Thanx bro

Detta var verkligen någonting jag behövde höra nu, eller rättaresagt läsa. Så fort jag är ensam så tänker jag på saker jag verkligen inte borde tänka på, vilket gör att jag blir helt nere. Så hade min bror tweetat detta och det satt så bra just nu. "Luck isn't something you get for free. Luck is something you deserve. So go out there and make sure that you all deserve it today!"

Så just nu undrar jag varför jag sa nej till att spela lasergame men mina kompisar ikväll, antagligen för att dom ville att jag skulle komma om 20 minuter och jag kom precis hem helt äcklig från stallet. Behöver duscha ju! Men ikväll behöver jag vila ut efter en fullproppad helg, imorgon börjar livet igen. Jag ska lägga allting dåligt bakom mig och blicka framåt. Snart är det även ett nytt år, och det ska bannemig bli ett bra år!
 

Dressyrtävling resultat

Jo men dagen gick både bra och dåligt. Han var jättefin på framridningen, tog direkt sug i bettet och trampade på som bara den, verkligen superfin. Lyssnade hela tiden och krånglade inte ett skit. Och innen på banan blev allting pannkaka.. Han var först rädd för dressyrstaketet, sedan domarvagnen och sedan en slang som låg utanför banan. Han nästan vägrade att gå ut i hörnen och lyssnade inte för skänkeln samtidigt som han bara drog. Efter den klassen bara skrattade jag över hans beteende och tänkte att det var något påhitt bara. Så fick jag ideén att efteranmäla mig till LB:0 så det gjorde jag. Lärde in programet snabbt och sen in på banan. Det gick ännu värre denna gången. Likaså här var han fin på framridningen den lilla stunden jag red men inne på banan tog han bettet och skyggade för allt. Det gick pannkaka!

Trots detta fick jag ganksa höga procent så jag tror nog domaren var lite snäll, för känslan var katastrof. Men men, jag får vara glad över att han var fin på framridningen!
Här är två bilder på oss idag, alma har tagit dom! http://almasfoton.blogg.se/
Min sits = potatissäck typ.. hehe

Bloggtävling!


För att vara med måste du:

  • Gilla horsemeup.se på facebook (här)
  • Anmäl dig till Horsemeup´s nyhetsbrev som ni hittar allra längst ner på deras sida, du behöver endast fylla i din mejl (här)
  • Kopiera bilden över och lägg in den tillsammans med en länk till detta inlägget på din blogg/facebook etc. Har du varken facebook eller blogg går det bra att vara med ändån.
  • Gå in på horsemeup.se och leta upp din favoritprodukt för max 500 kr (behöver inte vara det du skulle vilja köpa för vinsten)
  • Sist men inte minst skicka en kommentar med ditt namn, mejladress, länk till produkten och om du har blogg/facebook länka inlägget där du länkat till tävlingen.
Vinsten är ett presentkort på 500 kr hos horsemeup.se, så vill du köpa något som är dyrare får du lägga till egna pengar!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Tagga tävling

Nu har jag vaknat lite mer så måste tagga igång lite så jag får lite energi tills jag ska rida. Måste lixom orka rida igenom honom vilket jag är ganska säker på att jag kommer behöva göra. Dessutom har jag fått gå upp typ en timme tidigare bara för att jag aldrig fixade honom igår och jag vet vilken otroligt sharmig bajs/kissfläck han har på halsen. Och vilka mysiga bakben han har.. Dessutom ska jag knoppa och det tar alltid sin lilla tid så jag har räknat med nästan två timmar till detta sen ska jag hinna rida fram också. Jag startar som nummer sju så det lär bli runt halv 10 ungefär, jag har lite dålig koll på hur många minuter man räknar för en LC:2a men det blir nog lagom med 5 minuter. 

Aja detta snacket kan jag ju ta själv i mitt huvud, kanske bäst att jag börjar byta om nu så att jag kommer iväg någon gång och får någonting gjort. Glöm inte att kolla bloggen kl 10! :D

Byter outfit

Kommer ha det som är på bilden fasst det nya blåa schabraket istället. Hej jag är ingen dressyrtant inte.. haha!

Jag slutar aldrig falla

Jag är hemma hel och hållen, men en massa bagage i min ryggsäck. Jag har jobbat konstant hela dagen, eller nästan. Hade inte ätit någon frukost och var igång från 7 till ungefär 4 innan jag hade min första paus då jag åt, sen la jag mig på soffan och somnade pladask. Sov till halv 6 och då var det bara att ta in hästarna, sopa, mocka och fodra. Efter det cyklade jag hem i regnet.. 
Jag kommer inte ihåg senast jag var såhär trött både psykist och fysiskt, känns inte som att jag har några ben och tårarna bara rinner. Jag vet att tårarna är en blandning av att jag är sjukt trött och en aning (läs jättemycket) ledsen.. Det kändes som att jag var på botten och kunde vända men jag var nog långt ifrån botten för det känns bara som att allting går nedför nu. Hade jag inte redan haft så ont i benen hade jag tagit på mig lite kläder och gått ut för att försöka gå av mig allting.

Jag som hade tänkt att bomba bloggen med roligheter i helgen.. Jag ångrar det och börjar med det imorgon istället. Ni kan vänta er något riktigt roligt här imorgon så håll ögonen öppna!
Jag ska gå och lipa lite till, i hopp om att bli en gladare person! Over and out!
Känns föresten inte så bra inför imorgon, han har vilat i två dagar nu, och innan det skrittades han bara. Så morgondagen tar jag bara som den kommer, han kanske är jättefin? ;)

Outfit imorgon

Hittade inga bra bilder alla saker jag ska använda, men utöver detta ska jag ha mina svarta stigbyglar, svart kavaj eller marinblå tröja. Sen funderade jag på om jag kankse skulle använda mitt nya schabrak? Hmm... jag vet inte. Isåfall byter jag ut pannbandet bara, vad tycker ni?

Stövlarna och hjälmen är samma i alla fall, hatar strövlarna men det är som ända jag kan sitta i (A) haha.

Godmorgon

Förlåt att jag inte hann göra något inlägg som jag kunde publicera igår, jag visste lixom inte vad jag skulle skriva så blev bara några tidsinställda tills idag, detta skriver jag dock nu direkt. Har vaknat och tvättat av mig sminket som jag var aldeles för trött för att ta bort igår, klätt på mig och nu är jag redo för stallet. Trött som ett as efter natt med väldigt lite sömn. Men måste cykla nu, har ett tidsinställ tills idag, försöker även blogga från mobilen!

Chuck 28 september

Idag fick han vila.
Jag har precis ätit middag och ska nu sätta på mig ett par andra byxor och gå ut på en promenad. Vill gå av mig allting och bara tänka klart. När jag kommer hem igen ska jag skriva klart alla inlägg tills imorgon och kankse försöka fixa något roligt tills idag.
 

Design till min kompis

Har precis designat klart min kompis blogg, inget speciellt alls utan bara en enkel stilren. Jag tycker dock att ALLA ska gå in på den så att hennes statistik blir amazing! 
Så alla klickar HÄR!

Förövrigt går jag i skolan 14,25 och efter det ska jag till stallet. Och i helgen kan jag lova rolig uppdatering, imorgon kommer jag göra tidsinställda hela dagen då jag har jour från 7.00 till 19.00 och på söndag ska jag dressyrtävla på klubbens dressyrtävling. Så det händer lite i helgen. Håll utkik!

Chuck 27 septemer

Oj snart är det oktober, tiden går läskigt snabbt, nyss var det sommarlov och nu är det mindre än 3 månader till julafton. Men det var inte det jag skulle säga, idag var det skritt på schemat för Chuck. Skrittade i ridhuset och lite ute i skogen, mycket böja och ställa så att han var mjuk i sidorna. Annars inga höga krav.
Sorry för den überdåliga uppdateringen idag men jag har inga ideér så sket i att blogga. Ge förslag på vad ni vill läsa om! :D
foto: almasfoton.blogg.se

Blöt

Vad ska man skriva? Vi hade idrott och vi skulle paddla kanot så ingen hade andra kläder med sig, eftersom vi inte tänkte på att det regnade.. Så vi var ute i nästan en timme, i ÖSREGN, dessutom skvätte alla vatten på alla så när vi kom in igen var vi mer blöta än torra. Hade liak gärna kunnat trilla i utan att märka någon skillnad.
Efter det såg jag ut såhär:
bjuder på bilden till höger, OTROLIGT mycket.. maskaran rann och mina byxor var svinblöta. Det roliga är att jag har varit hemma i snart en timme och har inte orkar byta om ännu så sitter i mina blöta kläder fortfarande..

Nu ska jag gå ner och fixa varm oboy och kolla film innan jag ska ut till stallet ikväll.

Hoppningen gick BRA

Hoppade ju i min grupp ikväll och det gick bra tycker jag. Väldigt basic, eller nu överdriver jag, men eftersom vi inte hoppade några höjder så kunde jag utan tvekan koncentrera mig på annat och allting blev så enkelt. När vi hoppade fram blev han lite dragig och riktigt stark emellanåt, lyssnade inte speciellt bra utan gjorde det på sitt egna lilla vis. Vissa språng blev bra och vissa inte, fram tills vi skulle hoppa banan. Då gick han i princip helt klockrent. Han kom lite nära några gånger men det var ju ändå rätt lågt så det var okej. Annars brukar jag inte gilla när han kryper nära då han får det som en vana och så överhoppar han supermycket men vid denna höjden var det inga problem.Han rullade på, blev inte alls speciellt stark och ja han var bara helt enkelt väldigt BRA!
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Shoppat kläder

När jag köper kläder så köper jag oftast mycket. Men jag köper kläder så sällan så det är därför. Så här kommer ett gäng dåliga bilder på vad jag köpte idag.
Från H&M: 2-pack strumpbyxor och en enkel tröja
Från BikBok: Två par byxor/jeans, ett linne och hårspännen ( är dock inte helt säker på dom röda byxorna.. kankse lämnar tillbaka dom ..
Från Ginatricot: Två koftor, t-shirt med tryck, overknee strumpor och tre par trosor. 

Snyggt så jag dör!

Det var lite lite mörkare än vad jag trodde men det är knappt märkbart. Det är så SJUKT snygg om ni frågar mig och jag kan bara tänka mig hur snyggt det kommer bli till utomhussäsongen. Det kommer glittra som tusan.
Jag lovar såklart att ta kort när det sitter på Chuck med. Dessa bilder är LÅNGT ifrån rättvisa..
 

Hoppning på G

Ska byta om och cykla till stallet nu, ska rida Chuck på min lektion ikväll! Hoppning på schemat och jag hoppas verkligen att vi är utomhus. Ska bara ladda upp med en kopp varm choklad för jag fryser som en tok. Nästa vecka är det ingen Matsträning så kan lika gärna passa på och hoppa lite hemma nu då. Jag har tidsinställt två inlägg ikväll men vad jag köpte på stan + bilder på schabraket!
Nu -> stallet

Omg, im in love


Studiedag

Sov inte bort hela dagen som jag faktiskt trodde att jag skulle, känns dock sjukt lockande att göra det men jag skippar att gräva ner mig i ett hål. Eftersom jag i princip aldrig har tid till annars så ska jag in till stan idag och shoppa, min garderob behöver en liten utfyllning. Även om jag inte har speciellt mycket kläder och saker så älskar jag att shoppa. Det blir bara aldrig av då jag lägger pengarna på hästsaker istället. Och påtal om hästsaker.. Fick nyss ett sms att jag hade ett paket att hämta ut och jag kan ju ana vad det är! Har bara en sak jag väntar på och det är mitt schabrak! Dock har mamma lovat att hämta ut det då jag inte har tid, eller jo det har jag men kommer inte kunna cykla hem med påsar fulla med kläder plus ett stort paket. 

Men ska fixa mig innan jag sticker, kommer gå själv på stan eftersom alla mina vänner är upptagna typ. Skojja om jag känner mig forever alone, men jag har frågat typ 10 st och ALLA gör redan något. Hatar att gå på stan själv men vad gör man inte för lite kläder?

Från toppen till botten

Jag ljuger om jag säger att jag kan ta mycket skit, jag ljuger om jag säger att jag ofta är stark. Men jag ljuger inte när jag säger att jag kan verka stark. Det är så mycket i mitt privatliv som jag utelämnar från bloggen men NU tänkte jag att ni får ta del av en liten del av det. Jag har verkligen varit sjukt ostabil i mitt liv på sista tiden, dels att det hänt väldigt mycket, ny skola, helt nya vänner, glider isär från vissa gamla vänner, hästen krånglar ena dagen, andra dagen går han perfekt, känslor over the sky.. allting känns tungt nu, ALLTING. Finns några små saker som lyfter upp livet, men dom sakerna är för små och händer för sällan så det är knappt värt att rabbla upp det. 
Jag känner ingen motivering till att vakna på morgonen, jag känner ingen motivering till att försöka i skolan, jag känner ingen motivering till att träffa vänner, att rida eller att blogga. INGET motiverar mig nu, det känns som att jag bara går och går i samma spår varje dag, cyklar till skolan, cyklar hem och till stallet sen hem och sova. Allting går som en rutin, jag tänker inte ens utan gör det utan åtanke. Varje gång jag klickar på "nytt inlägg" känner jag bara: Jaha, vad ska jag klämma fram denna gången? Jag har faktiskt på riktigt funderat på att klicka på delet och aldrig mer sätta min fot i bloggvärlden. ÅH, jag vill bara skrika, göra något galet, känna mig fri! Jag känner mig inlåst i mitt egna liv, där satte jag bra ord på hur jag känner. Jag vill göra något med mitt liv som betyder, något som förändrar. 

Så mycket känslor och så mycket oro som finns inom mig just nu, och allting har från en början med EN enda person att göra. Jag är så otroligt kär, kan någon ge mig HAN?

FUCK LIFE! Jag har bara en skitvecka, jag ska rycka upp mig men nu vet ni! Just därför blir vissa av mina inlägg "meningslösa". När jag får tillbaka min motivation lovar jag er PANG inlägg!
 

Jag är ledsen

Är inte på humör, allmänt nere och känner ingen motivation till någonting just nu, jag bloggar när jag orkar! Puss på er


Fin och jäklig ponny

Red ute i skogen idag, mycket trav och galopp och flytta från höger till vänster på spåret och lite typ "öppna" osv. Han var ruskigt fin, bra stöd i munnen och jobbade ordnetligt med bakbenen. Ibland böjer han mest på halsen och ser fin ut när vi är ute i skogen men idag var han verkligen fin. Om han kunde vara så varje dag? Han blev lite stark i galoppen men annars var han super!
När jag skirrtade av så ville han dock inte gå över en vattenpöl, jag höll på i typ 20 minuter utan att överdriva.. Han VÄGRADE. Slutade med att han hoppade över den ett antal gånger sen gav jag upp. Tror ni inte han går i sisådär 3 andra vattenpölar utan problem direkt efter? TÖNT!

 
 

Kallt & regnigt

Idag är det höstväder till 100%, och jag gillar hösten så länge det inte regnar så säger bara usch på vädret idag.. Det har småregnat hela dagen, ni vet små äckliga droppar och tusen utav dom. Dessutom har det blåst och varit riktigt kallt.. Håret var helt förstört när jag kom till skolan, sen skulle vi dessutom ha en lektion på en annan skola så fick gå dit och tillbaka och efter det såg jag verkligen ut som ett troll. Mindre rolig dag alltså.. Utöver det har jag skämt ut mig för halva skolan när jag i princip trillade runt i halva korridoren.. haha!

Nu sitter jag och fryser här hemma och funderar över hur mycket kläder jag ska ta på mig innan jag cyklar till stallet.. Ska rida chuck, sen hem igen och städa, fixa mig och sen kanske träffa en kompis, vi får se!

NATIONELLT

Känns galet att jag ska debutera nationellt snart. Jag anmälde mig för några dagar sedan till tävlingarna i Kalmar den 6/10 och jag kommer hoppa LB & LA. LAn är nationell. Jag vet att många säger att det inte är någon big deal, men för mig känns det lite sjukt. Och jag får väll tacka bror min för det! När jag funderade på om jag skulle våga starta det så sa han bara: Det är inget att fundera över, ska du till SM är det klart du ska starta nationellt. Så det är delvis hans förtjänst!

Jag är i alla fall galet taggad, så fram tills dess ska vi traggla massor, träna, träna, träna så att vi är på topp tills dess! Och sen har jag lite andra saker inplanerat: den 20-21/10 är det tingsryd, vet dock inte om jag ska rida båda dagarna. Sen den 10/11 ska jag till Jönköping och då ska troligtvis Johanna hänga på och så ska troligtvis Linn dit med Picasso också, HUR GRYMT? 
Sen den 2/12 är årets sista start inplanerad i Värnamo. Sen har jag bara en sak till inplanerad innan året är slut men det är lite hemligt just nu. Hoppas denna padden gjorde en hel del också så att det går bra på tävlingarna nu :D thihihi!

Chuck 24 september

Han tömkördes som sagt idag, och nästan hela passet var det jag som tömkörde honom. Han är fortfarande mycket finare när tina tar honom men det är inte så pjåkigt när jag håller i tömmarna heller. Jag ska barra lära mig lite mer. Vi höll på i ca 40 minuter sen var han genomsvett.

Kort dag

Idag är skolan inget bekymmer om man säger så, sovmorgon till 10 i 10 och sen är sista lektionen inställd så jag slutar redan vid 12.00 om jag minns rätt? Då drar jag hem och sedan vidare till stallet för att Tina ska tömköra Chuck, troligtvis skulle även jag köra mer själv denna gången. Det är inte lätt men det är bra träning kan jag säga! Snart hoppas jag på att kunna tömköra honom helt själv, och att vi får hjälp av Tina ibland bara. Men han är fortfarande lite spänd och jag är inte så jätteduktig på det ännu. Men vi kan lära oss av varandra, till slut blir han nog fin även med mig.
 
Aja, efter stallet cyklar jag hem igen, jag har en massor av plugg som ska göras och jag vill så gärna få ordning på mitt rum, men att städa är ju inte min favvosak. Men jag ska försöka göra lite nytta här hemma. Sen på kvällen ska jag troligtvis till Udden igen på ännu en träff.

Kort och gott om min dag - vi hörs och ses!

Lite bilder från idag

Kvalitén suger och sådär, baklindorna har åkt ner jag vet. Men bättre än inget!


Chuck 23 september

Red ute i paddocken som mer var full av vatten.. Jag hade 4 travbommar som jag använde mig av också. 
Travade fram och då var han tillbaka lite i stt gamla jag och tog inget stöd i bettet, seg som sirap och nonchalant. Så efter att jag gått på honom ett ex antal gånger så han lyssnade framåt började han även söka sig neråt. Så  han blev mycket finare under tiden och i slutet rullade han på riktigt bra faktiskt. 
Finns hela 714 bilder och ca 10% är bra så måste leta reda på dom och redigera dom.. haha. Jag vet att lindorna har åkt ner, är så rädd att linda för hårt så lindade antagligen lite för löst + att dom bli tunga med allt vatten/lera på.

Inspiration

 


Bara jag som bokstavligt älskar att kolla på sånahär bilder? Jag kan sitta i evigheter typ. Något som är sjukt snyggt är tatueringar och nitar, vilket ni säkert märker att jag gillar på bilderna över! Jag hittar alla bilder på weheartit.com

Jag älskar hösten

Är det bara jag som tycker om hösten? Jag tycker det är så otroligt mysigt, speciellt när man har häst. Om vi skiter i den jobbiga delen när dom kommer in helt fulla av lera ifrån hagen. 
Det är så himla mysigt att kolla på nya kollektioner med mysiga tjocka tröjor, vantar, mössor, täcken osv. Älskar att rida ut med tjocka tröjor och ridtäcka på hästens rumpa, lägga på dom fleecetäcke efter man ha ridit och ja, allting är så mysigt. Sen när alla löven trillar ner och man kan ta riktigt fina bilder! 
Sen alla gånger man cyklar hem i kylan och direkt sätter sig under en filt framför en film med en kopp varm choklad. HUR MYSIGT??

Jag gillar verkligen hösten, även vintern är faktiskt mysig vissa dagar. Och på tal om det måste jag snart ta fram min vinterjacka.

Men lite höstprat kan jag lägga in en av mina favvolåter just nu, älskar den!
 
 

Chuck 22 september

Blev ett pass i ridhuset, gick sisådär. Jag hade det vanliga tredelade bettet och jag kan konstatera att han inte funkar så bra på det, han tar nästan aldrig samma stöd på det som både novabettet och det vanliga raka bettet. Så jag tror att jag kommer rida mer på dom betten framöver, kankse testa något nytt? Jag vill defenitivt testa hackamore på honom, det är bra variation. Men i alla fall tillbaka till ridpasset, eftersom att det också är väldigt tungt i ridhuset så blir det att han inte riktigt orkar och allting blir så "slafsigt". Nej det kändes inte alls bra faktiskt..
Idag ska jag rida ute i hopp om att det går bättre.

Mer eller mindre levande

Jag fick aldrig något internet till min dator så blev ingen uppdatering alls. Men ni verkar inte ha dött så jag bloggar nu istället. Efter att ha sovt mer eller mindre halva natten, vaknat ett ex antal gånger för att barnen inte velat sova osv. Så imorse gick vissa barn över styr, riktigt över styr verkligen och eftersom ingen sa till dom gick jag ut och tog ett snack med dom och nu lär jag vara mindra omtyckt av dom ett BRA tag framöver. Så jag kände verkligen inte för att stanna, dessutom kände jag mig otroligt ofräsch och skabbig så ringde pappa så hämtade han mig.

Nu har jag i alla fall duschat och borstat tänderna och fixar mig. Ska snart ta på mig ridkläder igen och åka till stallet. Chuck ska ridas och så lär jag chilla en hel del med mina friendos!
Ska bara vila lite/sova innan jag åker.. haha!
foto: almasfoton.blogg.se

Jour och övernattning

Bråttom bråttom. Jag ska vara i stalet om 30 miniuter för att ha jour, dessutom ska jag sova i stallet inatt så måste packa den tiden som är kvar nu. Jag kommer försöka uppdatera så bra som möjligt trots omständigheterna. Hoppas ni överlever!

Puss

Alla tävlar, jag sover

När jag vaknar har jag lite som rutin att gå in och kolla facebook, twitter och intsagram innan jag går upp ur sängen och idag möttes jag av säkert 50 olika personer som var och tävade. Antingen var dom på/påväg till ljyngby eller påväg till torestorp. Jag vill också tävla!?
Men rätt glad är jag ändå att jag inte anmälde mig till torestorp för det regnar satan här hemma, och jag har varit uppe halva natten.. haha. För medans alla åker på tävling ligger jag och sover, eller har precis vaknat. Och kan tillägga att jag hade en underbar kväll igår i min ensamhet - varför säger jag inte. Thihihi!

Men ska hoppa in i duschen nu, vi ses och hörs!

Blivande outfit

Har suttit och klippt ihop min outfit jag tänkt för det blåa schabraket, det kommer bli sååå snyggt! Det är dock några saker jag måste köpa för att den ska bli komplett. En sak är viktigare än det andra, men tänk så snyggt med allting till! *.*
Hjälm: Charles owen Ayr8. Kavaj: Hööks. Skjorta under: vit/ljusblå randig från Kingsland. Chaps+skor: Hööks.
Schabrak: Chrsitina Sports. Luva: Hööks. Pannband: Hööks. Benskydd: Veredus. Boots: Catago. Stigbyglar: Sprenger.

Det jag inte har är kavajen, pannbandet och bootsen. Kavajen ska köpas så fort jag får tummen ur röven och gör det och det finns pengar, sen ska pannbandet köpas, så om jag använder detta innan jag köpt det blir det ett vanligt silvrigt pannband. Och bootsen hade passat så bra, hade ett par innan men sålde dom. Vet inte ens vart jag kan få tag på dom längre.. 
Tycker ni inte att det var galet snyggt?
 

Uteritt

Red ut tillsammans med Moa och Shaggy och vi red längre än slingan. Skrittade en bra bit genom husområden osv innan vi kunde galoppera och trava lite. Sen red vi vidare till novakullen som ligger en bit bort, där skrittade vi upp för backen någr gånger och sen några gånger i galopp. Och sen travade vi och galopperade vi lite nere på "fältet"/fotbollsplanen nedanför. Chuck var galet pigg och studsig, antagligen för att han inte ville vara själv heller. 
Annars gick det bra och det var nog riktigt bra träning för hans rumpa att gå uppför backen.
Två bilder från AW

Jag är Caroline Bågfeldt, the one and only!

Ni förstår inte hur glad jag blev när jag kollade in Johannas blogg och såg detta! Det hon skriver stämmer in så bra, och veckan med henne, och alla andra nere på AW är en utav dom bästa veckorna i mitt liv. Inte bara för att man lärde sig mycket och hade roligt utan som jag sa till Johanna. Jag kunde vara mig själv till 100%. Och det händer verkligen inte ofta, jag kunde skratta otroligt mycket när jag kände för det, jag kunde berätta hela mitt liv för dom, jag kunde vara precis så galen som jag är och ingen såg mig som fel. Jag kunde verkligen lämna livet här hemma för ett tag och skita i ALLTING. Kommer aldrig kunna beskriva känslan men vissa människor mår jag bara väldigt bra av att vara i närheten av. 
Och så detta stycket: "Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara och jag har försökt sätta ord på detta i x antal minuter nu men kommer inte på hur jag ska formulera mig. Men det känns som att denna tjejen är speciell fast på ett positivt sätt. Hon är verkligen Caroline Bågfeldt och hon är sig själv och jag hoppas att hon aldrig aldrig slutar vara den människan hon är för jag tycker hon är asball och helt underbar."

Det stycket kommer jag aldrig glömma, för om det är något jag försökt med i år så är det att vara unik, vara jag och låta folk få se mig som den jag är. Nu är jag verkligen glad, tack Johanna! Du är grym du också!
Två fina bilder på två underbara individer!
försökte även hitta bilder på oss båda.. dessa var de bästa jag kudne hitta.. den ena är på några fler ifrån lägret och den andra är när jag och chuck häslade på johanna i stugan.. johanna är inte suddig, LITE!
Med ett gäng bilder säger jag hejdå som mitt rätta jag!

Vad ni inte visste om mig är..

  • Alltid när jag är hemma på dagarna så går jag runt och dansar i hela huset, har hög musik på och står och sjunger vid spegeln typ. Ingen vacker syn kan jag lova, men att få vara sångare för en dag är väll aldrig fel? Kom på det för att det är vad jag gör idag.. haha.

  • Jag kom inte på mer än den punkten över så sitter och funderar så det knakar över vad jag ska skriva här under.

  • Om jag vill vara själv en stund tar jag med mig min dator in på toan, jag går inte på toa utan tar bara med den och sätter mig där inne. För det är typ ända stället hemma där ingen stör en. Haha, låter crazy men ni borde testa det.

  • Jag är fett lättskrämd. Blir rädd för helt sjuka saker, och små saker som att någon säger bu typ. Men när det gäller att cykla hem kl 2 på natten är jag aldrig rädd. Är aldrig rädd för att vara ute sjävl sent på kvällen och gå förbi ett gäng med killar i 20 års åldern, eller gamla gubbar som andra tycker är skitläskiga. Då är jag alltid cool lung.

  • Jag älskar att lyssna på lugna fina låtar med bra text i, kan sitta och lyssna på det i evigheter och tänka på allting som har med livet att göra. Nästan så att man blir sådär lite ledsen, hur underbart är inte det?

  • Ända gången jag kollar på TV är när jag ska kolla på awkward.

  • Många tycker att jag verkar dryg och tråkig och bitchig innan dom lär känna mig, men när dom väl känner mig vet dom att jag är världens snällaste (oftast^^) och galnaste.. haha. Trots det låter jag ofta dryg, speciellt i telefon, men lugna! Jag bara låter arg.. hahaha

Sjuk

Idag är jag sjuk, mådde rent ut sagt förjävligt när jag vaknade, snurrig i huvudet och helt varm. Men jag gick upp och åt och började fixa mig lite smått innan jag insåg att det inte skulle gå över. Så jag sa till mamma hur jag mådde och så gick jag coh la mig igen. Sov till halv 12 och nu mår jag mycket mycket bättre. Det betyder att jag ska städa mitt rum, och denna gången ska det göras ordentligt. Nu har jag ju i alla fall tid! Sen ska jag plugga lite och över det kommer jag blogga. Jag kommer sitta och göra massor av inlägg och lägga dom i utkast så kommer jag kunna publicera dom när jag känner för det!

Hoppas på att kunna rida ikväll i alla fall och att detta bara var något imorse..
kan inte fatta att jag nyss la upp den bilden till vänster.. haha. mitt naturliga hår, ofixad och helt osminkad och ja.. påsar under ögonen osv. men här ser ni mig nyvaken! haha

Bara några tankar..

När jag sitter på hans rygg, när jag skrittar runt efter ett bra pass, när jag känner hur otroligt lycklig jag är för stunden, och sen när jag tänker jag på världen, Sverige. Det finns inte många ställen som jag verkligen kan vara mig själv, inte ett enda ställe kan jag slappna av och få vara jag för en stund. Möjligtvis nu, klockan 23.16 en torsdagskväll i mitt rum, föräldrarna sover, lamporna i husen bredvid är släckta, gatorna är tysta, men jag sitter vaken med huvudet fullt av tankar redo att berätta för er. Jag har ingen större plan på hur jag ska uttrycka mig, grejen är att jag har ingen som helst aning om vad jag egentligen ska skriva, jag bara känner för att skriva något riktigt bra. Men om det sedan blir bra är en helt annan femma.

Jag vill dela med mig av mitt liv till er, jag vill att ni ska få ta del av så mycket som möjligt för att kunna "döma" mig på rätt sätt. Jag tror att ni flesta har en bild på mig som inte är den jag är, dels för att det är svårt att se det genom internet, och dels för att jag har så mycket saker jag inte kan skriva ut. Kommentarer ploppar in om hur duktig jag är, hur dålig jag är, hur fin Chuck är, hur ful Chuck är och så vidare. Jag kan bara tacka och le, vara glad för stunden. Eller tvärtom, klicka på delete och försöka glömma bort det. Men bara för att jag klickar på delete på datorn betyder det inte att jag själv deletar det. Jag tar åt mig av allt, eller allt negativt. Allt det positiva har jag väldigt svårt att ta in, och så har det varit sedan jag var liten. 
Jag har alltid sagt åt mina föräldrar att jag INTE vill ha beröm om jag gjort något bra, även idag gör jag det och likaså är det med alla dessa fina kommentarer. Jag försöker ta in vartenda ord och ta åt mig, men jag tycker det är så himla svårt eftersom många av er aldrig sett oss IRL. Ibland får jag snälla ord om hur fint han musklat på sig, när jag själv vet att han inte har musklat sig speciellt mycket. Det är just därför jag har svårt att tå åt mig, hur kan dom veta, hur kan dom se? Men jag lär mig med tiden, försöker ta in det positiva mer, det negativa mindre. Jag tar ofta in allt negativt som sägs om mig, jag kan fundera på det riktigt länge, vara ledsen över det och fråga mig själv hur jag ska göra det bättre. Även om det kanske redan är bra, jag tar åt mig av alt negativt och det är bara sån jag är.

Jag vill aldrig synas, jag vill aldrig höras eller verka något speciellt. Och det är just därför jag tror så många av er har väldigt fel bild på mig. 
Att jag kan stå upp för mig själv väldigt ofta, medans sanningen är att jag kan ligga och gråta över en idiotisk mening skriven av Anna Andersson i blekinge. Åh jag vill så gärna lära känna er alla där ute! Nu kanske ni fick en blick på mig som en tyst och dyster tjej, samtidigt som jag är världens galnaste. Ni förstår vad jag menar, jag kommer aldrig kunna beskriva mig själv i ord, det är för svårt att beskriva!
Like it or not, det kommer nog bli fler sånahär inlägg. När jag bara tar några djupa andetag och skriver rätt ifrån hjärnan och hjärtat. Utan att det blir någon sammanhållning i texten eller att det blir någon vidare förståelse, bara mina tankar så som dom kommer!

Filmen

Kolla sista språnget, alltså sista, sista, sista språnget, kolla bakbenen! *.* Han kan ju!
När jag kollar på filmen kan även jag se att det är trots/protester (vad det ser ut som). Och vi kunde även koppla ihop det med vattenmattan, när jag svängde ditåt där han visste att den var så sparkade han. Men det var inte mer än det lixom. På tävlingen kan jag ju inte riktigt sätta dit honom på samma sätt och därav tror vi han fortsatte och sparka för han visste att han kunde och jag inte sa ifrån. Det behövdes inte mer än 2 på rumpan och sen skärpte han sig. Det är inget man skulle kunna göra på tävling..
 

Matsträning 20 september

Var hela 3 veckor sedan jag tränade sist så var verkligen behövligt. Jag berätta för Mats hur han hade betett sig och sen fick vi se hur han agerade under dagens träning. Och jag tycker han var riktigt fin, han fortsatte i samma spår som i tisdags under uppvärmningen. Travade på bra med ett bra stöd i handen, trampade på bra och lyssnade på minsta lilla vink. Även så fortsatte han när vi hoppade fram. Jättelydig och fin, hoppade inte iväg och använde kroppen när han hoppade. Det kändes riktigt bra till en början!
Sen skulle vi rida lite framåt på en linje och då blir han oftast väldigt pigg efter också, så några gånger blev jag lite kvar i handen eftersom han blir stark och pigg och vi fick några nerslag. Men han stannade inte en enda gång, varken på vattnet eller något annat och det är toppen. Rivningarna var bara skitpet som kan tränas upp. Dom var även när vi kom ur tajta snäva svängar så det är förståligt. Sen det där med sparkarna..? 

Han var superfin på framhoppningen och hela första rundan sen på andra rundan fick han ett ryck och sparkade, ordentligt! Gav honom två rapp i rumpan och sen var han snäll, tror han la in någon spark någon gång men inte i närheten av det andra. Även Mats trodde det var tjurigheter så det känns ändå positivt!
Men han tyckte att för säkerhetens skull ska vi ta ut Cina så hon får kolla igenom honom! Men som sagt vi tror att det är löst och han bara trotsar, men man kan aldrig vara för säker eller?
Film kommer!

Håltimme

Har håltimme nu, vi har 1 och en halv timmes hål varje torsdag vid denna tiden, riktigt segt att sluta 20 över 2 för att sedan ha en lektion från kvart i fyra till kvart i fem.. Det gör även att jag få det otroligt stressigt till min träning. Vi måste lasta senast kvart över 5 så jag cyklar direkt från skolan till stallet där vi lastar Chuck och sen byter jag om i bilen. Mamma hjälper till och borstar honom innan och packar alla saker så det är bara för mig att lasta när jag kommer. Så kommer det alltså att vara varannan torsdag framöver och jag tog chansen att säga det till er nu så ni inte undrar varför jag inte uppdaterar. Jag kanske inte kommer kunna blogga varje gång så vissa gånger kanske det blir väldigt tomt med uppdatering.

Men nu ska jag fixa en macka och kolla på tv, för sen ska jag tillbaka till skolan igen. Och maten var inte god idag så blev inte mycket lunch heller så behöver lite energi!
bild i storformat? haha, testar nya funktionen att lägga in bilder från instagram!

Huvudvärk

Nu är jag hemma igen, efter att jag skrivit det förra inlägget la jag mig i sängen och sov, jag hade faktiskt ställt klockan men jag vaknade inte så när min bror kom in för att skjutsa mig låg jag och sov. Så jag fick snabbt ta på mig lite vettiga kläder, borsta till håret, ta två panodil och sen åkte vi. Jag tänkte att lite sömn kunde få min huvudvärk att försvinna, men den ville vara kvar. Trots att jag tog panodil försvann det inte. Så jag var allmänt trött och hade världens huvudvärk på mötet och var varm som en gris.. kanske är det feber påväg? Hoppas inte det i alla fall. 

Jag har fortfarande huvudvärk, och det är riktigt jobbigt. Så jag ska bara byta om och tvätta av sminket och borsta tänderna sen ska jag lägga mig och sova. Jag känner att mina sovrutiner behöver förbättras, nu lägge rjag mig runt 1-2.. Så att somna redan nu lär bli svårt. Ska sätta på ett avsnitt av TVD och försöka somna till det.

Förövrigt var mötet bra, men mer orkar jag inte skriva! Chuck vilade ju idag och mamma meddelade att han mådde bra! 
I brist på bilder..

"hästfri" dag

Idag är det en hästfri dag, eller helt utan hästar är den inte men jag ska inte ut till Chuck i alla fall. Han ska vila idag, hade helst velat rida igenom honom idag då han var så fin igår, känns lite att kasta det i väggen och låta honom vila men tiden finns helt enkelt inte. Eller jag hade säkert hunnit rida, men det blir ALDRIG bra om man ska stressa sig igenom ett pass. Så mamma får ta hand om honom idag, dessutom tar hon min plats i gruppen idag. 
Varför kan jag inte rida idag då? Jo det ska jag berätta för er!

Ni vet kankse att jag länge funderat på klubbyte? För några veckor sedan bestämde vi oss i alla fall, och sedan har det legat och ruttnat hemma hos oss, tills jag sa att mamma nu f*n får vi göra något åt saken och sagt och gjort. Vi ringde och kollade om det fanns stallplats och allt som behövdes göra. Sedan anmälde jag mig till lagsatsningen och det är just det jag ska på ikväll. Träff för dom som vill tävla i lag nästa år. Jag har alltså valt att tävla och även stå uppstallad på Ridklubben Udden. Att hitta ett bra stall var riktigt svårt, allting är långt borta, så trots att det är ca 20 minuters bilfärd till Udden så bestämde vi oss för det. Det finns två ridhus, 3 paddockar(?), en terrängbana och massor av uterittsmöjligheter. Mycket större utbud än vad jag har nu. 
Så snart (inget datum bestämt) kommer jag ta min ponny och mitt pick och pack och flytta till Udden, så det är där ni kommer hitta mig. Jag känner att möjligheterna är grymma där, tävlingar ofta på hemmaplan, tränare på hemmaplan(när det finns plats i en grupp), terränghinder på hemmaplan och ja det mesta! Dessutom hoppas jag såklart på att jag får nya goa kompisar där. Jag vet vilka dom flesta är, men vi har aldrig haft någon närmare kontakt, men jag hoppas verkligen jag blir mottagen på ett bra sätt. Vilket jag i och för sig tror, alla känns trevliga, glada och ja allmänt snälla! Jag får helt enkelt se hur det blir!

Samtidigt känns det som att jag lämnar KBF på ett bra sätt, ibland har folk bytt klubb och då känns det som att dom inte längre är välkomna tillbaka. Men nu känns det bra, jag kommer defenitivt hälsa på ofta och hoppas man ses på samma sätt trots klubbbyte! Jag gör ju trots allt detta för att jag vill ha mer tävlingsmöjligheter. 

Kan skriva hur mycket som helst om detta, men jag kortfattar det med att jag tror det kommer bli kanon. 
Så snart som möjligt kommer vi flytta, men som sagt inget datum är satt!
foto: http://almasfoton.blogg.se/

:D

Vad som gör mig glad! 
Klicka här!
 
Tack för tipset Melinda!

Can't wait..

Ett helt år ett halvår typ när jag tänker efter(?) kvar tills jag får träffa några av dom skönaste personerna på jorden. Vi träffades v. 32 2012 nere i Skåne på AW sport horses, och jag snackar såklart om Ella, Anna och Johanna. Vi var ett litet gäng nu i somras, det var vi fyra sen var det även Jessicka, Matilda och Tilde men dom 3 har vi inte hört så mycket av tyvärr. 
Men vi andra har redan bokat läger och ni kommer hitta oss på AW v.26 Jump Camp A. Och jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar! 

Johanna kan jag ju träffa i pricnip nästan varje dag, men dom andra bor ju inte ens här i närheten så det är lite svårare. Och det är synd för det finns inte många personer som är så galet klockrena och underbara som dom. Kändes som om vi känt varandra i evigheter och nu måste vi vänta ett jäkla år innan vi kan träffa igen..

MEN vi kommer troligtvis träffas både på falsterbo och på superhelgen också! Och då kommer troligtvis någon/några av dom andra också. ÅH UNDERBART! Jag saknar dom så otroligt mycket - mina andra hjärnhalvor typ! Men som sagt, Skyrup AW sporthorses, v.26 Jump camp A år 2013 det är där det händer.

på bilden: Anna, jag, douglas och Ella!

Maxad d-ponny valack 8 år gått SM i dressyr

Kunde inte kommit på en mer klockren rubrik ärligt talat. Passet går inte att beskriva, ända jag får fram är HERREGUD! Glöm alla gånger jag sagt att han varit fin, ingenting, ingenting, INGENTING någonsin kommer ens i närheten av dethär. Jag trodde inte detta var möjligt, på riktigt. 

Jag funderade innan passet vilket bett jag skulle ha, vanligt tredelat eller nova? Till slut tog jag novabettet och det var verkligen rätt val. Vi skulle ha en liten evighetsbana med bommar och olika vägar och hade inga höga förväntningar över hur det skulle gå. Jag skulle aldrig ens våga drömma om att han skulle gå så fint som han gick. Det var som att sitta upp på en häst som varit riden i 2 timmar innan och genomjobbad ordentligt. Det var INGA protester, inget bråk han bara lyssnade och gjorde precis som jag ville, vänstersidan var som om det aldrig varit något problem, likaså högersidan och bakbenen ska vi inte tala om. Dom vinklade han under sig supebra. Och jag behövde knappt rida, han var så fin från början!! Sen när dom andra hade skrittpaus så tog jag några varv på spåret, släppte på och ökade på långsidorna och minskade på kortsidorna. Både Tina (ridinstruktören) och Moa min kompis stod vid sidan om och var helt förvånade, dom bara skrattade. Kan ni då förstå hur fin han var? Alltså jag kommer aldrig kunna sätta tillräckligt bra ord så att ni ska förstå och inga bilder eller filmer finns det heller tyvärr. Men jäklar vad mycket gång det finns i honom, NU vill jag tävla dressyr! 

Tänk vad lite tömkörning och en ny padd kan göra, för jag tror defenitivt att dom två sakerna har med detta att göra. Tina sa att så fin som han var hela passet idag så fin var han små små korta stunder igår på tömkörningen när han var som finast och då var han FIN! Tänk då att sitta på honom, åh en dröm var det! Men att sadeln inte klämmer alls nu gör nog väldigt mycket att han får bogarna fria och kan ta ut steget. SHIT pommes, hoppas han fortsätter såhär, då lär han vara biff om någon månad! BÄSTA BÄSTA!

Här ser ni sadeln med den nya padden.

Och en nöjd och nyfiken ponny efter passet!

Bildminne - fråga?

Här kommer en drös med bilder från ett ridpass i våras. Inget speciellt med passet, men jag tänkte fråga er (IGEN) om ni tycker han passar i schabraket? Jag är fortfarande kluven, jag hade det på tävling en gång och det funkar, men det känns som att det blir så mycket att hålla koll på.. Samtidigt så syns han extremt mycket i det, men jag vet inte om det är positivt? HJÄLP MIG!


älskar sista bilden! 
Vill ha ett par fina läderstövlar igen.. åh om jag var gjord av pengar.. Kanske något att önska sig i julklapp?

Sova sova

Oj oj, har sovit sedan jag kom hem från skolan.. så i ca 2 timmar. Så skönt så det inte är sant! Har blivit lite lite sömn nu på nätterna, jag sitter uppe sent, kollar på TVD och pluggar ända inpå 1 typ, sen upp kl 7 dagen efter. Inte så speciellt bra i längden, vilket jag defenitivt har märkt nu. Men direkt när jag vaknade satte jag på mig ridkläder och gick ner för att äta något, var inte speciellt sugen på riktig mat så fick bli en skål med flingor. (skulle ju inte vilja äta varm mat på morgonen så kändes ungefär likadant nu)
Sen kom jag ju på att jag glömt bort er, så gick upp igen och började skriva på ett inlägg. Ett riktigt segt och tråkigt ett, men det är mest för att ni ska veta vart jag håller hus. Ska sätta mig på cykeln nu, ska rida lite senare i mammas ridgrupp. Tar Chuck så att jag får känna på honom ordentligt från igår, samt att Tina kan uppfölja hur han blir dagen efter. Ja ni förstår! Måste cykla nu, lär ju ta ett tag - känner mig som en zombie!

Stretching

Glömde ju säga att igår när Malin var och kollade på Chucks sadel så kände hon även igenom nästan hela honom, halsen, bogarna, ryggen, rumpan osv och hon tyckte han var mjuk och fin i musklerna - dock behöver han ju bygga på sig lite. Men hon tyckte han var lite stel i bogarna - vilket jag defenitivt kan hålla med om. Dels kommer det bli bättre nu när sadeln ligger bra och dels kommer jag börja stretcha mer. Jag stretchar redan ryggen, rumpan och frambenen. Bakbenen har inte behövts och bra är det för det är inte det lättaste på en bakbensrädd häst. Men nu tänker jag även börja stretcha bogarna och halsen mer i hopp om en mjukare ponny. Såklart blir han inte mjuk bara av lite stretching, men blandat med mycket lösgörande, flytta, ställa, böja osv så lär han snart vara loss i båda sidorna! Förövrigt kan jag verkligen rekommendera Malin, bra på alla sätt och vis, noggrann och förklarar bra, hon vill att kunden ska förstå varför hon gör som hon gör osv. Ni hittar hennes kontaktuppgifter på denna sidan under länken kontakta oss: http://ridin.se/ 



Brukar ni stretcha era hästar efter hårda pass?

Tömkörning och sadelkoll

Tina tömkörde Chuck idag och det gick bra tycker jag. Han tar gärna sin lilla tid innan han släpper igenom helt och han fattar ju inte riktigt allt ännu. Men när han väl släpper - då jäklar är han fin. Om han hade varit så hela tiden så kan jag lova att han hade kunnat få riktigt höga poäng i dressyren. I slutet testade även jag lite, och jag kan inte påstå att han var lätt. Jag har tömkört några av ridskolans ponnyer ibland på teorilektioner osv, men dom är oftast ganksa "vana" vid det så Chuck var defenitivt en utmaning, stark och vinglig och förstår inte riktigt, men jag tror det kommer bli bra med lite träning!

Senare kom även Malin Jarnesjö och skulle kolla på hans sadel och eventuellt prova ut en ny. Men vi var lyckligt lottade och behövde ingen ny sadel, endast en ny padd. Så vi köpte en padd av henne direkt - en Mattes padd som man kan lägga inlägg i. Nu har vi stoppat upp den framtill då sadeln är lite bred. Sen ska vi kolla den igen om ca 2-3 månader för att förhoppningsvis kunna ta ut lite ur padden om han musklat på sig mer! 
Så nu har vi kollat det vi tyckte var mest misstänksamt, om han fortsätter sparka sådär mycket så kanske vi ska kolla upp honom.. Men det känns bra såhär i alla fall, han var SÅ fin när jag red, red ju lite snabbt när hon skulle kolla på sadeln och det märket att han var genomjobbad, fin fin!!
Var även och bytte min luva mot en full idag, ska se om den sitter bättre!

Promenad med Frida

Gick en promenad med min kompis ikväll så har inte hunnit lägga någon större tid på bloggen tyvärr. Vi gick till Maxi där vi köpte godis (standard nu för tiden). Satt och åt, gick vidare och satte oss på gäset någonstans, chillade och snackade sen gick vi hem. När jag var i princip hemma hittade jag inte min mobil så fick gå tillbaka hela vägen nästan till Maxi där den låg i gräset.. haha! Men go kväll annars! Bloggar mer snart om sadeltestningen osv..



Christina Sports schabraket

Såklart var det Det blåa schabraket från CS som jag klickat hem och antagligen så köpte jag det allra sista för efter att vi klickat på köp så försvann det fån hemsidan? Då är jag i alla fall ensam med just det ett tag. Jag köpte inte luvan till, jag kanske kommer göra det längre fram, KANSKE. Jag har en känsla av att han kommer bli så rörig med den, men jag kanske inbillar mig? Om jag vill så kanske jag köper till den senare? Har ju trots allt aldrig varit något fan av starkmatchande huvor.


Den som gissade rätt först var denna tjejen, checka hennes blogg som nu ska startas upp igen? (tror jag)

Nödvändigt

Innan jag cyklade till stallet idag så cyklade jag förbi Hööks då jag såg att dom fått in bootsen som jag skulle köpa. Så det blev ett par boots, han sliter så mycket på sina så det behövs nya ibland, men hellre det än balltamp! Köpte även en vanlig svart luva.
Lite komiskt är det ändå, sist jag köpte såna svarta boots på hööks var det till Dusty alltså strl M och dom hade jag lite på Chuck i början trots att dom var lite stora och nu när jag köpte strl S så var det på gränsen att dom var för stora, fick spänna dom så hårt det gick och ändå sitter dom lite lite löst.. Jag menar SÅ små hovar har han väll inte? :O
Och luvan tog jag i strl cob, ponny hade varit för liten då han inte kunde ha ponny i eskadron luvorna (han kunde men den var lite kort) men full hade varit alldeles för stor så tog cob. Tror ni inte att öronen nästan är för små? Eller dom är typ det, men full kommer han drunkna i? Ska testa den en gång till imorgon med träns och se om det funkar! Jag menar Chuck har redan små öron? Hööks har nog gjort något måttfel..





Klickat hem

Kanske inte så svårt, men den som gissar rätt först på vad det är som jag har klickat hem får en länk! 
Så gissa på nu, vad är det som snart kommer dimpa ner i min brevlåda?

Tävlingsplaner

Nu ikväll har jag suttit och kollat upp en gång till vilka tävlingar jag tänker åka på. Och än så länge är det dessa som jag tänkt mig. Skulle egentligen vilja åka iväg nu på lördag också till Torestorp men det är inte säkert det går då anmälningen går ut imorgon och jag har en jour jag måste byta bort. Så det får vi se.

Men annars ser planeringen ut såhär:

6 oktober Kalmar regional LB och nationell LA
20/21 oktober Tingsryd regional LB & LA, (vet inte om jag åker båda dagarna men jag lär ändå hoppa LB och LA)
10 november Jönköping regional LB & LA
2 december Värnamo regional LB & LA

Någon av er läsare som ska till någon av dessa? :D

sist jag var på krs och tävlade - hoppas det går lika bra denna gången! eller bättre

Chuck 16 september

Blev en liten skogstur med Maja och Royal, inte speciellt ansträngande eller länge utan mest för att han skulle få röra på sig. Vi skrittade fram ett varv, tog ett varv i trav sen ett galopp och ett med lite trav och en del galopp och sen ett i trav och sist skrittade vi av. Så ja, inget ansträngade så och jag krävde ingenting utav honom, bara roligt! Det kan han behöva ibland!

BEGÖVER NYA BILDER!! :O
Nu snart är det awkward på tv och jag har förberett det med morötter och dipp :D ikväl är jag nyttig! (hemligheten är att jag har godis också men det vet ingen om, haha)

Citat smart

En som jag vet vem det är som jag har på fb la upp detta citatet på sin logg - och då kom jag och tänka på hur bra jag och Chuck måste vara snart? Vi har haft en hel del motgångar nu så snart borde vi ju vara grymma, eller?

Vägen till framgång går igenom motgång!

Snabbis

Bloggar lite snabbt bara, Emma sov här inatt och vi kollade på en av dom bästa filmerna jag sett, lol. Många av er har säkert redan sett den men om ni inte har det så kolla på den!
I alla fall, Emma åkte vidare för att kolla på tävling och jag stannade hemma för att städa. Och nu ser det faktiskt bra ut på mitt rum så nu ska jag byta om och cykla till stallet. Jag ska rida, blir ett chillidill pass idag, skritt och galopp och trav i skogen och ja vi får se vad det blir av det helt enkelt. Imorgon ska han tömköras igen och efter det ska vi även kolla upp sadeln och då kommer jag ju rida så blir dubbelpass imorgon. Men det är imorgon, idag är idag och nu började det spöka i mitt hus, min dörr öppnade sig så jag känner för att dra nu. Så vi ses senare idag!
Btw - är jättetävlingssugen så när jag kommer hem ska jag lägga upp min tävlingsplanering!

Spunk här

Tjena, jag och carro brummade till stallet och red chuck, carro red först och så red jag.
PANNKAKA SÄGER JAG BARA, det såg nog inge vidare ut men det var kul iallafall, små-
hoppade lite på slutet också. Och det gick ännu mer pannkaka, han hoppade av när jag 
inte tyckte så jag höll på att flyga av ett antal gånger, men fick ett bra sista språng iallfall. 
Men CHUCK är cool, alla som inte ridit honom borde känna sig avensjuka punkt slut :D
PS carro har bloggat på min blogg kolla HÄR
 
/ EMMAHELLGREN
 












FILMEN

Jag blev inte riktigt så nöjd, men moviemaker laggade och det tog sån jävla tid och ja det är helt sjukt. Men lite saker fick jag allt till! Filmen innehåller alltså ALLA filmer på oss, men kanske bara en liten snutt. Men har som sagt med ALLA filmer så det blev rätt långt ;) Från första dagen och framåt - ni får själva se utveckligen :D

Lista

Hittade listan på ellenpersson1.wordpress.com, i brist på annat

Vad heter hästen? Chuck
Tycker du att den ska heta något annat? Nej, hade dock inte skadat med något längre. Men han är Chuck lixom ;)
Vad kallar du hästen? Chuck, Chucken, Chukis, hästen, eller det jag känner för typ..
Vad kallar andra hästen? Chuck

Hur gammal är den? 8
Vilket år/månad/dag föddes den? 17 Juni 2004
Vilken färg har den? Svartskäck
Har den några tecken? Vet inte om man kan säga fyra vita strumpor? Annars massor av fläckar (A) och en snopp på mulen.
Hur hög i mankhöjden? 148cm
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? Upp till LA
Är den tävlad i dressyrJa

Vilka klasser? Med mig LC
Är den tävlad fälttävlan? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Det tror jag inte
Har den tävlat in några pengar? Anmälningsavgift tillbaka på hopptävlingar ;) haha
Hur mycket? Sammanlagt? Ca 300 kr ^^
Har hästen championatspoäng? Ja, 4.. haha
Hur högt har du hoppat med den? ca 130cm enkelhinder
Är hästen bra på dressyr? Ibland, behöver en envis ryttare ;)
Hur är den i skritten? rätt vanlig?
Hur är den i traven? Seg, men när han väl jobbar så jäklar blir han fin!
Hur är den i galoppen? Han har stor galopp och oftast jobbar han på bra i galoppen.
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? När han känner för det ;) haha
Är hästen pigg? I hoppningen ja men inte i dressyren.
Är hästen trög? Nej, men lite segstartad i dressyren..
Är hästen stark? Kan bli i hoppningen
Är hästen het? Kan bli i hoppningen
Bockar den?  Ibland
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Aldrig gjort
Har du stegrat med den? Nej

Sparkar den bakut? Hahaha, ja när han är på det humöret.

Har du sparkat bakut med den? Alltså frågan låter ju helt cepe men han har sparkat när jag sitter på ja ;)
Skenar den ofta med dig/andra? Nej, aldrig
Har du skenat på den? nej
Är den tittig? Ja, han är tittig på hinder och när han vill slippa undan är rädd för allt från gräs till människor
Har du badat tillsammans med den? Typ gått i vattnet till magen ungefär.
Har ni hoppat tillsammans? Jadå
Har ni galopperat på en äng tillsammans? En gång och det var typ en dröm! :D

Hoppar hästen bra? Enligt mig JA!

Gillar den att hoppa? Yesbox

Har den bra hoppteknik? Frambenstekniken är extrem i vissa fall, bakbenen kunde varit bättre,
Hur högt brukar du hoppa med den? På tävling LB/LA, på träning allt mellan 60cm och 120cm
Hur ofta hoppar du den?  Ca en gång varannan vecka plus tävling vissa helger
Hur är den när den rids ut? Ofokuserad och pigg
Tycker den att det är kul? Skulle tro det
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Piggare
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? 9 kg hö varje dag, 7,5 dl krafft protein, 1 dl mineraler, en skopa (vet int ehur mycket?) myoplast och 5 dl krafft 60

Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Mitt emellan typ, inte jätteliten men ingen gigantisk.
Hur länge går den ute per dag? Från ca 7(?) till 2-3
Gillar den att vara ute i hagen? I guess
Har den vindskydd i hagen? Nej

Hur ofta rids hästen? 6-7 dagar i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Man kan tro att han är lätt, vilket jag trodde i ungefär 9 månader, sen insåg jag att han är mycket svårare än man tror så nej skulle inte säga att han är lätt.
Vem äger hästen? Min mamma str som ägare
Är hästen snäll i stallet? Jadå
Kan hästen stå lös i stallet?  I boxen med dörren öppen ja, men aldrig testat ha honom lös i stallet annars..
Måste hästen vara uppbunden? Nej inte i boxen
Är hästen lättlastad? Ja, ibland vill han inte åka men han är aldrig svårlastad
Är den snäll att klippa? Aldrig testat
Vad har den för sadel/sadlar? Prestiege Versaille 
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Lite olika, några från hööks, veredus, börjes, event osv osv.
Vad har den för bett just nu? Vanligt tredelat, novabett, vanlig rakt bett och kimblewick
Vad har den för täcken just nu? Regntäcke eller utan
Tror du att hästen gillar dig? Vissa dagar ja ;)
Gillar du hästen? Mer än du tror
Nämn en sak som är - med hästen: Att han är tittig och svår att sko
Nämn en sak som är + med hästen:  Allt annat!
Har ni många minnen tillsammans? En del, men fler ska det bli
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Många!


Chuck 14 september

Idag lovade mamma att följa med ut till stallet så vi tog chansen att plocka fram lite hinder. Kommer inte ihåg senast jag hoppade på riktigt hemma, dock kan jag inte kalla detta på riktigt heller men i alla fall. Hade en liten serie på ena långsidan med fyra sockerbitshinder och en oxer, alltså först studs på sockerbitarna (2 st) sen ett galoppsprång till oxer, ett galoppsprång och sen stunds igen på två sockerbitar, kunde komma från båda hållen.
Red först fram i ca 20 minuter + framskrittning i ca 15 minuter så blev en bra uppvärmning och jag tycker allt han var fin, han har lite fyrtaktig galopp emellanåt precis som jag sa igår, blev bättre när jag ökade. 
Började sedan lite smått med sockerbitarna och fyllde till slut på med oxern också, första gången jag skulle komma när vi lagt in oxern tvärstannade han för han blev chockad över ett till hinder men sen hoppade han bra, verkligen stor skillnad från helgen då han slarvade för nu var det helt tvärt om - han nästan överhoppade sig. Dock inte lika smart då det blev trångt efter, men vi fixade det.

En enda gång la han in två ninjasparkar och jag var snabb på och gav tillbaka två rapp i rumpan, (nej jag misshandlar inte min häst) och efter den gick han som ett lamm. Så han har på sätt och vis bekräftat att helgens beteénde var endast fjant. DESSUTOM så kan jag tillägga att nu när jag kollar på gamla filmer i mitt arkiv så har vi redan innan haft en sådan period när han sparkade hela tiden ;) Så det är nog bara trots.

BABY



Efter 3.45, seriöst jag dör så vacker som han är och bara kolla hans ögon och hans leénde, det är nog inte många artister som bryr sig så mycket om andra och sina fans än just Justin. Han är inte bara något jag tycker är bra och snygg, han är där för mig. Jag vet hur lustigt det låter, men han hjälper mig så mycket på vägen, jag kan bara inte förklara.. Bara vissa förstår! ♥

Filmredigering

Jag ville få med så mycket som möjligt på EN sak, allt jag och Chuck gjort tillsammans under ett års tid. Det bästa jag kunde komma på som är roligt var att göra en film så just nu sitter jag och tänker ut filmer och bilder som ska vara med i den, ska verkligen lägga ner tid på den. Det har ju hänt lite under ett år, både bra och dåliga saker!

"tävlings"-debuten på klubben

Chuck 13 september

Red på novabettet idag då han inte riktigt velat ta stöd i bettet, och jag kan lova att det blev helt tvärt om idag. Han la sig i handen ibland och blev ganska stark emellanåt. Men hellre det än ingen kontakt alls, om jag ska vara ärlig. 
Han var bitvis fin och bitvis krånglig, jag red mest lösgörande och försökte få med bakbenen och till min förvåning så lyssnade han faktiskt riktigt bra, inga större protester och inga problem att flytta honom, varken till höger eller vänster. Och det kändes som en hel del släppte från mina axlar då. Kan inte riktigt minnas senast han flyttade så lätt för båda skänklarna. Och nej han flöt inte heller bara ut, han satte under bakbenen och jobbade. Så det var verkligen bra. Dock var galoppen mindre bra..
Han blir gärna fyrtaktig, så jag testade att länga honom och öka på, då blir det bättre men så fort jag fångar upp honom så blir det lite fyrtaktigt, så man får ha en jävla massa ben, då blir det bra. Men galoppen var inget att hänga i julgranen om man säger så.

Men ett helt okej ridpass - helt klart påväg i rätt riktning!
i brist på bilder..

Schabrakgalen

För ett bra tag sedan var jag het galen i schabrak, jag hade hela tiden långa listor över vilka schabrak jag ville köpa och det var i princip aldrig mindre än 10 st på den. Men sen nu har jag lixom inte alls varit sugen på att köpa några schabrak alls. Jag har tänkt ibland att jag borde köpa ett men jag kommer aldrig till kritan att vilja. Och varför köpa något man inte vill?
Likaså har det varit samma sak nu när jag letat efter ett snyggt schabrak, jag har varit jättekräsen och ingenting har lockat mig förens nu när jag hittade detta gudomligt snygga från Christina Sports. Och vet ni, efter att jag bestämt att jag ska köpa det har min hjärna gått upp i högvarv. Jag vill helt plötsligt ha alla schabrak som finns. Jag SKA ha ett rosa schabrak, men det finns två stycken jag vill ha, det ena är riktigt skrikrosa medans det andra är babyrosa. Jag vet exakt hur jag ska matcha till båda så jag vill ha dom exakt lika mycket. Dessutom finns det ena rosa schabraket i flera färger och det kan jag säga är farligt för nu vill jag ha det i ALLA färgerna som det finns i. Sen finns det ju såklart andra schabrak som lockar också, men just dessa vill jag verkligen verkligen ha.

Då kommer min prioriteringssida fram, vilket inte gör det hela bättre då jag ofta prioriterar allting på samma plats, hehe. Men först ska jag köpa det blåa schabraket och kanske luva till det så då komemr jag lägga 800 kr på det plus luva då kanske alltså 540 kr på det. Sen vill jag köpa ett rosa schabrak, men jag vet ju inte vilket.. Antingen är det det knallrosa lamicell(399kr) schabraket eller babyrosa HV polo(599kr).
Mirage schabrak från Lami-Cell
 
Dock vet jag inte vart jag kan köpa det babyrosa, men det är ett senare problem. Och så vill jag ju dessutom ha många fler färger i hv polo schabraket. Egentligen vill jag ha typ alla och jag kan inte välja ut just ett.. Dom lättaste att få tag på är det marinblåa, bruna och röda då man kan köpa dom på Hööks.
HV POLO Saddle Pad Harvard GP
Vill ha alla.. ÅHHH!! HJÄLP MIG!

Fundera om - stor häst?

Åh helt plötsligt blev jag velig, jag har så länge varit säker på min sak, men nu känns det också väldigt självklart att jag ska ha häst. Jag har inte varit på hugget att köpa storhäst efter min ponnytid. Utan jag ville rida mina ponnyår ut och sen kanske göra något helt annat. Kankse bara rida någon gång ibland och lägga fokus på annat istället. Det var också just därför jag köpte ponny och inte gick direkt upp på stor häst, för att jag inte vetat om jag velat fortsätta så mycket med hästarna. Jag vill satsa och ge gärnet med Chuck, men efter det har jag aldrig tidigare kännt känslan att jag vill fortsätta. Men nu har det helt vänt, jag sitter och kolla på hästannonser hela tiden, läsar stohästbloggar och det ena med det tredje. Jag känner ett riktigt sug efter att köpa storhäst. Tävla och träna och satsa även där. Inte satsa för att bli något, men kanske komma upp och tävla 140 klasser. Åh jag vill ha storhäst NU NU NU NU NU!

Nej men på riktigt nu Caroline, kanske ska jag ge det en chans ändån? När ponnytiden är slut säljer/lånar jag ut min pärla och kanske pausar i ett år eller bara några månader sen käpa häst. Vet ni att när jag skriver det känns det som en självklarhet, när det tidigare varit helt utanför mina ramar innan. Jag ska nog ta mig en rejäl funderare över saken, kanske blir det en stor häst framöver, vad tycker NI? :D

Jag och Freja

Chuck 12 september

Idag var han som vanligt igen. Känns som att jag fått delvis bekräftat att helgens beteende bara var jäkelskap. Kanske att han har ändrat sig lite och det var sadeln också, men eftersom den ska kollas upp på måndag känner jag mig lugn. Han sparkade någon gång, kankse en två gånger och det brukar han göra och det kan jag till 99,9% vara säker på att det är protest när det blir jobbigt. Så inget att fundera så mycket över tycker jag. 
Pratade även med Tina (ridinstruktören vi rider för) och förklarade helgen och så, och av det hon sett idag tyckte hon bara att det var när det tog emot. Så nu känns det som att jag kan dra ett rejält sträck över helgen och börja leta massor av nya tävlingar. Detta betyder att vi ska ut på flera tävlingar för att komma tillbaka till den konditionen han var i innan sommaren. Så nu är vi på G igen!

Han var fin bitvis under passet, även om han gärna blir lite hög och kort i halsen och släpper kontakten i bettet. Men det får vi jobba vidare med, för jag vet att han kan. Kanske är dags för novabettet ett tag igen? 

old pic

Snart klart

Länge sedan jag var såhär taggad på livet, seriöst. Är gladare än jag varit på länge. Har dock seg dag i skolan, slutar vid 15.00..
Men efter denna lektionen som är matte ska jag gå och sncka med en lärare för att få byta tyska grupp. Kan jag inte det tror jag på riktigt att jag kommer gå under. Jag kommer verkligen inte överens med min lärare jag har nu och det är inte bara jag som gör det, helt sjukt. Finner inga ord. Och jag vill ändå bli godkänd i tyska och lära mig och jag tror faktiskt inte att jag kommer palla det med den läraren jag har nu. Så ja det är vad jag ska göra idag - wish me good luck.

Efter det är det bara en 40 minuters media lektion innan vi slutar för dagen. Och så ska jag till stallet som alla andra dagar. Men jag rider ju lektion på onsdagar och jag tänkte ta Chuck. Hade varit roligt att rida Freja som jag hade fått men jag behöver se hur C reagerar och jag behöver ALL hjälp jag kan få. Ja, känns grymt att kunna hålla bloggen uppdaterad via skolan :D love it.



Mitt drömschabrak är hittat!

Schabraket kommer från Christina Sports och är helt galet sjukt snyggt. Jag älskar denna blåa färgen och matcha det med silver.. åh ögongodis! Jag har letat ett bra tag efter ett riktigt snyggt schabrak - men nu behöver jag nog inte leta längre. FOUND IT!
Om plånboken tillåter hoppas jag att detta snart blir mitt (A).
Du hittar det här för dock en liten peng på hela 799 kr!

Rullar mot stallet

Snart ska jag och mamma åka till stallet. Mamma rider lektion idag och jag ska dit och borsta på Chuck så passar på att åka samtidigt som mamma när hon ändå tar bilen. Jag tänkte borsta och kanske även massera lite, jag är inget proffs på det men vi har gjort lite olika massageövningar på teorin ibland så lite kan jag. Även om Chuck inte alltid älskar det så är det nog bra för honom i alla fall. Så det är vad jag tänkt pyssla med idag! Kanske går en promenad, det beror på vad tiden ger.

Tänkte uppdatera lite mer när jag kommer hem, om jag kan hålla mig ifrån the vapire diaries, har gått och blivit lite beroende av det nu när jag sett alla PLL avsnitt som går att se ;)
foto: http://almasfoton.blogg.se/

Dör lite över..

..hur snygg denna mannen är. Förlåt Justin men nu har du någon som börjar gå om dig.. ;) Jag dör vad sjukt snygg han är! *.*


Bilder söndagen

Alla bilder är tagna utav Hanna Jarl, tusen tack!
Det roliga är att han hoppar så bra nu, han har faktiskt börja använda ryggen mer och jag har börjat kunna ge honom mer eftergift så att vi får rundare och finare språng.. Så ja, vet inte varför han käftar emellan hinderna ;)

Profilbild på TDB

Lite nya saker i TDB har kommit upp, blandannat kan man nu börja ha profilbild på sin häst. Så självklart la jag in min nya favvobild!

Bilder från lördagen!

Alla bilder är fotade av Amanda, tusen tack!

ÄLSKAR BILDEN ÖVER *.*
Och denna bilden över här :D
Jag lökade så det är därför jag bytt tröja, alla lökar hoppas jag? ;) haha.
Och sen ville jag matcha snyggt med den blåa västen så det är därför jag har den, lökar ju inte ändå ut till västen! haha..

Nya fossingar & tänder

Idag var det alltså besök på kliniken med min bebis, skulle aldrig hinna rida innan då vi åkte 30 minuter efter skolan slutade och sen blir han ju drogad så rider inte efter. Dessutom får han vila imorgon också så det blir en liten paus och sen får vi se hur han är på onsdag. Men som sagt - kliniken, vi hade bara bokat in tid för att sko honom men när vi skulle ringa och boka tid för tänderna kunde dom ta det redan idag. Så efter att han fått nya skor på fötterna så tog vi munnen. Och det var på tiden kan jag säga, vi kollade igenom den för kankse 9 månader sedan och då var det okej men det var då. Han hade väldigt vassa tänder som hade gett sår i munnen så det fixade vi till. Han har även en vargtand som vi vetat om, den är väääldigt liten så den stör inte, men om vi skulle märka av det längre fram sak även den bort. Hon kollade även på våra bett och alla var bra, hon trodde inte heller att nosgrimma skulle påverka nu när vi fixat tänderna. Dock tänker jag rida på remont ett tag nu så det får läka. Så nu är munnen fixad och det ska inte vara några problem.

Dock trodde hon inte att det satt i munnen, för vi pratade med henne om varför vi ville kolla upp det. Om helgen och så, och eftersom hon även är veterinär så trodde även hon på trots eller att han inte orkade. Han har under sommaren tappar lite muskler - tyvärr. Vi vet inte säkert varför då jag ridit på som vanligt men något har väll hänt. Han har mer muskler än när han kom men det är mindre än vad det var innan sommaren om ni förstår? Just därför kan det vara så att sadeln behöver provas om och hon trodde att det kunde bero på det, därflr han sparkar. Att han inte använder kroppen på rätt sätt när han inte har så mycket muskler. Och jag säger inte detta för att säga något, men han är vääldigt svår att sätta muskler på. Vi har kämpat i ett år med olika metoder, olika foder osv osv men det blir inte så bra. Det går långsamt framåt, men nu som sagt fick vi ett tillbaka slag. Så vi fick massor av tips av henne. Vi ska höja upp hans högiva 2 kg, och köpa till ett kraftfoder. Nu äter han Krafft protein, så till det ska han få 1 kg av Krafft grov 60 tror jag det hette. Och så fortsätter vi med Myoplasten som är bra för muskelsättning. Och så ska vi ta fler tömkörningslektioner för Tina så att jag till slut kan tömköra honom själv ca 2 gånger i veckan. 

Hon tyckte att vi skulle börja med detta och inte ta allt på samma gång. Blir det inte bättre får ta en ordentlig genomkoll!
Så jag känner en liten lättnad då jag har pratat med en som KAN.

foto: emahellgrenn.blogg.se

Horsemeup.se

WIHOOOOOOO
Kändes som en bra början på inlägget, inte just för att detta inlägget handlar om något roligt utan även för att besöket på atg idag gick bra! Men det kommer senare.
Jag har för ett tag sedan gått med på ett samarbete med ADrecord och då skulle jag lägga upp länkar här på bloggen dit för att själv tjäna pengar på det och att få möjlighet till bloggtävlingar för er. Men jag gav upp då det inte verkade ge någonting alls faktiskt. Så idag ploppade ett mejl upp och där stod det att min blogg hade varit bland topp 3, alltså dom hade fått många köpare från min sida. Och därav kommer jag snart kunna lotta ut något här på bloggen! SÅ HÅLL KOLL!
Dessutom gick jag in på mitt konto och kollade och jag hade faktiskt tjänat ihop en hel pengar dessutom. Så nu har jag lagt in en ny länk i menyn och tänkte ge det en chans igen. Så om ni ska köpa något från Horsemeup.se så glöm inte att göra det via min länk ;)
Taggad på livet nu!

Check

Nu är vi på väg mot ATG, vi fick tid att kolla tänderna och munnen redan idag. Så efter att vi skott honom gör dom det, har även fått sadelutprovnings tid på måndag om en vecka. Så det rullat på framåt!
Dessutom har Chuck precis fått en finlunch, firar lite sådär på våran ettårsdag! ;)


1 ÅR!!

Idag har det gått ett helt år sedan Chuck blev min. Ett helt jäkla år, tiden har gått otroligt snabbt. Vi har hunnit starta LA och gått nolla, vi har hunnit vinna dressyrtävlingar på klubben, vi har hunnit så mycket och jag ångrar verkligen inte en enda sekund att jag köpte honom.
Bästa underbara ponnyn på jorden. Nu taggar vi ännu ett galet bra år!
foto: carlssonpataket.se
Alla bilder är tagna för exakt ett år sedan, shit vad tiden går!
 

Måndag morgon

Precis som det ska vara efter ett meeting så är jag äckligt trött. Så tur att vi har sovmorgon idag ända till 10. Tror inte jag hade orkat gå upp annars..? Nu sitter jag och chillar vid datorn lite, jag är för trött för att orka gå in i duschen. Men jag lovar att när jags krivit klart detta ska jag det, annars lär jag komma för sent. Det bästa är nog ändå också att första lektionen idag ska vi kolla på film, wihoo!

På tal om något helt annat måste jag säga att under helgen har statistiken varit GRYM och kommetarerna har strömmat in. Både på bra och dåliga sätt i och för sig, men jag är glad i alla fall! Har hunnit smälta helgen lite och börjat kunna fundera på riktigt hur vi ska gå till väga med det hela. Tagit goda tips från SERIÖSA personer som vill mitt bästa och inte att Chuck ska ha ont. Men den historian är också done nu. 
Idag efter skolan ska vi i alla fall in med Chuck till ATG för att han ska skos. Och när vi ändå är där ska vi försöka boka in tid hos tandläkaren. Vi har funderat på om det kan vara munnen han har något i. Och visst jag kan kolla lite själv om han har sår och så, men vi vill nog helst kolla upp ordentligt. Och tror snart att det var ett år sedan vi var där med honom sist. Dessutom ska mamma ringa idag och boka sadelutprovning och jag hoppas på att få tid så snabbt som möjligt. Efter detta ska jag prata med två tränare, Malin och Mats. Mats kommer jag snacka med först nästa vecka på tosdag men bättre sent än aldrig. Malin ska jag försöka hinna prata med idag - kanske visa filmer?

Så detta är alltså min måndag! Vi ses i eftermiddag/kväll! Glöm ionte bort att idag är det min och Chucks ettårs dag! :D:D:D:D

foto: http://almasfoton.blogg.se/

Dagens runda

Blir så sur när jag ser rundan, det ser ut som att jag misshandlar honom efter att han stannat. Men jag var ledsen och trött och höll på att flyga av så därav tar jag så i honom. Så dra inte några förhastade slutsatser.
Min ibland höga hand är för att han inte ksa ha lika lätt att sparka, och att jag är lite efter i sprången i kombinationen är för att vi kom fel. Kan ge undanflykter för rätt mycket, men känns som halva Sverige skulle se mig som en idiot efter detta annars x(.
Jag ska sluta klaga på mig själv.. denna helgen glöms bort snart så tar vi nya tag!

Vad man vill höra och inte höra?

Jag tycker det är superroligt att ni läsare bryr er om mig och Chuck, men ibland skulle det vara roligt med folk som bryr sig på rätt sätt. Precis som sara skrev i kommentaren här under så har jag fått många snälla kommentarer om massor av andra hästar som varit skadade hit och dit. Men det är inte det första man vill höra efter en dålig runda/dag. Jag har umgåtts och pratat med många barn och vuxna från Kalmar nu i helgen och inte en enda har sagt ett ord om att han kan ha ont. Många säger att alla har dåliga dagar, kolla med din tränare eller andra liknande saker. DET är vad man vill höra. Jag tror faktiskt inte att han har ont, jag har haft Chuck i 1 år imorgon och jag vet att han har ett humör, och det är ju jag som rider som känner. 
Grejen är att jag påverkas väldigt mycket av er, mina bloggläsare och vad ni skriver till mig. Så hela natten och idag har jag gått runt och funderat på allt vad det skulle kunna vara, på om det kanske blir samma sak med Chuck som en utav mina läsares hästar som aldrig mer gick att rida osv osv. Jag blir mörkrädd av alla tankar som snurrat i mitt huvud och det kan precis lika gärna vara därför han fortsatte sparka idag. 

Jag förstår att många av er skriver detta för att ni tänker på mig och vill mitt bästa. Men om jag skriver att vi kanske ska kolla upp honom om det inte blir bättre så tror jag faktiskt att veterinären skulle hitta felet om det var något fel. 
För jag blir verkligen fundersam, ledsen, otaggad och ett stort frågetecken när vissa av er redan bestämt er för att han har ont. I vissa kommentarer kan det stå att dom hoppas att han blir bättre snart och att vi kan hitta vart han har ont. Sen kanske ni inte menade så, men det var så det stod. Alla gör vi misstag och jag skriver inte detta som något argt svar på alla kommentarer för jag blir glad över att ni bryr er, även om det ibland blir lite fel. Men jag påverkas faktiskt väldigt mycket över vad ni skriver och just därför vill jag förklara för er hur jag tänker. Annars är ni superbra bloggläsare och jag älskar er!

Två kommentarer som jag verkligen ville ha, det är så det ska se ut!
 (Jag kan inte redigera bort ip-nummerna, men jag antar att det inte spelar någon roll?)

Resultat & tänk kring dagen

Direkt när jag kom till stallet imorse tog jag av honom täcket, kände igenom hela hans rygg, tryckte och klämde och han reagerade ingen stans. Så jag tryckte lite hårdare(hade nästan gjort ont på en människa & hästar har ju väldigt känslig hud) och trots det reagerade han inte ett skit bokstavligt. Kände igenom bogarna, frambenen och hela bakbenen + rumpan och han hade inte ont någonstans så något ytligt är det inte. Tog även tempen på honom och han hade 37,7 alltså det han brukar ha. Det känns verkligen inte som att någonting är fel på honom, men samtidigt vill jag inte utelsuta någonting. OM det skulle vara något vill jag hitta det nu. Jag till och med tog bakbenen och böjde dom så som man gör på böjprov (inte riiktigt så högt) och han reagerade inte. Jag menar hade han haft ont hade han stretat emot. Och att jag ens kunde ta upp dom så högt var ett underverk då jag aldrig kunnat det innan så han känns väldigt skadefri. Så om det skulle vara något tror jag det är sadeln..?

I alla fall satte vi på rosetten i svansen och gick ut för att rida fram. Han var seg som ättika på framridningen men jag lät han va det och la inga krav på honom och han verkade nöjd tills jag skulle fatta galopp. Jag fattade galoppen och ca 3 språng efter det så kickar han rakt ut. Jag rörde honom inte ens med skänkeln utan han bara sparkade rakt ut utan anledning? Sen sparkade han några gånger till så jag tog av sporrarna och det blev bättre några varv innan han gick tillbaka till att sparka. Jag kunde inte koncentrera mig på framridningen för han sparkade lite när han kände för det. Jag testade att galoppera på massor framåt och det gick han med på, men så fort jag tog tillbaka honom och tänkte komma på något hinder så sparkade han. 
Testade då efter det att bara låta honom gå, släppte på tyglarna och lät honom sköta allt. Det gick snabbt och han halkade lite i svängarna ibland men han sparkade inte så jag tänkte samma sak på banan. Men inne på banan surade han ihop igen. Det var ganska snäva svängar så jag var ju tvungen att ta tillbaka honom för att inte gå omkull och då sparkade han så fort jag tog tillbaka honom lite. 
Runt kom vi i alla fall, ett stopp på sista hindret som han tyckte var läskigt, många som stannat ut sig på det hindret så det gjorde inget. 

Alltså blev denna dagen bättre än gårdagen en jag har fortfarande inte fått kläm på vad det är. Det känns ganska mycket som en trotsperiod, MEN jag tänker kolla upp sadel och honom också, för säkerhetens skull. Film från dagen kommer ikväll när jag kommer hem. Print kan ni få så länge. Hoppade som sagt en LB+ idag (1,05) Hoppa kan han ju, men emellan undrar jag vad han håller på med? 

På att imorgon igen

Jag tar dagen som den kommer imorgon, lägger fokus på att försöka komma felfritt och ett bra flyt. Men så länge det går bättre än idag så är jag glad. Idag var han riktigt jäklig, han har inte varit såhär innan utan det måste varit en hel del protester från hans sida.
Men om han nu har ont då? Jag skrev inte det innan men SÅKLART har vi funderat på det också. I såfall skulle jag tro att det sitter något i ryggen.. Men det känns så lustigt om det skulle vara ryggen då vi har haft equiterapeft som kollat på honom för inte så länge sedan. (Efter att han började sparka). Det skulle kunna sitta i bakbenen, men det känns inte som att han skulle sparka om han har ont i benen, utan mer att han skulle halta? Och besiktningen går han ju igenom på alla tävlingar.. Det är en hel djungel det här..

Men jag tänker starta imorgon i alla fall, vi har åkt i 3 timmar och det är en superfin anläggning så jag testar imorgon igen för att se hur han reagerar. Jag menar i första klassen idag så sparkade han inte en enda gång, det var först på framridningen/framhoppningen till andra klassen när jag gick på honom mer. Åh varför kan han inte bara säga vad det är så slipper vi fundera.

Men till er som undrade, SÅKLART funderar vi på om han har ont, och såklart kommer vi kolla upp det om det inte löser sig. Alla som har en egen häst borde veta känslan när man tror att hästen har ont? Man vill verkligen inte att det ska vara så och försöker komma på massor av andra anledningar? Så det första vi ska göra är att kolla upp sadeln och prata med mina tränare om hans beteénde, tycker dom att vi borde ta in veterinär eller om det inte blir bättre snart så fixar vi såklart tid då någon kan ta en titt på honom.

Hoppas alla förstår mitt tänk nu, bara för att han beter sig såhär EN tävling så behöver jag inte stryka mig på allting framöver. Så jag tar nya tag tills imorgon för att hoppa en LB+.

FINA BÄSTA DU, berätta för mig vad det är!

Movietime!

Eftersom jag har min skoldator med mig har jag typ inte fått koll på alla program än och jag får inte filmprogrammet att funka så kan inte redigera filmerna. 
Men här kommer filmerna i alla fall, behöver inte säga så mycket.

På jakt efter ett rött band..

Åker runt i Gislaved och letar efter ett rött band. Ska sättas i hästens svans tyvärr, dock vekar det inte finnas något i hela Gislaved?


Dagens resultat

Skriver direkt från tävlingsplatsen, och jag kan inte påstå att jag är glad. Många frågetecken har jag, och det känns bara tungt just nu. Det är alltid dom tävlingarna som jag är mest taggad till som går käpprätt åt skogen och just nu vill jag bara gräva ner mig under jorden. 

LBn: Han var fin på framridningen, jag red bra och jag gick inte ut förens jag fått ett sista bra språng. Kom lite nära på oxern två gånger och sen sista språnget satt perfekt så då gick jag ut och in på banan med en bra känsla. Redan på andra hindret river han. Vi kom bra, kankse lite nära men han har alltid varit snabb i benen innan så det hade aldrig varit ett problem innan. Men han försökte inte ens idag, han nuddade inte lite utan han hoppade i princip rakt in i bommen och hoppades på att han var osynlig eller något. Sen fortsatte han så, nuddade lite bommar här och var och sen rev han även sjuan. Jag är jättebesviken då jag själv faktiskt kom ihåg att rida, slarvade inte och gav inte upp utan red bra. Bra vägar och la han bra i princip på alla hinder. Det var bara hans lata sida som kom fram.. 
Bilderna blir jättedåliga när jag printar på macen men ni ser ju hur mycket han är i?

LB+: Jag hade gått över från besviken till taggad, skulle in och ta revanch, tänkte jag! Han var mer taggad och lyfta mer på benen så på så sätt var han fin. Men allting annat gick åt skogen. Jag vågade knappt rida fram ordentligt för att han sprkade bakut så fort jag begärde något. Vi hade ingen rosett i svansen heller eftersom han inte brukar vara SÅHÄR trotsig. Att han sparkat någon gång ibland vet jag om men idag var han extrem. Han sparkade och sparkade och sparkade. Även om vi mellan allt det fick superfina språng så var det ett helvete.
Samma visa fortsatte inne på banan, han sparkade innan start, och när jag börjat. Han hoppade skitfint på ettan och tvåan, sen stoppade han på 3an, dock kom vi lite fel men han hade kunnat ställa upp för mig där. Kom igen och han sparkade flera gånger innan vi kom fram till hindret sen tog han tyglarna och hoppade av jättestort på fyran. Sen la han av helt, jag fanns inte i hans värld så han sparkade och sparkade och sen fortsatte han ut till vänster när vi skulle till höger på kombinationen. Så jag utgick. Vi hade kunnat komma på det om det var ett enketlhinder men eftersom det var kombination så skulle det aldrig gått. Så där var chansen till A finalen över.



Grejen är att jag vet inte vad problemet är? Han började trotsa lite innan sommaren när jag började komma åt honom och efter det så har han bara fortsatt käfta och han är ju trots allt bara åtta så att han är lite i "tonåren" skulle det kunna vara. Men vi funderar även på om det kan vara sadeln. Vi kollade lite med en som också är är som vi känner och hon tyckte den låg bra förutom lite fram. Så det kan vara för att han ändrat sig i kroppen och att vi behöver värma om den. Så när vi kommer hem ska vi boka in sadelutprovning och kolla upp sadeln. Det är det första vi kan göra nu i alla fall. Finns många fler frågetecken men detta är de två vi funderar mest på. 

Vi kanske rider med en annan sadel imorgon, annars min egna. Hoppas på det bästa och sen åker vi hem och funderar över detta. Uppdaterar mer senare, nu ska jag kolla lite på hästarna.

8 fel..

Åh nu är jag sur! Han var superfin på framridningen och jag red bra på banan. Men han var otroligt slarvig så han petade två. Det är inte ofta jag lägger skulden på honom, men idag var han verkligen slarvig.. Hoppas på bättre i nästa klass!


På plats!

Är framme och har gått banan, kollar nu på c-ponnyerna! Kallt som satan är det men vi överlever nog ;)


Imorgon köttar vi

Sist jag tävlade var superhelgen som var i juli(?) alltså var det ett bra tag sedan. Så ni kan inte förstå hur otroligt taggad jag är, jag vet hur många gånger jag sagt det men jag är verkligen supertaggad. Och jag har en otroligt bra känsla inför imorgon. Jag har lärt mig rida på ett helt annat sätt, det gör att allting blir mer snyggt, harmoniskt och mycket er flyt. Och om jag nu håller mig till detta (kan ju få hjärnsläpp ibland och rida som en kråka) så kommer jag troligtvis kunna satsa mer i omhoppningen, frågan är inte om vi kommer dit utan felfria ska vi vara. Där med basta! Vi har kunnat det innan så varför skulle det inte gå nu? Får inte heller glömma bort att rida lagom mycket på vattenmattan, vill inte ha ett stopp men vil inte heller ha en wild and crazy ponny efter. Det är så mycket att tänka på, men om jag nu lyckas så vet jag hur otroligt bra känsla jag kommer ha. Redan nu är känslan på topp. 
Chuck har varit på topenhumör hela dagen, inte surat en enda gång, stått snällt i transporten, varit hjälpsam, gått rakt på transporten och ja allt ihop har gått bra. Han är nog taggad på tävling han också! 

Det sista jag gör innan jag somnar är att kolla dessa tre klippen:
Första nollan i LA, känslan var underbar. Inte för att det gick bra, vilket det gjorde och inte gjorde. Vi hade inget bra flyt alls så just därför kollar jag om och om igen och pekar ut vad jag hade kunnat göra bättre. Men känslan att veta att vi kan klara det även om jag rider kasst den är underbar!

Nästa film jag kollar på är denna: 
Här kollar jag på andra rundan som går i 1.10 alltså LA. För att få lite själförtroende, jag rider riktigt bra här, fram till sjuan. Eler det blev totalt missförstånd på sjuan och efter det red jag iväg honom, men innan. Hade vi fortsatt så tror jag att den ritten hade varit en utav våra bästa väldigt länge. Jag är vekrligen stolt över mig själv över den ritten (innan sjuan). Så denna filmen får mig verkligen peppad.

Sist men inte minst kollar jag på denna filmen:
Vissa vet nog redan varför jag kollar just denna filmen. Svaret är det att Bella har läänge varit min största förebild. Och jag har följt hela hennes och Beckis resa och när jag vet hur bra hon lyckats så känner jag att inget är omöjligt. Jag ser upp till henne något enormt och just därför ger denna filmen mig sådan energi.

Men nu måste jag faktiskt sova, sömn behövs för att jag ska kunna prestera. Så vi hörs imorgon, och är det någon bloggläsare på plats som fotar, glöm inte att fota mig! Jag länkar såklart om jag skulle lägga upp dom här ;) Och kom fram och prata vetja!

Framme i Gislaved

Riktigt jobbig biltur, jag har varit trött som ett as hela dagen och nu när jag bara satt där blev jag ännu tröttare. Sen är jag en sån som inte kan sova i bil så hur trött jag än va så var jag vaken. Väl framme packade vi upp lite, ställde in hästen och sakerna som skulle in i stallet. Jag gick en liten promenad med Chuck innan han fick ställa sig med täcke och sova. Då åkte vi till hotellet som ligger väldigt nära tävlingsplatsen, packade in våra saker och sen la jag mig pladask i sängen.

Dock måste jag gå och fixa mig, tänker inte sova med smink.. äckligaste som finns typ.. haha. Hade egentligen tänkt publicera mitt tagg inlägg nu, men det är lite kvar och jag är så äckligt trött nu så får se hur det blir med den saken. Kommer i alla fall försöka hålla uppdateringen på topp imorgn, datorn är med på plats så det blir direktuppdatering och inte från en kass mobil ;)

Kanske kommer upp ett inlägg senare ikväll/natt, men bara KANSKE. Ni lär se! Nu ska jag gå så länge i alla fall, seeee you.


i brist på bilder..

Outfits för helgen

Såhär kommer vi att se ut imorgon, antingen en brun tröja eller en marinblå.. det lutar mest mot den bruna men vi får se!
Och såhär ser vi ut på söndagen, till detta ska jag ha min blåa väst.

3 veckor & tävling

Nu är det fredag igen, redan. Känns som att mångaden var igår typ och nu poff är det fredag. Men jag älskar upplägget på vårt schema. Det är så otroligt chill och vi slutar tidigt varje dag plus att vi har sovmorgon 4 dagar i veckan. Men jaja, jag har gått i skolan i hela 3 veckor nu och jag har inte börjat längta till sommarlovet än, och det är verkligen framsteg. Jag har inte svårt att komma upp på morgonen, inte så jobbigt att cykla till skolan och lektionerna är underbara när vi har datorerna. Idag är dock värsta dagen - ingen sovmorgon och vi slutar 14.25. Gud vad jag klagar va? Haha.
Men jag kommer nog vara en utav dom pigga idag, även om jag är galet trött efter att ha somnat runnt 2 så kan jag garantera att jag känner mig mycket bättre än alla som är bakis! MOHAHAHAHA!

Slutpratat om skolan, för efter så åker jag till Gislaved! WOOHOO!
Har inte tävlat på ett bra tag så är otroligt taggad, jätte jätte jätte taggad! Dock vet jag inte hur jag ska hinna packa.. Läste på facebook igår hur vissa andra hade packat klart och taggade Gislaved, själv har jag inte börjat packa! (A) Grejen är att jag ska på en och en halv timme hinna cykla hem från skolan, packa mina saker, cykla till stallet, packa hästen saker, smörja och bada hästen. Jag känner mig rätt körd. Så snälla hållt tummarna att vi kommer iväg med alla saker, hehe.

Jag har flera inlägg på G, eller i huvudet i alla fall så dom kommer upp när vi sitter i bilen på väg ;) Vänta er en bra kväll!

foto: johannagrant.se

Tråkigt tråkigt tråkigt

Det finns så många roliga och nödvändiga saker jag hade kunnat göra istället, träna, packa, plugga, bloggat osv osv. Allting blev helt inställt eftersom det var inspark idag. Taggade som bara den drog vi in till Lindö där allting var. Och vi har nog aldrig blivit så besvikna.. haha på riktigt. 
Så efter ett tag bestämde vi oss för att åka till ett annat ställe långt borta och jag orkade inte hänga på så stannade med några andra.Efter att fått hålla ögonen öppna 24/7 för alla poliser som gick omkring runt om, frysa ihjäl och bli blöta av allt regn så bestämde vi oss för att gå hem, ganskaväldigt besvikna över kvällen.

Så ja, jag hade lätt kunnat lägga min tid på något annat, för bättre hade jag förväntat mig. Nu tänkte jag i alla fall sova så vi hörs imorgon.

Bild från staggningen tidigare idag.

Ändrade planer

Tryckte in lite ridning på schemat i alla fall! Han får vila imorgon kanske ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2911438/images/2012/pic_5048c7049606ee52800002b1.jpg" class="image">


Nu taggar vi!!

SA12B


INSPARK!

Idag är dagen vi alla ettor väntat på, nästan alla i alla fall! Twitter har varit fullt med tweets om insparken i över en vecka. Och fråga mig inte OM jag är taggad, för det är jag.. fråga istället HUR tagad jag är ;)
Vi fick sovmorgon till 10, skule fått till 11 men vi fick sluta tidigare om vi kom vid 10 så det gjorde vi. Jag vet inte riktigt hur upplägget ser ut, men vi ska först ha staggjakt tror jag(?). Alltså klasstävling mot dom andra ettorna. Sen blir det staggning/inspark vid 15.00 och vad jag vet är det frivilligt och jag har faktiskt ingen aning om vad man gör då? Vid närmare eftertanka tror jag inte att schemat ser ut såhär men skit samma, jag orkar inte ha stenkoll.. haha.

Sen är vi lediga från 17.00 tror jag så då ska jag hem och packa ner allting inför helgen och sen duscha och fixa mig för vid 9 är det fest för ettorna, antagligen sticker jag iväg tidigare för att möta upp några kompisar. Sen komer jag väll hem mitt i natten och är lagom trött imorgon i skolan. Men det är en gång det är och då får man vara trött - så är det bara! Jag kommer uppdatera så gott det går, jag kommer inte hinna åka ut till stallet idag så antingen tar mamma honom eller så får han stå helt. Vi får se.
älska att jag rider lätt -  där av ful sits.

och så bjuder jag på en bild på min gamla klass!

Men ska fixa mig nu, så hörs vi! Har era skolor också inspark? (Om du går på gymnasiet)

Om jag fick ge en blogg uppmärksamhet..

...skulle det utan tvekan vara denna bloggen.
 
Jag har inte läst bloggen speciellt länge men hon har verkligen fångat mig. Jag läser i princip ALDRIG långa åsiktsinlägg men det är något med hennes åsikter som jag dras till. Så ärligt och så direkt på. Jag älskar att läsa hennes blogg, bra blandning och ja då hennes egna åsikter ;)

Sen att hon rider superbra gör ju inte saken värre och ja, jag vet att hon rider bra då vi tränar tillsammans ibland. Så nu går ALLA in HÄR, punkt slut.


Boots och luva

Va inne på Hööks tidigare idag för att jag tänkte köpa ett par boots. Hade även tänkt köpa en svart luva samtidigt för att få ihop till en stämpel, behövde ändå den svarta luvan till helgen så det passade perfekt. Men såklart var bootsen slut i S när jag kom in så blev varken boots eller luva.. 
Men så fort dom får in bootsen ska dom köpas och jag har även en hel del andra saker från Hööks som jag tänkt köpa, t.ex en kavaj och lite andra saker. 

Bara jag som tycker hööks börjat bli bättre och bättre? Att deras schabrak inte har bästa kvalitén kommer nog alltid vara detsamma men annars gillar jag deras saker. Alla schabrak jag har därifrån krymper, sömmar går upp, stroppar lossnar och tyget slits och så bleks dom snabbt. Men jag har faktiskt ett schbrak som jag har haft i flera år och det är fortfarande som nytt, dock är passformen inte den allra bästa men det är hållbart och perfekt till hemmabruk!
Vad tycker ni om Hööks?

Chuck 5 september

Om 5 dagar har jag haft Chuck i hela 1 år, det käns ganksa lustigt faktiskt.. Men på våran ett års dag så vill jag gärna att det ska gå bra, så vilken tur att passet idag gick framåt. Jag tog honom på min lektion idag eftersom jag aldrig skulle hinna rida honom annars, och det var nog väldigt bra att jag gjorde det. Tina min ridlärare tömkörde ju honom i måndags så hon vet vilket helvete hans vänstersida är. Så hon hjälpte mig en hel del med den och i slutet var han nästan helt loss. Det krävs nog ett par gånger till innan han börjar bli sig lik igen men det är på god väg. 
Han släpper till så mycket och börjar verkligen arbeta så fort jag får igenom den sidan. Även om det kräver en hel del ben och sits. Och så behöver jag defenitivt denna hjälpen nu. Han har ju kommit undan så pass länge att det var svårt att komma ur det. Även om jag gjort helt rätt så har han vetat att han kan komma undan. Kan säga att det var knappt så att Tina kom åt honom i måndags när hon tömkörde och tina är riktigt duktig. Då insåg jag hur illa det faktiskt var. 

Så jag kan inte vara mer tacksam över den hjälpen jag fått nu. Om några veckor är vi back on track! Imorgon får han vila och på fredag ska han ridas igenom ordentligt igen, sen taggar vi tävling lördag och söndagen! Är jätte jätte jätte jätte taggad, haha, JA!!

Jag ska slänga ihop mina outfits i ett collage, skriva pepp inlägg osv. Det är såååå mycket på G, men ni får vänta tills på fredag! Mohaha.
 

Baka liten kaka

Har precis bakat, cyklade direkt till maxi efter skolan och köpte lite ingridienser och sen hem igen för att baka en kaka utav det. Jag har sett flera gånger att det funnits ett recept med mango på baksidan av magopaketet så jag testade det. Om det är gott har jag ingen aning om - det får ridgruppen ikväll avgöra. Jag är ingen mästare på att baka och laga mat, snarare tvärt om.. Jag suger på det. Har vispat grädde till dessutom och jag som hatar grädde har ingen aning om hur länge och mycket man ska vispa.. Ja, jag suger på mat helt enkelt.

Men nu ska jag byta om och cykla till stallet, ska försöka få med mig kakan på cykeln? Lycka till!
 
 
 
 

I skolan

Chillar med datorn i skolan - chill dag idag. Vi började vid 9.40, hade håltimme från 10.50 till nu (13.00) och nu har vi matte 1 timme och sen media 1 timme.. sen till stallet , like always!

Plugg

Förlåt för att jag har uppdaterat så dåligt idag, men tiden har helt enkelt inte funnits, eller okej nu ljög jag. Men jag har faktiskt slappnat av idag, lagt fokus på något annat än bloggen. Kollat på tv, gjort läxor, pluggat ännu mer och varit i stallet så har inte haft tid till bloggen. Erkänner att såna dagar är rätt sköna ibland.

Men imorgon återkommer jag med ny energi igen - lovar! 
Nu ska jag ta min mac och lägga mig i sängen! PUSS
 

NINJA..

Herregud vilken vig ponny jag har alltså.. Idag tänkte jag rida i skogen som lite omväxling från gårdagen och vad passar bättre att göra i skogen än att galoppera? Vi har ju en ridslinga som är ca 1 km så det är bra sträckor att rida på. Tänkte ta lite trav och lägga fokusen på galoppen istället, och att byta galopp. Han kan byta galopp men han har lite svårt för det ibland så jag tänkte ute i skogen kanske det går bättre.
Och det var ingen tvekan om saken, jag varken överdriver eller skojar inte när jag säger att han bytte i varje språng. Och jag var väldigt nära på att åka av ett antal gånger.

Jag kan faktiskt skryta lite om att jag är rätt duktig på att sitta kvar på hästar som busar, bockar, stannar och allt vad dom nu gör. Jag har lärt mig att inte trilla av så sitter kvar väldigt ofta, men idag var det riktigt nära att jag flög av, inte bara en gång utan typ 10 gånger. 
Chuck sprakar ibland när man ska byta galopp så det var jag berädd på, men efter några gånger spetsade han öronen, pep iväg och kastade upp bakbenen något kopiöst. Och efter några varv i galopp när jag bytt så bytte han så fort jag satte mig ner. Han bytte till höger och vänster hej vilt, i varje språng och ut med bakbenen varje gång. Sista varvet lyckades han till och med spraka till ett träd. Tur inte så jätte hårt så ingen skada skedd, men seriöst hur galen får man bli?

Jag kan inte svara på om han tyckte det var KUL eller om han var sur, men han hade öronen spetsade hela tiden? Hade varit rätt kul med film på det alltså, tänk er en bytesserie med byte i varje ca 10 gånger och man håller på att trilla av i varje för att hästen kickar så? På ett varv som då är ca 1 km så hann vi nog med runt 50 byten..

Så att han kan byta är ingen tvekan om saken, sen hur det ser ut är en annan femma!
Söta ponny!
Bilderna är gamla, men på denna bilden t.ex så sitter jag kvar och där är han ganksa högt upp med benen.. undra hur högt upp dom var idag?? haha, jag vill inte veta.

So damn true

Hittade bilden på Sara och hennes kompisars blogg - hamreryttarna.blogg.se. Jag blev helt paff över hur sjukt mycket stämmer in på mig just nu. Helt galet - den känslan går jag runt med 24/7..

Äntligen

Jag känner verkligen att det var på tiden att åka iväg och tävla nu. Har inte tävlat sedan i juli, nästan två månader sedan snart. Inte speciellt mycket egentligen men jag är så taggad på att tävla nu, vilket jag faktiskt tror att Chuck också är! Jag sitter redan och klurar på outfits för helgen, vem gör det lixom? Haha. Har i pricnip även bestämt ut vilka det blir, så det känns välplanerat! Ska börja packa på onsdag redan för att nästan hela torsdagen är jag upptagen och på fredagen bara någon timme efter att skolan slutat så åker vi så jag har inte så mycket tid. Men jag älskar att packa till tävling så det blir nog inga problem, det tråkiga är att sedan packa upp allting.. Min svaga sida.

Kanske har glömt att berätta vad det ens är för tävling? Det är i alla fall i Gislaved och det är DM. Så jag hoppar LB och LB+ på lördagen och beroende på hur det går så hoppar jag antingen DM finalen eller b-finalen på söndagen, dom går i DM-1.10 b-1.05.

Jag har även tänkt försöka våga utmana mig själv lite, i alla fall i LBn, ta snävare svängar i omhoppningen och gasa lite mer, OM jag kommer dit vill säga. Jag måste ju våga chansa någon gång, inte rida på som det gamla vanliga. Känner ändå inget stort behov av att vinna DM, men vill gärna gå till DM-finalen. Jaja, vi tar det som det kommer!

foto:hannabja.blogg.se

foto: almasfoton.blogg.se
foto: trollponny.blogg.se
foto: emmahellgrenn.blogg.se
foto: equipe.com

Vad tycker ni jag ska ha för outfit? Finns mycket mer att välja mellan än just domma bilderna över, säg bara en färg eller något så utgår jag från det ;)

Jag älskar dig!

Jag kan inte hitta ord som beskriver min kärlek till dig, jag kan inte sätta fingret på mina känslor för dig.
Du är det finaste gud någonsin skapat och jag är så förbannat jäkla lycklig över att du är min. I will always love you. BÄSTA VÄN!

Bilderna får mig verkligen att bli helt varm inombrods, jag är lycklig och han ser så glad ut. Det är Alma som fotat.

Tömkörning

Idag har Tina (ridinstruktör) tömkört Chuck, han har väldigt svårt att sätta en fin överlinje så vi gav tömkörningen en chans. Detta var alltså första gången och jag tror inte han tömkörts innan. Så jag tycker verkligen han skötte sig bra, lite spänd och så i början men efter ca 40 minuter blev han riktigt riktigt fin. Det är nu jag verkligen ser hans kvaliteér, vilken jäkla gång han har, han kan verkligen vinkla på bakbenen och töja på frambenen. FIIIN.
Det finns film ifrån hela passet, men ska försöka klippa ut några så slipper ni kolla i 40 minuter ;) Här kommer en print så länge!

Från avtravningen.

Meningen är att jag så småningom ska kunna tömköra honom själv och göra det en eller flera dagar i veckan för bästa resultat! 

My love



Ni ser ju på travbilderna i början att han inte riktigt jobbar med ryggen, det är för att det är när jag travar fram. På de senare/sista bilderna går han i en mycket mycket trevligare form. Han är så fin min bebis!

Moa i stallet har tagit alla bilderna, och någon kanske Wilma har tagit, tack tjejer!

Filmsnutt

Kollade igenom filmerna och många är skakiga, dessutom är det mååånga korta filmsnuttar och orkar inte redigera en massa när det ändå är lite skakigt. Men jag an kolla på det hemma i alla fall! ;)
Tog en utav dom minst skakiga, det är från avtravningen. Min sits är KATASTROFAL, men jag kanske kan skylla på att jag var helt slut, hade ridit ordentligt med sitsen i nästan en timme så var väll helt slut. Så jag ökade på honom och tänjde på gränserna och antar att jag slappnade av lite mycket. Så snälla, klaga inte!
 
 

Chuck 2 september

Känns inte roligt att skriva september, även om jag faktiskt smågillar vintern lite så hade jag gärna velat ha sommar lite längre och gärna en varm sådan. Men jag kan inte ändra på saken så tar det som det kommer. Red även idag på kiblewickbettet och han tuffade på i samma spår idag, fin och lydig. Tog några skutt över några små sockerbitshinder som stod på en volt. Och kan ännu en gång konstatera att han inte ska hoppas på detta bettet. Han kryper in jättenära och blir osäker. 
Men annars var han superfin och jag är glad. Finns både bilder och film från dagen, ska kolla på filmen om det går att visa, och några flera bilder kommer upp senare - nu ska jag kolla på awkward! :D:D



Fråga på hos..

..min bror!
Min bror har ju som vissa kankse vet flyttat till USA, han är 18 år och läser sista året på distans och gör det han länge velat - spelar hockey i USA. Jag har faktisikt ingen större koll på det där, men jag tycker att om någon undrar någonting om detta gå in HÄR och fråga honom det!

Bilden är från Sverige.

Check √

Nu har jag bestämt vilken klubb jag tävlar för nästa år. 
Känns som ett bra val, jag kommer få helt andra förutsättningar och möjligheter vilket antagligen kommer bli superbra. Jag gillar KBF på deras sätt - men vi är ingen stsande tävlingsklubb, utan mer än barn-ungdoms-vuxen klubb med sjukt bra gemenskap och umgänge. Det kommer jag nog sakna, men jag hoppas att det blir minst lika bra med den nya klubben. Vilken klubb det är säger jag inte än, väntar lite med det.

Vi har dock inte bestämt stall ännu, men vi har två stycken vi velar mellan.
Inte heller här säger jag vilka vi velar mellan. Vi hade ett som vi båda tyckte om, men när vi ringde och kollade så fanns det inga platser lediga så vi står på kö dit, och om det fortfarande är intressant att flytta dit när vi får plats kanske vi flyttar dit. Så länge har vi två stall som vi funderar över, båda verkar superbra så det är verkligen ett svårt val. Men inom en ganska kort tid så har vi troligtvis flyttat. Känns både tråkigt och spännande.




Avanmäld - anmäld

Ångrade mig i sista stund -  det blir inte vaggeryd. Jag gillade klasserna dom hade men att åka så långt för att starta två klasser blev lite mastigt tyckte vi. Så snackade med Mats och han tyckte jag skulle ta DM istället. Jag hade kunant åka på båda men två tävlingar två helger i rad då det ena även är ett meeting känns inte rätt mot varken mig eller Chukis. Men efter lite funderingar så valde jag gislaved och DM istället, där jag även känner några som ska dit. 

Jag kommer alltså hoppa LB, LB+ första dagen och sedan LB+(b-final) eller LA(dm-final) beroende på hur det går dagen innan. Såklart hoppas jag ju på att kunna hoppa LAn, han presterade ju bra sist jag bara hoppade en LA en dag så vi får hoppas på samma sak denna gången då!
Mamma ska ringa till dom imorgon och kolla så att det finns uppstallning kvar - sen anmäler jag mig! 

Har även lite små ändringar i tävlingarna nu framöver, någon hade blivit inställd som jag skulle på... Känns även som att det kommit ut flera tävlingar? Eller har jag fel.. haha. Kanske även ska våga mig på att debutera nationellt? Vad tycker ni? I så fall blir det regional LB och nationell LA.. Tar nog det beslutet efter att jag varit i gisleved, vill känna på honom lite nu efter en tävlingspaus.
MEN vilka ser man i Gisaved?

ÄLSKAR dessa bilder som Amandha Karlsson har tagit!

Häst och ponnytävling imorgon!

Imorgon ska jag på tävling, men inte med Chuck. Faktiskt så ska jag inte tävla alls utan ska med och kolla. Det är min kompis Cassandra som ska tävla med sin hyfsat nya ponny Renaldo. Dom har varit ute en gång innan så det är andra tävlingen för dom så ska bli spännande att se. Riktigt cool ponny har hon! Dessutom är det hästtävlingar på samma ställe så om vi är där när Johanna ska rida så ska jag kolla på henne också. Johanna och flex ska ju debutera vilket gör det extra roligt. 

Cassandra och Renaldo får stå för bilden!
Alltså två flugor i en smäll! 
Är det någon mer som ska dit imorgon? tävlingen är alltså i tryggestad.

En på miljonen! ♥

foto: http://almasfoton.blogg.se/

Fin ponny

Kom på idén att testa rida han med kimblewick bettet för att se om det blev någon förbättring. Och det var det bästa jag gjort på riktigt länge. Jag brukar inte rida med det bettet i dressyren eller hoppningen utan endast ibland vid uteritter. Men jag kände att vad som helst skulle bli bättre än vad det har varit nu senaste veckan. Tänkte först rida på novabettet och skita i allt, men jag tog tag i det istället och JÄKLAR vilken skillnad det blev. I början var han stretig, slog med huvudet och hoppade lite hit och dit, antagligen för att han tyckte jag kom åt honom mer med det bettet. Men efter ca 5 varv på volten i vänstervarvet i trav så var han som en annan ponny. Tendensen att gå mot skänkeln fanns inte kvar. Så jag kunde istället lägga fokusen på annat, så jag gjorde mycket ökningar och minskningar både i galopp och trav, små volter för att få med bakbenen och jag kan absolut inte klaga över passet. Däremot så blir han gärna lite framtung och faller ibland fram på bogarna, hade det inte varit för det hade jag nog ridit med det bettet ett tag. Samtidigt är det bra också för då sitter jag mer stilla med handen och rider en jäkla massa med sätet istället.

Åh jag är helt lyrisk, det släppte! FINA ponny, fortsätt såhär!

Sova sova

Nu har jag inte kunnat sova på 4 nätter, helt sjukt. Så efter att ha vaknat hundra gånger inatt så gick jag upp på toa runt 7-8 tiden och låg vaken en stund. Sen runt 9 somnade om och sov tills 12. Det var det skönaste på länge, jag har varit så trött i kroppen flera dagar och har inte kunnat vila ut mig, så det gjorde inte ett skit att jag sov bort halva dagen, så värt det. 

Dock har jag inte så mycket fritid idag, men den smällen tar jag. Ska städa mitt rum, ska på möte med uz(ungdomssektionen) och sen ska jag rida. Nu jävlar är jag taggad på att rida, vet inte vad som hände men poff så blev jag jättetaggad. Känns som "inte vilja rida"-tiden är över nu. Tack och lov! Ska försöka tänka på annat än vänstersidan, skita i att han inte släpper och göra andra övningar istället, kanske plocka fram lite travbommar. Svettas ska han göra,  ett riktigt fyspass ska det bli. Sova ut = ny energi! 

Men om jag ska hinna i tid till mötet borde jag sätta igång med rummet nu..
Jag vill att han ska se ut såhär i kroppen igen, fasst ännu mer rumpa och rygg..

Minne för livet

Har faktiskt lite tomt på ideér till bloggen, så igår när jag satt och kollade igenom lite bilder kom jag på en sak. Jag kollade igenom alla bilder ifrån AW och det är verkligen en tid i mitt liv som jag sent vill glömma, ett minne för livet! För att inte tala om ridbanan, och hur otroligt fina bilderna blir. Lite bilder kommer här, Johanna har tagit dom flesta, och vissa har Ella tagit!




VILL TILLBAKA!!

RSS 2.0