och han totalt exploderade. Sprang på sidan, hoppade stillaståendes, sparkade och hade sig. Så fort han fick komma mot hindret hade jag INTE EN CHANS att hålla honom. Det var som att försöka dra en buss åt ett håll när den själv gasar åt andra. Det var helt sinnessjukt. Jag försökte och försökte genom att stanna, lägga volter osv men ingenting hjälpte. Gick in med en sjukt dålig känsla och det var så det gick på banan. KATASTROF.
Redan på ettan drar han till så jag flyger bakåt av rycket och jag sitter på ryggen som en vante, och så gick det hela banan. Han överhoppade sig på vissa hinder och sen petade han två. Efter en dragkamp genom hela banan gjorde jag en halt innan sista hindret för jag kände att det inte hade någon betydelse med redan 8 fel i bagaget. Så gjorde en halt, la en volt och kom på sista hindret och sen gjorde jag en halt efter. Mina armar var som spagetti sen, han var som en jäkla OXE.

Jag kommer ihåg när vi började rida på detta bettet, då stannade han så fort jag tog minsta lilla förhållningen, jättekänslig var han och nu.. vad har hänt lixom?
Vi pratade med Bella lite, fick lite tips osv. Gick sedan och efteranmälde oss på en LB så hoppar två klasser även imorgon. Sedan snackade vi om att testa ett annat bett, så jag smsade Mats och fråga och fick svar att vi skulle testa ett pelham. Sagt och gjort vi köpte faktiskt ett när vi va på Börjes, ett babypelham. Testade även att rida på detta ikväll och hoppade några språng. Och efter detta året av eviga dragkamper så kändes det som att sitta på en lätt ponny. Han lyssnade extremt bra och hoppade något OTROLIGT. Jag flyger som en vante, shit pommes. Så imorgon rider jag på det bettet och jag hoppas det funkar. Trodde verkligen aldrig jag skulle behöva sätta ett pelham på honom men efter idag insåg jag att det kan han nog behöva ibland.
Stryker ett sträck över idag och laddar inför morgondagen istället.
Filmen kommer så fort jag laddat upp den.

Jag är så trött på dessa tävlingar, allting går så bra på träningarna och sen skiter allting sig på tävling. Ibland önskar jag att han kunde ställa upp lite mer..

Dålig dag

Inget att hänga i julgranen direkt. Hoppa kan han den saken är säker, men att hoppa i ett bra tempo och att inte ta med alla bommarna kan också vara bra. Ska ut och rida lite nu, bloggar mer efter det!


Godmorgon

Vaknade nyss och har precis satt mig för att äta frukost. Hade vi sovit hemma inatt hade jag gått upp för några timmar sedan och jag kan säga att det var verkligen värt att sova här. Även om sängarna var riktigt smala så har jag sovit riktigt bra.
När jag har ätit upp hade jag tänkt borsta mina tänder och klä på mina tävlingssaker så kankse jag hinner till tävlingsplatsen innan första start. Vi gick inte upp och fodrade heller då en vi känner ställde upp, så vi har det gutt! Jag startar inte för ens i andra klassen så det är ett tag tills dess. Men ska äta upp min frulle och klä på mig. Jag uppdaterar under dagen när jag har tid.

Som alltid kollar jag in en bra tävling sedan innan. Idag får det bli Kalmar!
 

Ridit Chuckis och nu sova

Har nyss kommit till stugan där vi ska sova. När vi kom hit tog jag ut Chuck och skrittade och travade lite i paddocken. Han har inte gått något innan idag och sen stått stilla i nästan 2 timmar. Sen var han inte speciellt pigg och ville nog bara gå och sova så lät honom göra det efter ca 20 minuter.
Så han har i alla fall rört på sig lite och nu står han och mumsar hö i sin pyjamas.

Snart ska även jag ta och sova då jag är trött som ett as.

På väg

Nu är vi på väg med Chuckis i transporten. Som alltid är vi sena och sådär, haha. Tidsoptimister.
Jag ska försöka klura ut något roligt att blogga om, bara för att jag skrev det kom jag precis på något. Så kommer det upp ikväll när jag kommit fram.

Rätt svar först var..

DENNA tjejen. Det var det gröna scapa schabraket med det gröna pannbandet som jag har fått låna av henne. Till det har jag köpt en brun huva, inte just för att ha det bara till det utan för jag hade faktiskt tänkt köpa en till mitt andra bruna schabrak. 
Så här kommer helgen outfits.
På lördagen har jag detta, till ska jag ha mina svarta chaps, svart kavaj och svart väst och sen en av mina blåa hjälmar. Jag har inte riktigt bestämt allting än.
På söndagen har vi detta, plus min röda kavaj, röd/vita soft up och en av mina hjälmar. Som sagt, allting är inte bestämt än så vet inte än.

Vad tycker ni då, tror ni han kommer passa i det gröna settet? Mamma har i alla fall gjort sin åsikt klar, nej hon gillar inte grönt.. haha.

Vad tror ni?

Jag snattade en bild från Johannas blogg, hoppas hon inte halshugger mig. Det är så att Johanna lånat ut ett av sina set till mig, så nu är eran uppgift att gissa VILKEN av dessa setten jag ska ha ena dagen i helgen.

Så vilket schabrak av alla dessa tror ni jag kommer ha på lördag? Den som gissar rätt först får en länk! :D

Utvärdering dyon tyglar

Tyglarna har jag kunat känna på ganksa snabbt då jag både har ridit dressyr och hoppning i dom på bara två dagar. Jag brukar vanligtvis inte utvärdera ett par tyglar men jag måste får lite frågor besvarade så jaggör
det i alla fall. 
När jag red dressyr hade jag inga vantar på mig och då var dom helt perfekta. Jag fick bra grepp och blev inte alls så glappig i handen som jag kan bli annars utan jag hade stadigare kontakt. Dock fick jag lite problem med att ha dom jämna, jag är proffs på att länga lite på yttertygeln men när jag har tyglar med "pluppar" på så kan jag alltid tvinga mig själv att inte länga dom. Men nu kunde jag inte riktigt veta om det var någon skillnad. Detta kankse dock är vanesak och efter ett tag borde jag ha vant mig.

I hoppningen hade jag vantar och detta ledde till ett riktigt riktigt bra grepp. Vilket för mig inte är så bra. För när jag hoppar så har jag alltid super stöd i handen. Jag släpper aldrig en cm på tygeln förens jag ska skritta på långa tyglar typ. Jag håller stenhårt och det ända jag har haft svårt med är att jag gärna kortar tyglarna mer och mer hela tiden. Och eftersom Chuck inte har något emot att krulla ihop halsen lite så märker man inte att man har kortat tyglarna förens man är framme vid lädret. Då var det också bra att ha stropparna så att man visste vart man hade handen. Nu bara fortsatte den fram hela tiden. Detta är för mig ett riktigt jobbigt problem och om någon har tips på hur man kan undvika det så är jag jättetacksam. Jag har funderat på att sätta silvertejp som en linje och jag får inte korta mer än det. Kanske funkar det?

Annars var tyglarna riktigt sköna och jag tror att när jag vant mig så kommer jag nog inte kunna rida i något annat än dom.


Outfiten till helgen är klar nu!

Vad kan det vara som jag har köpt? ;)


Träningsfilmen

Ja ni ser ju det som blir fel, lägger det helt på mig då han var stark och jag gjorde en halvhalt som han tog extremt bra. Han var alltså väldigt lydig idag och väldigt fin så jag är glader.
Tagga tävlingen i helgen nu då!

Grattis mamma!

Idag fyller min bästa mamma år! Och ja på massor av olika sätt är hon världens bästa mamma, vilket alla andras mammor säkert är för dom. Men hon ställer verkligen upp i vått och torrt, på morgonen och på kvällen, när som helst på dygnet ställer hon upp för mig. Alla dessa pengar hon lägger på min ridning och för att inte tala om att halva hennes liv går till mig och Chuck. Jag kommer aldrig kunna vara tillräckligt tacksam över allt hon gör för mig.

Trots att man kankse är lite dålig på att visa det ibland och tar mycket för givet. Men mamma, glöm aldrig att du är världens bästa mamma och jag älskar dig!
Jag har INGA bilder på henne, men här ser ni i alla fall lite! :D

Chuck - matsträning

Träningen idag gick super. Förutom att jag klantade till det ibland så var ponnyn riktigt fin och det är ju det som är huvudsaken. Han lyssnade bra, ibland lite för bra och det var där mina misstag kom in, annars superfin hela passet och jag har en grym känsla inför helgen.

Tanken var att inte hoppa allt för mycket men eftersom vi kom tokigt några gånger fick det bli mer och mer så blev ett halvjobbigt pass. Filmen kommer faktiskt imorgon då tiden helt enkelt sprang iväg.

Tränat, på väg hem

Är på väg hem från Mats nu, träningen gick super och känslan inför helgen är toppen. Vad kan bli bättre?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2911438/images/2012/pic_50803ad1ddf2b320e2001bbc.jpg" class="image">


Lång dag i skolan, sen träning

Precis som rubriken lyder så är det en lång dag idag. Jag börjar vid 8.30 och går till 14.20 sen har vi håltimma till 15.45 och då går jag i en timme till 16.45. Nu innan höstlovet har vi dessutom obligatorisk studietid vilket gör att vi måste gå på lektionen mellan kvart i 4 och kvart i 5. Idag hade jag väll ändå fått gå på den äåven om den inte var obligatorisk då jag ska göra om mitt Tyska prov.
Förhoppningsvis får jag väll gå sen när jag har gjort provet så kankse det blir lite tidigare. För redan vid kvart över 5 ska Chuckis lastas och åka till Öland för träning hos Mats.heart Det är väl egentligen den största nackdelen med den lektionen, att jag knappt hinner byta om innan vi ska åka. Så mamma åker till stallet och borstar honom och packar in allting i bilen så när jag kommer är det bara att lasta sen är det klart.

Så det är väll så min dag ser ut. Jag måste även försöka hinna med att packa in lite saker till helgen då vi åker redan imorgon. Vill inte hamna i sista stunden IGEN. (som alltid). Men jag har inte mer tid att sitta här och skriva. Så vi ses och hörs ikväll! 

HÅLL UT

Alla underbara bloggläsare, imorgon är jag tillbaka igen då allt plugg denna veckan är över. Hoppas ni står ut tills imorgon.
Nu ska jag duscha sen väntar tyskaboken.

3 hästar till

Rider ju även lektion på onsdagar och idag hade vi "byta häst-ridning" så jag red 3 hästar till. Först Rhona, var riktigt längesedan jag red henne nu. För er som hängt med länge vet nog att innan jag köpte häst var jag delfoder på henne och tävlade en del dressyr med henne. Sjutk fin häst, men jag kan inte annat än säga att jag hade ingen aning om hur hon var längre. Nästan lite sorgligt men sant. Hon var lite seg och trögstartad samtidigt som hon är sjukligt fin. Galoppen är verkligen något at skryta med, hehe. Men jag har i alla fall saknat att sitta på henne trots att jag knappt kunde rida henne.

Vincent och Rolle var inte så mycket att hänga i julgranen. Vincent var lite tung i handen emellanåt och Rolle är bara 5 år så vi vinglade runt lite hit och dit. Haha, ja det var ungefär så det gick till (A).
Här har vi en gammal bild på mig och Rhona, fin fin fin fin fin! (A)
BTW, jag som trodde jag hade katastrofal sits.. idag mräkte jag att jag nog ändå har rätt okej sits, jag satt som klistrad i traven och galoppen på alla tre hästarna. Det är nog som sagt Chuckis som är extremt svår att sitta på helt enkelt.. haha

Chuck 17 oktober

Han trimmades i paddocken. Skrittade först fram i skogen sen fick han gå mycket i galopp och trav i paddocken med små pauser emellanåt. Försökte jobba honom i ganksa kort galopp då han tycker det är jobbigt, men han vart nog inte på humör för det idag så istället gjorde jag lite länga-korta och mycket trav emellanåt. Jobbade med att få in bakeben som han gärna släppte idag, han har varit bra nästan varje dag sedan vi kollade upp sadeln men idag kände han väl helt enkelt för att inte sätta under dom. Men med lite övertygning så var dom på plats igen.
Inget toppenpass men inte helt åt skogen heller.
Bild sedan i somras
 

Min utrustning del 1 - hjälmar

NU äntligen efter några veckors tid har jag tagit tag i att fota min utrustning och skriva om det här på bloggen. Fick tips om att skriva om mina träns så jag tänkte kan lika gärna rabbla igenom allting i brist på annat. Så jag börjar med min hjälmfamilj. Sen vill jag inte att ni tror att jag är hur bortskämd som helst, jag betalar i princip allting vilket ni lär märka eftersom jag kommer skriva allting jag betalar. Dessutom har jag inte alltid fått köpa vad jag vill och jag och min mamma kan ha rejäla bråk/prat om vad jag köper. MYCKET av mina saker tycker mamma är riktigt dåligt att jag köpt och att det är onödiga pengar. Men jag har övertalat henne och sagt att det är mina pengar och jag gör vad jag vill med dom.

Jag kan också säga att jag får 600 kr i månadspeng, alltså inget studiebidrag(det får mina föräldrar till att köpa mat och kläder till mig). 200 kr i månader lägger jag på mitt abonnemang, vilket ger 400 kr i månaden till annat. Alltså ingen stor budget. Jag måste betala ALLTING själv förutom kläder till mig och t.ex hårklippning. Om jag vill äta ute, gå på bio, tivoli, köpa smycken, schabrak, pannband och gud vet vad så måste jag betala det själv. Det ända mina föräldrar betalar inom hästkategorin är det nödvändigaste. T.ex ett träns, ett par benskydd, sadel, sadelpadd och gjord, täcken osv. Sen om jag är i behov av ridkläder betalar dom även det, typ ETT par ridbyxor och jackor och så. Men största delen av mina saker betalar faktiskt jag. Så ni kan förstå att i princip ALLA mina pengar går till hästsaker. Jag lägger inga pengar på att gå ut och äta eller kolla på bio, kanske någon enstaka gång men det är inte ofta. Istället sparar jag mina månadspengar, födelsedagspengar etc. och ibland har jag tjänat ihop lite egna pengar på t.ex att sälja bloggdesigner eller klippa pappas hår. Jag köper jourer i stallet och får pengar för det så jag gör inte mycket gratis. Och min ekonomi är inte den största så innan ni dömer mig och kallar mig bortskämd, läs igenom texten över noggrannt.

Tillbaka till hjälmarna, jag har för tillfället 3 hjälmar men hoppas på att det inom en snar framtid ska bli 4.
Vi börjar med mina två favoriter och i princip dom ända jag använder. Båda är från Charles Owen, den till vänster är en Ayr8 och den till höger är en Wellington Classic, båda är blåa.
Wellingtonen köptes på stockholm horse show 2010 då jag betalade halva priset och mamma halva. Den var på rea så kostade sammanlagt 2000 kr och alltså betalade jag 1000 kr och mamma lika mycket. Sedan fick jag den i julklapp så jag använde den inte förens efter jualfton.
Ayr8:an sparade jag ihop pengar till och hade även ett presentkort på 500 kr som jag la ihop och köpte på Cheval någon gång 2011. Alltså har jag betalar HELA hjälmen själv.
Sen har jag ju denna gamla hjämen också. Det var min andra egna hjälm som jag fick när jag fyllde år, tror jag var runt 10 år gammal. Använder den i princip ALDRIG, men den ligger här hemma och bara finns.

Innan hade jag även en Lamicell men jag sålde den bara efter någon månad då jag inte trivdes i den. Den köpte jag för egna pengar och sålde sedan så jag fick pengar att köpa min Ayr8.

Chuck idag

Mamma rider Chuckis idag, hon frågade om hon fickk ta honom på lektionen och jag sa inte nej. Har en del plugg kvar, haha ja. Ni lär tro att jag har sjukt mycket i skolan vilket jag har. Massor av saker jag har fått in på typ två veckor nu så måste plugga röven av mig. Men ska försöka hinna klart med allt innan helgen så jag kan prestera som bäst och sen återgå till en lugn skolvecka! 
Men imorgon ska jag trimma honom i paddocken och om det inte är alltför blaskigt ska jag ta fram lite bommar. Sen på torsdag är det träning för Mats. Funderade på om jag skulle hoppa den då han ska gå två dagar i rad i helgen men jag valde att träna för att få så bra och goda tips så möjligt. Sen väljer jag nog att inte hoppa riktigt så mycket som dom andra men ändå lite. Sen går han lite lugnare på fredag och sen tävling lördag och söndag. WIHOOOO!!!

New in

Igår köpte jag ju ett par tyglar som matchar mitt träns, jag hade helst av allt velat ha dom paddade tyglarna med mönstersömmar, men 800 kr för ett par tyglar kändes lite väl. Så fick bli dom vanliga platta istället. 
Sen köpte jag även Saras magplatta då hon skulle sälja den och mina är lite för stor. Så den som brukar kosta ca 1900 kr fick jag för 800 så jag tyckte det avr ett bra pris för en snygg gjord så jag slog till. Dock inte planerat så är lite fattig nu, eller jag har mina 2000 kr men dom är inlåste för att sparas (A) haha. (Jag måste låsa in dom annars använder jag dom)

Chuckis idag

Blev ett pass i paddocken i alla fall, den var ganska vattenfylld men det funkade i alla fall. Jag la fukosen på galoppen, flyttade i galoppen, längde och kortade. Gjorde många fattningar från skritt och avbrott till skritt. Gjorde enkla byten över meddellinjen och allmänt lydnasövningar. Travade sedan av ute på slingan. Höll på att flyga av när ett rådjur hoppade fram några meter frmaför oss. Tur att man har megabalans!
Sen var vi båda leriga och blöta, men det fick det vara värt. Även om han inte var superfin så var det bättre än att vara inne.
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Underbara studiedag!

Vaknade runt halv 10-10 och chillade en stund framför TVn med frukost. Sen tog jag tag i mitt skolarbete och är nu helt klar med mina inlämningar, ska bara plugga lite på tyska provet ikväll. Nu har jag även suttit och gjort upp en plan för dagen. Så först ska jag fixa iordning mig, sen ska jag klä på mig mina stallkläder och regnkläder, det regnar något extremt.. Ska i alla fall cykla till stallet och rida innan jag ska cykla vidare och lämna mina boots till en tjej som köpt dom. Sen till Cheval och köpa ett par tyglar för att sedan återvända till stallet och ta kort på massor av mina prylar. Och såklart chilla med mina kompisar en stund.
Sen är klockan kanske runt 5-6 och då cyklar jag hem igen och pluggar tyska.

Så det är min plan för dagen, ridningen idag blir nog inte alls för komplicerad, paddocken lär vara vattenfylld så blir nog skogen, kankse rider jag lite i paddocken om det inte är allt för tungt. Men ridhuset går bara inte.. Så jag utmanar vädret istället, inget mig emot dock, ska bara ta med min gamla hjälm slipper jag förstöra mina två andra.

Hur gör ni när det regner, har ni rdhus att rida i eller rider ni alltid ute? Eller gör ni kanske som mig, rider ute trots att ni har ridhus? ;)

Resten av bilderna..

Nu kom resten av bilderna på mig och Cassandra. Meningen med bilderna är mest komiskt då vi har så extremt mycket likadan utrustning. Allting på bilderna är lika förutom sadeln, sadelgjorden, stigläderna och stigbyglarna. Sen är tränsen inte exakt, mitt är från hööks och hennes från Dyon men dom ser nästan likadana ut eftersom vi har likadana pannband. Resten är exakt samma!
Det är våran kompis Maja som fotat.

Om ni gillar samma sorts filmer som mig..

..så kolla på Geek Charming. Det är vad jag och min kompis Emmy gjort hela kvällen, kollat film. Och även om den var lite seg emellanåt så var det en riktig Carro-film. Jag gillade den verkligen.
Inte för att den skiljer sig speciellt mycket från alla andra typiska tjejfilmer när en populär helt plötsligt blir snäll och blir tillsammans med en kille. Ja, ni vet. Men ändån, kolla på den!
Disney blir man aldrig för gammal för, eller hur? ;)

Beslutsångest..

ÅÅHHH!! Jag vet inte alls vilken av dessa jag ska köpa. Jag hade ju tänkt mig en blå då jag tycker den är snyggast och jag kan mactha den jättesnyggt med många av mina schabrak. MEN jag har ju tänkt sakta men säkert gå över till hel svart utrustning och då skulle det vara snyggare med en svart. 
Åh, just därför vet jag inte vilken jag ska välja för båda har jag verkligen inte råd med. Men jag tänker såhär, om jag köper den blåa nu så kanske jag lyckats samla ihop 600 kr till när jag har allting i svart, och då kanske kan köpa den svarta? 
Hmmm.. det är så svårt, vad hade du gjort?


När jag väl köpt den ena eller den andra skulle det inte förvåna mig om den kommer ut i brunt, hade varit galet snyggt det också..

Träning ger färdighet

Fick en fråga om hur jag fått Chuck att hoppa vattenmattor, hur jag tränade osv. Och precis som med ALLA problem så är det bara träning, träning, träning, träning som gäller. Man kan inte tro att det kommer gå utan att man kämpar för det. Så ett gott tålamod, en bestämd åsikt och lite kämparglöd behövs. Sen ett utav dom viktigaste redskapen för att bli av med ett problem är såklart en bra tränare. 
Jag valde att träna för Mats då han från allra första lektionen såg något hos Chuck och något hos mig. Det var inte för att jag tränat för honom innan, eller något annat utan för att han TRODDE på oss och gav inte upp när problemen visade sig. Och jag är verkligen glad och tacksam över all hjälp som han gett mig. Man måste ha en tränare man trivs med, som man även kan prata med och utvärdera, ställa frågor osv. Inte en som man åker till och rider för att sedan åka hem utan att kunna utvärdera är för mig otroligt viktigt. Och såklart en som tror på en. Jag red för en annan en gång och han visade sin rädla för vattenmattor rejält och jag får frågan "varför har ni köpt honom?". Nu var denna tränaren jättebra annars men just den frågan med den tonen kändes för mig inte roligt. När jag började träna för Mats sa han istället, dig vill jag se varje vecka så att vi verkligen kommer itu med detta. Han ville träna mig, inte träna för att få pengar, han ville/vill se oss utvecklas.
Tänk på detta när ni väljer tränare.

I alla fall, jag fortsatte träna hemma, jag tog fram vattenmattan så ofta jag kunde, även i dressyren och red över den varje varv. I både skritt, trav och galopp. I slutet av passen brukade han gå på den i alla gångarter utan reaktion. Men man fick även börja om från noll dagen efter, med höga skutt över och tvärnitar osv. Jag fick ge det tid, tid och mera tid. Efter ett bra tag kunde han till slut stå på den med alla fyra. Trots detta fick man börja om varje dag igen. Jag började även jobba med honom från marken, jag gick med han till en början med grimskaft över den, det tog tid innan han vågade sätta fötterna på, men även här kunde han gå över den LÖS i slutet av "passen". Såklart fick man börja om på noll igen dagen efter.

Jag tyckte såklart att det var jobbigt när det inte gav någon större effekt, i flera månader höll vi på och han var lika fjantig i början av alla passen. Jag lovar det var jätte jobbigt. Vi hade vattenmatta på ALLA träningar för Mats och även där fortsatte han fjanta. Det gick inte framåt alls. Det var som att stå och springa på stället ungefär, man gav allt men kom ingenstans. 

Tills en dag, jag hade kämpat i flera månader utan att se någon skillnad alls någon dag. Så en dag på en träning så hoppar han den på första försöket och efter det har det bara gått framåt. Det var som att han hela tiden utvecklats inom sig, men det var först den dagen han faktiskt visade det. Att allt slit jag lagt ner var värt det. 
Idag är jag dock lite lat med detta, jag borde fortsätta öva med vattenmattan ofta, man blir nog bara lite "blind" när man vet att han hoppar den. En dag kommer han nog inte göra det längre..
Så mitt ända tips är TRÄNA!

Filmen

Ta det med en nypa salt, jag rider henne inte alls ofta så vi är ju inte helt hemma med varandra. Och ja, hon är lite lång och stel i sitt sätt, det är därför det ser ut som det gör. Men toppenbra är hon i alla fall!
BTW, Chuckis fick vila idag. 


Har använt den låten innan, men kan som sagt inte ladda ner nya..

Resultat från tävlingen

Hoppade ju Freja en LD idag alltså 90 cm och det gick kanonbra. Hon var som hon oftast är, gör det hon behöver när man rider och inte åker med. Hon var lite seg i början så gasade igång henne och försaökte även hålla kvar ett lite övertempo inne på banan. Hon hoppar oftast bättre med lite fart, även om man kommer lite fel ibland så ställer hon upp. Toppenhäst.
Vi nollade i alla fall både grunden och omhoppningen vilket resulterade med en seger i klassen! Så jag vart glad och även hästen verkade glader.
Filmer kommer

Godmorgon världen

Jag kan inte komma ihåg senast jag fick en ordentlig sovmorgon, jag tror det var innan gislaved eller något. Sedan dess har jag haft tävlingar och jourer hela helgerna, och veckan då jag var sjuk kunde jag knappt sova och den dagen jag kudne sova sov jag till halv 9 men det är ända dagen. Sen har jag fortsatt ha jourer och olika tävlingar, jag har inte fått sova ut ordentligt på snart 2 månader utan att överdriva. Igår gick jag upp tidigt och idag gick jag upp tidigt. Så imorgon ska jag bannemig sova länge, eftersom vi har studiedag imon.

Men innan det ska jag iväg till stallet och hoppa en klass på Freja, sedan ska Chuck ridas, kankse hinner han klippas innan ska bara kolla med Sara. Ja vi får se helt enkelt.
 

Tävling på Freja imorgon

Varför säger jag alltid saker som ändå inte blir av? Hinner inte lägga upp bildera ikväll heller så får bli imorgon. Har suttit helt fast vid plugget hela kvällen, har haft inspiration så lika bra att göra allt när man är motiverad. Snart klar med både naturen och svenskan så bara lite tid till det imorgon sen är det chillidill. 
Nu ska jag i alla fall sova, ladda upp för imorgon då jag ska hoppa klubbhoppning på Freja. Bara en LD, men eftersom det är ridskolans häst kan jag inte starta henne två klasser då det är fler som vill rida henne. Vissa kankse redan vet vem hon är, för er andra är det en storhäst på ridkskolan som jag tycker är rolig att rida. En av hästarna jag kommer sakna mest när jag flyttar, hon är himla personlig, samtidigt som hon alltid vill göra bra. Även om hon kankse inte alltid visar det på bästa sätt, sjukt underbar häst i alla fall!
fin häst
NU -  godnatt

Chuck 13 oktober

Började med att rida inne i ridhuset barbacka, men han försökte kasta av mig när jag började galoppera så jag hämtade sadeln och red en stund. Efter ungefär en kvart sammanlagt inne i ridhuset gick jag ut i regnet, jag klarar verkligen inte av att vara inne i ridhuset. Det går inte att rida, jag får panik både av att det är trångt och att underlaget är tungt då det inte lagt sig ännu. Egentligen är det inte speciellt jobbigt, men jag får verkligen panik. 
Kan bara inte vara där inne..

Så jag gick ut i regnet och tog traven och galoppen där, han var inte WOW fin men inte speciellt jobbig heller, utan tuffade på helt okej och gjorde det jag begärde. Det låg även lite bommar ute som jag bytta galopp över. I början gick det bra, sen började han sparka och ha sig. Om han sparkar i bytet bryr jag mig inte men han sparkade utan anledning ibland precis som förut. Då blev jag riktigt förbannad, vilket inte hjälpte. Så jag gjorde samma sak om och om igen och så fort han sparkade gjorda jag halt och ryggade, kom igen och höll på så tills han slutade. 
Blir så arg och ledsen på honom när han håller på så. 
I alla fall, förutom det var han helt okej.
fanbild jag fått av en söt läsare

Trött och frusen

Nu har jag kommti hem från stallet, ätit och suttit och pratat lite med våra gäster. Nu ska jag skriva klart mitt tal, fick stränga order av mamma att det skulle vara klart innan jag åker till stallet imorgon vilket jag gör ca kl 8 på morgonen så måste göra det nu helt enkelt. Faktiskt bra att hon la upp det så, annars hade jag nog aldrig gjort det.. Sen tänkte jag ta lite tid idag om det finns och lite imorgon att skriva klart mitt naturarbete. Sen har jag bara engelskan kvar och den kan jag ta itu med i veckan då den inte ska in lika tidigt som det andra.
Känns som att jag börjar komma ikapp lite nu, och ser det inte riktigt så jobbigt längre, har som sagt haft så mycket i skolan senaste veckan att jag blivit stressad och deprimerad av det. I torsdags tog det stopp och kroppen sa ifrån, så jag fick lite framskjutning av lärarna och nu kan jag istället göra det bra.

Ska sätta på mig mina hörlurar och lyssna på bra musik. Återkommer med lite bilder ikväll och ett inlägg om passet på Chuck. 

Skola på en lördag - yesbox

Klockan stod på 08.00 imorse för att jag ska vara i skolan kvart i 10. Det är för att idag är det gymnasiemässa för alla Kalmars skolor och jag ska vara där och representera staggmedia. Jag har faktiskt anmält mig frivillit till detta och likaså typ halva min klass har gjort. Och jag tror faktiskt att det kommer bli roligt, kankse lite segt mot slutet då vi är där såpass länge men eftersom vi har så sjukt roligt tillsammans i våran klass kan det nog bli bra.
Onödig fakta, vem av er bryr sig lixom om det kommer vara roligt eller inte. 
Jag ska i alla fall dit, no matter what. 

Så jag är där till 2, efter det ska jag hinna rida och egentligen skulle jag väll hunnit bygga banan med men jag ska kolla om det är ok att jag inte är med då jag fortfarande har galet mycket plugg i skolan som MÅSTE göras i helgen. Så detta är läget just nu, måste fixa mig nu och sen cykla till skolan.

Ikväll kommer även fortsättningen på bilderna på mig och Cassandra.
 

Chucken 12 oktober

Ett trimpass i paddocken fick det bli. Jobbade mycket i galoppen med att byta, länga, korta. Kortade så mycket det gick och han tycker det är jobbigt, så det ska tragglas mycket kort galopp framöver då jag tror det kan bli bra muskler av det. 
Han var superfin i traven och även i galoppen, trots att det tog emot ganska mycket när jag kortade. Men det kommer med lite träning! :)
Såhär snygga var vi idag, jag ser ut som en jätte i min fina jacka, men det var bara 2 grader ute så jag behövde den verkligen.

Mycket saker på en dag

Idag har varit lite halvt kaos. Skolan var inte speciellt rolig, har så sjukt mycket att jag inte hunnit pliugga på allting och nu slutade det nog med inte så bra resultat. Kämpade mig igenom en i alla fall hyfsat kort dag innan jag gick hem och deppade. Sedan fick jag ta tag i mitt rum och även lite skolarbete. Sedan har vi (familjen) tagit ett beslut, ett beslut som vi tog för några veckor sedan som nu har vänt. Och det blev ganksa jobbigt, det ger fel signaler och ja, man känner sig allmänt dum. Kommer säga längre fram vad det är. 
Men det är bara att försöka smälta det och gå vidare, för livet stannar inte utav våra misstag, vi lär oss och blir starkare. Även om det känns riktigt jobbigt nu så går vi vidare. Ska smälta det inatt och sen tillbringa tid med mina bästisar och gå vidare -  det är så jag funkar! Mamma behöver nog lite mer tid att älta detta, det är jobbigt att se henne nere men jag gör mitt bästa av situationen.

Och nu under en timmes tid har vi varit på öland och gjort en sak, så har haft fullt upp. Så nästa stopp är KBF och rida Chuckis! Ska bli skönt att komma "hem" en stund och kunna andas ut hos min bebis.
charmig bild på en tjej som blev lite sugen på äpplen.. hehe

Röd rosett i svansen?

Har fått lite frågor kring den röda rosetten i svansen, jag trodde att vissa visste det redn sedan tävlignarna i gislaved men jag tog nog det för givet så kan ta det igen.
När man har röd rosett i svansen på tävling betyder det att man ska ta hänsyn och inte rida för nära då hästen kan sparkas. Jag tror att huvudsyftet är just för att hästen sparkas, kankse mot andra hästar men även för att den gör det i annat syfte. Alla säger ofta "den hästen sparkas" när dom ser en häst med röd rosett i svansen. Men jag tar det mer än just bara spakarna. T.ex om man har en bakskygg häst som blir rädd om det kommer saker för nära bakom, osv. Vissa har det även bara för att dom vill att andra ska ta hänsyn vilket jag kan förstå, dock är det tråkigt att det ska behöva vara så. Folk ska ta hänsyn i alla fall.

Men tillbaka till varför jag hade det var för att sist jag var iväg och tävlade hade Chuck något sjukt ryck och var jättesur på mig, han sparkade hela tiden, inga små aprkar utan bakbenen högt över marken så att han själv tappade balansen. Jag kunde inte göra mycket alls, han sparkade konstant. Detta var en tvådagars tävling och andra dagen satte vi på honom en rosett. Jag tycker att har man en rös rosett i svansen är det inte längre mitt ansvar om han sparkar någon annan. Då är det deras fel att dom inte tog hänsyn till det. Om jag inte har rosett och han skulle sparka någon så skulle jag känna mig skyldig. 

I alla fall så hade jag rosetten i helgen för att jag inte hade någon aning om hur han skulle reagera. Han har aldrig tidigare sparkat utan det var just DEN tävlingen. Så nu när jag kunde intyga att det var en engpngsgrej kommer jag inte ha den mer. Men jag ville vara på säkra sidan och inte chansa. Men som sagt nej han sparkas inte, det var bara en dum grej han fick för sig en enstaka tävling.
Första filmen fick jag utgå för att han sparkade så och andra filmen gick ju sådär, man ser bäst på den andra filmen :) 

Lite fler bilder från tävlingen

Dessa bilder har Sara fotat!
 
Jag kan inte påstå att han hoppar så mycket med ryggen, men han hoppar ändå fint på sitt sätt! (Y) hehe

Vad som komma skall!

Det är min kompis Maja i stallet som har tagit alla bilderna på mig och Cassandra!
Mer bilder kommer om ni vill? :)

Vinnaren är....

VENDELA ASPLUND!
Stort grattis till dig och håll koll på din mejl efter ett mejl från horsemeup.se.

Mycket i skolan

Jag är faktiskt ledsen över att jag inte kan uppdatera tillräckligt bra, jag har faktiskt ideér och motivation men just dessa två veckor är det fullspäckat med saker i skolan. Två läxor till idag, imorgon ska jag hålla ett svenska tal och tyska prov, nästa vecka har vi läxa tisdag och torsdag och på onsdag ska jag redovisa om övergödning på naturen. Dessutom ska vi vara klara med ett x antal sidor i matten tills på fredag nästa vecka så det är mycket plugg. Jag kommer helt enkelt få sitta hela kvällen och plugga även idag så ska försöka lägga in lite bloggning men det är svårt när jag måste hinna rida också.

Jaja, jag hoppas i alla fall på att kunna presentera vinnaren av bloggtävlingen här ikväll, det beror helt på när jag får svar av horsemeup. Det har i alla fall varit riktigt roligt att så många varit med, det var över 100 st sen vet jag inte exakt men det är jätteroligt verkligen!

Nu ska jag dock gå och fixa mig för att sedan cykla till skolan. Ska som sagt verkligen försöka få in mer bloggning idag, men plugget går före..

Chuckis 10 oktober

Blir ett kort kort inlägg om ridningen idag, och inget mer. Måste ducha och plugga så tiden finns inte just ikväll, jag är ledsen!
Jag hade honom på lektionen idag och han var riktigt fin när jag red fram, mestadels i traven. Sen var han även fin i galoppen fram till vi skulle rida förvänd. Han kan inte förvänd galopp då han inte vet vad han ska göra riktigt då jag lärt honom att han ska byta så fort det är fel. Då blir det så fel om han helt plötsligt ska göra något jag förbjudit honom att göra innan. Han har i övrigt ganska svårt att byta galopp på kommando och just därför känner jag inte att han ska behöva lära sig förvänd. Så då blev allt pannkaka och han blev uppstressad och jag blev arg. Så det slutade med att jag bara skrittade runt och sket i allt. Lite synd då han va riktigt fin i traven!
Shit happens..

Sista chansen!

Nu är det sista chansen att anmäla er till tävlingen. Den stänger för anmälning kl 20.00 och vinnaren presenteras imorgon. 
Klicka på bilden eller på länken under!
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment

Off to schoooool

Fina bilder på mig, jaaaaaa. Nu drar jag till skolan!

Filmen

Tråkigt att det verkligen inte ser alls så bra ut som det kändes. Men shit happens. Han var fin och det är det som räknas! BÄSTA! Inte en enda bom ner och inte ett enda stopp, vattenmattan tvekar han inte ens på och ja allting satt perfa!
 

Hoppträning på Chuck

Idag var det träning för Mats, hoppade in i en ponnygrupp med små ponnysar. Chuckis var riktigt fin idag, jag var dock mindre på G. Framridningen gick bra, han var fin fin och jag behövde inte göra mycket då han lyssnade superbra. Sen när vi hoppade fram vet jag inte als vad jag gjorde, red som en kratta eller något innan jag fick väcka mig själv och säga åt mig att rida. Då gick det bättre som tur är. Så när vi hoppade banan i slutet så gick det superbra, kom lite nära ibland(som alltid) men jag börjar komma på hur jag ska rida för att det inte ska bli så, men det är då inte lätt. Annars var han superfin och lydig! Fina ponnyn, nu går det framåt! Det känns riktigt bra nu, RIKTIGT bra!
Film kommer

Ett inlägg bara, ägnat till personer jag gillar!

Efter att min bror har haft ett litet uppehåll på bloggen så är han nu tillbaka med färsk uppdatering från USA. OM jag är avundsjuk.. inte alls.
KOLLA HÄR!

Och när ni ändå är på gång kan alla klicka HÄR, ni kommer inte ångra det vill jag lova! Det är något speciellt med länken, den är magisk. Så KLICKA!

GLAD CARRO

Idag hände något jag aldrig trodde skulle hända, något enligt mig stort och sjukt roligt. Och från och med idag kommer jag verkligen lägga tid på bloggen. Shit pommes!
JAG ÄR GLAD!

Chuck 8 oktober

Idag var han fin, riktigt fin faktiskt. Blev ett pass i paddocken, dock inget långt och utförligt då jag var helt slut efter 40 minuter. Fick även ta skrittpauser emellan för att orka, kände mig spyfärdig och påväg att trilla ihop efter. Kunde inte hålla tårarna borta när jag skrittade av honom för jag hade så ONT i hela kroppen och var helt slut.
Så tur att hann var såpass fin som han faktiskt var, slapp bråka och allting var så lätt. Flyttade honom en del och mycket länga-korta-länga-korta i traven och galoppen. Ja, nästan hela passet var felfritt så är glad nu, trots min trötthet.

Ledsen om bloggningen idag blev dålig, men jag ska sova nu, är som sagt väldigt trött.

Rider nu

Bloggar när jag kommer hem


Equipe-bilder

Lite fina bilder som Jessica Elofsson har fotat, finns massa fina men har plockat ut några favoriter.
LBn:


LAn:


Jag har sagt det innan och säger det igen, han tar inte ens i när det ligger på 1.10, han hänger med benen och utnyttjar inte sin fulla teknik. Jäklar vilken ponny jag äger! (jag vill inte skryta, men ibland måste man) hehe

Spara spara

Jag ångrade mig sisådär på någon dag bara. Jag skiter i om jag inte kommer fortsätta rida när jag sålt Chuck, jag är utrustningsgalen och kan inte hjälpa att jag vill ha allting typ. Så jag tänker visst köpa ett par stövlar och en hjälm, och såklart pannbandet, även om jag har en HEL del som jag också suktar efter.. Schabrak, tyglar, kavaj, väst och gud vet vad. Och eftersom jag sliter väldigt mycket på mina saker så känner jag ingen större lust att sälja saker heller, för det jag inte vill ha längre är ju typ ändå påväg att trilla ihop. Så det blir att spara på annat sätt.

Jag tror att jag kommer kunna köpa ett par stövlar om kanske någon månad, eller lagom till stockholm horse show. Den 12 oktober(som är riktigt snart) så kommer jag att få 2000 kr av en i min släkt. Jag vann ett vadslag och får därför 2000kr, haha. KING!
Sen ska jag försöka spara ihop till den jäkla hjälmen också, det lär ta ännu längre tid dock, men en dag ska den vara min, antingen den eller en svart GPA tone in tone. Senare problem dock.
Sen under tiden när jag sparar ska jag försöka klämma in ett par tyglar och en kavaj. Problemet är dock att jag inte har ett träd där det växer pengar. Så om några år borde jag ha köpt allting. Dock kommer jag nog vilja ha andra saker då.. haha.
Dessutom vill jag ha en svart racesafe väst som är lite mindre än mammas, den är lite stor på mig. Jag håller på att gå ur mitt gamla skal som är blått och över till svart.

Dessutom fick jag en idé nu när mina tretorn stövlar är helt kassa och fula tänkte jag testa att blinga dom. KANSKE! Det kanske blir lite grymt trots allt.

Sjukt onödigt inlägg, men jag viiiiilllllll! DRÖMMER MIG BORT.

GLÖM INTE BORT ATT ANMÄLA ER!

http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment
http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment

Sista jouren på KBF och Chucks ridpass

Nu var den sista jouren på KBF gjord, om det inte händer något annat och vi får hoppa in eller om jag köper någon. Det gick på bra, bättre än sist jag hade jour då jag hade hela dagen. Hann rida också, så Chuck fick sig ett trav och galoppass ute i skogen på slingan. Han var lite stark och dragig emellanåt men hade inga större krav utan bara så att han skulle få röra på sig efter tävlingen. Så ska han trimmas imorgon och på tisdag är det träning för Mats. 

Men som sagt, har varit igång sedan halv 7 imorse så är trött som ett as nu och ska hoppa in i duschen. Sen ska jag tillbringa min eftermiddag/kväll med att städa, kolla film och blogga. Och kanske gå en lite promenad också!
Vi hörs och ses!

GE MIG, hehe

Såg detta pannbandet igår på KRS i Chevals moter, och jag blev en aning kär i det.. SÅ äckligt snyggt och fatta vad tufft det skulle vara på Chuck! Jag typ bara måste ha det, för det är så galet snyggt. Varför ska det göras nya saker hela tiden, man blir ju pank ju :(
Nej men jag tror faktiskt jag ska ta en funderare över detta, jag vill verkligen, verkligen ha det. Ca 600 kr kostar det och du kan köpa det här.

Vad tycker ni, är det inte snyggt? Visst hade det varit döfräckt på C?

Hej snygging

Alla bilder är tagna av Johanna, tack!
Min ponny gillar att hänga med frambenen jaaaa! (A)


Feeling

Jag brukar typ bara tävla regionalt nu för tiden, ibland blir det lokalt och reginalt tillsammans men oftast bara regionalt. Men idag var första gången som vi startade nationellt och jag måste säga att jäklar vilken skillnad. Skillnaden på själva banan var inte så stor, det var mer tänka svängar och så men inga större svårigheter. Jag tänker på allting runtom, allting är så mycket proffsigare. Allting gick snabbt och enkelt, allting var klaffat och klart och var sak på sin plats. Allting var lixom igenomtänkt ordentligt och personal där det behövdes personal. Det gillas!
Dessutom så är det så roligt när det är helt annan "klass" på ryttare och hästar. På lokal/regional är det inte alls samma press och vissa rider inte alls där men idag var allting så.. BRA. Det är mycket bättre ridning i helhet, häftigare och spänstigare ponnys, hårdare konkurrans och sen så är det så otroligt roligt när alla är utrustade med hela världens utrustning för flera flera flera tusenlappar. Jag ska inte ljuga och säga att jag skiter i utrustningen, men det är faktiskt roligare att kolla när alla har fina, snygga och coola kläder. 

Nej ska avsluta här, men sammanfattar.. Visst är det stor skillnad från lokal/regional och nationell? 

Movitime

Här kommer filmen ifrån dagen. Det suger att man inte kan ladda hem NÅGONTING någonstans.. Inte ens musik går att ladda ner, vad fan lixom? Så ni får helt enkelt trycka på play på låten jag bäddat in under klippet, och kankse ta bort ljudet i klippet då jag inte tog bort det!
Men visst är han fin min bebis? 
 

Glad ryttare och glad ponny!

Idag var en bra dag, både för ponnyn och mig! Så nu är jag glad, dock riktigt svinigt trött och helt slut och mår illa och ja gud vet vad, men jag är glad och det är huvudsaken!

LBn: Han var inte helt framme, jag brukar inte vilja gasa för mycket på framridningen då han ändå oftast taggar till själv och då blir det alltid värre om jag gasat massor innan, men jag skulle nog gjort det för han var vekrligen seg. Visst att han taggar och så, men han var lixom inte riktigt med på noterna. Kändes som om hans ben var spagetti och jag fick jaga honom mot vissa hinder för att han skulle hoppa. Men vi kom runt med ett pet, lägger dock det på mig då jag la honom helt fel och han ställer upp ändån. Annars en fin runda, men jag blir alltid så irriterad när det är EN bom som trillar, hade den legat kvar hade jag kunnat slåss om placeringarna.. BLÄ.

LAn: Ville ha fram honom mer och att han vaknade upp lite så inne på framridningen tog jag några racebitar och gick på honom så att han verkligen taggade. Dock kröp vi väldigt nära hela tiden på framhoppningen så fick ta endel språng innan jag kände mig nöjd. Men när jag gjort det kände jag mig faktiskt nöjd och hade en bra känsla. Jag hade släppt honom mer ifrån mig och tänkte på hur jag red på AW, och då gick det bättre. Dessutom blev jag nog lite glad när en tränare(soM inte visste vem jag var) kom fram till mig på framhoppningen och sa hur fin han tyckte Chuck var. Jag känner många som tränar för honom så var ju lite roligt, dessutom så har jag tränat för han några gånger på lektionspållarna. Klart man blir peppad när man får höra sånt! :D

Men tillbaka till hur det gick på banan. Han var fin, sådär taggad som jag vill ha honom och jag fick en super runda! Vi fick ett pet på andra hindret, lite synd men vi kom lite nära och sen var det färger som skönk ihop med underlaget. Men resten av banan gick utan problem, fick dra lite i honom när vi skulle svänga en snäv sväng så såg antagligen förjävligt ut men annan toppen som sagt! Innan har jag ju inte haft mindre än typ 12 fel i LA, förutom när jag gick nolla så att komma runt på 4 fel men dessutom ett bra flyt, det var GRYMT! Tack ponnyn för att du är bäst.

Johanna fotade så när hon har skickat bilder lär det bli bildbomber, sen kommer jag även lägga upp filmerna.
Är det någon annan som har bilder på mig ifrån idag, skicka dom till [email protected], TACK!

Jag vill tillbaka!

Jag bjuder på alla charmiga bilder på mig, t.ex bilden över - Jag skulle mosa en banan i johannas ansikte som ni ser är inne i rummet fortfarande, så jag råkade typ nästan mosa bananen på en gubbe som precis gick ut.. hehe.


Och så filmen jag aldrig slutar garva åt, ella dricker saft som är LITE saltad ;)
 

Vill ha!

Två saker på vill ha listan av utrustning till mig. Dock inte dom två billigaste sakerna, båda tillsammans går på nästan hela 10.000 kr.
Jag har länge tyckt om KEP hjälmarna men först när en tjej i stallet la ut en bild på en som hon beställt vaknade hjärnan. Stövlarna har jag velat ha i typ några år sådär, hehe.  Men som det ser ut nu tror jag inte något utav det kommer bli mitt, inte på ett bra tag i alla fall. Och när det kanske händer att jag skulle köpa det, då lär jag typ ha slutat rida så ja, får nog ge upp detta. Men önska kan man alltid, eller?

Kan någon ge mig nägra miljoner? SNÄLLAAA


Kan någon ge mig denna hästen?


Chuck 5 oktober

Jag blev sjukt mycket piggare efter att ha varit igång lite, dock känner jag nu att jag går tillbaka till mitt sjuka jag när jag sitter och gör ingenting. Men med lite panodil, nässpray och halstabletter så tror jag att det ska funka. Dock orkade jag faktiskt inte rida idag, planen var att jag och mamma skulle rida halva var men det slutade med att Moa fick rida. Det gick bra tycker jag, han fick en liten genom jobbare och jag hoppas han är bra imorgon. Han kommer säkert inte vara helt "hemma" men den smällen får jag ta, han blir nog lite "hemamtrygg" när han märker att det är jag på ryggen igen. 
I alla fall, han står knoppad och fin i stallet och väntar på att få åka imorgon. Jag tror och hoppas att han taggar igång imorgon, hellre för taggad än för seg. Imorgon ska även den röda rosetten på i svansen och jag hoppas han kan bevisa att den inte ska behöva sitta där.

Vad hände?

Hööks har precis fått in nya schabrak som jag såg på deras hemsida. Jag har faktiskt ingen åsikt om dom, dom är varken fula eller snygga. Har dock inte sett dom i verkligheten så kankse inte riktigt kan sätta min åsikt än. Men jag bara undrar vad hände med att dom alltid är så duktiga på att fotografera? Det gråa schabraket i allroundmodellen ser ju helt missbildat ut?
Aja whatever, jag gillar färgkombinationen brunt/grönt. Men jag tror inte dessa schabrak är något för mig då jag hellre har färggladda schabrak..  

Vad tycker ni?

Imorgon ser vi ut såhär

Imorgon kommer jag se ut såhär: Blå charles owen classic hjälm, Röd GPA kavaj, Svart racesafe väst eller blå HL väst och svarta skor plus chaps från hööks.
Hästen kommer se ut såhär: Svarta Veredus skydd, Rött JW schabrak, Rött delat blingpannband, Vit/röda soft up och mitt svarta dyon träns.

Egentligen skulle jag och min kompis Cassandra försöka se likadana ut, vi ska ha samma schabrak, samma pannband, samma hjälm, samma benskydd osv. Men hon har blå kavaj och jag röd för jag har fortfarande inte köpt min blåa än. Men lite lika är vi i alla fall, FYNDIGT va? ;) haha

Grattis pappa!

Vaknade runt halv 9 idag så kunde faktiskt sova, har inte kunnat sova alls på två nätter så blev rätt glad när jag insåg att jag fått sova ut lite. Min pappa kom även hem igårkväll och idag fyller han år så jag gick upp och sa grattis till honom, käkade frukost och sen fick jag näsblod. Och jag har typ fått näsblog 3 gånger i mitt liv innan så jag vet aldrig vad jags ka göra, det bara rinner och rinner och rinner. Kommer bli en jobbig dag, när det bara rinner i näsan och man vill snyta sig och så går det inte för man kommer få näsblod. FUCK.
Whatever, jag mår lite bättre idag faktiskt, har inte riktigt så mycket feber och inte så ont i huvudet men fortfarande snuvig och halsont. Ska försöka övertala mamma om att rida ikväll, så jag har någon känsla inför imorgon i alla fall.

Ska vila nu och hoppas på att jag blir bättre, försöker hålla bloggen uppdaterad under dagen!

SNÖ

Jag vill åka på semester till ett kallt ställe, det är nog första gången i mitt liv som jag säger det men jag vill! Innan brukade jag och min familj vara iväg varje vinter på skidsemester, i sälen, össterrike, åre och allt möjligt och det har alltid varit otroligt mysigt. Men nu på senatse tiden har det aldrig blivit av och jag ska vara ärlig och säga att jag saknar det. Har ni någon gång varit på skidsemester?

Jag älskar när man har en egen liten stuga, tänder en brasa och kollar på tv med en kopp varm oboy efter en dag i backen. Helt underbart är det! Så vill någon ta med mig på en skidresa i typ åre? SNÄLLAAA!!
bild: google.se
Förutom bara att åka skidor så är det faktiskt mysigt att ha häst på vintern också, IBLAND. Att rida ut på ängar fulla av snö med täcken och varma kläder, åh mys!
Jag vill ha vinter :D

Tävling om två dagar och jag är sjuk som ett as

Hade ingen bättre förklaring på nuläget så sa precis som det var. Jag ligger hemma och kan knappt andas, huvudet brinner pch febern håller i. Ska vara hemma från skolan även imorgon, sen är det lördag och då ska jag ju tävla? Det suger att vara sjuk vid fel tillfälle, speciellt nu, ååååh. 
Jag har redan bestämt mig för att starta hur jag än mår, men som det är idag orkar jag knappt gå runt i stallet och prata i 10 minuter innan jag blir helt slut.. Men jag ska verkligen försöka!
Imorgon hoppas jag på att kunna rida, får ta det lugnt hela dagen och sen ta några panodil innan jag rider i hopp om att jag kan rida igenom honom lite. Sedan får jag väll helt enkelt käka panodil på lördag också. Det är min ända utväg just nu, om jag inte blir frisk men känns inte som att det kommer hända.

Samtidigt känns det så fel att rida och försöka prestera om jag inte kan ge 100%. Då kanske det går helt åt skogen och jag lägger skit på ponnyn, vilket är det sista jag vill. Men samtidigt kan det hända vilken annan dag som helst också, så jag vill ge det en chans. Så sålänge jag inte mår sämre än jag gör nu så startar jag på lördag, det är ju trots allt bara 10-20 minuter med bil dit. MEN jag håller mina tummar på att piggna till lite, för jag är så GALET tävlingssugen och peppad nu, vill rida!!
Sist jag var på KRS, fick en superrunda i LBn som ledde till tredjeplacering och LAn gick mindre bra. Annars älskar jag deras anläggning så jag går ut med bra förutsättningar på det sättet. Mindre bra i mitt och hästens tillstånd. Men vi får se vad tiden ger oss! Hoppas på något bra!
Förövrigt är det första innetävlingen för säsongen!

Men grymt!


Jag kan alltid önska att jag vann, haha! Men va med och tävla genom att klicka HÄR eller på bilden!

Chuck idag

Mamma red honom idag och efter lite råd från mig så gick han ganksa bra, kollade inte så mycket utan lät henne sköta det själv. Allt jag vet är att han var genomsvett efter passet i alla fall och det borde ju vara bra?

Om jag fick välja..

..skulle jag för längesen flyttat härifrån, tagit mitt liv och gjort något bra utav det. Men världen ser inte ut sån, jag kan inte ta beslut titt som tätt och gå min egna väg. Jag har ett liv att följa, ett liv att leva för att sedan dö. Allting är redan spikat och klart, någon person där ute, om det så är Gud eller någon annan så är det NÅGON som har planerat mitt liv. Det är det som är så läskigt, för när det händer något i mitt liv så blir jag alltid förvänad över det, i samma stund som någon redan visste att det skulle hända.
Någon där ute visste redan att jag skulle födas, att jag skulle bo i Kalmar, att jag skulle ha en resande pappa, någon där ute visste att jag skulle börja rida, att jag skulle vilja döda mig själv, att jag skulle möta den underbaraste individen på jorden och någon där ute visste att jag skulle bli sviken, känna känslan att någon drar ut ditt hjärta ur kroppen. Allting var planerat från alla första början, ingenting jag gör i mitt liv kommer vara oväntat för den som planerat det, det är bara oväntat för mig och folk i min omgivning.

Men om allting nu händer för en anledning, vad finns det då för anledning till alla stunder man mår som sämst? När du mår så dåligt att det känns som att någon försöker döda dig inifrån. Det har jag inget svar på, och jag lär aldrig få reda på det heller. Jag bara vet att det är meningen att det ska vara så. Jag föll för någon som sårade mig så djupt att jag själv inte längre kan kontrollera det, han kontrollerar min sömn, vad jag äter, vad jag gör och när jag gråter. Det är som en mardröm, and i hate it. Och en sak är säker, jag hade aldrig, ALDRIG klarat mig ur det här om jag inte hade min häst. Jag kan kolla honom i ögonen och det känns som att han förstår mig, bara hästmänniskor förstår känslan. Och då börjar jag undra, var det meningen att Chuck skulle komma in i mitt liv för att jag skulle klara mig ur dessa jobbiga stunder? För jag vet inte om jag hade suttit här och skrivit detta nu om jag inte hade haft honom. Jag älskar honom så otroligt mycket.

Men vad ska då stå vid min sida när jag inte har kvar honom? Eller är det då planen på mitt liv vänder och allting bli bra igen, jag blir aldrig sårad, jag blir aldrig skadad osv, är det då jag ska få uppleva den bra sidan av livet? OM jag bara fick tjuvläsa mitt liv, jag är så nyfiken på om det är så värt att leva som vissa säger, eller kommer det fortsätta i samma gamla spår? För jag är så trött på att vara mig, samma gamla jag och jag är så ledsen just nu. Sen om det beror på min jäkla förkylning eller mitt liv har jag ingen aning om. Allt jag vet är att jag vill veta vad som kommer hända i mitt liv och att mitt huvud BRINNER.
THE END.
foto: almasfoton.blogg.se

Chuck 3 oktober

Sofia red honom idag och jag tyckte det såg bra ut, han kröp gärna upp lite i nacken och krullade halsen, men jobbade samtidigt på bra med bak. I slutet blev han fin tycker jag allt :D

Bloggtävling hos Nellie

Jag är med & tävlar på www.nellieberntsson.se om 2 st Stockholm Horse Show biljetter i samarbete med horsemeup.se.

Ett inlägg värt att läsa

Jag kan bli riktigt tagen av texter, samtidigt som jag kan bläddra förbi dom lika snabbt som jag såg dom. Jag "läser" väldigt många bloggar, men det är nog bara typ 3 av dom som jag verkligen LÄSER. Dom flesta kollar jag på bilderna och skummar texten ibland men vissa bloggar läser jag varenda ord av.
Och nu när jag har tid till att verkligen lägga tid på att läsa så kan jag lova att jag läst ett visst inlägg snart 5 gånger om. Det är nästan läskigt hur vissa ord kan fånga mitt intresse såpass mycket och hur jag kan börja tänka så mycket över just dessa orden. 

Jag tycker alla borde läsa detta inlägget skrivet av Lisa, det fångade verkligen mig. Det är så sant det hon skriver och det får mig såna tankeställare. Jag vill också kunna skriva såhär bra inlägg, jag kan om jag vill men jag vet aldrig vart jag ska börja eller vad jag sak skriva om..

Glöm inte att anmäla er till bloggtävlingen!

Ni hittar den här: http://carolinebagfeldt.blogg.se/2012/september/bloggtavling.html#comment

Ännu mer shopping


När jag var inne på stan och lämnade tillbaka dom vinröda byxorna så försökte jag hitta ett par andra vinröda byxor. Det slutade istället med lite andra kläder.
Så det som följde med hem var en svart cardigan och en svart tröja med kors på från Ginatricot.
Sen även ett vitt linne med spets
(bilden ser gul ut men det är vitt) och en svart tshirt med paljettkors på från Vila.

BTW - jag vet att bilderna SUGER förövrigt ;) haha

Vakna med the voice

Det är vad min morgon består av, fanns inget roligt på TV just nu och ALLA sidor som jag kan ladda ner TVD på är nedstängda av polisen.. Så det fick bli vakna med the voice. Egentligen är jag trött som ett as och försöker sova men det är omöjligt, jag vaknade runt 5 gånger inatt av att jag inte kunde andas, mådde illa och hade huvudvärk. Så jag satt även vid toan halva natten i hopp om att spy bort min magont men det gick inte så bra. Mår lite bättre nu i alla fall, har inte ont i magen men förkylningen är värre.. Fick även gå upp och ta två panodil runt 3 typ. Sen efter att ha vaknat några gånger till runt 4-5 så vaknade jag vid 6 och då gav jag upp. Så satte mig vid TVn där jag sitter fortfarande.
Jag läser bloggar och försöker hitta inspiration till vad jag själv ska blogga om men hjärnan är totalt tom på ideér. Jag ska lägga upp lite inlägg om kläder jag köpt och så, men jag vill även skriva ett riktigt PANG inlägg. Jag kan skriva det är bara att jag ska börja också..

Aja, ska till stallet senare och kolla när Sofia rider C. Kankse tar några bilder eller filmar? Vem vet..
jag och nicole på skolfotot ;)

Vem jag låter rida Chuck?

När det kommer till delen att låta någon annan rida min häst så är jag väldigt kräsen, jag låter inte vem som helst sitta upp på honom. Dom som har ridit honom är jag, mamma, Moa, Sofia, Johanna, Linn och Emma. Sen har även en liten tjej i stallet skrittat av honom men det räknar jag inte in i att rida
Jag kommer ihåg att det blev lite frågor om varför Johanna skulle rida honom när jag var borta och varför jag inte valde en tjej i stallet istället. Svaret är enkelt, jag är såpass kräsen och den personen jag hade tänkt fråga var inte hemma den veckan så därför valde jag en annan tjej. Jag skulle aldrig låta någon rida Chuck som jag inte litar på eller som sedan skulle gå bakom min rygg om olika saker. Sedan vill jag ju såklart att ryttaren ska ha kunskapen och veta bra.
Imorgon t.ex kommer jag inte kunna rida eftersom jag fortfarande är sjuk och mamma har ont om tid men som tur är hade Sofia tid att rida så det ska bli riktigt roligt. Var ett tag sedan hon red honom sist, tror bara hon ridit honom en gång? Men hon rider honom sjukt bra så jag har turen att hon vill rida honom. Så jag ska i ala fall dit och kolla när hon rider, jag vill ju se :D
Jag hoppas såklart jag hittar någon snäll och trovärdig person i mitt nya stall sen som kan rida honom när jag inte kan.

Hur är ni när det gäller att låta andra rida era hästar? Kräsna? Eller kan ni be nästan vem som helst?

Chuck 2 oktober

Eftersom jag är sjuk och hemma så rider mamma idag, hoppas att han sköter sig och inte kastar av henne bara ;)
Förövrigt brinner mitt huvud snart upp och halsen går snart av. Orkar inte bli sjuk nu..

Lite bilder från dressyren

Här kommer lite bilder från dressyren, det är ALMA som fotat alla!
Jag ser lite mongo ut på alla/vissa bilder, men kolla på hästen istället :D haha
Kolla ögonen *.* min bebis!

Dö förkylning, DÖ

När livet börjat vända mot det bättre hållet och jag börjar bli lite gladare så ska såklart något komma ivägen. Mitt huvud har brunnit hela dagen och näsan bara rinner, jag lär till 90% vara sjuk imorgon och jag vill INTE! Huvudet dunkar fortfarande så har tagit två panodil i hopp om att det ska bli bättre, men det verkar inte vilja ge sig. 
Bästa lösningen när man håller på att bli sjuk, knarka panodil och dricka varm oboy. Så det är vad jag ska göra! 

Dessutom ska jag snart(om några dagar) anmäla mig till Tingsryd, min kompis Cassandra ska dit med sin ponny Renaldo så det blir våran första tävling där vi åker tillsammans, och dessutom på ett meeting, underbart!
Dessutom har jag SÅÅÅ många roliga saker att tagga till nu, olika tävlingar, troligtvis stockholm horse show, julafton, NYÅR, justin bieber, GBGHS.. haha ganksa långt tills dess men jag är redan SÅÅÅÅ taggad! :D:D

Väldigt onödigt inlägg men ville berätta att life goes on och jag mår bättre, men hade varit bättre utan förkylningen så snälla någon ta bort den!!

Chuck 1 oktober

Oj oj, känns som att det var igår jag skrev att det precis blivit september, nu är der redan oktober? Vad händer lixom, snart är det jul, jag har redan börjat lyssna på Justins julalbum, och snart är det 2013 och då är det inte långt kvar tills han kommer hit! :D:D:D:D

Men men, blev ett pass i paddocken på novabettet och han gick hyfsat bra. Han var fin när jag travade fram och även i högergaloppen. Vänstergaloppen fick jag jobba en hel del med innan han släppte igenom även där. Sen var han faktiskt riktigt fin och trampade på bra. Så passade på att hoppa några skutt när det ändå stod massor av hinder framme. Allting låg på typ 30-50 cm så var ju inget högt precis utan bara kul. Roligt pass med andra ord!
foto: almasfoton.blogg.se

BTW! Fick precis reda på att min tränare (Mats) är pappa till en tjej i min klass ;) haha!

TACK TACK TACK!!

Checka denna tjejens blogg som gjorde denna grymma filmen till mig!
Det är saker som detta som får mig att leva lite extra, le lite mer och verkligen bli peppad! Tusen tusen tack!

Rider liten pålle!


RSS 2.0