Planer med Chuck

Efter dagens träning har vi börjat fundera på om det ens är värt att försöka mer. Jag tror att Chuck funkade bra på hacket på udden eftersom det var "nytt". Nu har han vant sig och det går bara åt skogen.

Dagens träning slutade med att jag inte ens hade ork att stanna honom, mina armar var spagetti och jag skakade efteråt av alla mjölksyra. Jag pratade med Mats om det hela och det blir varken bra för mig eller Chuck. Jag blir så osäker och det allra sista jag vill utsätta både mig och C för är just osäkerhet. Chuck är säker i sig själv och jag vill verkligen inte ta bort det. Som jag sagt innan, jag börjar fundera på hur länge han tänker fortsätta ställa upp för mig?

Om det är såhär det ska behöva vara med hack så är det inte värt att fortsätta. Jag har ett sista hopp kvar, kedja. Vi ska försöka montera ihop något spännande med en kedja och se om det funkar bättre. Om inte får det va. Tråkigt men sant.

Jag och Sara som gjort upp planer att hon skulle ut och tävla honom snart. Det får vänta tills bettet är på. Då kommer ni troligtvis att få se Sara och Chuck på tävlingsbanan. Planen är just en tävling, men vem vet, kanske blir det fler?

Aja, just nu känns det lite tråkigt. Chuck och jag var verkligen bra innan, nu kanske vi inte kan hoppa på en-två månader och då kommer allt vara som bortblåst.
 

Tips till bra fäste i sadeln?

Hej hej hallå. Nu ber jag er om lite hjälp. Det är så att min sadel till Chuck är väääldigt hal vilket gör att jag har väldigt svårt att sitta på honom. Även i galoppen och sådär, man bara glider runt som en liten säl typ. Jag har i princip alltid helskott när jag rider och det hjälper liiite. Att rida i strumpor är lixom big NO så rider alltid i stövlar. 

Jag har alltid bara övat på min sits och det blir bättre men jag behöver göra något åt min sadel, märkte jag idag.
Alltså undrar jag om någon där ute har ett bra tips om hur man får sin sadeln att bli lite mer "sträv", gärna lite likt typ kalvskinn, för i kalvskinn sitter jag klistrad.
Animo ridbyxor är inget alternativ då problemet inte sitter vid knäna utan i rumpan och låren och ett par helskodda animo är långt över min ekonomi. 

Jag erkänner att jag aldrig tidgare har fattat att det är min sadel som gör det jobbigt för mig. Min kompis Anna som var och red C för ett tag sedan har en exakt likdan sadel som mig, INTE kalvskinn och hennes första kommentar var: "Nu när jag ridit på Chuck så ser jag helt annorlunda på din ridning". Och det hon menade mest var min sadel, för den är så jäkla hal att det inte är sant. SÅ HJÄLP MIG NU, hur får jag en sträv sadel??

 

Film dag 2

Här kommer gårdagens film, ni kan scrolla ner lite och läsa om det passet om ni vill. Vi hoppade inte allt för mycket med honom av samma sak för att han taggade upp så. Gick inte superbra precis. Ja, sådär som det kan gå ibland.


Matskurs dag 3

Hej jag gråter som ett litet barn och skäms som en stucken gris. Ungefär så ja.

Det gick inte alls bra idag och jag vet att jag inte ska vara så hård mot mig själv, men nej det gick verkligen inte bra. Uppvärmningen gick okej, framhoppningen sådär och banhoppningen åt skogen. De första gångerna jag red honom på hack gick det bra, men det går bara utför och Chuck har lärt sig att han kan hänga i bettet och komma undan så. Det känns lite som att vi är tillbaka på ruta ett, som när jag köpte honom. Fasst nu ska jag börja om och rida på ett helt annat och nytt sätt än jag någonsin gjort innan.

Jag har alltid behövt hålla i honom för att han ska hoppa uppåt och framåt och inte bara på fart och bli flack. Men nu har han lixom börjat tagga ner och han hoppar mer genom kroppen. Det har han iofs gjort ett bra tag nu och då måste jag lära mig att våga släppa på honom framåt och hitta ett framåtläge istället för att altid tänka "ett galoppsprång till". Det är så mycket lättare sagt än gjort, jag har försökt så länge nu men det går inte. Jag blir osäker.

Jag tror att när vi får in bett på honom igen så kommer jag kunna släppa mer men nu på hacket är det ett helvete. Jag fick till några språng där jag inte krånglade, väldigt få men dom blir bra. Dock har jag ingen kontroll efter, han springer så jäkla mycket, lägger sig i handen och drar. Jag har ingen chans att sitta emot med rumpa och kroppen och måste alltså dra i honom, styra in i väggen osv. Då blir det stopp på stopp på stopp. Jag hittar inget flyt, allt blir kaos. Jag plockar för mycket och stannar honom. Eller låter honom gå och får ett helvete efter. Sedan vet jag aldrig om han tänker hoppa eller inte. Ni vet lika väl som jag att känner han för att inta hoppa, då hoppar han inte. Och i det tempot flyger jag eftersom jag inte på något sätt kan sitta på honom i de lägena. Jag kan inte förklara, hur mycket jag än försöker. Allt bli helt enkelt kaos, jag blir så jävla satans förbannad på mig själv, för jag vet inte om han snart kommer sluta ställa upp på mig. Samtidigt som jag blir så osäker i mig själv. Det spelar ingen roll om det är 50 cm eller 120. Jag är lika osäker varje gång. 

Passet slutade med att allt brast, jag hade så ont i hela kroppen, jag kunde inte hålla det inne. Jag var så ledsen och arg på mig själv, skämdes över hur förjävligt allt såg ut och var allmänt slut i kroppen. 
 

Filmdags

Regnet öser ner utomhus, och har gjort sedan kl 9 imorse. Jag blev helt dygnsur när jag cyklade hem från jobbet så jag hoppade direkt i lite mjukiskläder och drack en kopp te. Nu är dock mamma påväg hem och när hon kommer ska hon skjutsa mig till Emmy. Vi tänkte sätta på en film och käla popcorn, för vad är inte bättre än film när det snart är översvämning ute?

Jag stannar hos henne tills vi åker över till stallet så någon bloggning blir det inte fören efter träningen. Då bjuder jag på film från igår och även inlägg om dagens träning. Måste kila nu, ses ikväll!
 

Film dag 1

Här kommer filmen från första dagen, jag har tagit med bara lite för det är så himla mycket. Tog inte mycket galopp för det ser bara dåligt ut, haha. Annars gick han över förväntan för att vara på hacket, sen ska människan där uppe också lära sig rida lite..
Det är två stycken Caroline i gruppen så vi bestämde att hon fick vara Caroline och jag Carro, men han blandar ihop det lite ibland så allt ni hör är inte till mig, haha.


5 saker ni inte visste om Chuck

  1. Han hatar att stå uppbunden i gången och de få gångerna jag måste ha honom uppbunden så blir han alltid jättenervös och bajsar minst 3 ggr. Då alltså typ diareé eftersom han är så nervös.

  2. Om Chuck är inne och alla andra hästarna går ut får han typ panik, springer runt i boxen som en galning. Däremot om alla är ute och man tar in honom själv så är han coollugn.

  3. När vi har varit och tränat t.ex och han ser att dörren/grinden är öppen när det är slut så får han typ panik. Han måste ut, och det är snabbt. Då är det ingen idé att försöka få honom att stanna. haha.

  4. Chuck vägrar att ha luva på sig. Det funkar i dressyren men i hoppningen har det inte gått. Nu har jag inte testat så många gånger men ALLA gånger som jag testat har han sparkat som en idiot och haft öronen bakåt hela tiden.

  5. Chuck slickar bara på sin slicksten när han är jättelugn, när han är stressad eller i jobbiga situationer skiter han i den helt. Alltså funkar den inte riktigt till det vi hade tänkt.. haha

Ser ni min böld på undersidan av låret? Här är den liten men alltså den var stor som en fotbill nere på AW. Blev biten av något och hade stört ont efter det.. haha.

Matskurs dag 2

Lite gymnastikövningar med hinder idag, inget högt utan mest kolla av dom lite. Chuck och jag var väll inte i toppform precis, vi streta mer mot varandra än vad vi sammarbetade. Det är svårt att hitta rätt "knyck" med hacket. Har inte så mycket att säga, det var inget hemskt ridpass men inte heller något bra.
Liten print från filmen. Känner mig rätt dålig på att hålla vad jag lovar men båda filmerna kommer typ imorgon.


Imorgon är det hoppning, hoppas på lite bättre känsla då.
 

Bloggtips

Har lite tid över ibland och jag skulle vilja läsa lite nya bloggar. Så äger du en blogg eller känner någon som har en bra blogg, skicka en kommentar med adressen. Jag försöker kika in på alla bloggar beroende på hur många kommentarer det blir, kanske får jag en ny favvoblogg?

KOMMENTERA MASSOR NU!!

Fransk bulldogg

I brist på annat måste jag meddela att jag vet exakt vad jag ska köpa när jag blir arton. Jag har sedan jag var liten velat ha en hund, men ju äldre ja blivit desto mer seriöst har jag tagit det. Mamma och pappa tycker dock inte att tiden finns. De skulle gärna vilja ha en hund, men de vet inte om de har tid till det. Jag är inte myndig och kan inte köpa en själv så jag har länge sagt att när jag blir arton ska jag köpa en.

Mina tankar har länge gått runt rottweiler, siberiansk husky, amstaff, boxer, svart schäfer eller liknande. Jag har alltid varit emot små hundar och vill gärna ha en stor bastant sak. Jag skulle utan tvekan kunna köpa mig en pitbull om jag inte vetat att det kan vara livsfarliga och jag är inte ens säker på om man får köpa de lagligt i Sverige? Alla har tjatat på mig om att rottweiler och husky kräver myycket jobb vilket jag såklart vet. De behöver en bestämt men ändå snäll ledare osv. 

Så när vi var borta igår kväll så hade dom en fransk bulldogg där och jag föll pladask. Den är precis en sån hudn jag vill ha, fast i litet format och utan svans. Men lättskött och snäll, jag menar vad spelar det för roll att den inte har en svans när den är såååå söt? Jag har ofta hört att jag har udda hundsmak.. hehe. Jag är i alla fall till 100% säker att jag kommer köpa mig en fransk bulldogg när jag är arton.
HUUUUR SÖTA ÄR DOM INTE??

Smider planer

Nytt hopp inom mig, något jag tänkt på i nästan ett år men aldrig vågat ta steget att göra har jag nu påbörjat. Jag har snackat med min kära kompanjon **** om en grej och även h*n är på. Jag kan även tillägga att min fläckiga lilla ponny är inblandad i det hela. Enda grejen som återstår är att prata med mamma om det hela.
Jag känner mig taggad, och jag antar att jag gjorde er en aning nyfikna. Ni kommer dock få vänta ett tag till innan jag avslöjar vad det handlar om. 

Kan ni gissa?
 

Matskurs dag 1

Sådär, äntligen landat framför datorn. Kvällens träning gick helt klart över förväntan. Chuck var fin, och jag kan säga det och faktiskt mena det, trots att han gick på hacket. Traven gick bäst, han slappnade av och hängde sig inte allt för mycket i handen. Galoppen var lite värre, vi fick kämpa ett tag där men det blir aldrig riktigt bra. När han väl slappnar av så hänger inte bakbenen med frambenen och det blir fyrtaktigt, men nästan hellre det än att han springer runt i 180.

Mycket jobb på att få dom lösgjorda, lite travbommar och sådär. Mitt fokus var hela tiden att få honom följa mig och slappna av. Jag ska inte klaga, det gick bra emellanåt. Snygga var vi i alla fall, jag som aldrig matchar annars ;)
 

Måndag

Jahapp, ny veckan igen. Bara 3 veckor tills jag börjar skolan och jag har redan ångest. Jag vill träffa min klass, för på ett underligt vis har jag inte träffat dom på hela sommarlovet. Men att börja plugga? Jag vet inte om jag känner något sug efter att sitta i ett klassrum hela dagarna..

Inte för att jag är på topphumör idag, men bättre än igår och det är alltid något. Kanske blir jag på bättre humör på jobbet? Hope so. Vid 18.30 tränar jag för Mats. Han har 3-dagars kurs med markarbete, lydnad och banhoppning så idag är det ingen hoppning. Kan behöva en hel del dressyrjobb också, är så svårt att veta hur jag ska rida honom på hacket när det kommer till just dressyren. Kan ju inte sluta rida bara för jag har hackamore.

Jaja, jobbet väntar. Ses senare!
 

Gårdagens film

Läs om tävlingen här. Inte mycket att se om jag säger så..Bad day

It's not a bad life, just a bad day. Beacuse it can not rain forever. 

Bra citat till dagen i ära. Ända roliga med dagen var att vi var bortbjudna ikväll till människor jag faktiskt gillar! Trots att de är mest vuxna så gillar jag dom, antagligen för att de flesta är från stockholm. Men även de andra, mormor, morfar och min moster tycker jag om så jag ska inte klaga. 

Jag har deppat hela dagen, inte ens tagit mig ut till stallet och nu känner jag för att ge mig själv en stor smäll på käften. Vem är jag ens? Jaja, dagen är över och jag får helt enkelt ta nya tag, imorgon är en ny dag och jag ska jobba. På kvällen är det träning för Mats. Var för länge sedan jag tränade för honom nu, kan verkligen behövas, får snart panik.

Känner mig en aning rastlös, har kollat klart alla TVD avsnitt för femte gången och jag känner inget sug att börja kolla om igen. Håller på att ladda upp gårdagens tävlingsfilm men mer än så har jag inte att göra. Lika bra att ta täcket över huvudet och gå och lägga mig. 

Förövrigt skulle jag bli överlycklig om någon köpte en fransk bulldogg till mig. Om inte får jag vänta i 233 dagar för då fyller jag arton och mamma och pappa har inget att säga till om, eller?

Godnatt :*
Jag speglar mitt humör idag med denna bilden på C.

Provocera

Vissa dagar är jag sprängdfylld av tankar och åsikter och jag vill sitta i timmar och skriva, skriva, skriva och skriva. Men ibland tar det helt enkelt stopp. Inte inuti mig, utan för att jag känner att jag trycker på känsliga ämnen. T.ex mitt inlägg om pessoabett, vet inte hur många gånger jag funderade över om det skulle publicerad eller inte, men jag gjorde det. Jag har så mycket åsikter i huvudet just nu som jag skulle vilja skrika ut, men det stoppar mig när jag ser "bekanta" personer göra det som jag så illa tycker om eller tycka tvärtom. Inte för att mina åsikter är pekade mot dom, med det är så många förstår det och tar in det. Pekat mot en själv.

Precis så är det med era kommentarer. Hur mycket ni än skriver "inget illa menat mot DIG, men DU gör ju faktiskt si eller så". Klart att jag tar det personligt. 

Igår skrev jag MINA tankar om Västervik och vips så fanns det några där som tog allt helt fel. Att jag skyllde min och Chucks ritt på Västervik. Jag kan säga det hundra gånger, jag menar det av hela min själ och mitt hjärta men jag hade en dålig känsla redan från att jag trillade av på framridningen. Den gick på gräs/grus och var ett bra underlag för Chuck. Även inne på framhoppningen hade jag en dålig känsla och det var annat underlag där än på tävlingsbanan så hur, hur och åter HUR tror ni att våran ritt blev som den blev pga underlaget? Jag kan säga att 90% var mitt fel, det är alltid ryttaren som ställer till det. Hade Chuck vetat vart han skulle så hade han lika gärna kunnat gå in och hoppa banan själv. Jag skyller INTE på tävlingsplatsen.

Och det är det som får så många att tro att man provocerar. Visst vet jag att åsikter drar besökare, så på så sätt provocerar jag. Men jag skulle aldrig sätta mig och skriva elaka saker eller texter som jag själv inte tror på för att få fler läsare. Allt jag skriver på min blogg är 100% äkta, jag ljuger aldrig. Så om jag skriver att jag inte skyller på tävlingsbanan så menar jag det.
Sedan att man ibland inte säger hela sanningen är en sak, men har jag nämnt något så är det sant. Skulle aldrig få för mig att ljuga eller skämta om något för att provocera mig lite fler läsare. ALDRIG.
 

Dagens tävlingsresultat

Det började med LA, redan när jag gick banan kände jag att det här var en lustig bana. Inte alls nationellt på den nivån jag sett innan. Det var enkla vägar hela grunden och inget lustigt alls enligt mig. Fine.
Inne på framridningen blev jag stressad då de tog in en på framhoppningen som var precis innan mig så jag började hoppa på det lilla hindret som stod där. Han stannade och jag flög av. Fick ont i mitt onda finger men hoppade upp igen och tog nya tag. Då skickade dom ut den här personen från framhoppningen för att de missat några andra innan så jag hade inte alls bråttom. Väl inne på framhoppningen var han superspookey. Han överhoppade sig något enormt på vissa hinder, hittade inget bra läge och allt var allmänt BLÄ. Han var väldigt het och pigg, men några meter innan hindret backade han av. Jag har sett många sidor av Chuck och han brukar vara väldigt ojämn. Kan gå från dag till dag eller vecka till vecka. Jag menar han var sååå fin förra helgen och sen nu var han någon helt annan häst. Jag brukar känna igenom honom alla gånger men inte idag. Det var inte C jag satt på.

Jag gick in på banan och innan jag ens hann tänka skulle jag starta och ja, kom på ettan och han står emot. Jag kan inte sätta fingret på vad han gjorde men han taggade som satan och släppte jag på tyglarna så exploderade han, bokstavligt. Men samtidigt stog han emot. Fick ett stopp på ettan och sedan fick jag verkligen jaga honom över, han ville inte. Hoppade tvåan men den fart vi fått upp på ettan och sedan stannade jag honom på trean. Vi kom helt fel, jag hittade ingen rytm och jag hade lixom ingen bjudning att ta från. Även om han var stark som en oxe. Det var en kombination så att jaga över honom hade heller inte funkat.

Sedan strök jag mig i LA+. Jag tänkte först gå in och hoppa, och försöka lösa det som hände innan men ju mer jag tänkte så ville jag inte. Det var nästan 30 grader varmt och C var helt genomsvett. Underlaget i paddocken var övervattnat, alltså tungt och kladdigt. Jag tror att han var så trött psykiskt av värmen men ändå pigg i kroppen. Det var därför det blev pannkaka. 
Hade han varit bara pigg och framåt hade det varit perfekt för jag red som om han vore det. Jag borde istället ridit på mer framåt men ändå hållt i honom. Bra att vara efterklok. 

Så det var dagens, så många nya människor som var där och kollade och jag tänkte att nu kan vi visa vilket team vi är. HAHAHA, vi tog oss över två hinder. Lite tråkigt trots allt, men allt har sina anledningar.
Vid detta laget lär ni alla där ute veta hur ojämn C faktiskt är. Och idag var han verkligen en helt annan häst än vanligt. Hur ska jag veta hur jag ska rida? 

Jag tänkte faktiskt ladda upp filmen, har ju visat er alla andra rundor vi gjort tillsammans så jag kan ju inte bara skita i en för att det gått dåligt. Sedan om det är någon som lyckats få någon bild på oss, även fasst vi inte hann en tiondel av banan så får ni gärna skicka det till carolinebagfeldt@hotmail.com

Vaddå tävla?

På väg hem nu, resultatet i första klassen: Utesluten. Andra klassen startade jag inte. 500 kr plus bensin för att hoppa 3 hinder inne på banan. Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Mer info kommer när jag är hemma.

Uppe med tuppen

Jag har inte haft en enda sovmorgon på hela veckan och inte heller förra helgen och några dagar förra veckan. Imorgon kan jag glädja mig över att jag får sova hur länge jag vill. Men jag klagar inte på att gå upp idag för idag bär det av mot Västervik. 

Jag tänker inte göra någon big deal utav att jag rider 1.15 idag. Utan samma tanke som jag alltid har, vänta och vara iskall intill sista galopsprånget. Chuckis kommer nog inte märka att det är högre om inte jag gör det, så allt ligger på mina axlar idag. Känns bra, jag har smält gårddagens pass och idag tar jag nya tag.

Har tyvärr inte tid att blogga mer nu, utan jag tänkte dra på mig lite kläder och sedan åka till stallet med mamma. WISH ME GOOD LUCK? 
 

Tagggaad

Känns inte superbra efter dagens ridpass men jag känner att det får gå som det vill. Jag är i alla fall taggad att tävla och hoppas det är en bra tävlingsplats och bra banor. Som jag säkert redan nämnt några gånger är det nationellt och jag älskar nationellt då det oftast blir lite mer klurigt och man måste tänka lite mer.

Vet att jag redan frågat hundra gånger men jag frågar igen. Vilka ska till Västervik imorgon? Ska ni tävla eller bara dit och kolla?

Åh vad det gör ont att se dessa bilder, jag saknar AW något enormt.. :(

C 26 juli

Idag blev det som planerat ett dressyrpass i paddocken. Första halvan av psset gick helt okej men sedan när jag började jobba honom i höger varv vände allt. Jag kunde inte ens rida i höger varv, jag brukar försöka kunna rida så mycket på yttertygeln som möjligt och mest använda sitsen, men så fort jag så lite som släppte på innertygeln(höger) så svängde han ut i andra varvet. Inte på rakt spår, men så fort staketet var några meter bort så gjorde han snabbvändingar och gick ut i andra. Jag försökte gång på gång att vara övertydlig med sist och skänkel men det gick verkligen inte. Slutade med en lång fajt och sedan gav jag mig. Det var inte värt att fortsätta.
Hoppas fajten i slutet gav lite så han kankse är lite finare imorgon.

Han fick sig ett rejält bad efter och nu är han vit igen, hoppas han är det även imorgon.. Någon packning hann jag inte med, så det tar jag imorgon.
 

Imorgon

Ser vi ut ungefär såhär.
Jag tänker ha det blå/silvriga CS schabraket med silvrigt pannband och resten svart på Chuck. Sedan är frågan vad jag ska ha på mig. Svarta stövlar är bestämt, men ska jag ha svart eller marinblå kavaj? OCh svart eller marinblå hjälm?

Släng in en kommentar om vad just du tycker, jag vill ha så mycket hjälp som möjligt! 
 

Äntligen regn

Tack och lov för regnet, det behövdes verkligen. Hoppas de dumma flugorna försvinner nu, jag vill inte ha dom något mer. Chuck och hans hagkompis har redan gått in men om det regnar när jag kommer till stallet ska han nog få gå uten liten stund i alla fall. Han har nog saknat regnet lika mycket som jag.

Själv sitter jag och kollar in TDB, eventuella tävlingar som jag missat. Jag skrev ju lite om det i morse men jag har faktiskt en till tävling jag kanske ska åka på, istället för en annan osv. Tycker det är bra att ta vara på de sista utomhustävlingarna nu innan det bli innesäsong igen. Känns lite deprimerande att det snart är dags att avsluta utesäsongen. Den bara svischar förbi.

Om ni har egen häst och tävlar vad trivs ni bäst? Inne eller ute?
 

Sista dagen

Nu drar jag mig till jobbet i några timmar för sista dagen denna veckan. Har redan jobbat en tredjedel och det känns helt okej faktiskt. Förutom att jag är trött på dagarna som bara den så lär det vara värt det när pengarna kommer.

Idag hoppas jag verkligen att hästarna är OK. Att de fått gå in när det börjat springa eller att flugorna inte varit där. 
Man vill ju ändå ha bra förhållanden när det komer till tävling. Stallet får mycket tid idag. C ska badas och göras fin och likaså hans utrustning. Jag ska packa in det mesta i bilen och transporten så att vi slipper göra det imorgon. Ja, idag blir en stalldag helt enkelt.

Själv är jag myggbiten som satan, till och med i ansiktet har jag tre stora bett, ååh. Förutom det är min plan för kommande tävlingar spikad. Imorgon Västervik och sedan v.32 åker jag till Växjö och hoppar Karl-Oskar cupen. Sedan hoppar jag i Kalmar v.33. Detta är inte fullt bestämt än, men troligtvis blir det så. Efter det hoppar jag inget fören v. 38 då jag åker till Ljungby på meeting. Jag har funderat mycket fram och tillbaka på DM i Gislaved men jag känner att det inte är min grej så vi får se hur det blir med det.. 

NU måste jag dra till jobbet, ses senare!
 

Blogg.se....


Därav har ni inte kunnat komma in på bloggen.. :(

Alltid är det något

Två dagar kvar till LA+ debuten och jag kan inte rida. Det har varit sjukt varmt senaste dagarna så vi har fått någon läskig sorts fluga i stallet. De finns inte i stallet men de är på hästarna som bara den i hagarna. Grejen är att de är på deras BEN så flugtäcke hjälper inte. Hästarna blir GALNA. Idag hade några tagit in dom tidgare så de fick stå inne. Alla var helt slut, tomma i blicken och genomsvett. Chuck var den enda som i princip lyfte på huvudet när man kom, men man såg att han var jättetrött under det där "leendet". Jag såg dessutom hur illa vid sig de andra hästarna hade tagit det och jag vet att C gärna döljer smärtor så jag ville inte rida. Stackarn.
Jag hittade inga bett men han kliade sig väldigt mycket, speciellt på bakbenen.

När jag åkte från stallet var han mycket piggare och även de andra, men jag vill inte att det ska bli samma sak imorgon. Hoppas de blir lite regn imorgon som planerat så att de dumma flugorna försvinner.
 

Tummen upp

Gick in på Hööks hemsida för att kolla in deras nya katalog och på startsidan hittade jag detta.
Jag tycker Hööks har bra grejer, men jag älskar när de tar in och säljer andra märken. Så som HV Polo som dom varit återförsäljare för ett bra tag nu. Nu har de kommit in både Horseware och Ariat. Roligt!
 

Chuck igår

Jag och mamma har pratat om att jag skulle hoppa honom någon dag denna veckan för att "lugna ner" honom lite på hacket. Sedan skulle Sara komma så jag tänkte jag kan ta det då. Jag red fram, försökte få honom någorlunda lös i sidorna, böja och försöka få med kroppen. Det var inte mycket att hänga i julgranen kan jag inte påstå men jag ville inte ta upp värsta fajten med honom då. Hoppade sedan några språng på ett räcke och han var jättelugn, han har alltid energi men han lyssnade verkligen och ja, det var helt sjukt så jag slängde upp Sara direkt.

Sara red C väldigt bra för att vara på hack. Hon är den som ridit honom mest bestämt av alla som ridit honom i alla fall. Många blir ju lite annorlunda när det är någon annans häst men jag tyckte hon skötte det bra. Hoppade några språng med och det gick toppen. Även om det inte var ett jobbigt pass så verkade Chuck tycka det, han var svettig och trött efteråt så det var ju bra.

Idag tänkte jag att han skulle gå ett riktigt dressyrpass.
 
 

Trött

Ja, vad ska man säga? "Jag försöker blogga så mycket jag kna under dagen" gick ju, ganska rätt åt skogen ungefär. Kan säga så att så fort jag slutade jobbet cyklade jag och mötte upp Sara och sedan cyklade vi hem till mig. Vi gjorde lite allt möjligt, kollade det senaste PLL avsnittet, även om hon inte fattade ett skit. Gick ut och gick, käkade mat och snackade allmänt mycket skit.

Sedan bor det av till stallet där vi båda två red en stund var. Jag hade även kvällsfodringen så det sista vi gjorde var att fodra hästarna. 
Väl hemma köpte vi pizza och åt den tillsammans med en film. Och när filmen var slut runt halv 12 så var det inte lång tid kvar innan hon blev hämtad. Och då ville jag bara sova så att jag skulle komma upp idag så någon blogg hann jag inte tänka på, tyvärr.

Jag har inte mycket tid på mig då jag måste klä på mig och cykla till jobbet, men efter det lovar jag ett inlägg om C's ridpass igår och lite bilder på oss båda. Sedan är bloggen på G idag igen, inga planer alls mer än att C ska trimmas i paddocken.
 
 
 

Idag är en bra dag

Det där med rubriker är alltid krångligt, kommer aldrig på något vettigt eller bra att skriva. Men men, jag tänkte fatta mig kort nu innan jag drar till jobbet. 4 timmar på dagis står på schemat innan jag ska möta upp Sara någonstans. Hon stannar tills ikväll så vi har tid på oss att göra det vi känner för och även rida Chuckis. 

Det är vad jag har planerat idag och jag tänker försöka uppdatera så bra som möjligt emellanåt. Vi ses senare.
Sara och hennes ponny Casper får stå för bilden.

Dagen i alla ära

Bloggen har fått stå tom under dagen. Sanningen är den att Anna har varit hos mig och eftersom hon bor i Skåne och vi ses typ 3 ggr om året så ville jag ta vara på tiden.
Vi tog en sväng in till stan, snackade om allt mellan himmel och jord, cyklade hem igen, kollade på TV och lite så. Sedan åkte honhem igen, och nu är det väll åtminstone några månader tills vi ses igen.

Det är så tråkigt att alla de personer som jag trivs bäst med bor flera timmar härifrån. Så vi kan inte träffas så ofta som man önskar. Men man får ta vara på tiden man får i alla fall.
Bjuder på en bild hon instarapade mig med ;)
 

Chuck tisdag 23/7

Blev en snabbis till Chuck idag. Borstade av honom och fixade hans hovar, mös lite och så innan han fick gå ut i hagen igen. Lite kvalitetstid även om det inte står ridning på schemat.
 

Dag 2 på jobbet

Sticker nu iväg för att jobba igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av 3 veckor när jag är trött efter redan 1 dag.
Ses i eftermiddag igen. 

Är detta på riktigt?

Fick ett gäng sjukt fina bilder av Vernesa på mig och Chuck från igår. Alltså jag kan inte fatta att han verkligen är min och att jag har möjligheten till att få äga en så fin ponny. Jag tror jag drömmer, ser ni? Så jäkla fina bilder, vill typ äta upp dom.. hehe.

Bara kolla, alltså på riktigt. Herregud. Vi skulle ha en ponny som kunde gå LB, vad är detta lixom? Världens finaste. (bilden över)
 

Takin a nap

Tror jag håller på att bli sjuk, igår på eftermiddagen hade jag extrem huvudvärk och jag somnade i hopp om att det skulle vara borta idag. Såklart har jag haft huvudvärk sedan jag vaknade och det vill inte sluta. Blev såklart inte bättre när jag jobbade på dagis..
Förövrigt gick jobbet helt okej. Inget jättejobbigt, jag blev mest rastlös.

Chuckis och jag skrittade ut en långrunda. Lite skrittjobb blandat med att bara lufsa på långa tyglar. Imorgon vilar han helt. Det är han värd, den fina lilla varelsen.

Jag ska också vila, så jag tänkte gå och lägga mig nu och hoppas att huvudet ger med sig. Ses ikväll igen!
Gammal, gammal bild på mig och C.

Taggad

Efter lördagens tävling kände jag mer för att avanmäla mig till kommande tävlingar, ställa av Chuckis och sedan inte rida på ett tag. MEN efter gårdagens runda känner jag att det är NU jag ska tävla. Om han går så här fint på hacket resterande tävlingar, då är det bara jag som ska rida också. Det är inte ofta han hoppar såhär väl, det blir lite orytmiskt då han hoppar ganska mycket uppåt och det är pga att jag lägger honom aningens nära. Men jag tror att om jag tänker lite bättre nästa helg ska det inte vara några problem alls att hoppa LA och debutera LA+.
Snarare tvät om, nu är han fin, riktigt fin och det ska vi ha med oss nästa tävling. Har dessutom aldrig varit i Västervik men har bara hört bra om stället. 

Vilka av er ska till Västervik nästa helg på lördagen? Skulle vara roligt att se nya människor!
Nya favvobilden, utan tvekan. Sååååå fin. Fotografen är såklart Alma! (almasfoton.blogg.se)

Första jobbdagen

Nu ärr mitt sommarlov officiellt "slut". För idag börjar mitt sommarjobb. Rätt chill endån, jag jobbar endast 3 veckor, 4 timmar varje dag. Men jag kände att nej, jag vill inte jobba hela sommaren. Det är sommarlov jag ska ha och det hade jag inte kunnat ha om jag jobbade hela sommaren. Visst får man ta smällen att man är i pricnip pank i slutet medan alla andra går runt med massa cash. 
Jag vet inte vart dessa sommarjobb finns men det heter PPP-plats (prova på praktik) och det söker man genom kommunen och är endast till för elever som går gymnasiet. Då jobbar man tre veckor och för varje vecka får man 1050 kr. Så sammanlagt blir det 3150 kr. Då kan jag alltid köpa något roligt. 

Varför lyckas jag alltid skiva så mycket om ingenting? Jag börjar jobba 07.30 så fick gå upp tidigt. När jag kommer hem igen ca 11.30 uppdaterar jag bloggen igen. OM jag lever vill säga.. Ska jobba på dagis och jag i all ära avskyr barn, det är bland det värsta jag vet. Hehe.

Ses senare
 

Filmen från idag

Haha, jag måste vara den människan i hela bloggvärlden som bjuder på mest roliga klipp. Alltså hur pinigt är det inte att jag skriker HOPP? Jaja, vadfasen. Jag syns ju i alla fall.

Brukar ju ta bort ljudet och lägga dit musik, men jag har fortfarande inget bra redigeringsprogram och vill inte starta den andra datorn då det känns som att den kommer pajja. Så här kommer den, helt oklippt och oredigerad. 4 fel på hinder och 3 tidsfel.

Men kolla in sprången, hans bakben på typ sjuan!I'm alive, and kicking

Nu tror nog en del att det gått åt helvete och att jag inte vill blogga på grund av det men sanningen är annorlunda. Min älskade mormor fyllde år idag så direkt efter tävlingen åkte vi till henne på kalas och kom hem först nu. Så det är färför bloggen stått tom under dagen. Sorry, my bad.

Chuckis var helt satans, sjukt, galet, jävla fin idag. Han hoppar hus när det väl gäller, no problems. Alltså bana på ca 1.05-1.10 hoppade han 20 cm över alla, och han tar inte ens i. Ponnyn har kapacitet, inget snack om saken. Men någon vinst blev det inte, någon nolla blev det inte heller. För är det inte ponnyn som är galen eller glömmer ett ben, ja då fasen är det ryttaren. Alltså det är skrattretande att jag kunde sumpa denna chansen så mycket. Hela banan felfritt, många tekniskt svåra svängar, två kombinationer, den första kort och den andra lång men båda med ett språng emellan. oxer-räcke i den ena dessutom. Han var inte i en enda bom, inte EN enda. Han lyssnade på mig hela banan, kortade och längde när det behövdes och sedan på hinder nummer nio tar jag tillbaka fasst än vi låg helt perfekt. Klart att han stannar, hur dum får jag vara. Sedan hoppade han den och tian klockrent igen. Alltså när ni ser filmen kommer ni tappa era hakor. Han hoppar helt sinnessjukt bra. 

Men så är det, ännu mer chanser för mig och C att få in flera rundor i LA som denna. 
Ni vet när jag fick stoppet så blev jag för en sekund jättearg på mig själv, sedan började jag skratta inombords. Det är lixom komiskt. 
Slutade på 7 fel, stopp + 3 tidsfel

Har dessutom märkt att jag pratar extremt mycket när jag är inne på banan. Har aldrig gjort det innan men nu säger jag något vid varje hinder. Om jag kommer nära säger jag: upp. Kommer vi lustigt och han hoppar säger jag bra efter. På vattenmattan morrar jag. Idag precis innan stoppet utbrast jag: "HOOOOPPPP!!" i hopp om att han skulle hoppa. Innan första hindret blev han rädd för något så jag bah: Nej men nu får du väll skärpa dig. Alltså jag pratar HELA tiden x)).
Foto: almasfoton.blogg.se / almasfoton
foto: fotohenke.se

Todays

Idag hoppar jag LA, A:1a. Och vad jag ska göra är att luddet på hacket ska tas av, ska spänna åt det några hål och byta ut vävribbtyglarna mot gummityglar. Sedan hade jag tänkt rida fram lääänge, eller så länge jag orkar. Ska bli 29 grader varmt idag, ingen blåst, inga moln. Så lär inte orka mer än det som behövs men jag kämpar på.
Kommer aldrig, aldrig någonsin förstå mig på folk som rider på hack frivilligt, haha. Rena rama helvetet. 

Sedan får jag se hur det går inne på banan. Nummer ett: Tro aldrig att du har rivit, rid klart banan hur jobbigt det än är. 
Nummer två: Ha förjävla kul.

På oss har vi: Marinblått JW schabrak, silvrigt pannband, röd/vita soft up och resten svart. Jag har samma outfit som igår, förutom skjortan som jag byter ut till min rutiga kingsland.

NU taggar ni tävling, ses ikväll med resultat!
Bjuder på en bild från igår som jag fick av Mathilda. Tack!

Filmtajm

Ni får skratta hur mycket ni vill, helt okej! Ni kan även skriva hur mycket jag sliter och drar i honom och hur dåligt jag rider. Jag tror ändå att ni aldrig kommer förstå hur mycket kraft den lilla varelsen har. Haha. Att jag ens lägger upp detta, skrattar så jag dör.


Det här var det bästa jag läst på riktigt länge

Jag blir helt rörd av inlägget. Jag har aldrig tagit förgivet att jag ska ha en häst. Chuck är min första riktiga egna häst. Jag fick honom när jag var 15 och jag är evigt tacksam över det. För vissa är häst en självklarhet och för vissa är det bara en dröm. Jag tycker alla, vuxna som barn ska gå in HÄR och läsa.
 

Dagens bästa:

Jag får inte stopp på Chuck och försöker testa om han lyssnar på rösten: "Men stanna då för i helvete".. Gick dessvärre inte, som förväntat.

Jag rider förbi mamma på vägen ut och skrattar som en tok: "Asso det här är ju helt sinnes". Hinner dock inte säga ett ord innan mamma är 5 meter bakom mig och jag fick istället svar av en skrattande Fotohenke, vad han sa är ju en annan historia för då var jag också redan bra långt från honom.

Mamma frågar om hon ska leda honom, jag säger att jag kan ta honom. Några meter senare: Mamma, jag orkar inte mer! Fattar ni då hur ont jag hade i min armar efter ritten?

Det allra bästa idag hade varit att få se allas miner när ni kommer se filmen på mig och C. Hälften kommer lämna bloggen för gått. Jag bokstavligt lägger mig på hans rumpa för att få stopp på honom.. hehe. Den är uppe på bloggen om en halvtimme!

Har förövrigt äntligt träffat Sara och verkligen snackat med henne. Annars brukar det bara bli HEJ. Förövrigt kommer hon på onsdag och rider till min lilla ponny. HEHE. Hon skulle komma innan sommarlovet, men saker kom ivägen. 

Nu ska jag ta och äta lite glass, varför inte tjocka sig ännu mer, när man redan är det lixom? ;)
Chiiiineees!

And I was like, how about take a chillpill.

Hahaha, alltså vad har jag gett mig in på? Jag började rida fram och hade inte ens tänk tanken att trava innan han taktade runt. I traven sprang han på sidan och skulle titta på allt. Inne på framhoppningen blev han helt CRAZY, bokstavligt. Jag hängde på sidan flera gånger. Så jag fick lixom hoppa ett språng sedan styra in i staketet för att stå i några minuter innan jag tog nästa språng. Försökte skritta, men han sprang på sidan, hoppade luftsprång och sparkade osv. Alltså HELT galen. Tänkte stryka mig, men jag och mitt jävla anamma gjorde att vi red i alla fall. 
Han hoppade superfint inne på banan, luftiga språng. Visst hängde jag lite här och var och hade inte så mycket kontroll. Värst blev det efter 6an, skulle upp på en kombination och jag bokstavligt kunde inte hålla honom. Tyglarna flög ur mina händer gång på gång, hade ingen chans att styra unden så det vara bara att hoppas på det bästa. Han klippte kombinationen, var i båda ganska rejält och jag trodde såklart att han rev. 
Så därefter samlade jag ihop mina tyglar som var någon annan stans än i mina händer, gjorde halt och tog sedan hinder nummer ett för att tagga ner. Det var två hinder kvar, en oxer och sedan böjd linje in i kombination och jag ville inte hoppa kombinationen. Alltså jag utgick.

Väl ute fick jag höra att vi inte rev kombinationen?! Alltså varför? Jag hade till 100% varit nolla om jag fortsatt rida. Om jag hade orkat vill säga. Är i alla fall nöjd över min insats, det var fasen inte lätt kan jag påstå. Imorgn åker gummityglarna på, luddet på hacket ska bort och så går jag in med ännu mer jävla anamma. Det får väll gå fort om det vill, haha.
Ja, Chuck ser åtminstone glad och nöjd ut ;)

OM någon har bild på oss fårn helgen får ni mer än gärna skicka till min mail: carolinebagfeldt@hotmail.com.

Hur fin?

Tusen tack till dig som skickade bilden och tack för alla fina ord på mejlen!

 

Dagens outfit

Efter en hel del funderande och letande i min garderob efter något att ha på mig så fick jag en snilleblixt.

Jag kommer ha detta schabraket på Chuck, tillsammans med svart utrustning och silvrigt pannband. Ja denna gången ska jag faktiskt ha det, inte bara säga det eller tänka det.
På mig kommer det sitta svart utrustning, vita ridbyxor och här kommer snilleblixten: jeansskjorta. Haha, jag såg min jeansskjorta hänga i garderoben och tänkte, varför inte? Frågade två kompisar om råd innan jag bestämde mig. Det kan bli hur fult som helst, eller hur coolt som helst. Jag lär åtminstonde vara själv om det. 

Pessoabett, varför, varför inte?

Jag fick ett litet ryck när jag läste ett inlägg på en annan blogg om just Pessoabett. Jag kom in på det via min buddie Alvidas blogg. Jag vill först och främst säga att detta är inte pekat mot någon, vill inte vara elak mot någon. Alla har sina åsikter och här kommer min.

Först och främst vill jag visa er utdrag ur inlägget jag läst. "Istället för att betsla upp till t.ex. ett pessoabett om hästen är stark ska man för det första ta reda på varför hästen är så stark, oftast är problemet att grundarbetet inte sitter och att betsla upp är då en genväg."
Här vill jag lägga in mina egna erfarenheter. När jag köpte Chuck gick han bra i hoppningen på ett tredelat vanligt tränsbett. Desto mer vi jobbade med grundarbetet och att han skulle vara lydigare osv. Desto starkare blev han i sin kropp och då behövde vi betsla upp. Jag har betslat upp tre gånger sammanlagt för att jag har jobbat så jäkla mycket med att han ska vara lydig, bygga muskler osv. Det är just därför jag behövt betsla upp och jag vet att det är så i många fall.

Ja, jag har läst mycket om pessoabett, både sant och falskt och en gång i tiden var jag också emot detta bett men nu känner jag att det är ett bett som faktiskt behövs i vissa tillfällen och varför ska dessa människor behöva känna rädsla för att använda det? Min kompis frågade mig om hjälp när det kom till bett till hennes nya häst. Hon hade fått tips om just pessoa, men hon var rädd för att använda det efter allt hon hört om det. Så ska det inte behöva vara. Att testa ett bett 5 ggr tar inte sönder hästens mun.

Jag tycker så att ska man betsla upp, kolla med en kunnig person och testa dig fram. Många testar gärna pelham eller andra liknande bett innan de testar pessoa. Vissa hästar måste helt enkelt gå på ett pessoabett. Och kom inte och säg "det är det enda bettet den kan ha för att den ger upp, den får så ont att den sluter kämpa emot". För det är bullshit. Om en häst far illa av ett bett så märkar man det direkt. T.ex att hästen slår upp med huvudet mycket. Det kan ju hända med alla möjliga sortens bett och märker man det så slutar man. En häst ger inte upp efter 5 minuter, alltså om den går bra på ett pessoabett en gång betyder det kanske att den trivs på det. INTE att den gett upp. 

Dubbla signaler. Precis så har alla fått lära sig, ett pessoabett trycker i nacken samtidigt som bettet trycker upp i mungiporna. Ja, det låter som dubbla signaler. Hästen kommer troligtvis vilja bli av med trycket i nacken och sänker huvudet. Eftersom den då märker att det inte blir bättre kommer den testa att höja huvudet. Och vips så släpper handen som håller i tygeln efter. Hästar har lätt för att lära in saker och efter bara något pass på pessoa har hästen fattat grejen, om jag bär upp huvudet lite mer så släpper trycker både i munnen och nacken. Nej, ett bett som pessoa ä inget bett att rida dressyr på, för då kan du aldrig få en ärlig känsla i handen. Men nu snackar vi om t.ex hoppning och uteritter. Många hästen blir tunga i handen vid hoppning och då hjälper det inte med ett pelhambett. Då kan man behöva rida på pessoa.

Sedan vill jag även tillägga att hemma kan man alltid sätta dit en kedja i översta ringen på bettet och då kan det inte trycka mer i nacken än med ett pelhambett. På tävling vet jag inte om detta är tillåtet, men hemma kan man alltid göra det. Delta finns det också något som heter. Sätter man en delta i sitt pessoabett så minskar även chansen att det trycker i nacken då tygeltaget fördelas över ringen som bettet sitter i och nedersta ringen.

Ännu bättre lösning, vill du ta bort trycker i nacken. Köpt ett dyon the difference. Då kan jag lova att bettet bara ger en signal och det är att hästen ska ta upp huvudet.


Ja, MEN bettet kan ju gå upp i gomen på hästen. JA! Tänkt att det kan det, men den risken är precis lika stor med ett annat två eller tredelat bett. Ett tvådelat kimblewick kan väll gå upp i gomen minst lika mycket, inte sant? Har ni hört om oledade bett? Sätt in ett rakt bett i munnen och jag lovar att det inte går upp i gomen. Och japp, det finns även raka pessoabett. Det problemet löst.
 
 
Visste ni dessutom att en häst som går på ett pessoabett med en mjuk hand har ofta mycket finare tänder än en häst som går på vanligt bett med hård hand. Tänkt vad mycket bettet faktiskt kan lindra. Mycket mer än vad det kan ta skada.
Om alla nu tycker att pessoabett är ett så hemskt bett, varför reagerar ingen på hissbett? Jag har inget emot hissbett heller men i mina ögon borde det se värre ut än ett pessoa, eller? Likaså med gagbett, det är ingen som tycker illa om de, men hur mycket trycker inte det på hästens nacke? Jag har fortfarande INGET emot någon av dessa betten, jag vill bara få lite reaktioner i er som faktiskt tycker illa om pessoabett. Vakna upp lite. Är det verkligen så hemskt?

Slutligen vill jag säga att det finns alltid undantag. Jag har sett hästar som gapar, slår med huvudet och visar vitögonen för att dom verkligen inte trivs på just detta bettet. Men jag har också sett riktigt lyckliga hästar som hoppar hur bra som helst på detta bett. INTE för att hästen gett upp, utan för att den funkar på det.


Jag var tvungen att låna denna bilden på Annie som rider för min gamla klubb. Hon och hennes ponny Bilbo var och tävlade igår och gjorde en kanonrunda. Hästen varken gapade eller såg ut att vantrivas. Tvärtom, de såg riktigt samspelta ut och hästen hade spetsade öron hela rundan. Foto: carlssonpataket.se
Om någon vill att jag tar bort bilden, bara säg till!

Mörk tävlingsskjorta?

Jag har kommit på att jag väldigt gärna skulle vilja ha en mörk tävlingstopp. Inte en kortärmad för det har jag redan hundra stycken utan jag vill ha en långärmad så att jag kan tävla i den utan kavaj över. Och idag nu när jag verkligen skulle behöva en så har jag ingen. Helst skulle jag vilja ha något liknande min rutiga kingsland skjorta fasst med typ, svart, marin eller brunt. 

Men en helt vanlig svart eller annan märk färgad topp med vit krage kan också funka. Skulle någon där te veta vart man kan köpa något liknande får ni mer än gärna slänga iväg en kommentar.


Jag har ju denna som är på bilden här men den är typ i strl L och jättestor, dessutom är den bara mörk på armarna, resten är ljust.. 

Imorgon

Imorgon gäller det, vinna eller försvinna. Nu jäklar ska jag gå in med lite jävlar anamma. Hoppa lär han göra, och det är ju bed. A:0 så jag kan satsa från första början. Alltså ingen omhoppning att gå vidare till. Jag startar näst-näst sist vilket är bra, för då vet jag hur det gått för resten av klassen och då vet jag även lite mer HUR jag ska rida. Haha, som om jag ens kommer hålla denna planen? Hoppas hoppas.

Jag kan berätta att jag fortfarande inte bestämt någon outfit. Men jag vill nog ha en liten färgklick i det hela så jag tror det blir mitt ljusblåa scapaschabrak tillsammans med antingen en kavaj eller en skjorta. Vet inte riktigt. Har sådan beslutsångest.. haha.

Jag hoppas i alla fall att jag och Chuck har roligt imorgon, för våran skull!
Bjuder på två bilder på Ella och på Anna från idag. I brist på andra bilder.

Chuck idag

När jag skulle åka hem från Udden fick jag och Anna en spontan idé att hon skulle följa med mig över till Chuckis.  Ellas telefon hade gått sönder så vi fick inte tag på henne, annars hade hon antagligen också följt med. Men i alla fall så blev det. 
Så jag hade lite sällskap från skåne med mig idag. Man måste ju passa på att umgås när man har chansen. Jag red en stund och sedan fick Anna rida lite. Han gick inget jobbigt idag då han var lite seg i kroppen sedan igår. Anna fick även testa att hoppa ett skutt på 60 cm. Gick kalasbra! Ska faktiskt vara ärlig och säga att jag skulle lätt kunna se dom på banan tillsammans om några år. Dom var fina tillsammans! Även om C inte är den roligaste att rida på hack precis..

Haha, lilla anna i min gigantiska hjälm... Hon trodde hon hade strl 54, jag har 58... haha

Udden - superhelgen

Uppe med tuppen, börjar bli en vana nu. Imorgon och på söndag ska jag också upp tidigt då jag ska tävla. Efter det jobbar jag i tre veckor och börjar halv 8 varje dag så även då blir det tidiga mornar.
Idag ska jag dock inte tävla något utan jag åker ut till Udden för att kolla på andra, träffa människor och fota Anna. Ska bli roligt att träffa alla som kommer långt ifrån, men även gamla klubbmedlemmar.
Så det är vad halva min dag försvinner. Andra halvan kommer spenderas i stallet. C ska ridas och sedan ska jag tvätta bort hans allra värsta fläckar. MÅSTE planera outfits med ju..

Ah, uppdateringen kommer allt eftersom jag har tid.
Kram på er!
 

Chuck today

Blev lite ändrade planer för dagens ridpass. Redan kl 8 imorse var det 19 grader och när jag skulle rida ca halv 10 var det typ 25 grader varmt. Jag skulle inte palla ett dressyrpass så drog ut på en uteritt istället. Skrittade bort till en galoppväg där jag sedan galopperade utan stopp. Den är ca 2-2,5 km skulle jag tro. Så sammanlagt galopperade vi 4-5km i sträck utan stopp, endast stannade och vände sedan galopp igen. Han var helt genomsvett efter.

Tränade även mycket på att han inte skulle hänga sig på hacket, så fort han blev lite tung släppte jag på tyglarna så han fick bära upp sig själv. Gjorde ju inget att det gick snabbt då lixom. I slutet var det lite jobbigare då han var en aning trött. 
Skrittade sedan hem igen.

 
 
 

Andra filmen

Här kommer filmen från andra träningen. Första gången jag rider på hack, vilket syns. Jag har väligt svårt att svänga, bryter av ibland och gör volter ibland. En gång efter tre-kombinationen kunde jag helt enkelt inte svänga så det blev som det blev. Annars tyckte jag han hoppade superbra. Men som sagt, ta allt med en nypa salt.


Påväg till stallet

Vaken tidigt. Ska få skjuts av mamma till stallet innan de åker till Göteborg. Sedan tar jag bussen hem runt halv 12. Bussarna går så jäkla lustigt nu på sommaren och detta var helt enkelt bästa alternativet. Då kan jag dessutom glädja mig med att jag har nästan hela dagen kvar när jag kommer hem. Då hinner jag skicka iväg mina underskrivna kontrakt dessutom!

Chuck ska ridas i paddocken, travbommar ska fram och jag ska traggla lite med att få ner nosen på honom. Idag tror jag fokusen ligger på traven, sedan blir det galopp-pass imorgon. Sedan tävling lördag och söndag. Tagga!
Brukar alltid gå bra när jag tävlar på udden, så det måste ju gå bra denna gången också? Hahha, skämt åsido. Tar allt som det kommer, första tävlingen på hacket, andra gången jag hoppar honom på det.
 

Jag sätter stopp för mig själv

Jag kommer ta upp ett för mig väldigt känsligt ämne som jag inte pratat med om någon. Har pratat pyttelite om det med några, men det händer inte ofta. Det är om mig och Chuck, vad som gör att det hela tiden är något som sätter stopp.

När jag köpte Chuck visste jag direkt att denna ponnyn kommer kunna gå SM, helt klart. Vad jag glömde tänka på var, är JAG redo för det? I dessa snart 2 åren tillsammans har jag hela tiden strävat mot att tävla SM. Jag har alltid haft i huvudet att ta dig dit du kan, SM är stort och det är verkligen inte någon idé att satsa dit. Men som jag alltid sagt "satsa mot det möjliga, så når vi högsta graden av det möjliga". 
Från dag 1 tänkte jag, skit i alla placeringar, bara du har en bra känsla. Och sedan dess har jag aldrig någonsin satsat, ALDRIG. Det enda jag har fokuserat på är att de där nollorna ska sitta så att jag kan kvala msv. Aldrig har jag tänkt, ne nu jävlar ska vi vinna. Det är en mening som inte funnits i mitt huvud, aldrig. Ibland satsar jag mer i LB och lägre klasser men så fort det blir LA så är jag tillbaka vid dessa nollor igen.

Jag har blivit ett kontrollfreak, bokstavligt. Så fort jag inte kommer rätt på alla hinder blir jag besviken, så fort jag inte nollar blir jag besviken, alltid har jag gått in med tanken: Nu jäklar sätter vi den. Hade jag istället tänkt, satsa, riiid, nu ska vi vinna så tror jag att jag hade haft en hel hög med placeringar och en hög med nollor i LA. Men jag kommer aldrig kunna gå in och tänka så för OM en bom skulle falla skulle jag gå med det på axlarna i månader. Om jag inte hade ridit så snabbt, tagit den svängen etc så hade han inte rivit. Jag är fast i detta.

Ju mer jag vill högre upp så känner jag ändå på något sätt att vi är klara. Ena stunden känner jag att jag aldrig skulle våga hoppa en msvb, andra stunden kan jag känna sug att sätta upp en bana på 140 och hoppa. Jag vet inte om jag egentligen vill komma längre utan när jag verkligen tänker efter så blir det så klart för mig.

Det är inte för min skull jag gör det här. Hade det varit för min skull hade jag köpt mig en säker häst som redan gått msv som hade kunnat lära mig. Men nu har jag en orutinerad ponny som inte kan lära mig, utan vi måste lära oss tillsammans och jag är inte säker på om det är det jag egentligen vill. Klart jag skulle vilja hoppa SM, som bara den. Men ibland känner jag press på mig att prestera för ANDRA. Alla de som faktiskt sagt att C inte kan komma någon stans, de som sagt till mig att jag inte borde hoppa de höjder jag hoppar. Nej jag säger det inte för ATT. Jag har flera gånger fått höra, face2face av personer som på riktigt tycker att jag inte kan göra detta. De är just därför som jag vill prestera. För att sätta ner en fot och visa de att vi kan visst. Men när jag tänker efter vet jag hur fel det är. Även om jag vet hur mycket jag själv vill detta så fördubblas det när jag tänker på det. Det är då allt går åt skogen, det är därför bommarna faller.

Jag ville ju bara ha kul tillsammans med Chuck, aldrig någonsin ville jag att det skulle bli såhär. Om jag bara hade skitit i alla andra och fokuserat på att ha roligt så tror jag att vi hade varit så mycket längre fram. Istället sätter jag oss båda i skiten gång på gång och bygger upp en rädsla inom mig. Inte rädsla för att hoppa högt eller för att krasha i ett hinder. Rädsla för att inte komma över kanten, för att inte kunna visa vad vi går för. 

I slutänden är det ju ändå inte det som räknas. Det är Chuck och jag som räknas, sedan om vi hoppar LB eller SM är skitsamma. I slutet har jag alltid kommit längre om jag har haft kul på vägen. Chuck har lärt mig mycket, men det jag allra mest ville uppleva har jag helt glömt bort på vägen. Att ha roligt. När jag fick reda på att jag inte kunde rida på bett i 3 månader var jag inte ledsen över att vi inte kunde ha roligt längre. Jag var ledsen över att ännu några chanser att visa andra vad vi går för är sumpade. 
Hur sjukt är det inte?

Jag vill bara kunna komma hem från tävlingar med rosetter, jag vill kunna rida ärovarv, jag vill kunna klättra i rankinglistan, jag vill också känna lyckan av att vinna. Men något är i vägen, JAG. För varje dag som går är jag så rädd att jag ska förstöra Chuck genom mina misstag. Varje gång jag vill något. Han är redo, han är mer redo än någonsin och han vill så gärna kunna visa upp det, men jag vet inte om jag är det. Om jag är redo.

Vi har kommit så långt, men kanske är det stopp här? Både på gott och ont. En sak är säker och det är att denna ponnyn lärde mig jäkligt mycket. Han lärde mig rida, allt med tävlingar osv. Men det jag är mest tacksam över är att han lärde mig vad LYCKA och KÄRLEK är och det ska jag ta med mig, resten av mitt liv. Love u, forever.
 

Roligt från träningarna

Lite roliga kommentarer och komplimanger jag fått från träningarna. Alltid jätteroligt att höra, och kan ju alltid skryta lite om det också. Nej men, ville bara säga hur glad jag blir av att höra detta.

Som Tobbe sa: "Det ser ut som den kan hoppa hur högt som helst"
"Dom frambenen kan man få bra betalt för"
"Men juste, var det inte du som var på bild från AW?" 

Sedan har jag fått sjukt mycket komplimanger av andra personer. Mamma fick en av en mamma om hur högt och fint han hoppade. Jag fick höra flera gånger av en mamma om hur häftig hon tyckte att han var, hur bra han hoppade osv. Dock tyckte hon att han såg svår ut.. haha. En dag hoppas jag han ser jättelätt ut, mitt mål, helt klart. Fick höra av ännu en till person att hon var helt såld på honom och hans teknik och önskade mig lycka till. Fick även höra av många att han hoppade jättebra och väl på hackamore. 

Har säkert glömt något nu, men alltså. Ingen av träningarna gick speciellt bra och ändå fick jag höra allt detta. Tänk då när han går bra, oj oj oj. Jag vill verkligen inte på något sätt verka "kaxig" men herregud vad glad jag blir av att höra detta! Tusen tack till er! ♥
 
Tobbe kände igen C från denna bilden, lite roligt ju!

HATA YOUTUBE

Jag vill ha tillbaka videofy... Mina klipp blir helt ihoptryckta och kvaliten blir sjukt dålig när jag laddar upp dom på YT. Men jag kan faktiskt inte göra något. Ska se om jag kan hitta något annat bra ställe. Hittade min räddare i nöden, vimeo. Det tar extremt lång tid att ladda upp, men jag hoppas det funkar. Håller tummarna, vi får se om 30 minuter typ..

Här är i alla fall träningsfilmen från dag 1. Han var spookey från första början, tyvärr. Jag morrar på vattenmattan i början för att jag kände att han tänkte stanna, ibland kan jag känna att det kommer funka, men där tittade han mycket, som ni ser på hans hopp.
Sedan kan jag säga att linjen på långsidan var lite svår, för man skulle ha 3 långa galoppsprång mellan de två första, sedan 3 korta i den andra. Jag behövede rida på för att räcka hela första, sen ta tillbaka mycket. Ni ser ett hopp där det blir knas, det var när jag inte red på.
Sedan nästan i slutet, vet inte varför han hoppade så, vi kom helt perfekt osv. Men han var nog lite för spookey helt enkelt. Är inte nöjd över min insats och C hade antagligen ont. Men hjälpen jag fick var bra!


Onsdag

Idag åker jag och familjen hem till Kalmar. Min bror har kommit in på Chalmers(?) i Göteborg och ska dit och kolla lägenheter imorgon. Såklart är jag inte välkommen, men det gör inget. Orkar inte gå runt i olika lägenheter hela dagen.

Men som sagt, vi åker hem idag och på vägen tar jag och mamma en sväng förbi stallet. C ska skrittas idag då han gått hårt två dagar i sträck. Han kommer få lite mer varierad träning nu när jag rider på hacket. Är inte riktigt rå roligt att traggla dressyr på det varje dag i 3 månader. Så nu blir det mer uteritter och annat roligt. Tyvärr kommer jag få ta smällen att hans muskler kommer försvinna. Han har redan tappat sedan AW och det är tråkigt, men vad ska jag göra åt saken.. Jag gör så gott jag kan helt enkelt.

Försöker just nu förbrilt få tag i min kontaktperson till mitt sommarjobb då det hänt lite knas med mina veckor och jag behöver svar på det snarast. Bra att kontaktpersonen svarar, klart inte. Försökt ringa i några dagar nu, snart ger jag upp.

Förövrigt kan jag lova er träningsfilmerna snart. Kommer ju hem till min vanliga dator idag så jag ska försöka hinna fixa det. Är inte hemma ikväll, men hinner nog fixa det på tidsinställt. Wii. Sist vill jag även säga att jag troligtvis kommer skriva ut en hel del om min och C's historia ikväll. Något jag aldrig nämnt innan, som jag aldrig pratat om med någon. Ikväll släpps det här. carolinebagfeldt.se
 

Filmredigeringsprogram?

Haha, härlig rubrik.

Jag försöker få upp träningsfilmerna på bloggen, men för att kunna göra det måste jag kunna klippa lite. Det är vissa klipp då mamma filmar 2 minuter efter jag hoppat klart för att höra vad Tobbe sa. Men det tycker jag är lite onödigt att ta med så jag måste redigera dom lite. 
På min dator hemma använder jag mig av Windows movie maker men då den datorn håller på att gå sönder har jag tagit med mig min skoldator hit till Öland. Därför undrar jag om det finns något bra film/video-program att ladda ner till MAC?

Jag har iMovie, men det funkar inte att lägga in mina videosar där... Så snälla, vet ni något bra. Tipsa mig!

Detta är vad jag kan bjuda på tills dess.


Tobias Grönberg träning dag 2

HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY!!!!

Seriöst, jag är glad nu. Som sagt, allt händer av en anledning och kanske var det meningen att jag skulle rida C på hack. Det gick så bra idag. Alltså det hade ju gått bättre med bett, utan tvekan. Men det gick helt klart över förväntan för att vara på hack. Vi hoppade vattenmatta, mur(aldrig hoppat det med C innan), trekombination och även en mini-"vattengrav". Alltså en typ 2 meter lång vattenmatta. Han tvekade inte, stannade inte en enda gång. Han hoppade så fint helt enkelt. 

Det är jobbigt att rida och jag fick göra mycket övergångar, skrittvolter osv. Fick några lustiga språng och ibland kunde jag inte svänga över huvudtaget. Men delen mellan hindrerna kan jag träna på, han hoppade bra över hindrerna och det är ju trots allt huvudsaken.

Jag kan lixom inte riktigt inverka på samma sätt som på bett vilket är negativt i vissa tillfällen, men även bra. Eftersom jag inte kan kontrollera honom för mycket och lägga honom helt fel och korta ihop så mycket så får han tänka lite själv och ta egna beslut. Vilket är bra och jag tror det kan vara nytta för mig när jag sedan kan rida på bett igen.
Hoppade en bana i slutet på ca 1m-1,10m. Så LA borde inte vara några problem.

Det har varit mycket lärorikt att träna för Tobbe och jag hoppas att jag någon gång framöver får chansen att göra det igen.

Träning dag 2

Nu bär det av mot stallet som Chuck stod i under natten. Jag ska vara med på träningen på hacket och se vad som funkar för oss. Jag tycker det är tråkigt att nu när jag fått chansen att träna för en såpass duktig tränare så går allt åt skogen. Men jag sätter inte in något i hans mun när det ser ut som det gör. 
Samtidigt är det tråkigt att bara skita i det, eftersom han inte kommer hit och tränar annars. Så jag ger hacket en chans, och mer än så kan jag faktiskt inte göra.

Jag är ledsen, ska inte säga annat. Men jag rycker upp mig och ska göra allt jag har för att detta ska funka. Jag ska inte bli arg om det inte går, inte bli sur eller uppstressad. Jag ska ge honom tid, för får han tid så kanske, KANSKE finns det en chans att jag kan tävla på superhelgen och framöver. Och det hade varit jätteroligt!

Än finns det hopp.
Några prints från filmerna igår.

Såhär ser det ut

Jag vet, jättemycket inlägg om såret. MEN jag tror inte alla fattat vart såret sitter. Alltså många vill hjälpa och det vore nog lättare om ni fattade vart såret satt och hur det ser ut. Jag försökte hitta så bra bilder som möjligt och detta är nog det närmaste jag kan komma. Ska se om jag kan ta en egen bild imorgon. Båda bilderna är från google.

Här under ser ni där såret sitter. Man måste lyfta på tungan för att se det och sedan sitter det på insidan av tandköttet. Det går alltså upp där precis som om det skulle suttit tänder där, och på insidan sitter såret. Det är som ett ca 1,5 cm långt jack. Bara någon mm djupt.


Ungefär såhär ser det ut. Inte så stort sår, utan ungefär så stort som jag målat med röd färg. Precis där sitter det.

3 månader med hack

Japp. Ni ser rubriken och det är så sant. Jag har läst på mig lite mer om detta med sår i hästens mun. Vi var ju inne med honom hos tandläkaren och de trodde de skulle vara läkt efter en vecka. Såklart litar man på ATG. Men i detta fallet skulle jag inte gjort det.

Det tar absolut(!!) MINST en och en halv månad för ett sår i hästens mun att läka. Vill man vara på den säkra sidan ska man vänta upp till 3 månader innan man rider med bett igen. Detta är för att det kan läka på utsidan men slemhinnorna måste få en chans att bygga upp nya vävnader och detta tar ca 2-3 månaders tid. Jag vill inte riskera någonting mer nu att det ska gå upp igen. Jag offrar allt för att han ska må bra. Hur surt det än är, hur många tävlingar jag måste hoppa över, hur tiden kommer rulla iväg för ingenting. Det spelar ingen roll, för i slutänden är det hans hälsa som går före ALLT.
Jag tänker inte testa efter 2 månader, för om det går upp då måste jag börja om på noll. Det är bättre att ge det EN ordentlig chans istället för många små.

Den stora frågan: Hur blir det med tävlingarna?
Svaret är enkelt. Imorgon åker jag och tränar för Tobbe igen och säger precis som det är. Jag kommer ta det lugnt och hoppa lågt. Om det funkar någorlunda bra kommer jag tävla honom på hacket. Fortsätta träna och hoppa på det och ta allt eftersom det kommer. Jag kommer ge det en chans och låta det funka tills det slutar funka. OM det däremot inte skulle gå att hoppa honom på hacket. Om han är helt kaos imorgon så kommer jag rida dressyr ett tag och sedan testa igen. Går det åt skogen då med så får han stå ett par veckor. Jag finner ingen motivation i att rida i 3 månader utan att få göra det vi båda älskar - hoppa. Då kan jag lika gärna ge honom någon månads vila för att sedan träna som satan när jag kan rida med bett igen. Nu håller jag såklart tummarna att jag kan rida och hålla igång honom, kanske till och med tävla på hacket. Imorgon vet ni troligtvis svaret.

 

What to do?

Ja.. jag har längre ingen aning om vad jag ska göra med detta sår. Vi har kollat upp det hos tandläkare och hon trodde det skulle vara läkt och ridbart med bett efter en vecka. Jag red honom 6 pass utan minsta lilla irriterat. Både på novabett, rakt bett och pelhambett. Sedan booom på det sjunde passet så gick det upp. Red ett pass efter detta innan jag började med hackamore. Red då på hacket i drygt två veckor och det var helt läkt efter en vecka. Har ridit två pass på novabettet och nu med pelhambettet så gick det upp. 
Jag förstår inte.

Såret har till 99% kommit från något vasst han råkat äta. Sedan har det inte läkt pga att bettet legat och skavt. Men nu var det verkligen läkt, helt läkt och ändå händer detta. Bettet är varken vasst eller spetsigt på något sätt.

Har ni någon gång varit med om något liknande? Ett jack i tandköttet, där det inte är några tänder. (där bettet ligger) Vad bör jag göra? Ska åka in med honom till ATG igen och se vad dom kan göra, jag är rädd att de inte har något de kan göra mer än att vänta. Men jag vet inte hur länge det ska vila? En månad, tre månader? HJÄLP! :((

Hoppträning för Tobias Grönberg

Så var det dags för pass två som var hoppning för Tobias Grönberg. Träningen höll hus här uppe i Tryggestad vilket är ett nytt ställe för Chuck och han tyckte det var mycket att kolla på och var överlag väldigt spänd och spookey. Det gick i alla fall att rida, han var vääldigt het och stark men det funkade. 

Sedan började vi hoppa och det gick lite sisådär. Fick några lustiga hopp och distanser innan vi hittade ett flyt. Fick en bra "runda" innan det gick utför igen. Jag kände att han började bita sig fasst i bettet och bara plöja. Det finns två alternativ i de situationerna. Släppa och skena runt eller hålla som fan. Jag höll och det blev bara värre. Jag kunde lista ut att det var något i munnen men tänkte ändå att "han kanske bara tror att det ska göra ont..". Efter träningen kollade jag munnen och mycket väl, det blödde, var irriterat och svullet. Det har varit helt läkt i över en vecka och jag har verkligen varit försiktig, allt slit slängs tillbaka på mig. Jag blir less på det, jag vill inte att C ska behöva gå igenom det. 

Förövrigt ska jag ta fram det bra. Tobbe var riktigt bra att träna för, bra övningar, bra tips och bra utlärning. Kan inte ta fram något negativt faktiskt. Han fick mig till och med att hålla mig lugn, så det måste jag ge creed till mig själv. Jag kokade aldrig över, gjorde inga onödiga stopp eller liknande. 

Annars är jag väldigt ledsen, så ikväll lär jag deppa tillsammans med lite musik.
 

Chuck 15 juli pass 1

Red som sagt ett pass på morgonen för att göra av med lite energi och det gick bra. Inte superbra men absolut inte i närheten av dåligt. Han var riktigt fin emellanåt och lite springig emellanåt. Men överlag uppmärksam och genomriden. Kollade munnen efter detta passet och han hade ingen tendens till minsta lilla irritation. Det var superfint.

Fråga

Min fråga handlar iaf om Soft up stigbyglarna. Jag vill gärna köpa ett par men jag kände på ett par på Hööks häromdagen och jag tycker det känns som att utsidan är väldigt ömtålig? Du vet den som ska böja sig åt sidan om man hänger kvar.

Svar: Jag tyckte samma sak som dig i början men nu har jag böjt och grejat ganska mycket med dom och de är inte det minsta lilla ömtåliga. Om det är något på själva stigbygeln som är ömtåligt så är det hårplasten, jag har fått en liten spricka i min. Tror dock att den nya modellen är mycket bättre. Jag tror i alla fall inte att du behöver oroa dig över att utsidan ska gå sönder ;)

Vad ska jag säga..?

Lär bli hackamore i en månad framöver. Så trött på detta nu, vill så mycket. Allting såg bra ut och så en träning och allt var som bortblåst. Munnen blödde. 
Hur jag gör imorgon är inte klart ännu. Antingen skiter jag i det eller så ska jag ringa och kolla om några kan komma upp med mitt hackamore så får jag testa det. Mer kommer sen, nu duschen.

Bloggningen idag

Eftersom jag kommer befinna mig i stallet/på träning från halv 8 till och med ca halv 8 ikväll så kommer jag inte kunna blogga. Dessutom är jag så smart att jag kom på detta NU, 15 minuter innan jag ska åka. Så jag får helt enkelt slå mig själv på käften eller något. För tyvärr kommer jag inte kunna blogga förens ikväll, dock lovar jag att slänga mig på datorn så fort jag kommit innanför dörren.

Då har jag två ridpass att utvärdera, och sedan kommer jag även ha film från träningen ikväll och den ska jag försöka få upp på youtube så fort som möjligt. Vet inte hur det funkar från denna datorn.. Men jag gör mitt bästa.

Så alltså, bloggen står tom fram till halv 8 ikväll, sedan kommer jag igen. Stå ut så länge.
 
 

Uppe med tuppen

Japp, jag är uppe och påklädd, frukost i magen och ska bara borsta tänderna innan det bär av mot stallet. Jag tänkte att jag skulle åka till stallet och rida ett litet pass innan träningen ikväll och sedan duscha honom efter det. Pappa som ändå skulle in till Kalmar kunde skjutsa mig på vägen, så det är därför jag är vaken så hiiimla tidigt. 

I alla fall, som jag skrev över, C ska gå ett dressyrpass nu på morgonen. Det blir mest skritt och sedan kanske en halvtimmes trimm, trav och galopp. Så att han är genomriden tills ikväll. Efter får han sig en välbehövlig dusch. Han är inte speciellt ren den lilla krabaten så det kan verkligen behövas. 

Sist men inte minst packar vi in saker i transporten och bilen för att åka på träning. Och eftersom vår sommarstuga ligger ganska nära stallet där träningen är så står han där inatt. Då slipper vi åka fram och tillbaka 4 ggr.

 

Kräsen?

Chuck brukar i 99% ALLT man ger honom, han är ett matvrak av dess like och bryr sig inte om det är en pinne han får. Han är ALLT. Så köpte jag mig en slicksten i hopp om att någon gång i framtiden kanske kunna sko honom utan att bli drogad. Dream on...

Han tycker inte alls att den är god? 
Jag har bara hört om hästar som är galna i dom, men han tycker inte om den överhuvudtaget. Har testat att lägga i lite müsli som vi fick på Falsterbo, men näeee. Han äter upp müslin men sedan slutar han. Är han kräsen, eller har ni varit med om samma sak? Kanske tycker han bättre om en annan smak? Vad tror ni?

 

Wanties

- Brunt Equiline schabrak med strass. Liknande det på bilden här under.
 
- Svart/bruna soft up i nya modellen. Ska så småningom sälja mina sprenger och vill då ha dessa snyggingar.


- Svart schabrak med röd kant. Helst från Anna Scarpati - egendesignat om jag inte hittar ett snyggt innan. Något i stil med detta, behöver dock inte vara bling(så jäkal dyrt). Ignorera min extremt fula redigering..
 

C 14/7

Idag red jag på hacket, jag kan ju rida med bett nu egentligen men ja. Eftersom jag jobbade mycket i galoppen igår fick det bli mer travjobb idag. Han var genomriden sedan igår så det var inte mycket jag kunde göra. Hacket är alltid lite knixigt att rida på, så jag kämpar på. Tog några småskutt mot slutet. Har inte hoppat honom på över två veckor så ville bara känna lite inför imorgon. Det var ett hinder (läs cavaletti) på ca 40 cm med en galoppbom på varje sida för att bromsa upp honom lite. Man får ju hålla som satan, men annars gick det bra.

Något roligt jag kommit på efter AW.. Innan hatade jag att sitta ner i traven, gjorde det aldrig och det var det värsta jag visste. Nu är det helt tvärtom, vartenda pass jag ridit efter AW har jag suttit ner hela tiden i princip, det tråkigaste på hela passet är när jag travar fram och av, för då måste jag rida lätt. 
Min sits har blivit så mycket bättre så jag känner mig lixom duktig när jag sitter ner. Då vill jag ju såklart sitta ännu mer.

bild från förra sommaren

En bra annons

Sitter på hästnet och kollar runt lite, inte av någon anledning utan mest för det är roligt. Det slår mig flera gånger, vad fasen tänker dom med? Så jag tänkte dela med mig av mina åsikter om vad en bra annons är och vad JAG skulle fastna för om jag letade häst. Har ändå inga bra bloggideér just nu så detta blir perfekt.

Först och främst tycker jag att en bra bild är ett måste. Det finns vissa annonser utan bild och jag ska vara ärlig och säga att de annonserna intresserar mig inte alls. Sedan finns det dom som lägger ut bilder när hästen står i transporten, en hagbild, kanske en suddig bild från ett videklipp. Allt detta är big NO. Jag tycker att är det en hopphäst ska huvudbilden vara en hoppbild och sedan kanske någon annan bild också som syns när du klickat in. Är det en dressyrhäst så ska det vara en dressyrbild som huvudbild och kanske någon annan till. Likadant om det är körning, fälttävlan osv osv. Ta en lämplig bild. Visst är det roligt med bilder med massa rosetter, men nej det är ju inte det man vill se som köpare. Man vill se hästen in action. Så enligt mig, Välj ut en BRA bild, ingen pixlig halvdålig utzoomad bild. Välj ordentligt. Stort nej är också bilder när man rider i typ klänning, utan hjälm osv. 
Om jag skulle sälja C idag skulle jag utan tvekan välja dessa två bilder.
 
För det andra, skriv ut namn & höjd. Många skriver inte ut namnet på hästen, varför man inte gör det är för mig en gåta. Namnet på hästen är en bra sak för de intresserade så att man kan kolla resultat etc. Är det ponny så tycker jag det är viktigt att skriva ut höjden. Inte bara skriva "maxad d-ponny" t.ex. Maxad d-ponny kan vara allt mellan 146 till 148 beroende på vem som säljer. Och de få centimetrarna kan spela stor roll. Kön, ålder osv är för mig redan självklart så det skriver vi inte ut här.

Själva annonsen. Innehållet är ju ändå det viktigaste. Men för att vilja klicka sig in på annonsen behöver det över vara bra. I annonstexten tycker jag det ska vara så mycket fakta men så lite text som möjligt. Jag tycker man ska skriva ut allt som är positivt med hästen. I mitt fall skulle jag skriva att han är en pigg och framåt ponny med mycket egen motor, snäll att rida men behöver en rutinerad ryttare. Startat nat. LA felfritt och placeringar upp till och med LB. Fin i dressyren men inte startat något pga mitt intresse. Snäll att lasta, klippa, duscha och snäll att ha med på tävling. Slutmätt 148 cm. Säljes pga ...
Ja typ så, lite mer hade jag lagt till men är lite svårt när jag sitter här och inte har en ponny till salu ;)

Något man inte ska ta med i annonsen är nackdelar med hästen. T.ex jag skulle inte skriva ut att han är svår att sko, tittig på hinder och andra liknande saker. Det sparar man tills de är intresserade och har ringt eller mejlat.

Sist men inte minst, sätt ett rimligt pris. Ett överpris gör att ingen vill ha den pga att den är så dyr. Men ett underpris kan också avskräcka en köpare då det kan låta som att den kanske har någon dold skada eller annat negativt. Sätt ett normalpris och skriv hellre att priset är diskuterbart till rätt köpare.

Ja, tror jag fått med alla mina åsikter när det kommer till annonser. Slarviga, dåliga, tråkiga annonser är big NO. Ska man sälja sin bästa vän kan man i alla fall anstränga sig lite för att få en bra annons, inte sant?

Chuck igår

Kollade C i munnen igår och det är helt läkt oc har varit i nästan en vecka. Men det syns fortfarande att det varit där. Jag är så kluven för jag vet inte om det bara är ett ärr eller vad det nu är. Jag menar han har haft det i typ en vecka utan att det har förändrats. Och ett ärr kan ju finnas i alla evighet.. 
Jag testade i alla fal att rida med bett igår och det gick sjukt bra. Han var fin från början och jag hade hela tiden Stefans röst i huvudet, gjorde en av hans övningar också. Gick verkligen över förväntan, även om han inte var helt loss så var det ändå bra. 

Kollade munnen efteråt och det såg ut precis som innan, inte rött eller irriterad. Idag tänkte jag faktiskt rida med hacket igen, ska ta det säkra före det osäkra. Sedan går han med bett igen. Jag kommer hålla koll på såret varje dag ett tag nu. 


Lördag

Godmorgon my lovers! Har vaknat hos Alvida och snart kommer mamma och hämtar oss så ska vi åka till stallet. C trimmas i paddocken som vanligt, det som funkar ska göras. Skänkelvikning, bakdelsvändningar, framdelsvändningar, öppna, sluta. Allt i trav. Galoppen kommer bli mest övergångar då det inte riktigt funkar på något annat sätt än.

Efter stallet åker vi upp till köpingsvik. Där hoppas jag på bra väder så vi kan bada och ha allmänt roligt. 
 

Tagga träning

Anmält mig till Västervik nu, längtar som en tok, hihi. Men först, lite träning. Har ju inte tränat efter AW som är över två veckor sedan. Om några dagar ska jag träna för Tobias Grönberg, rättare sagt på måndag och tisdag. Så nu gäller det att förbereda sig rätt. Chuck trimmas på hacket imorgon, på söndag sätter jag på honom bettet och då jäklar ska han dö av svett. Längtar redan ;)

På måndag tränar jag vid 17.00 så om möjligheten finns kommer jag åka upp tidigt på förmiddagen och trimma Chuck ca 30 minuter innan han får sig en dusch och sedan åker vi till träningen. Då lär han vara riktigt fin på träningen sen. 
Orkar gör han ju, och jag vill att han ska visa en del av sin bra sida så då får det helt enkelt bli så. Han har ju inte gått så hårt sista tiden, så det kan han behöva.

På tisdagen går han hopp-passet och på onsdag får han en lugn dag. tors-fre blir det hårdträning igen och sedan är det tävling på Udden på lördag och söndag. Vilka av er ser jag på superhelgen? :D
 

Hur jag ryktar

Följer på Linns ideé att skriva om hur hon håller sina hästar rena. Tyckte det var roligt att läsa och se hur olika man kan vara så tänkte dela med mig om hur jag gör. Jag har ju precis som linn en skäck och han älskar verkligen att smutsa ner sig, väldigt mycket och ofta. Jag brukar inte vara så noga med hur han "ser ut". Så länge han inte har något som skaver eller liknande är jag ofta nöjd.

1. Jag börjar med att kratsa hovarna och även ta bort onödig lera i karlederna och kronranden om det hamnat något där. Sedan smörjer jag in hans hovar med Torsklevetran. Detta görs både före och efter ridpass hela sommarhalvåret. Dock inte om han är geggig. (blir ingen effekt då) Jag gör detta först för att de ska hinna torka in lite innan jag rider.
 
 
2. Manen och svansen borstas igenom. Nästan varje dag sprayar jag svansen med pälsglans och sedan borstar jag igenom. Första svansen, sedan manen. Då får man med sig lite pälsglans även till manen utan att det blir för mycket. Jag gör detta tidigt för att slippa få massor av hästhår och smuts i pälsen efter att man ryktat.

3. Sedan har vi kommit fram till själva kroppen. Om han är väldigt smutsig använder jag mig av en hård rotviska. Om inte, t.ex på vinterhalvåret när det är snö så använder jag mig endast av en mjuk borste. Den mjuka borsten tar bort i princip all smuts, dock inte hård lera. På benen är jag noga med att använda mjuka borstar då Chuck hatar när man använder hårda borstar. Dessutom är benen en av hästens känsligaste ställen. 
 
4. Om han har gräsfläckar, bajsfläckar eller att det runnit bajs längs bakbenen så använder jag mig utav en sisalduk och magic brush.

5. Sist men inte minst tar jag en supermjuk "glansborste" och bortsar på hela kroppen, huvud, hals, kropp och ben. Sedan är han klar.

Nu gör jag inte exakt såhär varje gång beroende på om jag har bråttom eller inte. Har jag gott om tid tar jag fram ryktborse och ryktskrapa och kan stå hur länge som helst. Har jag brottom kratsar jag hovarna, borstar man och svans och en snabbis på kroppen. Så ja, det är från dag till dag.

Fredagen den 12e juli

Hunnit med mycket idag och ändå har knappt halva dagen gått. Chuckis har blivit skodd, stallet fixat åt C och en till häst. Hem och sovit i en timme ungefär. Stack in till stan med Emmy, snackade om allt möjligt, köpte godis och kollade kläder innan vi mötte upp Emma. Efter ett tag cyklade jag hem. Ska packa ihop lite saker till Öland och lite saker som ska med till Alvis ikväll. 

Sedan middag innan jag åker över bron till Alvida. Jag sover hos henne ikväll, sedan sover hon hos mig imorgon. Har saknat detta så mycket så kommer bli helt underbart! 

Kom precis på att jag inte börjat med mina utmaningar ännu.. hehe. Jag kommer välja ut 5 st av dom ni skrev och så fixar jag det så snart som möjligt! 
 
Jag saknar dig, så mycket! ♥

Stallet nu

Sticker tlll stallet tidigt för att C ska skos. Ingen ridning idag alltså, kände inte för att gå upp vid typ kl 6 för att rida innan. Så tyvärr blir det vila ven idag. Vill ju komma igång nuuu.

Sedan hem igen och idag stannar jag och mamma i Kalmar så jag ska se om någon vänlig själ kanske vill umgås lite med mig, haha. Någon i Kalmar som vill träffas, göra vad som helst? Släng iväg ett sms till 0708657615! 

 

Shopping @ falsterbo

Vit piké är något jag varit ute efter länge och denna var stilren men ändå fräck så slog till. Slicksten har jag också velat ha ett tag nu, har inte hittat det på nätet så slog till nu. Läs mamma slog till för det är trots allt hon som betalat. Tusen tack mamma!

Falsterbo 2013

Japp, så var min visit i Falsterbo detta året över. Första gången i mitt liv som jag besöker Falsterbo Horse Show och det blev succé. Jag och mamma åkte tidigt ner dit och där mötte jag upp Matilda, Alexandra och Anna. Vi har gjort allt som ska göras. Kollat på hoppningen, dressyren, ätit, snackat massa skit, flytt från jobbiga perosner som försöker sälja massa skit, shoppat, ätit lite till och bränt oss. Ja, dagen har enligt mig varit helt perfekt och jag är avis på Anna och Alex som stannar hos Matte inatt, vill med. Kl 18 ungefär tog jag och mamma bilen och drog oss hemåt. Inte så långt kvar hem nu, trött som ett as kommer jag somna snabbt som attan.

Det ni vill veta är nog vad jag shoppat, jag måste göra er besvikna då det endast blev två saker. En slicksten från lik-it till Chuckis och en vit/marin piké till mig från GinaTricot. Kommer bild på detta ikväll eller imorgon. Stod ett bra tag och dreglade över ett brunt schabrak med bling från Equiline. Men det var en sak jag inte gillade med det så jag valde att vänta och sedan kanske beställa hem ett egendesignat från Anna Scarpati istället. Nästa schabrak ska i alla fall bli ett brunt.

Ja, vi alla bjuder på den otroligt charmiga bilden.. he-he.

Snart flyttar jag..

..bloggen!! 

Något roligt är på G med bloggen nu och jag hoppas ni tycker detsamma. När jag kommer hem ligger ett kontrakt och väntar på mig. Det ska skickas in och sedan är det inte många dagar kvar innan bloggen förflyttas till en ny portal. 
 
 

I bilen

Samma sak varje gång när jag är påväg hem till Kalmar efter en rolig tid någon annanstans. Jag vill inte hem, vill inte, vill inte, vill inte.
Jag hittade min dator i bilen som jag glömt bort att jag tagit med mig, så varför inte låta tankarna flöda?

Kalmar. Staden jag föddes i, staden jag växte upp i, staden jag bor i, staden jag alltid bott i. Kalmar. Jag måste erkänna att Kalmar är ett fint ställe, kusten utanför dörren, fina stränder, fina ställen. Nära till Öland som enligt mig är Sveriges finaste ö. Men det är ändå Kalmar, gamla, trista, tråkiga, lilla, gråa, fördomsfulla Kalmar. När jag var liten ville jag föralltid bo här, jag älskade det. Men precis som alla andra växte jag upp och med åren som gick upptäckte jag mer, fick se mer och jag insåg vad denna lilla staden egentligen är. 
Ett ställe fullt av människor som vet allt om alla, är avundsjuka på alla, tycker si och så om alla. Fördomsfulla människor är precis vad min hemstad är uppbyggd av. (Såklart finns det undantag och om ni läser detta hoppas jag ni vet vilka ni är!)

Senaste året har det blivit så självklart för mig att så fort jag får chansen ska jag härifrån. Jag kommer inte för en sekund vilja stanna här, aldrig. Jag trivs verkligen inte här och helst av allt skulle jag vilja göra en "ny start". Men alla vet redan allt om mig, alla vet att jag är den hästtokiga hästnörden, alla vet vad jag gjorde i femman, åttan och gymnasiet. ALLA vet. Jag har lärt mig se igenom människor, vissa är helt enkelt inte värda att lägga ner sin tid på. Tyvärr har det varit allt för många. Kanske just för att vi inte passar tillsammans eller för att vissa helt enkelt tänker med fötterna. Mina frågor kommer förevigt bli frågor, utan svar.

Här sitter jag i bilen, tittar ut över alla fält, hus, skogar, vindkraftverk, lampor som svischar förbi. Jag ljuger om jag säger att det känns bra, jag vill bara slå mig loss, ut ur bilen, bort. Jag känner mig instängd där hemma. Jag kommer aldrig kunna uppleva saker jag vill göra där. Jag vill så mycket, jag har drömmar. Men det är just det dom är, drömmar. Jag kan ändå inget göra, inte i Kalmar.

Kanske är det för att jag vågar tro på mig själv, kanske är det för att jag inte vill vara en i mängden, kanske är det därför jag ofta står där, själv. Ännu en fråga utan något riktigt svar. En sak är säker, och det är att om jag behöver stå helt själv så kommer jag göra det. Aldrig någonsin kommer jag backa tillbaka och tycka att Kalmar är okej. ALDRIG. Två år kvar nu, sedan tar jag mitt pick och pack och sticker härifrån. Tack för mig, och för att ni låter mig dela med mig av allt som finns i min hjärna.
 

Falsterbo

Hej alla underbara läsare. Känner mig riktigt dålig på att blogga och försöker nu göra mitt bästa av saken. 
Jag har varit på Falsterbo HS hela dagen tillsammans med Anna, Alexandra och Matilda. Min mamma var med men hon satt själv på läktaren, hehe. Hann aldrig göra några tidsinställda igår och idag gick jag upp kl 5 och åkte sedan kl 6. Är på väg hem nu igen och väl hemma kommer jag skriva lite mer om dagen. Bloggar på som vanligt imorgon igen.
Puss och kram!

GLITTER ♥

När jag först såg dessa skor när Lisa Ågren och Linn Olsson köpt liknande så tyckte jag att de var skitfula. Såg sedan ett par inne i Borgholm och tänkte, varför inte prova? När jag satte den på foten var jag helt såld. Tyckte inte jag passade i guld och silver fanns inte i min storlek. Men jag tog en som var något stor i hopp om att den inte töjer sig. Fanns inte i silver i min storlek någonstans på nätet eller annan butik så jag tog den risken. Dom är sååå fina. Dör varje gång jag ser dom.

 

Chuck torsdag & fredag

Tänkte ta C's lägesuppdatering lite snabbt så jag inte behöver tänka på det sen.

Idag var munnen också superfin, syns knappt att det varit ett sår där. Det känns fortfarande lite ojämnt men ska nog inte vara några problem att börja med bett snart igen.

Nu kommer han vila helt i två dagar, dels för att han ska skos och för att jag är på falsterbo. Hårdträning igen på lördag så han är fit for fight tills på måndag!
 
foto: almasfoton.blogg.se

Fullt upp

Har inte haft en sekund över sedan jag åkte från stugan vid kl 2 idag, så nu äntligen har jag landat och kan blogga lite. Åkte från stugan kl 2 som sagt in till borgholm för att köpa mig ett par skor. Direkt från borgholm till stallet där C gick ett helt okej pass i ridhuset. Blev även lite galopp idag och ja, han blir bara bättre och bättre på hacket. NÖJD matte.

Väl hemma tryckte jag i mid middag innan jag och mamma åkte iväg till några affärer. Vet inte varför jag egentligen följde med, antagligen för att kunna få något. Nagellacksborttagning och deodorant hängde med hem, nödvändiga tråkiga saker. Väl hemma landade jag i soffan med en kopp te och först nu plockade jag upp datorn.

Tänkte ta bild på skorna och lägga upp dom här. Sedan ska jag hinna fixa klart en header som jag påbörjat och sist men inte minst ska jag kolla lite TVD innan jag somnar. Imorgon går jag upp tidigt för att åka till falsterbo.
 

Västervik

Då har jag bestämt mig för hur jag ska göra. Något jag inte alls hade i tanken när jag kollade var att mån-ons veckan efter meetinget har jag tredagars-kurs för Mats. Och jag vill verkligen komma igång med träningen nu så jag väljer hellre träningen före tävling. MEN eftersom det är så bra klasser och jag nu har fått höra endast bra saker om stället så tänker jag i alla fall åka på lördagen. Hade jag åkt hela meetinget hade det blivit typ 6 dagars hoppning. Eller asso först tre dagar hoppning, sedan markarbete, lydnadshoppning och banhoppning. LIte väl mycket.

Så på lördagen åker jag upp, vilket han klarar utan att det blir för mycket. Kommer hoppa LA och LA+. Är det någon av er som ska dit och tävla? Hade varit roligt att veta lite.
 

Falsterbo 2013

Jag har faktiskt aldrig tidigare varit på Falsterbo HS, så nu kanske det är på tiden?
Jag och mamma kommer åka ner på torsdag, åker tidigt på morgonen och åker hem på kvällen så det blir bara en dagvistelse. 
Hade gärna stannat fler dagar, men jag känner att jag vill lägga tid på C istället. Dessutom har jag inga pengar alls så kommer inte bli någon shopping, kul att gå där och bara glo men inte kunna köpa.

Men som sagt, på torsdag finner ni mig på Falsterbo och det är bara att dyka på mig om ni ser mig. Ska ni dit någon dag?
 
 

Men alltså jag tror jag dör

Det sägs att detta är Selena Gomez nya låt! Det ska även vara Justin som sjunger i början(en robotröst). Alltså hur fint är det inte? Gråter när jag lyssnar på "Justin" i början, haha. Kan lyssna igen och igen och igen..

Bara riktiga beliebers förstår, ååh. SÅ FINT!!

(Det är inspelat med mobil i en studio under inspelning)

Skänkelvikning med hacket

Alltså inga klockrena, men med tanke på hur det en gång såg ut så helt OK. Rumpan kom lite efter ibland, och huvudet är uppe i himlen. Men whatever!

 


Chuckis 9 juli

Idag gick det lite sämre än igår, krävde mer idag och det gick inte riktigt för jag orkar inte hålla honom på hacket. Gick bra stundvis och jag ska inte klaga. Hade varit en annan femma om jag red på bett. 

Blev mest trav, red ändå mycket mer än igår och tyckte att det funkade bättre idag. La in små pauser och sådär, men kände inte att handen skulle fixa galopp då jag bara hade blivit irriterad om det inte gått. Flummig text, passet gick helt OK och det var det jag försökte komma fram till. 
Video är påväg upp på bloggen.


Kollade hans mun idag och blev chockad då jag knappt kunde hitta "såret". Det är alltså i princip helt borta nu!! Rider på hacket tills på lördag utifall att. Sedan börjar jag med bett på söndag.

Rida

På väg till stallet nu, ska rida C. Om han går bra tänkte jag be mamma filma några snuttar som ni får se sen. Kan vara roligt att se honom på hackamore någon gång?

Har även bestämt mig om Västervik nu, det kommer ut på bloggen ikväll. Även mina planer för Falsterbo Horse Show. Håll koll ikväll!

 

Bränd kräfta och första doppet

Jappjapp. Har solat ett bra tag idag, tycker det är otroligt långtråkigt men idag kom jag på att jag kunde kolla på TVD samtidigt. (Har kollat om alla säsonger 5 ggr ;)) Så jag la mig på mage för att sola ryggen och la en filt över huvudet och datorn så kunde jag kolla utan problem. Solade sedan magen också. Har bränt mig på bröstet och är röd som en kräfta, hehe. Hoppas på sol imorgon också, börjar få lite färg faktiskt. Eller inte färg, men bikinilinjer.
Sedan gick jag ner till stranden och tog första doppet för i år. Inte allt för kallt faktiskt.

Nu tänkte jag äta lite innan vi åker upp till stallet. 


Älskar denna outfiten, ser så brun ut. Och det är två dagar sedan nu - alltså ännu brunare idag.

Tävlingsplaner

Sitter och kollar på tdb efter lite tävlingar att åka på och vill ha lite tips och råd från er sida.
Jag har lite tävlingar som jag tror att jag ska åka på, sedan finns det några meeting som jag tycker låter intressanta också. Dock är det inte billigt att åka på meeting och jag måste därav välja ut något eller kanske några som jag verkligen vill åka på. Har kollat in ett meeting i västervik och funderar på att åka dit. Eftersom jag dock aldrig varit där vill jag veta vad ni tycker om stället.

Är det någon av er som tävlat på Västerviksortens RF och kan säga något om anläggningen och tävlingarna i sig? 
Det är ett meeting för både ponny och häst och det var många bra klasser. Dessutom fanns det LA+ som jag aldrig någonsin hittat här i trakterna innan. Uppstallningen var inte supermegadyr, även om det kostar. Och så tar det ca 2,5 timmar dit(enligt mamma). Så enligt mig låter det bra. Vad tycker ni om stället?

 

Viktig fråga?

Jag skulle bli väldigt glad och tacksam om ni tog er några minuter och svarade på dessa frågorna.

Vad är det som är bra med min blogg?
Vad skulle jag kunna förbättra?

Foto: almasfoton.blogg.se
 

Chuckis idag - äntligen

Idag red jag, weehooo. Mitt finger gjorde ont, vilket gjorde att jag fick avlasta det och då gjorde det ännu ondare i mina andra fingrar men jag var glad i alla fall. Fick helt enkelt ta massor av småpauser för att inte få för ont. Och Chuckis har ju inte gått stenhårt senaste veckan så var nog inte hela världen. Vill dock komma igång nu, är så jobbigt när det är något ivägen :((((

I alla fall, C var superfin i traven, jag som var så träningssugen satte igång att göra skänkelvikningar. Senast jag gjorde det på hacket sprang han bara men nu gjorde han de nästan klockrent redan från början. Så halva passet gick till att göra skänkelvikningar, sååå roligt. Galoppen funkar inte så bra då han blir stark, då klarar inte min hand av det. Men lyckas få några få varv på volterna. Ja, det funkar som sagt bra, hade min hand varit ok hade det gått ännu bättre! Längtar redan tills imorgon!
 

New in

Var inne en sväng i borgholm med mamma innan. Var riktigt länge sedan jag var där inne, har ändå bott här varje sommar sedan jag föddes så var roligt att komma "tillbaka". Gick mest runt, käkade glass och kollade i butiker. Hittade ett gulligt linne som fick följa med hem. Annars, inget speciellt. Nu sticker jag och mamma till stallet. Ses ikväll.
 

För ni är det bästa med den här bloggen!


NI är det som får mig att alltid vilja fortsätta. Jag blir helt varm inom mig när jag läser sånt här. NI ÄR BÄST!!
 

Bilder från AW del 4

Flera bilder, dessa är från dag 3 på eftermiddagen när vi hade hoppning. Några tror jag att jag redan visat men ni får se dom igen. Den översta har Johanna tagit, de andra tror jag att VQ har tagit, vet inte riktigt.
STÖRT snygg ponny har jag i alla fall, hihihi.

ÄLSKAR näst sista bilden *.*

 

Måndag v.28

Shit vad tiden går. Känns knappt som att jag har sommarlov och nu är det bara några veckor kvar. Dessutom jobbar jag 3 veckor i slutet så jag har inte mycket riktigt lov kvar nu. Ska försöka ta vara på det jag har, men inte heller så lätt att hitta på massor av saker när man inte mår tiptop.

Idag känns det mycket bättre men några planer med kompisar finns inte. Utan jag tänkte utsätta mig för lite värme i solen. Ska lägga mig på terassen och sola. 
Där tänkte jag ligga tills det är dags att dra ut till stallet. KANSKE vågar jag ta mig ett dopp i havet innan? Det är trots allt bara 100 meter ner till Köpingsviks sjukligt fina strand. Vill ju inte bli sjuk igen, men kanske? 

Almasfoton.blogg.se
 

Vill träna, vill hoppa

Jag har aldrig varit så taggad som jag är nu på att få rida och träna. Det gick väldigt bra för mig och C nere i Skyrup och jag har massor av roliga övningar i huvudet som jag vill sätta igång med. Nu när jag inte kan rida och C knappt är ridbar så blir det bara värre, vill träna NUUUUU.
Dessutom var det typ hundra år sedan jag tränade för Mats och det gör saken ännu värre, sista träningen för honom skulle varit när jag var på AW så den missade jag. Nu är det uppehåll till hösten och mellan det är det hoppkurs. Men den är inte fören om ca 3 veckor. 

Får trösta mig med att jag ska träna för Tobias Grönberg v. 29, ska bli himla roligt då jag hört mycket bra om honom. Men det är ändå det där att träna för sin vanliga tränare, ni vet. Jag har i alla fall abstinens, MÅSTE TRÄNA!! Hehehehe.

Är ni som jag eller? När ni inte kan träna eller rida ordentligt får ni panik inombords?


Senaste träningen för Mats som förövrigt gick ganska dåligt pga såret i munnen.

Chuck idag

Idag red mamma ett pass på C så att han fick röra på sig. Blev ca 30 minuters arbete med skritt i ca 15 min både före och efter, så en timme fick han röra på sig. Måste säga att det såg riktigt bra ut, vet hur svår han är på hacket men mamma löste det bra. 
Sedan kollade vi upp staketet osv i en hage som vi ska släppa våra hästar i. Alltså Chuck och hans hagkompis Uxi. Hade även kvällsfodringen så var inte hemma fören kl 9 ungefär.

Känner mig bättre nu så hoppas på att kunna rida imorgon, och sedan håller jag tummarna att C's mun läker fort som tusan. Vill rida på bett igen... Kan säkert rida på det nu då det är jättefint, men vill inte riskera att det går upp igen så väntar ett tag till.

My babyyy

Steker

La mig i solen imorse i hopp om att få lite färg. Fick faktiskt en linje av bikinin, weehoo. Men efter typ 2 timmar syntes den inte längre? Min kropp vill verkligen inte bli brun. Var sedan inne med mamma på stan, hittade ingenting. Det som föll mig i smaken fanns antingen inte i min storlek eller satt det hellustigt på. Så vi åkte hem lika tomhänta som vi kom dit.

Nu ligger jag en stund i solen igen, ska snart gå in och packa ihop lite kläder som ska med till Öland. Hoppas på bra väder de kommande dagarna, ska steka som bara den. SKA BLI BRUN! Någon som har tips på en bra olja att använda? Helst inte allt för dyr ;)

Om en timme ungefär åker vi över till C. Ses ikväll?
 

AW bilder del 3

Här kommer resten av bilderna från dag 3, dressyrpasset. Är han inte snygg eller? Synd att man själv inte kunde vara lika snygg.. hehe. Det är lixom inga ögonblicksbilder, han var stört fin hela passet.

Foto: johannagrant.se

 

Godmorgon

Inga större planer för dagen. Nu på förmiddagen ska jag troligtvis in till stan med mamma. Ska kolla om jag hittar något i klädväg, behöver något litet smått och gott, skulle behöva en ny jacka och en väska dessutom. Men tror inte det jag vill ha finns här i Kalmar.

Ikväll åker jag över till stallet för att ta hand om C. Får se om det blir någon ridning, känner mig fortfarande dålig. Det gör inget om C får vila då denna veckan skulle vara lite lugn/vila. Men ändå, han ska inte dö ut helt lixom. Så ja, jag får se hur det blir. Vi har kvällsfodringen dessutom och efter det drar jag och mamma upp till sommarstugan. 

Jag har ett tidsinställt inlägg med bilder från AW som kommer upp idag. Utöver det uppdaterar jag så gott det går.
 

Godnatt

Ikväll följde jag med familjen på teater, funderade på att stanna hemma med är så glad att jag inte gjorde det. Vi kollade på "Älskling, jag är visst gift" som var helt sjukt bra. Har sett flera liknande, men denna slår alla med stora hästlängder.

För er som sett den måste jag säga att i början när "Jesper" dansar runt, det är så JAG över det, typisk Carro grej. Likadant i slutet när de snackar om hur det känns när man träffar den rätta och alla säger "jag med". Sedan kommer Leif och säger "jag har ingen aning"(typ). SÅÅÅÅÅÅ JAG! Haha.

Whatever, känner mig inte så bra, tog en kopp te, hatar te men detta var helt ok. Ska snart sova.

Att träna på

Tänkte dela med mig om all den kritik jag fått nere på AW. Både positiv och negativ, dels för att jag själv inte ska glömma bort det men också för att det kan vara roligt för er att höra.
Allt detta är saker jag fått höra av Stefan. Då jag inte fick några tips alls när jag tränade för Royne och vi inte riktigt klickade tillsammans så har jag inget från honom att nämna. Så det som är här under är tips från Stefan som sagt.

Det jag behöver träna på: 
- Sträcka på mig. Blir gärna ihopkurad och får en dålig sits, har sett bilderna när jag tänker på att sträcka på ryggen och oj så mycket bättre det blir.
Snygg sits va? (lättridning)

- Börja långsamt. Jag blir gärna lite på i början av passet och vill att han ska trampa på bättre framåt. Jag ska istället tänka samla, samla, samla i början för att sedan kunna öka på i slutet av passet.

- Vara lugn och aldrig stressa. Jag har en tendens att rida iväg på t.ex hinder när det blir lite högre vilket gör att vi kommer fel. Jag måste lära mig att hålla ihop och vara iskall och vänta in hindret. Måste även vara lugn i dressyren. T.ex galoppombyten som gör C väldigt taggad. Då ska jag istället sakta av till skritt, flytta honom och göra ny fattning istället för att byta. Sedan när han är lugn gå tillbaka till att byta osv. Hela tiden tänka. LUGN. Så fort C blir minsta lilla stretig eller stressad ska jag samla ihop igen och få honom avslappnad, sedan gå tillbaka till jobbet igen.
Chuckis redo för byte..

Nu det som jag var bra på:
- Bra skänklar oftast. Jag har ganska stadig skänkel, den kan bli ostadig men jag försöker alltid tänka på att ha den så stilla som möjligt vilket tydligen märktes. 

- Mjuk hand i dressyren. Hade bra och följsam hand i dressyren. Det är något som kommit av sig själv lite då han är ganska känslig i munnen. Alltså, jag har bra gummibandskänsla i handen.

- Bra ridet på vattenmattorna. Förra året red jag väldigt mycket på vattenmattorna vilket gjorde C spänd. Detta året red jag likadant på vattenmattorna som på de vanliga hinderna och det gjorde honom myyycket mer avslappnad. Då räknar jag alltså INTE med vattengraven. Hehe. Men resten av vattenmattorna red jag bra på.


Egna saker att träna på: Har kommit på lite saker jag själv tycker att jag ska träna på som ingen annan nämnde.

-Sitta ner och inte ge sig. Jag har alltid tyckt att C är svår att sitta på, och ja han är extremt svår. Men vi satt mycket ner på lägret och då kämpade jag som in i helv*te. Jag rann av svett efter typ men det är värt det. Så jag ska träna mer på att sitta ner och INTE ge upp om det tar emot.

- Träna mer byten. Vi tränade mycket byten på lägret. Och då var det inte de bytena som C gärna gör. Springer som en dåre och byter. Utan nu skulle det vara i lugn och sansad galopp vilket gick åt skogen för oss. Det ska jag träna MYCKET på hemma.

-Ta tag i detta. Nu har jag mycket att träna på och tänka på, jag måste ta tag i det nu. Är superpeppad och så fort C's mun läkt helt så ska vi bli fit for fight igen.

Jag tycker det är otroligt viktigt att kunna ta fram både bra och dåliga saker med sig själv och våga tala om det för andra. Här är alltså mina. Kanske är mina tips något som passar även er?

Min skitiga bebbo

Blev en promenad i ca 30 minuter för C idag. Jag kunde ju inte rida pga att jag är sjuk. 
Tog några uppställningsbilder på min extreeeemt smutsiga ponny. Visst är han fin i kroppen ändån?

Ni får mer än gärna ignorera mina extremt viiita ben. Solen har inte varit på min sida detta året.
 

Bilder från AW del 2

Det finns extremt mycket bilder på mig och C från AW och jag har helt enkelt inte orkat kolla igenom allt. Här är i alla fall en hel drös med bilder från dressyrpasset för Stefan dag 3. Johanna (johannagrant.se) har tagit alla bilderna tror jag och dom är superfina. Blogg.se försämrar kvalitén lite, men orkar inte redigera alla. Ni ser ju hur fin C var i alla fall. Helt gudomlig.

Kommer en del till från detta passet om ett tag.
 

Kalmar resten av sommaren

Nu kommer jag vara kvar i Kalmar retsen av sommaren. Har fått åka på mina små äventyr och jag är glad över det jag haft. Är uptagen alla veckor resten av lovet nu, har en vecka i slutet då några få dagar är lediga, men annars är det fullbokat.

Jag tycker det är underbart att komma bort från Kalmar för att få träffa nya människor och släppa allt för en stund. Här hemma vet alla allt om alla och därför måste man tänka på vad man gör. Då är det skönt att komma iväg en stund där ingen vet vem man är. Jag trivs på andra ställen.

Är ni som jag? Tycker ni om eran hemstad eller skulle ni vilja flytta och se er omkring, träffa nya människor osv?

 

Hugo bockar av mig

När jag, bianca och Kajsa skrittade ut på Kajsas ponnyer fick jag rida b-ponnyn Hugo. Som kan "stegra" på kommando. Han kände för att bocka och ja, med bara en hand så bockade han av mig.. hahah. Orkar inte...

 


Godmorgon folket

Klockan var ställd idag, skulle upp till stallet tidigt för att rida C. Mina föräldrar är i vår sommarstuga så jag skulle ta bussen och sedan bli hämtade av dom. Men jag vaknade och kände mig förjävlig rent ut sagt. Kan knappt andas, har absolut ingen röst kvar och kan knappt svälja. Svettas som en gris gör jag också. Ringde till mamma och sa hur läget var så jag fick sova vidare. Ska upp med mamma till stallet senare under dagen. Måste ju träffa Chuckis juuuu.

Jag kan sällan sova när jag är sjuk så lär bli en hel del bloggning faktiskt. Har mycket ideér och tänkte börja på den listan. 
Allting kommer såklart inte publiceras direkt, utan några blir tidsinställda.

Tänkte även ta med min urdåliga kamera till stallet och klicka några uppställningsbilder på C. Han har en bit kvar tills jag tycker hans kropp är bra, men den är på god väg. Om det blir av så får ni se dom ikväll/eftermiddag.

Hoppas ni får en bra dag och mår bättre än mig, haha. See you.

Jag fortsätter jag med..

HJÄLMDEBATTEN!
Jag kände för att ta upp min syn på det hela nu när det verkat bli ett ämne i bloggvärlden de sista dagarna.

För det första är det upp till var och en om de vill ha hjälm eller inte, självklart kommer JAG alltid tycka att hjälm är en självklar sak. Jag kommer alltid bära hjälm vid ridning och jag tycker även att det är bra när stall har regler att hjälm måste användas. Jag tycker att så fort man står i ett offentligt stall är hjälm något man har på sig vid ridning. Har man ett eget stall eller bara är några få i ett stall då känner jag mer. Whatever?

Jag kommer själv aldrig klanka ner på en person som rider utan hjälm och jag kommer aldrig tycka illa om någon som väljer att rida utan hjälm. Det är deras liv och de får göra precis vad de vill med sina liv. För mig är hjälm en självklar sak för att det kan på mååånga sätt rädda liv. För andra är den bara ivägen och de känner sig bekväma utan hjälm. LÅT de rida utan hjälm.

Däremo finns det en sak jag INTE tål. Om man är på clinic eller annat liknande för en berömd ryttare och den rider utan hjälm då tycker jag att den är vääldigt orespektlös. Eller som typ gbghs när ryttarna rider sina hästar i pauserna ibland eller tidigt på morgonen och rider utan hjälm. SÅ svårt är det inte att sätta på sig en hjälm och egentligen är det ju på tävlingsplatsen och hjälm SKA bäras.

Jag kommer alltid tycka att ska man lägga ut bilder, filmer eller vet om att många ser det man gör kan man väl ta besväret och knäppa på sig en hjälm. Det finns så många personer som ser upp till personer och en bra förebild är en säker förebild. MEN som sagt, samtidigt tycker jag alla som överreagerar kan ta det med en nypa salt. Man kan inte styra över någon annans liv. Ja, det blev väldigt oklart, men jag hoppas ni förstår vart jag vill komma! 

 

Mina dagar i Lish

Ja, kom upp i tisdags kväll efter att ha åkt igenom typ hela Sverige. På tisdagen hann vi med mer än jag trott och somnade sedan på kvällen. Dag två tog jag och Kajsa cyklarna och cyklade runt, hade picnik, åt kinamat, köpte hästsaker och gjorde allmänt onödiga saker egentligen. Fett kul hade vi i alla fall, enligt mig! På eftermiddagen red vi ut hennes hästar, fasst detta visste ni nog redan. På kvällen cyklade vi till bianca och skrittade ut hennes hästar innan vi cyklade hem och sov hos kajsa.

Dag 3 som var torsdag så började vi med att cykla till Bianca. Där stekte vi pannkakor, åt, sov, chillade och slutligen fick jag rida Anima medan Bianca gick med sin häst. Sedan cyklade vi till Kajsa igen och tog en mysig skritt-tur med hennes tre ponnysar. Sedan hem och hopp i säng. 

Idag, sista dagen tog vi tåget till Liseberg för att träffa Kajsa, Matilda, Isa och Anna som förövrigt fyller år idag, GRATTIS! Vi hade en underbar dag på liseberg, jag kan dock säga att jag hade feber och var en aning seg pga det men det var i alla fall underbart att få hänga med NÄSTAN hela AW gänget. Saknade några tjejer tyvärr.
Jag gick GASTEN!! Har aldrig vågat det innan och nu har jag gjort det, wiiieeee. Träffade såklart även Evelina och Sabina som är ledare på AW, gick gasten med dom.

Mitt tåg gick vid kl 6 så jag åkte till centralen själv medan de andra var kvar ett tag. Var HEMSKT att säga hejdå igen, usch. Saknar alla redan igen :(

Nu sitter jag som sagt på tåget och kan knappt andas pga förkylning och feber. Halsen gör ont efter allt skrikande idag ;) Men det har det varit värt. När jag kommer hem ska jag hoppa direkt i sängen, men ville bara att ni skulle veta hur underbara dessa människor är. Är så glad att jag träffade er. LOVE UUUU!!!
 
 
Har inga andra bilder nu på tåget..

Sluta blogga?

Hej alla underbara läsare! Måste först mer om ursäkt för den extremt dåliga bloggningen idag. Ska bättra mig så fort jag kommer hem. Sitter på tåget nu, lämnar några helt underbara dagar och underbara personer bakom mig. 
 
Ska inte sluta blogga. Ville bara ha er uppmärksamhet. LOVAR att gottgöra er när jag är hemma! 
Puss och kram så länge.

AW bilder

Några bilder från en träning på AW. Bjuder på fler bilder så småningom. Håll utkik :)
 

Pannkakisar

Hej hej, eftersom Carro inte bloggar så mycket så tänkte jag att jag kunde skriva lite vad vi gör och ska göra nu. Just nu steker Carro pannkakor som blir helt missbildade eftersom vi inte hade någon mjölk. Men pannkakorna smakar gott och Carro gör det riktigt vackert. 
 
Sen ska vi ut och skritta/promenera min hästar och fixa stallet för att sedan dra vidare till Kajsa och fixa hennes hästar. Om ni ville veta varför mina hästar skrittas så är det för min stora har brutit griffelbenet och opererades för 4 veckor sedan snart Och Anima tar det lite halvt lugnt efter en hård tränings vecka på AW. 
 
 
Min stora knasis 
 
Puss och hej Bianca ( Carros lilla anka ) 

Gårdagen och dagen.

Japp, jag får väll be om ursäkt för min extremt dåliga bloggning. Men jag orkar helt enkelt inte när jag är här. Ska försöka bättra mig, kanske fixa några tidsinställda och sådär. 

Igår efter att vi varit inne i Lidköping så sov vi en stund innan vi tog Fury och Bonzy och skrittade ut en sväng. Skrittade till vattnet där vi gick i en stund och ja, sen hem igen. Åt middag innan vi tog cyklarna till Bianca och skrittade ut med hennes hästar. Sedan cyklade vi med henne till Kajsa så sov vi alla hos Kajsa. Så det var alltså gårdagen det.

IDAG vet vi inte vad vi ska göra. Vi ska i alla fall hinna hem till Bianca och fixa i hennes stall. Även Kajsas hästar ska gå tror jag. Ja, har ingen aning. 
Får se vad dagen har att bjuda på. NU tänkte jag fixa några tidsinställda så bloggen slipper lida. En extremt ocharmig bild på mig och Kajsas ponny Bonzy.

 

Genom hela Lidköping

Vi tog cyklarna in till Lidköping, cyklade runt typ hela stan, bokstavligt. Har ätit ben&jerrys, jordgubbar, godis och kinamat, känner mig som en ballong. Har även gott runt i alla möjliga butiker och hästaffärer. Cyklade hem igen och nu har vi dött i sängen. I eftermiddag när vi orkar ska vi ut och skritta med hästarna. Tills dess ska jag fortsätta dö i sängen.


Kajsa får stå för bilden ;)
 

Jag lever

Lång dag på tåget igår, sammanlagt 6 timmar och däremellan 3 byten. Bytte i Alvesta, Jönköping och i Skövde. Åkte buss sista timmen.
Kom i alla fall fram till slut och blev hämtad av Kajsa och hennes mamma. Igårkväll fick jag för första gången i mittliv köra fyrhjuling, haha. Sedan gjorde vi inte så mycket, klockan var ju redan mycket lixoooom.

Idag har vi inga större planer, kanske ska skritta en av hennes tre hästar och sedan chilla resten av tiden. Ikväll kommer även Bianca hem från Göteborg så vi kanske träffar henne imorgon eller ikväll. VET INTE. Ska i alla fall ha sjukt roligt, hihihi.

Vi ses under dagen med bilder direkt från Lish. See u!
 

Alla läser!!

Tycker att alla ska ta en titt in på Kajsas blogg.
Läs om henne och hennes tre ponnyer. 
Vi träffades på Aw iår, och nu är ja hemma hos henne :) 
http://kajsaatobiasson.blogg.se/
 
 
 
 
 

Visste ni att.. (AW relaterade saker)

..när vi i början av veckan gick in på ponnysanning och såg detta inlägget så utbrast vi typ: "Men det är ju Chuckis". Hahaha.

..vi var nog de mest jobbiga deltagarna på hela lägret, käftade emot hela tiden.. ehehe.

..Stefan kände igen mig och C på pricken, kunde säga saker om C som jag knappt själv kom ihåg sedan förra året. Nästan lite creepy.

..jag och Kajsa var nog de lataste av alla. Vi orkade inte ens följa med och bada med hästarna för att det var kallt. Så vi stannade hemma och sov istället.

..hästen Bianca red hette från början typ Top Ten, sedan hade AW döpt om den till något med mashmallow. Johanna kom på namnet Anders och det var vad han sedan fick heta.

 

Chuck 2 Juli

Känns nästan tråkigt att skriva Juli, känns inte som att det ä sommarlov och i augusti börjar vi skolan igen. Jag ska försöka ta tag i varje dag hädanefter, inte bara sitta och såsa..

Jag gick i alla fall upp tidigt i morse för att hinna över till stallet. Chuck fick gå ett pass som igår ungefär, mestadels skritt, lite trav och lite galopp. Lyckades trava ver några bommar som låg framme, gick över förväntan. Det är ju inte något tänk på att han ska gå i form utan bara att han ska få röra på sig. Han funkade helt okej, stark som sjutton på hacket men annars, ja som vanligt. Nu är jag något enormt taggad till att börja rida med bett igen, kommer bli sjukt bra när jag väl gö det.

Väskan är packad och jag håller på att fixa mig. Datorn stängs av NU så att jag inte missar tåget som går vid 13.56. 3 byten ska jag hinna med och är sedan framme i Lidköping vid 20.15. Har aldrig åkt tåg med byten själv, får se hur jag fixar det. Nej, SKA DRA NU!! 

Bloggen uppdateras varje dag med roliga händelse från liiiidkööping!!
 

FILM

Ska inte skylla ifrån mig eller sådär, var bara så fruktansvärt jäkla bestämd att vi skulle ta oss över.. hehehe. Skratta hur mycket ni vill, jag bjuder på det!Imorgon åker jag!!

 

Chuck + packa

Allt är uppackat och på sin plats i stallet. Chuck fick mycket skritt, lite galopp och trav. Försökte verkligen rida så gott som möjligt, men på hacket med en hand gick det sådär. Blev desto mera skritt istället.

Har försökt få ordning på allt från AW nu, lagt mycket i tvätten, det som inte används ska in i garderoben och sedan måste jag dammsuga mitt rum. Råkade dra med mig en hel del sågspån i väskan.. heheheh. Istället för att ta tag i detta har jag börjat med det roliga, packa. Är snart helt klar med packningen tills imorgon. Det är ju inte så mycket, men det är ändå lite! Om 24 timmar befinner jag mig i Lidköping, IIIIIHHHHHHHHHH!!

Film från bana+vattengrav kommer upp så fort den laddat klart. Känner att min bloggning just nu är ganska BORING.
 

Plans for today

Har börjat inse lite smått att jag faktiskt är hemma i gamla kalmar igen, det suger. Idag ska jag dock försöka hinna med så mycket som möjligt. Ska packa upp allt ur mina väskor, hann aldrig bli klar igår efter 5 timmar på akuten. Efter det ska jag och mamma sätta oss och boka tågbiljetter, imorgon åker jag!!!

Sedan bär det såklart av till Öland och Chuckis. Jag tänkte rida lite, så gott som det går. Denna veckan kommer inte vara så krävande, dels för att C ska gå på hacket och dels för mitt finger. Ändå helt okej med en lugn vecka när, han gått hårt i en vecka innan. Ons-tors-fre tar mamma hand om honom, hon rider nog en eller två dagar och en dag får han vila. Nästa vecka räknar jag med att kunna rida lite mer ordentligt.

Ikväll ska jag börja packa igen, denna gången blir det inte riktigt så mycket. Ska bli så underbart att komma bort. Fullspäckad dag helt enkelt. 
Idag tänkte jag även börja ladda upp lite filmer. Håll koll!
 

RSS 2.0