AW

Lite info om AW för er som är intresserade.

- Alla som tar med sig egna hästar får en stor rymligt box. Tar man med två hästar får man såklart två boxar. Vissa läger räcker det med det vanliga stallet där det är fasta boxar. Är det många som ska dit, som på vårt läger fick vissa stå i mobila tävlingsstall. Man får spån så att det räcker hela veckan, vill man kan man köpa till extra.

- Det finns hagar till alla hästarna. Ibland kan man få en egen hage, annars brukar man dela på dom två och två. Då får man komma överens med den man delar när ens häst går ute och så. De får gå ute även på natten men allt sådant sköter man själv.

- Det är två pass varje dag förutom dag 1 då man kommer runt 2. Det är oftast ett dressyr/markarbetspass på förmiddagen och hoppning på eftermiddagen. En dag är det uteritt och terränghoppning så det bli även variation. Tycker man att det blir för mycket kan man såklart hoppa över ett pass. I vissa fall kan man då låna en av AW's hästar, men detta ska man inte ta för givet.

- Jag tycker att det var lite skillnad på camp b och a. Det var större krav på camp A vilket jag tyckte var roligare. Annars är upplägget ganska lika.

Något mer ni undrar? Fråga på.
 

Vart ska jag börja?

Det finns filmer, bilder, saker att berätt osv osv. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja? Mitt liv är fullt upp just nu och jag kommer inte ha många sekunder lediga denna sommaren. Precis som jag vill ha det.

Kan börja med att säga att Lidköping blev ändrat, jag åker redan på tisdag. Sedan åker vi till Göteborg på fredag och sedan åker jag från Göteborg och hem hit. Sedan är det falsterbo veckan efter och då åker jag och mamma troligtvis ner dit bara över dagen på torsdag. Blir så jäkla mycket pengar om vi ska bo över, redan slösat hela årets inkomst på bara två veckor. 

Kommer träffa Kajsa och Bianca i Lidköping, i Göteborg träffar jag troligtvis även Matilda, Kajsa, Anna och Evelina, kanske kanske Ella. Sedan i falsterbo träffar jag Matilda, bianca och Alexandra. Som det ser ut nu i alla fall! TAGGG.

Ska lista ut nu vart jag ska börja. Tror det blir bilder, är så jobbigt att skriva när man är handikappad.
 

Min och C's historia del 1&2 (fortsättning)

Jag fick alltså detta som önskemål att skriva om min och C's historia och jag vill tacka dig! För det var en rejäl chock för mig att faktiskt gå igenom det på detta sätt. Jag tänker ofta tillbaka på våra prestationer, men detta var annorlunda.

Jag har verkligen glömt bort vilken resa vi har gjort. Vilken (förlåt ordvalet) förjävla resa vi gjort. För det är verkligen vad vi har gjort. Jag vill alltid gömma undan sanningen för er. Jag får ofta creed för att jag är så ärlig och skriver ut när det går dåligt men jag försöker ändå alltid gömma undan hur svår Chuck är. Jag har alltid tänkt att om jag säger att han är svår kommer folk tro att jag vill skryta och låta duktigare än jag är.

Men jag måste säga att jag tror inte någon förstår hur han är att rida. 
Får ofta höra att han ser stark ut, ser svår ut. Men jag tror inte dessa personer förstår. Han är ett helvete ibland, JA det är han. Jag har sett MÅNGA hästar och ponnyer i mitt liv, jag vet att många tror jag överdriver och att jag inte alls vet vad en svår ponny är. Men tro mig, jag har aldrig någonsin sett/suttit på en svårare häst.

Rent ridmässigt, ja. Klart finns det svårare att rida. Men Chuck är en ny häst varje dag. Det händer en gång på miljonen att han är densamma två dagar i rad. Man känner ALDRIG igen sig när man sätter sig på honom. Man måste rida på ett nytt sätt varje dag. Eftersom han är en så humörstark ponny. Han har humör som ett sto och vill han inte, då vill han inte. Han är rädd för ALLT och behöver mycket tillit till ryttaren. Han säger ifrån direkt om minsta lilla är fel. Han gör inte minsta lilla sandkorn av sig själv. Många av er tror nog att han hoppar hela tiden. Skulle jag släppa benen skulle han stanna på alla hinder. Det är så mcyket ni inte kan se, som ni inte kan ana. Jag gömmer detta för er och på sätt glömmer jag själv bort vad vi faktiskt gjort tillsammans. 

Jag kommer tacka denna ponnyn så otroligt mycket i framtiden, han har gjort mig till en bra ryttare. För även om det kan se dåligt ut så går det bra. Det är så det är med C. Shit, jag kan inte förklara. Ville bara få det ur mig. Släng på kommentarer om det ena och andra nu. Men innerst inne vet jag, bara JAG. 

Inga resultat eller prestationer kommer någonsin kunna mätas med någon annan. Jag kommer aldrig någonsin kunna jämföra mig rättvist med andra ryttare. Vi startar utifrån olika perspektiv. Istället för att nå mina mål kanske jag åtminstonde lärt mig en del på vägen.

Så galet flummigt inlägg. Ville bara säga, att ibland glömmer jag bort vad det är för ponny jag sitter på.

WE MADE IT ALL THIS WAY
Den dagen jag kommer behöva lämna ifrån mig denna ponnyn, den dagen, oj. Jag kan inte ens tänka på det.


Så blir det om man inte rider, CARROOOO

 

Den bästa veckan i mitt liv, lätt.

Nu sitter jag på akuten, ska in till en läkare och det är ca 1 timmes väntetid. Så varför inte passa på när jag ändå har tid? Sitter och lyssnar på våran låt, Avicii - wake me up. Jag sitter här i väntrummet och jag erkänner att det bränner i ögonen, ska INTE gråta.För ca ett år sedan var jag på AW för första gången i mitt liv och det var helt underbart. Vårt gäng från det året bestämde oss för att åka i år igen och så blev det. Vi anmälde oss så fort det gick, v.26 camp A. Sedan blev listan längre och fler personer jag kände igen namnet på dök upp. Vi började prata via internet och när vi började räkna ner var det ca 300 dagar kvar.

Så för en veckan sedan var jag på väg till Skyrup, världens lyckligaste och förväntansfulla person. När jag kom fram var det redan några där och jag gick fram och kramade och häslade på alla. AW hade börjat. (Nu kommer tårarna....)

Vi började träna, Chuck gick bra träning på träning och vi började lära känna varandra bättre och bättre. Jag och Johanna fick en egen stuga precis som förra året. Stuga nummer 4. Redan första kvällen var vi alla samlade i vår stuga, vi snackade om dagen, om allt, kollade på bilder och filmer. Det tog oss bara några timmar att bli bästa vänner. Redan första dagen visste jag att detta året skulle bli dubbelt så bra som förra året, det skulle bli bäst.

Så var lägret igång, vi tränade, svettades, slog oss, skrattade, åt, flummade och hade så jäkla underbart. Tyvärr fick en av mina bästa vänner en häst över sig första dagen och kunde inte rida resten av veckan :(. 
Förutom det rullade allt på. Vi var inte bara vänner, vi var som en familj - på riktigt. Tidiga mornar och sena kvällar, alla var nog egentligen trötta men vi hade inte tid med det. Vi tog vara på varje liten sekund tillsammans, allt var på topp. Jag försöker verkligen uttrycka mig så bra som möjligt, men INGEN kommer någonsin att förstå min kärlek till detta gänget. Kajsa, Bianca, Alexandra, Anna, Anna, Ella, Johanna, Kajsa, Isa & Matilda ni är guld värda. KÄRLEK TILL ER.

Dagarna rullade på allt för snabbt och sedan var det fredag, sista träningen, jag flög av och bröt fingret? Sista kvällsmaten, sista natten. Alldeles för snabbt hann det bli lördag. För 24 timmar sedan var jag fortfarande på AW. NU sitter jag på akuten.
Vi tillbringade de sista timmarna tillsammans, packade ihop allt, slängde alla godispapper som blivit som en matta över vårt golv. Jag knölade ner mitt lakan i min väska, där vi alla legat och trängts till Eva och Adam. Där vi skrikit oss hesa till Wake me up. Jag tryckte ner alla minnan i min väska, tryckte in saker i sadelskåpet. Vi tog våra sista bilder, sista instarapen laddades upp, sista kramarna. Sista gången vi gick på toa, sista gången vi duschade tillsammans, sprutade iskallt vatten på varandra. SISTA GÅNGEN.

Så var det dags att krama hejdå, ville aldrig släppa, aldrig någonsin. Innan jag visste ordet av det satt jag i bilen i ösregnet påväg mot gråa tråkiga gamla Kalmar igen. Jag hann inte komma ut från Skyrups staket innan tårarna forsade. Det som jag i 300 dagar räknat ner till, nu var det över. Så lång väntan och så var det redan över. Jag kommer aldrig kunna uppleva det igen, denna veckan har varit den bästa i mitt liv. NÅGONSIN. Jag vill inte vara hemma, kommer aldrig förstå meningen "borta bra, hemma bäst". Jag tyckte inte det var kul att komma hem, inte ens sängen var skön. INGENTING är bra med att komma hem. 
Jag vill bara åka tillbaka, vill bara göra om det igen, igen och igen. Ni är mitt liv. 

Nu är det ett nytt gäng påväg ner till AW för den bästa veckan i sitt liv, själv är min redan slut. Gråter, gråter och gråter. Vill inte inse att det är slut. 

Akuten nästa

Har varit uppe och släppt ut hästarna, packat upp lite saker och fixat stallet. C får vila idag, eftersom han gått hårt hela veckan. Han fick ett skrittpass igår, ganska kort men ändå lite så idag vilar han helt. Jag ska in till akuten nu, röntga mitt finger och som jag tror har det hoppat ur led. Håller tummarna för det bästa.

Det är ganska snett och jag kan inte riktigt röra det, haha. Glädjen är på topp i alla fall för på onsdag åker jag till Lidköping till mina två älsklingar Kajsa och Bianca. På fredag tar vi oss till Göteborg och liseberg med Anna! LÄNGTAR!!!! 
Tyvärr är Alexandra på Rhodos, den jäkeln. Så vi blir utan henne.....

Måste dra nu, bloggar MASSOR när jag kommer hem.

Min och C's historia del 2

Så stod den skäckiga ponnyn i min box, jag var för andra gången i mitt liv hästägare. Det var här våran resa började och jag hade direkt satt upp mål och delmål. Jag hade två viktiga mål som jag visste behövde funka innan vi skulle kunna tänka på att komma någon stans. Sätta muskler och få honom att ta stöd i bettet. Lättare sagt än gjort. Jag var riktigt taggad till att börja träna med denna ponnyn och sagt och gjort. Jag ville inte stressa fram, valde då att traggla i nästan 4 månader innan jag gjorde min första start. Hade tränat mycket på att få honom lugna sig en smula på hinder innan detta. Och det gav resultat. Nollade min allra första start med min bebis. 
Under all den tid innan min första tävling testade jag olika tränare för att se vad för hjälp jag kunde få. Vi lärde oss även att hans tittighet var inte bara lite. Chuck var tittig på i princip allt och var rädd att bommarna skulle äta upp honom. Överhoppade sig väldigt ofta. Det var även här jag upptäckte vilken kapacitet denna ponnyn hade.
 

Såhär förjävligt såg det ut i början.. haha. Bra musiksmak och så med.. DÖR. Spola fram till 04.00 för att se när vi travar och galopperar över bommarna.


Första tävlingen.


Efter denna tävlingen började jag även träna för Mats och sedan dess har jag tränat för honom. Han har hjälpt mig enormt mycket. För att göra en lång historia kort såkan jag dra på ett kilo. Nästa tävling debuterade jag LB och nollade grunden. I omhoppningen höjde de till 1.10 på vissa hinder då det var en A:1a och vi blev uteslutna. Jag gjorde halt + volt och sedan två stopp pga ryttarmissar. Vi fortsatte i alla fall tävla och träna och det gick framåt hela tiden. Mitt i alltihopa fick jag min första placering och allt var bara helt underbart.

Sommaren 2012 debuterade vi LA. Dåligt resultat men helt okej känsla. Tredje starten nollade vi och efter det gick det bara neråt. Jag var lycklig över rundan och för stunden. Jag hade fortfarande inte blivit ett team med Chuck och allting såg och gick inte så bra. Men jag visste inte bättre och var glad ändå.


Det fortsatte med en hel del slit och kämpande, träning efter träning. Jag åkte ut på så många tävlingar jag kunde för att vänja Chuck vid omgivningen och för att få honom tagga ner en aning. Samtidigt som jag kämpade som en dåre i hoppningen så började dressyren släppa. Vi började bygga muskler vilket såklart gav både positiva och negativa konsekvenser. Ju mer muskler C fick, ju starkare blev han och ju jobbigare blev det. Jag kunde till slut inte hålla honom och att rida Chuck var vissa dagar ett helvete. Ska inte gå in för mycket på detaljer, men jag ska säga att det gick verkligen upp och ner. Tävlingarna gick sådär, ibland bättre, ibland sämre. Nollade ALDRIG.Valde att utgå här.

Det var såhär det fortsatte. Vi hade ett halvår i början som gick bra sedan gick det dåligt, dåligt, dåligt och dåligt. Hela höstern och vintern var ett djävulskt kämpande. Jag var ute på så mycket tävlingar jag kunde. INTE i tävlingssyfte, utan för att kunna lära och göra rätt. 


Det var nog först i April detta året som jag över huvudtaget kunde se någon förändring. Vi började få mer flyt i våra rundor, jag hade fått ännu mer koll på hur C funkade och hur jobbigt det än var så gick det bättre. VISSA dagar i alla fall..Jag grät en skvätt efter många av våra starter, han drog sönder mina händer, trots att jag hade handskar, han tog slut på min energi så mycket att jag vissa gånger fick gå och spy. Jag kunde knappt rida honom längre. Det var då jag kände att jag ville börja ta dressyrlektioner för att komma någon stans och i April/Maj var första gången jag kunde känna "fyfan vilken bra runda" efter en tävling. Det var HÄR vi kunde se vissa bitar släppa, gång på gång. Vi satte den andra nollan i LA, efter ett års slit.
Samtidigt som vi började träna dressyr blev Chuck ännu mer starkare i sin kropp pch hade mer ork, vilket också gjorde honom ännu mer HET och stark. Här i vevan fick vi betsla upp honom ännu en gång för att jag inte klarade av honom.Lyckan stannade inte allt för länge. Det gick upp och ner, såklart hade vi bra träningar och tävlingar. Men vi hade även de som var katastrofala.Efter detta startade vi tre tävlingar på raken med 4 fel i alla tre startet i LA. Fina rundor, men jäkligt att de ska vara pet efter pet efter pet. För typ en månad sedan kan jag säga att jag och C blev ett team. Jag trodde vi var det långt innan, men det tog oss nästan 2 år att hitta varandra och så fin som han är NU har han aldrig någonsin varit innan. Det är därför det är så surt att nollan aldrig kom, för hade vi debuterat MsvB NU så hade det gått så bra. Det kommer såklart gå upp och ner hela tiden. Men det är först NU som jag kan säga att jag känner honom & KAN rida honom.


Last day

Ingen avslutningshoppning för mig inte. Fingret gör dubbelt så ont idag och det känns inte bra att rida på det. Lite tråkigt då jag gärna hade velat hoppa en bana på 120 nu när han känns så fräsch. Enda som jag behöver tänka på är att hålla mig cool, gör jag det så hoppar han. UTAN problem.
Whatever, ska ta ut C på en promenad innan det blir hemfärd. Har packat det mesta och det är bara boxen kvar att mocka. Har bara en hand i princip så får se hur det går, mamma kanske får hjälpa mig.

Veckan har varit helt amazing och jag vill egentligen inte åka hem. Enda som är positivt med att komma hem är att jag kan låta C's mun vila helt så det blir frisk. Annars finns det inte mycket positivt. Vill inte lämna alla underbara männiiskor här nere, vill inte lämna anläggningen och allt annat. Kommer sakna detta såååå mycket. 

Ett år kvar tills nästa år igen, håll ut.
 

Sista godnatten från Skåne!

Nu går ja och lägger mig fr sista gången här på Aw för detta året. Så tråkigt.
Ska inte skriva mer än några rader mer än att när jag kommer hem komer det läggas upp filmer och bilder, jag kommer skriva utvärderingar osv. Ni kommer få ta del av mycket.

Jag avstår att hoppa helt imorgon, C känns inte helt okej i munnen och då vill jag vänta och få en bra start istället. Själv har jag troligtvis brutit långfingret och går numera tejpad tills vi får det uppkollat och kan därför inte rida.

Bloggar imorgon på morgonen, ses då!
 

120 cm bana + avramling


Sista träningen

Sitter här och skriver i slowmotion. Träningen gick sjukt bra, bortsett från mina ryttarmissar så gick det verkligen bra. Hoppade fram lite innan vi hoppade en bana på ca 1.05 m. C hoppade bra, och jag red bra, hoppade vattengraven i slutet och gissa vad? Han tvekade knappt, alltså det är helt sjukt. Jag red ordentligt, men han hoppade. PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET!! Jag grät typ av lycka, bääästa ponnyn.

Efter det fick man höja till valfri höjd, så jag hoppade en bana på 120cm. De flesta hinderna låg på 120 (jag mätte;)). Några få låg på 115cm. Vi hoppade ett och två superbra, sedan fick jag aldrig tillbaka honom ordentligt på  3an som var en vattenmatta så jag trodde han skulle stanna, men han hoppade. Seriöst han kollar knappt på dom längre, han räddar mig i ALLA lägen. Hoppade om från början och hoppade nästan hela banan felfritt. Näst,näst sista hindret rider jag kasst på igen och trillar av. Fick ett stopp på det efter sedan kom vi igen och hoppade resten av banan. Det kanske inte låter superbra men jag vet precis vad jag gjorde för fel och jag vet att jag hade kunnat göra det mycket bättre om jag bara hade koncentrerat mig. Chuckis var i alla fall helt outstanding, han har verkligen blivit en ponny nu. Han räddar mig, han är BÄST. Jag är missnöjd med min ridning på vissa hinder, men samtidigt var det bra att Stefan såg det för han hjälpte mig så mycket. Nu känner jag mig 1000 ggr säkrare och det kommer gå så mycket bättre nästa gång.

Jag har fortfarande inte bestämt höjd tills imorgon, antingen 1.10 eller 1.20, beror på hur mitt finger känns.(Gjorde det illa när jag trillade av)
 
 

Min och C's historia del 1

Det hela började med att jag bestämt mig för att sälja min förra ponny, Dusty. Och jag började genast leta efter en ny ponny, det kan vara en ren djungel på hästnet vissa dagar och det var det nu. Men jag hittade vissa som jag fastnade mer för. En annons var just Chucks och jag kollade in på den varje gång, nästan varje dag. Och varje gång jag gick in och kollade så fick jag lika besviket klicka tillbaka igen. Han var 7 år och i skulle ha en slutmätt ponny. Så var det sagt och så var det gjort.
 
Så en dag skulle jag och mamma åka till Oslo och bo hos pappa någr dagar, på vägen dit tänkte vi provrida två hästar. Det blev en ponny på 6 år och en på 7 år. Inte för att köpa utan för att "känna efter" så jag blev mer säker på min sak ni vi sedan hittade rätt. Ponnyn på 7 år var Chuck. Jag kommer aldrig glömma provridningen. Jag såg ponnyn och tänkte att den hästen kommer gå sönder om jag sätter mig på honom, inget för mig. Tråkig.
Sedan red ägaren, jag tror inte ens hon hann komma på ett enda hinder innan jag var fast. Det hade ändrats på så kort tid. Sedan satt jag upp och då visste jag att det är han och jag, det kommer bli så. Det går inte att förklara, men han tog bort all min rädsla och bara drog med mig på det han bestämde att göra. Många egna insiativ och långa stoppsträckor, MEN jag gillade honom. (NEJ, jag kunde inte rida på den tiden, så skratta inte för mycket.)


På vägen hem var jag lycklig, jag visste ju att det var honom jag skulle ha. TILLS mamma och pappa sa aldrig, inte en chans. Dom tyckte han var för liten och tanig, han var inte slutmätt och hade redan varit 148 cm i två år, han var tittig på hinder, rädd om sona bakben, hade tidigare inte gått igenom besiktningen pga detta osv osv. Det var problem på problem och det gjorde dom säkra pås in sak. 
Jag satte mig på tvären, jag vägrade ha någon annan häst. Efter någon vecka åkte vi i alla fall och kollade på en annan ponny som vi var nära på att köpa, innan han kastade av mig. Sedan kom den där dagen. 

Mamma klev in genom dörren och jag var sur som ettika, vägrade prata med henne. Då sa hon bara - i helgen åker vi och kollar på Chuck igen. OM jag sken upp som en sol? 
Hon hade alltså pratat med min dvarande ridlärare och fått BARA bra ord. Så vi åkte dit igen, denna gången red jag för hennes tränare. Hoppade 130 cm, utan att ens tänka på någon rädsla. Innan vi åkte hem bestämde vi besiktning och allt, vi skulle köpa honom. Han gick igenom besiktningen och veckan därpå stod den taniga lilla ko-färgade hästen i VÅRT släp. Han var min och det var här våran resa började, september 2011.
(kunde fortfarande inte rida..)
 

 

Last day

Sista hela dagen idag, känns jääättteeetråkigt. I alla fall, red ett pass för Stefan i morse, det gick helt amazing! Chucks sår har gått upp lite men det märktes inte alls idag och bettet hade inte legat på där så det var inte irriterat alls. Kändes riktigt bra.

Snart är det sista träning på hela lägret, hoppning på schemat. Trekombination, bana osv. Vattengraven ska även med, om C känns fin innan ska jag försöka hoppa annars struntar jag i det.

Imorgon tänkte jag trima honom i paddocken på morgonen innan pay and jumpen. Sedan går han en klass, antingen 1.10 eller 1.20. Hoppas han känns bra idag, då blir det 1.20. Wiiie!

Bild från idag

Terränghoppning

PÅ förmiddagen idag så red många till stranden för att bada. Jag stannade dock hemma, då Chucks sår i munnen gått upp lite och jag ville inte rida och bada med hacket. Så jag avstod. 
Samma sak på terrängen. Så jag fick låna en AW-häst istället, Hamilton. Det var superroligt att rida terrängen på honom, Mathias Gårdlund var tränaren och jag gillade honom starkt. Hästen jag fick låna var supermysig, ärlig och rolig. Det finns bilder på honom, ska se när de kommer upp.

Chuck fick i alla fall en hel dag ledigt, imorgon är det två pass och på lördag pay and jump. 
 

Hej carros blogg igen!

Som tidigare i veckan bloggade jag (kajsa tobiasson) vill bara säga hej igen, nu har vi inte mycket kvar här på AW. Och det suger, Carro är en grym person, alla ni som inte känner henne går minste om något. Så är det. 
 
Vi alla har haft en underbar vecka och vi alla planerar redan att åka igen tillsammans nästa år, hihi. AW ÄGER ALLA BORDE ÅKA HIT!!!
 
Om några veckor kommer Carro hem till mig i lish, då kommer vi få en grym vecka, ska även äka till lisebeg så alla gullig läsre kan träffa henne där. 
 
Hoppas ni har de bara eller något. 
 
 

15 saker ni inte visste..

 1. Chuck är rädd för allt som är blått. I början trodde jag bara att det var vattenmattor, men det har visat sig att det mesta som är klarblått tycker han är skitläskigt.

 2. Det finns inte en enda häst som Chuck INTE gillar. Han älskar alla hästar och skulle aldrig vara sur mot någon.

 3. Jag tycker att det är fett tråkigt att duscha, skulle gärna slippa det om det inte är för att jag känner mig döäcklig om jag inte gör det.. haha.

 4. Sola är det värsta jag vet. Skulle aldrig få för mig att "njuta" av att ligga och steka. Bara massa tid som går till spillo på ingenting. Blir ändå inte brun.

 5. Jag hatar att göra av med pengar, men ändå försvinner dom innan jag hinner blinka.

 6. Jag skulle kunna leva på loka och surdegsbaugetter, det är bland det godaste som finns.

 7. Jag kommer lätt ihåg hästar/ekipage. Har jag sett en bild t.ex på ett ekipage och sen ser dom på tävling ett år senare så vet jag direkt vart jag sett dom innan.

 8. Jag är en sucker för Kalle Anka. Har 5 miljoner tidningar minst och flera filmer. Jag älskar Kalle och kommer nog göra resten av mitt liv.

 9. Jag har aldrig i hela mitt liv ridit en fjording, dock något jag gärna vill.

 10. Chuck hade varit så jäkla mycket snyggare om han var helsvart *.*

 11. Jag har nästan alltid målade naglar. Om de inte är färg så målar jag dom med genomskinligt. Annars bara tar jag sönder dom, så jag målar dom istället. Typ heeeela tiden.

 12. Jag är lite ledsen att jag inte kan åka på Börjes Cup, men när det är AW som stoppar så är det ändå HELT värt det.

 13. Jag tycker det var skiiitsvårt att komma på hela 15 punkter, haha. Kämpa nu, två kvar.

 14. Jag vill ha en hund, vekrligen viiillll ha. Skulle kunna döda mig själv för att få en, typ. Fasst alltså nästan, vill ju vara levande när jag väl har den ;)

 15. Jag haaatar videofy för att man inte kan ladda upp filmer via datorn längre, gå och dö känner jag mest.
 

Träningen igår

Red först ett markarbetespass på förmiddagen för Royne, det gick helt okej faktiskt. Chuckis lyssnade bra osv.
Sedan på eftermiddagen så fick vi skritta bort till hans ridhus för att ha hoppträning där och det gick typ åt helvete. Han var sjukt taggad, stissig och visste knappt ut eller in. Hoppade på stället, sparkade, tittade och ja ALLT som han kan. Fick inte riktigt den hjälp jag tykte jag behövde så när han hoppade en bana helt okej så valde jag att sluta. Ville inte stressa upp honom mer. 

NU är lägret iväg och ska bada med hästarna, det är svinkallt så jag och Kajsa stannade hemma. I eftermiddag är det terräng, får se om jag lånar en AW-häst eller avstår helt. Är ganska blött och halt.
 

5 tips - del 2

Jag fortsätter att tipsa om bloggar men denna gången tre lite mindre bloggar. Jag läser inte många bloggar som inte bloggar för horsespot eller är stora på annat sätt. Men mina kompisar läser jag såklart och här kommer några jag tycker ni ska kika in på.

Alvida Heyne
Såklartmåste ni läsa min bästis blogg. Jag tycker hon har bra uppdatering och det är roligt att följa hennes utveckling med Rabat. Eftersom att det är hon som ridit in henne och format henne till den hon är så är det annorlunda mot en annan blogg. Dessutom har hon ofta fina bilder och är såklart världens bästa männsika.

Sara Nilsson
En tjej som jag kan känna igen mig hos ibland. Vi har träffats på tävlingar och så och försöker få en tid då hon kan komma och rida min ponny. Hennes blogg är uppbyggd mest av hennes ponny Casper som är en sjukt söt sak. Hon har ofta bra uppdatering och skriver inte bara om hästar. Dessutom kan jag avslöja att hon kom hem från ponnyakuten förra veckan där hon varit med hennes andra häst. Så jag tycker ni ska checka hennes blogg!

Evelina Blomqvist
Jag vet faktiskt inte om hennes blogg räknas som stor eller bara en blogg? Jag räknar inte min blogg som stor, men jag vet ju inte hur många läsare hon har. Hon hamnar i alla fall här och det måste nog vara för att hon har världens mest sköna blogg. Snacka om att sticka ut ur mängden. Hon kanske inte är bloggen med de perfekta bilderna eller den perfekta SM-hästen. Men hon har en perfekt blogg på sitt sätt. Jag vill inte låta negativ med det jag skrev nyss, men asso hon speglar verkligen hur vekrligheten ser ut och jag kan inte sluta läsa hennes blogg. Dessutom lätt en av de bästa ledarna på AW.

Moa Jonsson
Moa, hennes blogg har jag läst fram och tillbaka sedan några år tillbaka. Hon skriver på ett bra sätt och får allt att låta intressant. Hon har även en bra häst och utrustningssmak. Det är alltid lika roligt att klicka in på hennes blogg. Nu har hon även gått igenom något svårt och hittat tillbaka, köpt en ny häst som faller mig på pricken i smaken. Det är roligt att följa deras resa. Vill även träffa henne snart, sist vi sågs vågade ingen säga hej. Haha. Härlig tjej!

Melinda Eriksson
Denna bloggen bör egentligen inte få vara med här, för det slutar alltid med att hon inte bloggar. Men jag erkänner att jag satt och kollade in på hennes blogg i typ en månad i hopp om att det skulle komma upp ett inlägg någon gång, vilket det inte gjorde. Men nu när hon startat upp den igen så kan jag passa på. Älskar allt som skrivs och publiceras på bloggen. Melinda verkar vara en helgo person som jag snackat liiite med över internet. Tänkte köpa hennes gamla ponny pontiac, men mamma tyckte det var för långt att åka och provrida, haha. Men annars, skön blogg som ni borde kika in på.

Hoppningen idag

Dagarna rullar förbi hur snabbt som helst och snart har halva veckan redan gått.. Jag vill verkligen verkligen inte åka hem. I alla fall, Chuck har gått fint alla passen än så länge och hoppningen idag gick också superbra. Vi hoppade en liten bana med lite saker att tänka på och han var helt amazing på första rundan. Vi hade 4 vattenmattor, två små runda, en stooor rund och en stor vanlig. Han tvekade inte på en enda och jag varken morrade eller la till spöt. Hur bäst?

Sedan skulle vi hoppa igen och då hade han såklart taggat upp lite, så kom helt stört fel på ett hinder och jag trodde han skulle stanna, men han hoppade!!! Så jag slog till mig själv på någonting så har värsta fula blåmärket på hakan. Efter det blev han stissig och jag höll lite väl mycket. 
Hoppade om en linje på slutet som satt perfekt. Så det var BRA-SÅDÄR-BRA. (alltså ridpassets gång ;))
 
Bjuder extremt mycket på bilden.. hahaha. Vet inte riktigt vilka som fotat, var sååå många.

Klicka på f5..

för att se den nya headern!

Mina fina bilder

Beställde tre bilder från Kalmar där jag senast tävlade. Kommer aldrig mer beställa bilder för fysatan vad dyrt det är. Men just dessa var jag tvungen att ha helt enkelt. Nu ska jag börja knåpa ihop en ny header, kommer bli sååå snyygggt!

För er som undrar, den övarsta är från equipe.com och de andra två från wengdahl.se.
 

Svävar på moln

Jag har ridit ett pass nu på förmiddagen, dressyrarbete. Det var inga bommar eller så idag utan dressyr med mycket samla, bakdelen in, flytta, bakdelsvändning osv. Chuckis var OUTSTANDING. Aldrig, ALDRIG någonsin suttit på honom när han varit såhär fin. Han är helt sjukt underbar nu och funkar toppen på bettet. Inte irriterat eller något.

Enda som var lite krångligt idag var galoppombytena. Han taggar på lite för mycket och då blev det lite jobbigt. Men resten, shit vad fin han var. 

NU ska vi ut och springa intervaller.. eller gå? haha. Sedan är det hoppning på schemat, weeiii!

Start på dag 3

Idag är det först träning för Stefan, markarbete med mycket galopp. I eftermiddag är det hoppning, vattenhindren osv ska hoppas. Får se vad jag och Chuck kommer över. Jag lovar att någon ska filma och fota.

 

Dag två avklarad

Så nu är en till sjukt underbar dag avklarad. Jag hade tänkt mig att kunna blogga lite under dagen, men tidne finns inte. Måste hinna umgås med alla underbara människor istället.

Idag red vi i alla fall ett markarbetspass på morgonen men lite galoppbommar och övningar. Han var även idag sjukt fin och jag tyckte det mesta rullade på. Vi fick det lite knixigt ibland, men det släppte mer och mer under tiden. 

På eftermiddagspasset så gjorde vi nästan samma galoppövning, sedan la vi till en liten bom/hinder -serie på långsidan. Bom, hinder, trav direkt efter, galopp på ett hinder. Han var lite knixig första rundan men sedan gick han som en klocka. Jag är hög på livet nu, han är helt underbar att rida och Stefan ger mig massvis med bra tips.

Älskar alla lägardeltagarna också, alla snackar med alla och ALLA är verkligen underbarar. LOVE till er.
 
 

Hej Carros blogg :))))))))))))

Nu sitter vi här på AW och chillar. Har precis ridit för Stefan Sjögren, vi äter godis :)))) 
 
Ville bara säga HEJ :) 
 
// kajsa tobiasson 
 

5 tips - del 1

Jag tänkte tipsa er om 5 lite större bloggar som jag läser. Ni vet nog redan vilka det är men tänkte säga lite vad jag tycker.

Ponnysanning

En av de bloggarna jag klickar mig in på först. Jag tycker att Joanna och Sofia verkar vara två superhärliga tjejer som jag träffat en gång faktiskt. Dom driver bloggen på ett bra sätt och man får ofta reda på något nytt. Emellanåt gör dom roliga frågor osv. Ibland kan man även se sig själv där, stor hiss till dom.

Linn Strelin

En annan lite större blogg som jag måste tipsa om. Linn tar alltid fina bilder och håller en bra och intressant uppdatering på sin blogg. Jag klickar in här varje dag. Dessutom är Linn en person jag trivs med. Har bara träffat henne 2 ggr men då släpper hon verkligen loss. Samma sak när man snackar med henne över telefon/fb. Stört go tjej, ärlig och härlig(rim, yeeey).

Johanna Grant
Vad behöver jag säga? Jag kan inte säga något negativt om henne. Jag tycker hennes blogg är bra och varierad. Även om det bara är mest häst så är det varierat med häst. Fölisar, utbildade hästar, unghstar, utrustning, filmer, bilder. Hon har allt i sin blogg och den är lite som min drog. Dessutom som ni vet är hon världens goaste människa IRL med.

Nellie Berntsson
Denna tjejen har verkligen fått min respekt. För ett år sedan skule jag aldrig lyfta fram henne men jag tycker hon har växt så enormt som person och för mig är hon en förebild. Hon är så ung men ändå så vuxen. Jag diggar henne stenhårt. Har träffat henne två gånger, härlig tjej. 

Elisabeth Ågren
Denna bloggen går upp och ner lite hela tiden. Men det är något som får mig att alltid återvända. Lisa verkar som en riktigt glad och glädjespridande människa. Hon har verkligen kämpat när det kommer till hästar och det är riktigt roligt att äntligen få följa henne och en häst som hon passar med som handen i handsken. Träffade henne en gång på GBGHS och ja, hon verkar superhärlig.

Godnatt från en lycklig tjej

En sjukt underbar dag har precis passerat. Har hunnit med ett pass på Chuck för Stefan och jag valde att rida på mitt gummibett. Han var som en dröm att rida, helt klart. Första halvtimmen gick verkligen superbra, kändes bra att han trivdes med bettet. 

Andra halvtimmen började vi ställa mer krav, på saker som vi dessutom har lite svårare för. Jättebra övning som dock satte sig lite på C. Han blev lite stark och jag ville helst inte ta för mycket i honom pga såret. Men jag kan säga så att första halvtimmen gick superbra, andra halvtimmen gick både bra och dåligt.

Kollade hans sår efter passet och det var inte ens minsta lilla irriterat, precis som innan. Kändes riktigt skönt. 
Imorgon är vi på att igen.

Förutom ridningen har jag redan lärt känna många trevliga männsikor. Vill tacka, Johanna, Ella, Anna, Tilde, Matilda, Kajsa, Kajsa, Alexandra, Anna, Bianca och alla ni andra som jag glömt nämna. Denna veckan kommer bli grym och jag vill inte ens tänka på dagen jag ska hem. Ska ta vara på varje sekund.

Nu har jag och Johanna lagt oss i vår stuga och sitter och bloggar.. haha. Förvånade?
Bild som Johannas mamma fotade.

Packar till AW del 2


Caroline, vad skulle du göra om..?

Jag följer väl strömmen då. Fortsätt meningen över så svarar jag i ett inlägg om några dagar.

 

OMG OMG OMG

Dagen är kommen!!! JA, jag känner mig som ett barn på julafton, och mer än så. Det hr kommer bli den bästa veckan på hela året, som någonsin inträffat i mitt liv. Idag åker vi, ner till skåne och AW. Finner inga ord, jag är så jäkla lycklig just nu. Bort från Kalmar i en vecka, träffa nya människor, träffa gamla AW-buddiesar, träna på den stört stora anläggningen, äta flingor med oboy osv osv. Gråter nästan av lycka, fattar ni??

I alla fall, gick upp vid halv 7 i morse, packade ner det som jag tagit upp när vi varit här på öland. Fixat mig så jag ser någorlunda OK ut. Nu ska vi sätta oss i bilen och tuta mot stallet, fodra hästarna och släppa ut dom. Så fort vi är klara lastar vi ponnyn och åker mot SKYRUP. Jag åker snart mot en underbar vecka.

Jag ska sluta bladdra, detta är nämligen tidsinställt och jag kan inte sova. Är så förväntansfull, haha. 
Måste dock sova så det blir söndag snabbare. Stänga av datorn är svårt. 
Nej nu ska jag sova, försöka....
 Min känsla nuuuu

Chuck idag

Blev ett lättare pass i paddocken och ute, red barbacka och fick träna mina magmuskler endel. Han var helt okej fin faktiskt.

Sedan hann jag packa klart ALLT!! Hann dock inte filma, hoppas på att kunna göra det imorgon. 

 

Ingen uppdatering

Har inte hunnit blogga något idag, och nu är vi bortbjudna.
bloggar ikväll, har lite att berätta!

1 dag kvar!

Nu är det inte långt kvar, det är helt sinnes att vi snart är där. Som jag väntat, och så är det imorgon. Jag är i exstas över detta. Det är så många människor som jag "känner" och träffat någon gång, men nu är det dags att lära känna varandra på riktigt. Jag tror att detta året kommer bli bättre än förra året. Jag tror inte vi kommer bli någon "grupp" detta året, utan alla kommer vara så underbara mot varandra. Jag orkar inte vänta mer, kan man inte få åka nu??

Måste dock erkänna att jag är fett nervös inför en sak. Vattengraven. 
Förra året skulle vi hoppa den och jag hade laddat upp för det hela veckan och sen på lektionen då vi skulle hoppa den så säger tränaren att man inte behöver om man inte vill. Ingen anan gjorde det, varför skulle jag men den vattenmatte-rädda hästen hoppa den? I år hoppas jag att alla måååste, haha. Vill så gärna ha det gjort, men är lite nervös. 

Jag är i alla fall taggad på en jäkligt bra vecka, men underbara människor. Och ni kan förbereda er på rolig uppdatering därifrån.
 

Midsommarfirande

Jag kan inte påstå att det blir den roligaste midsommaren, men det blev lite struligt och planer krossades. Tanken var först att jag och några kompisar skulle till böda, vilket sedan flöt ut i sanden då jag och mamma funderade på att åka till AW imorgon. När jag sedan bestämt att vi skulle åka på söndag så var det ingen som var på att åka till Böda längre och alla skulle fira med sina familjer. 

Då kändes det hopplöst att försöka hitta något nytt så jag gjorde som dom. Så ikväll är jag med min familj och en liten del av släkten och andra kompisar. Går nog hem ganska tidigt för att sova, ska upp ganska tidigt imorgon och ja. Har ändå som sagt inget roligt på G ikväll.

Hoppas ni andra har det minst lika mysigt som jag i alla fall. Vi ses imorgon igen.
 

Chuck idag

Red ett pass i paddocken. Och jag ska säga att det var första gången någonsin som han var mjuk i sidorna på hacket. Kunde böja lite och galoppen blev rund och fin. Helt galet att det funkade. Han var dock starks om en oxe, men förutom det var han fin. Började åska och regna så gick in efter 40 minuter. Någon minut efter att vi kommit in öppnade sig himlen. Bra tajming.

Imorgon går han ett halvlugnt pass och i övermorgon åker vi!! 


Vill tillbaka tinn denna känslan, rida på bett och ja. KUNNA rida på riktigt.

Han sår i munnen är dessutom nästan helt läkt. Det blir bättre för varje dag och jag hoppas verkligen det hinner läka till i alla fall andra dan på AW. 
 

2 dagar kvar!!

Helt sinnes, 2 dagar, 2(!!!!!) dagar!!

Jag gick upp sjukt tidigt idag. Sista sakerna ska packas, ingenting får glömmas hemma för idag åker vi upp till stugan, jag och familjen. Vi kommer stanna där över midsommar och åker sedan från stugan till stalllet och direkt till AW på söndag. Åker alltså inte hem emellan. Måste hinna med så mycket och vi ska vara i stallet om en timme, hur fasen ska detta funka?
Jag får helt enkelt slänga bloggen åt sidan. Har för mycket att göra. Två dagar kvar och såklart är det stressigt!

Ikväll firar ja midsommar med familjen och kanske några kompisar. Vad har ni för er?

almasfoton.blogg.se
 

PERFEKTION

OMG, jag gråter. Så sjukt jäkla vakcer är han, han är glad. Det där är Justin, jag hoppas verkligen han hittar tillbaka dit igen. Gråter som en bebis här, haha. Men så jäkla underbar, jag tror jag dör.
http://instagram.com/p/ay3XaiAvhC/

 

Sitter och funderar

Något speciellt ni vill läsa om när jag är på AW? Jag har med mig datorn och kommer antagligen blogga mycket därifrån, men jag kommer inte göra några långa inlägg så ska tidsinställa några. Har två färdiga men nu är ideérna slut. Något speciellt ni önskar att få läsa om?

Släng iväg en kommentar här!
 

Hunnit med mycket

 • Chuckis har ridit i skogen, han var halvt vild och jag trodde jag skulle dö hundra gånger, men jag överlevda. Svettiga som satan skrittade vi hem bland myggen. Härligt kondispass.

 • Mamma har smörjt av mina sadelgjordar och jag har börjat packa in i sadelskåpet. Det är i princip redan fullt och jag har inte ens lagt in hälften. Hur ska detta sluta? Funderar på att lägga schabraken någon annan stans, de tar enorm plats.

 • Har även övningskört en liten stund nu på kvällen. Bästa sättet att åka och köpa godis på.. haha. Har köpt ett kilo godis och jag ska inte äta en enda bit innan AW, hur ska detta gå?

 • Nu ska jag kolla över min packlista och se om jag vet vart allt finns som ska med. Ska även be pappa betala in en faktura åt mig, kan ju inte göra det själv ännu.. Wei. 

 • SEN SÄNGEN.
 

Packar till AW!

Haha, rolig film ju. Hoppas ni som önskade detta blev nöjda. Ska såklart även ha med ett par riktiga skor, regnkläder och jacka osv. Säkert ännu mer jag glömt, men ja, det får va.

Jag fixar den andra filmen om någon dag, så ni får vänta lite på den.


3 dagar kvar

Inte långt kvar tills vi åker nu, jag har inte tid att göra annat än att packa, packa och packa. Ni fattar nog inte hur mycket man behöver ha med sig. Dessutom är jag en sån som alltid måste ha extra av allt typ. 3 ridbyxor. Om ett par blir blöta så har jag ett par extra så två behövs, men ett tedje par? Kommer antagligen inte använda dom men jag måste ändå ha med dom. 7 pikeér, en till varje dag. Strumpr till varje dag, tröjor och en jäkla massa kläder helt enkelt. Sedan ska det med hästsaker också. Två av i princip ALLT ska med. Om något skulle gå sönder.. Lär ju använda typ hälften av allt, men man måste alltid tänka om. Jaja.

Hoppas allt är packat för mig snart så är det bara sakerna i stallet kvar sen. Tänkte ta in mitt sadelskåp idag och börja packa, lär få packa om några gånger så att allt får plats osv. En vecka ska jag vara borta och halva hemmet följer med. Jag har dessutom fått frågor om att filma allt som ska med så förvänta er en chock. Haha.

Återkommer när allt är nertryckt i väskan.

Bjuder på två egobilder för att det aldrig händer annars. ;)

Hemma

Äntligen är jag hemma igen, dagen i stallet blev längre än planerat. Började med att fixa i  stallet innan jag red Chuck. Han gick bra till en början, sedan skulle jag kolla så att han kom ihåg att byta galopp, haha. Efter det var allt kaos. Han stack och drog som en jäkla.. ja CHUCK? Kunde i alla fall inte hålla honom, vill ju inte dra av näsbenet heller. HALLELUJA vad stark han var. Efter ett tags kämpande travade jag av, med spagettiarmar osv.

Sedan fortsatte jag mitt jobb med hans man som jag började med igår. Han höll på att döda mig igår när jag skulle rycka den. Har i princip aldrig ryckt då det bara behövt klippas. Men nu har den blivit så galet tjock så jag skulle tunna ut den. Vi var inte kompisar men det blev lite bättre. Klippte bort resten idag och gjorde den jämn. 

Efter det smörjde jag av ännu ett träns och även mina stövlar. Till sist kollade jag på den lilla tävlingen som var i stallet på kvällen. Härlig sommarkväll helt enkelt. Kom hem för en halvtimme sedan ungefär och kom på att jag inte gått på toa sedan jag åkte hemifrån kl halv 1. Bra jobbat carro.

Nu är jag dödstrött och ska sova. Men vi hörs imorgon.

 

Justin Bieber: "Help me to find the old Kidrauhl"

hi... i know in these days i'm not the happiest boy in the world but it's me, your Justin.
I'm a bit scared and worried to write to you now, with all the things that have happened in these months, but, anyway, I will. Since the Believe tour started its like if the world had collapsed on me. There have been so many events that bhrought me down. when i've got drug,girls, do you remember it well? My birthday, which was a disaster,do you remember it well? The death of Avalanna you remember well? When I was sick on stage,do you remember it well? Please, delete my mistakes and these bad memories. Just remember one thing: you are my life, and that is why I go along, just for you. I know I've changed, but I also know that I can't stay a sixteen year old boy forever. Life goes on.
What makes me feel bad, however, is that no one is aware of the efforts that I'm doing to make good music and to be finally respected. I'm tired, beliebers,i'm so tired.
Sometimes, when no one can hear me, I cry. I think of you, you have to endure every day because of me, and I wonder whether its worthwhile to make you feel bad for me. I know that you cry because of me sometimes. I know you're sad when you can't see me, stand beside me, hug me ... believe me, it's the same for me. I wish I had the time and opportunity to spend an afternoon with each of you, but I can't. And trust me when I tell you that it hurts.
You do a lot for me, every day.you allow me to win prizes, to concerts, to get anywhere my music ... and I what I give you in return? I can't seem to do much for you. You say you listen to my music and you feel immediately better, but I don't believe you forever. Music can't always fix everything. Record my voice and let you all listen isn't enough. To you, to feel good, i know that you need to spend an afternoon with me on the couch, watching a movie embraced and talk about everything that makes you feel bad. But I can't give you this. I can't fulfill this wish that you carry in your heart. I love you, beliebers, and it kills me to know that you are sick. You know you're bad for me, then ... The other night, to Billboard, I know that you haven't shown the vitality that distinguishes me. I smile every day for you, because I know that you want to see me happy, but inside, believe me, I'm dying. I made so many mistakes in this period, perhaps too many, and I'm afraid of getting lost ... sorry for everything, sorry if I'm not perfect, I should be for you because you deserve it. I do not know what's happening to me, I just know that its like if the whole world hates Justin Bieber. Maybe I really need to take a break, stop working and devote myself for a while 'only to you. I'd like to go around the world to come into your home and make you many surprises, make you happy at last for real ... My tears, my life, are your tears. I know you are pained to see how I'm at this moment, but life is so hard. I don't have time for me, for you, i can't connect on twitter to respond much more ... we are moving away, my beliebers. It breaks my heart to say it, but its like this. Its not your fault. It 's all my fault. When I think I do the right thing instead I always inexcusable mistakes. I'm choosing the wrong company, wrong actions, perhaps even the ideals wrong ... I've always tried to convey something, but now I don't feel an example for you anymore. I've always told to smile in any situation, and instead lately are the first one who gets depressed and cries himself.
I ask you to help me, beliebers. I do not know who I am anymore, I'm losing myself. I'm losing Kidrauhl. Since when Kidrauhl needs to take off his shirt to feel loved by his fans? Since when Kidrauhl goes around with pants that have a horse at the knees? Since when Kidrauhl smiles so little to meet & greet, when he meets his reasons for living? Since when Kidrauhl dodges fans, and walk among them with his head down? Since when Kidrauhl salt on a stage without his classic smile? Since when Kidrauhl feels wrong on stage?
My loves, I'm afraid. So I need you ... I'm afraid of losing myself and not finding the way back.i've changed, even if you claim not to. You are here, support me, and every day that challenged the world yells at you because I've changed. Before everyone saw an innocent kid who loved making music, but now what do the world see? One boy smoking, one arrogant pissed off that goes around bare-chested and is filled with tattoos ... and the worst is that I have made this image created by himself, without help from anyone.
You know that i'm not like this , right? You know that in reality in my face still lurks Kidrauhl's smile, right? You know that I have never forgotten our Common Denominator, right? You know that for me you are still the most indelible tattoos with which I covered myself, right? Please tell me that its like this ...
I love you, Beliebers, and I ask you not to leave me, now or ever. I need you, you have no idea how much I need to feel your closeness ... please, help me to find the Kidrauhl which you are in love. i'm so sorry
Yours forever,
JustinJag läste detta på en blogg, då det sägs att det är Justin som skrivit detta. Och jag tror inte det är någon som suttit och hittat på det utan det låter i mina öron helt äkta. Jag är verkligen en äkta belieber och jag är så rädd, varje dag att något faktiskt kommer hända honom. Detta fick mig att gråta, vår Justin. 
För vissa kanske det inte synts, men jag har märkt det. Justin är inte Kidrauhl längre och jag tror vi alla vill att han ska hitta tillbaka dit.

Snälla, sprid vidare detta, jag förstår inte hur folk har mage att hata honom så mycket som de gör? Hade jag fått chansen hade jag gett Justin en stor kram och sagt till honom att han är bra precis som han är. Jag erkänner, jag älskar Justin och han har gjort så mycket för mig, även om det låter töntigt för er. 
Jag hoppas för mitt liv att inget händer honom. Jag är livrädd och jag vet att jag inte är ensam.

Stalldag

Idag åker jag bussen upp till stallet vid kl 1 och rider och stannar sedan nästan hela kvällen. Ska kolla när Alvida och några andra hoppar på en liten minitävling i stallet. Och under tiden jag är hemma ska jag klura ut något roligt att göra under dagens ridpass.
Troligtvis blir det ett pass i paddocken men travbommar, var ett tag sedan sist nu. 

Uppdateringen kommer inte vara den bästa idag eftersom jag är i stallet hela tiden. Men jag gör mitt bästa. Har ett tidsinställt och så bloggar jag ikväll.
 

4 dagar kvar!

Jag ser bilder från Nellie, Smilla och från AWs fb-sida. Jag mår typ psykiskt dåligt över att det inte är jag som är där.. haha. Men nu är det bara 4 dagar kvar, dock kommer de gå i slowmotion, men det är nog bara bra. Det känns som att denna veckan går jättelångsamt, vilket gör att kanske nästa vecka också går långsamt. HOPPAS. Vil inte at den ska svischa förbi och allt roliga är slut.. Aja, jag längtar som en tok i alla fall.

Någon undrade vad som är det roligaste med AW, varför jag åker dit igen. Och svaret är enkelt. Det är helt epic där nere. Jag tror inte någon kommer förstå utan att ha upplevt det. 
Jag tror inte jag åker ner dit just för tränarna, jag tycker träningarna är bra och lärorika. Få lite annan syn på sin ridning och tips som man kan ta med sig hem till sin vanliga tränare. Jag skulle aldrig i mitt liv byta ut Mats mot någon annan, men ni förstår vad jag menar? Man får tips om saker som en annan inte märkt.

Själva grejen med att åka ner till AW är nog till 60% alla sjukt underbara människor som är där. Man har så satans roligt, gör galna saker, träffar vänner för livet, tar hand om sin ponny själv och allt, allt är bara perfekt. Mixa ihop allting och ni får en anledning till varför jag åker ner dit. 
DET ÄR UNDERBART.
 

Vila i frid

Skrev ju att jag fick ett ledset meddelande för några dagar sedan, i lördags rättare sagt. Var nere hela lördagen efter att fått veta och på söndagen åkte jag till KBF för att säga hejdå. Även om jag inte varit en del av henne på sista tiden pga att jag inte längre står där så är det jobbigt. 
Denna varelsen hade en speciel plats i mitt hjärta och det gör ont att veta att imorgon finns hon inte längre kvar i livet. Fina fina fina Freja, om man bara gav henne en chans så gav hon allt tillbaka och jag vill tacka denna häst för allt hon lärt mig. 

Går och lägger mig med tårar på kinderna. Alltid saknad, aldrig glömd - vila i frid fina du.
Tror alla bilderna är tagna utav almasfoton.blogg.se, förutom översta bilden.

Detta har hänt i stallet idag

Jag suger, suger och återigen suger på att sätta rubriker så ja, ta hänsyn till det.

Var på föreläsning som sagt om bett och hästens mun osv. Det var inte mycket nytt jag fick veta, är ganska intresserad av just bett och sånt så har läst mycket om det och snackat om det när jag gick på KBF osv. Varit på föreläsning om det tidigare så det var ganska mycket repetition men ändå roligt att lyssna på.

Efter det red jag ut på C en sväng, blev ett lite längre skrittpass barbacka bara. Tyckte inte han skulle gå allt för hårt efter gårdagens fix med munnen ochlugnande och sådär.

Sedan fixade jag allt i stallet innan jag satte mig och smörjde av två träns. Det händer i princip aldrig att jag gör det men till lägret ska allt putsas och fettas in, så kan lika gärna ta det när tiden finns. 

Nu är jag hemma igen, käkat middag och ska duscha innan jag börjar packa. 
foto: http://stiiinapersson.blogg.se/
 

Vaken tidigt, igen

Klockan stod på 08.30 idag vilket för mig är väldigt tidigt. Orkade knappt ta mig ur sängen men vad hade jag för val? Kanske hade kunnat skita i att kolla på The hunger games till kl 1 igår? Har ändå sett den typ 4 ggr innan. Men den är så bra, och igår bara kände jag för det.

Jag är i alla fall uppe och tänkte ta på mig lite kläder och sådär innan jag cyklar till bussen. Väl uppe i stallet ska jag på en liten föreläsning om hästens tänder och bett osv. Känns ju lägligt just nu, haha.
Efter dets ka även Chuck gå ett pass, får se vad det blir idag. Har lite seg fantasi när jag bara har hacket. Ute kommer han dra, hoppa samma sak där, dressyren är som den är och det gör jag varje dag. Så ja, vi får se.

gammal bild.
 
 
 

Utmana mig

Fick ju en fråga av Alvis i frågestunden om att ha såkalade utmaningar. hade glömt bort det redan, mitt senila jag.. Men så såg jag att hon också lagt upp det på sin blogg så här kommer det.

NI slänger in en kommentar i detta inlägget om något ni vill att jag ska göra. Sedan kommer jag försöka mig på detta, filma och lägga upp här på bloggen. Ni kan vara ganska galna och fantasifulla men ibland kommer jag sätta gränser på vad som ska göras och inte. 

Kom igen tjejer och killar, utmana mig!!

 
Varför inte gå in och utmana Alvida när ni ändå är på gång?

Sista innan AW

Tjat om AW igen, sa ju att ni inte skulle få tyst på mig.. Jag och mamma har köpt mat så att det räcker till lägret, hans var nästan slut. Har även köpt en flaska flugspray då det gamla också var slut och så köpte jag mig ett par jättefula foppatofflor. Förra lägret var jag tvungen att ta på mig converse så fort jag skulle gå ut medan alla andra hade foppatofflor. Jag köpte mig ett par orangea, haha. Fanns endast ett par kvar i min storlek i just oranget, men 40 kr dör jag inte av. Bra att ha i alla fall.
Nu har jag allt jag behöver, hittade en grimma i garaget som jag glömt att jag ägde så behöver inte köpa någon!

6 DAGAR KVAR!!!
 

Tandläkaren etc

Red ett pass på Chuckis som gick helt okej. Det är ett helvete att rida på hackamore, kan inte fatta att jag tyckte det var bra en gång? Men i alla fall, det funkade och han var helt okej fin. Testa att hoppa ett lite högre hinder idag på ca 60 cm. Det funkar, men han är stark som en oxe så vill inte veta hur det blir om jag skulle hoppa en bana på 1 m..

Sedan bar det av mot ATG för tandkoll och såret i hans mun. Pia som kollade visste inte heller var som hade kunnat orsaka det, inte något bett eller någon tand i alla fall, det skulle vara ganska omöjligt att det var en tand. Så vad vi tror är att han har fått något i munnen som gjort jacket, sedan har det aldrig fått en chans att läka då jag ridit med bett. Hon tyckte i alla fall att såret såg bra ut, inte irriterat eller så. Nu tyckte hon att jag skulle rida på hacket i ca en vecka och hon trodde det skulle vara helt läkt till lägret så jag kunde börja med bett då igen. Jag skulle kolla varje dag helt enkelt.
Så jag tycker det var goda nyheter. Tummen upp

Raspade även hans tänder som hade blivit lite vassa sedan sist, ca 9 månader.
 

Fråga

Hej! Jag visste inte att det var du på det klippet! :O Har du lust att berätta vad som hände eftersom du börjar gråta när du ser klippet? Förlåt om jag "tränger mig på" men har du lust att skriva hela eran historia i ett inlägg? Skulle vara kul :)

Hela grejen med denna ponnyn får mig att må dåligt, magen vänds ut och in på mig och jag känner mig som en hemskt människa. Jag har hela tiden tänkt på att inte skriva något om honom, för att "det ska vara lättare att sälja honom". För det är det ända han gör, byter ägare efter ägare efter ägare. Han har nog inte stått på ett ställe i ett år innan han sedan flyttat. Såklart är jag en del av det hela..
Men jag orkar faktiskt inte ta upp hela historien igen så ni får läsa HÄR. Även om det knappt är en femtedel av hela historien så orkar jag helt enkelt inte. 

Uppe med tuppen

Kommer inte ha mycket sovmorgon detta sommarlovet, känns inte ens att det är sommarlov och snart är det säkert slut. Ska försöka ta vara på detta lovet, men jag vet hur snabbt det sedan är över..

Nu ska jag i alla fall bara byta om och åka upp till stallet där jag ska rida Chuck. Jag åker upp tidigt för att kunna rida innan vi ska till tandläkaren. Efter känns inte så snällt när han varit drogad och allt.  Håll tummarna nu!

Sen åker jag hem igen och då kommer det lite spännande uppdatering och även måste jag börja packa, ni får tjata lite på mig! haha.
almasfoton.blogg.se
 

Bättre sent än aldrig

Filmen från träningen i tordags. Hade helt glömt bort den och tänkte sedan skita i det när jag kom på det idag. Men jag har lagt upp film från ALLA träningar jag någonsin gjort för Mats, ni ska inte få missa en bara för jag är lat. Så här kommer den. Läs om passet här om ni glömt.

I början gick det dåligt, sedan efter att vi hoppat fram så hoppar vi en liten "bana" där det ingick linjen och två oxrar. Den rundan tyckte jag gick bra och även den längre rudnan efter. 
Sedan red jag iväg honom på sista rundan och efter det fick jag inte tillbaka honom. Han måste dessutom haft riktigt ont så ni får ha överseende.
Och nej, jag sitter inte och rycker i hans mun, det är han som rycker så starkt att mina händer följer med.


Jag i ponnyakuten

Två år sedan nu, men jag måste säga att tårarna rinner ändå när jag kollar på det. För er som inte sett innan eller om ni bara vill se igen. HÄR kan ni klicka er in och se när jag var med på castingen till ponnyaktuen säsong 3 med min förra ponny Dusty. Spola fram till 09.30.
 

Visste ni att jag..

..hatar kycklingklubbor, tycker det är vidrigt. kan äta typ en tugga men resten är verkligen ÄCKLIGT.

..hatar att ha hästar ute på nätterna. Jag kommer alltid stå fast vid att hästar ska vara inne på nätterna. Om det är lösdrift kan jag låta de gå ute, men rids de normalt och står i ett vanligt stall så vill jag alltid ha in hästarna på natten. Dels för att de sover inte ens hälften så bra ute som inne och dels för att jag är livrädd att något djur eller sjuk männsika ska göra något mot dom.

..tycker att jag svettas mest i världen och skäms över det enormt mycket. JAG HATAR DET, men kan inte göra något åt det. 

..tappar min Iphone jättemycket. Jag håller i den ena stunden och sen bara ligger den på golvet. Vet inte hur det går till.

..kan äta hur mycket som helst, finns inget stopp. Det är alltid så att när jag ska äta med någon säger dom typ jag kommer kunna äta huur mycket som helst, sedan äter dom typ 1 potatis och 1 köttbulle. Jag kan äta enormt mycket.. haha.

 

Chuck och jag, idag

Mindre bra pass idag, men ändå helt okej.
Den första kvarten gick det inte alls, han hängde sig och verkligen tryckte all vikt på hackamoret så jag kunde knappt hålla i honom. Mina armar domnade nästan bort. Jag tänkte nästan gå ut när min kära mamma fick säga till att jag skulle försöka lite till. Så jag började göra övergångar, så fort han la sig i handen så släppte jag och tog, släppte, tog osv. Övergångar och övergångar tills han blev något lättare i handen. Traven var väl det som funkade bäst. Gjorde vad jag kunde och det slutade helt okej. Får ha överseende med att jag faktiskt rider på hacket.

Såret såg i alla fall bra ut tycker jag, det är fortfarande där men inte lika irriterat längre. Imorgon blir det tandläkaren.
Fin redigerad bild.. haha

Okänslig

Något jag tycker är väldigt skönt med Chuck är att han är inte speciellt känslig för någonting. Jag har aldrig behövt ha flugtäcke på honom, hade flughuva i somras när vi stod på ett ställe med extremt mycket flugor. Annars har det aldrig behövts innan. 

Han är inte känslig när det kommer till mat. Han kan äta i princip det mesta och reagerar inte på foderbyten, hagbyten etc. Jag är noga med att inte ge honom havre, betfor eller för mycket hösilage för att förhindra diaree vilket han gärna får. Men annars tål han det mesta.

Det enda han är känslig mot är kyla. Han fryser lätt och behöver ofta ha täcke längre än andra, men det gör mig inget. Jag tycker ändå det är väldigt skönt att han inte reagerar på annat. Han har aldrig någonsin haft tendens till minsta lilla kolik hos mig och inget jag har hört av tidigare ägare heller. Han har aldrig varit skadad hos mig eller hos tidigare ägare. (Sträckt sig eller trampar sig någon gång ja, men aldrig blivit behandlad.)

Har ni egen häst? Hur är den isåfall, känslig eller inte?
 

MIN

Nu är bilden min, nu får jag göra vad jag vill med den, weeii. Istället för att börja packa så klippte jag pappas hår och på så sätt fick jag även bilden av honom. Brukar få en slant för att jag klipper honom, men jag valde att få bilden istället. Jag är bra på att deala.

 
Nu ska jag bara köpa de andra två, svindyra är dom, men jag bara måste ha dom.. Sedan ska jag börja på min nya header. 
See u

Todays

Först och främst hade jag faktiskt tänkt börja packa till AW. Bättre att börja tidigt. Så ett tag nu på morgonen ska jag lägga undan lite hästkläder och sånt som jag inte ska använda i veckan. Sedan lägga det i tvätten som ska tvättas osv. Jag får ha alla ful-kläder på mig nu så att alla snygg-kläder är rena till AW. Ska planera outfits såklart. IIIHHH. Hemma kan jag se ut som skit när jag rider. Men nu ska vi träna för lite mer kända personer, det är runt 50 personer där och vi fotar/filmar mycket. Då är det klart jag ska vara snygg ju! 

Sedan tänkte jag ta mig en tur ut till KBF, det är dressyrtävling där idag och därför också troligtvis en del folk. Skulle vara roligt att träffa gamla kompisar och även alla saknade hästar. Så får se hur länge jag är där.
Efter det ska jag nog över till Chuckis, han ska trimmas i paddocken så gott det går. Är lite jobbigt att rida på hacket, men det funkar. Ska även kolla hans mun om det ser bättre ut än igår, imorgon ska han in till tandläkaren och jag hoppas på bra resultat. Och det är väl det som händer idag antar jag. Bra dag helt enkelt.
foto: stiiinapersson.blogg.se

En vecka kvar!

Jag kan inte förstå att det bara är EN enda vecka kvar. När jag anmälde mig var det nästan 300 dagar kvar och sedan dess har jag räknat ner. Nu är det 7 dagar, en ynka vecka. Jag kan knappt förstå det, vecka 26 kommer bli den bästa veckan i mitt liv, någonsin.
Det är så underbart att åka bort, åka till ett ställe som AW, för där är det ingen och jag menar INGEN som dömer. Men vet inte hur personen är i skolan/hemma osv och lär därför känna dens rätta jag. Då slipper man döma efter kläder eller annat. Jag har saknat v.32 förra året så mycket, men jag vet att detta året kommer bli ännu bättre. Hela gänget som var förra året ska dit i år igen förutom en tjej. Vi kände inte varandra innan men nu ska vi dit igen. Sedan känne jag jättemånga av de andra deltagarna och ja, seriöst kan bara inte sluta snacka om det. EN VECKA KVAAAARR!!!!!! 

Jag är galet taggad och ska börja packa lite smått idag för att inte hamna i samma sits som förra året - packade till kl 3 på natten/morgonen samma dag som vi skulle åka. Det är mycket som ska men, och jag ska till AW, haha. Fattar ni eller? Jag kommer snacka om detta hela veckan. Det kommer bli GRYMT.
 
 

En stark tjej

Hittade denna tjejens blogg för ca 5 minuter sedan via hennes insatgram, där någon av mina fb-vänner hade gillat hennes bild. Det är helt ofattbart.

Det som folk hela tiden lyfter fram är överviktiga personer som lyckas gå ner i vikt, men jag tycker att detta är minst lika viktigt att lyfta fram. 
Massor av creed till henne!
 
Hennes blogg hittar ni här.

Såhär blir det

Fick en liten slant av mormor och morfar för att jag klarat ännu ett år i skolan. Så nu har jag råd att köpa några bilder. Det kommer bli dessa tre bilder, och det var dom pengarna.. haha.
 

Kunde helt enkelt inte välja en av de två små bilderna. Älskar båda obeskrivligt mycket!

Sedan tänkte jag säga att headern som jag började på slutade jag med när jag såg dessa bilder. Ska vänta tills jag köpt dessa bilder och göra min header sen. Den måste ju vara top notch.. haha.
 
Sista saken jag ville säga är att jag nu har städat mitt rum i drygt 3 timmar. Det är kliniskt rent nu, gästerna kan komma. Ska bara kolla på ett avsnitt av TVD först, är inte alls beroende. Fjärde gången jag kollar om från början, tröttnar aldrig. Dock har jag inte fattat om det ska komma ut en säsong 5 eller inte.. HOPPAS. Dock var slutet på säsong 4 rätt bra, äh skit samma. Ska kolla nu, sen vid 5 kommer det massor av gäster för att fira Andreas. Kommer inte blogga ikväll så vi ses imorgon igen. Kram!

Dagens Chuck

För det första var han helt grå och brun istället för svart och vit. Kan glatt meddela att hur mycket jag än gnuggade så gick det inte bort, så vi fick helt enkelt se så ut. Kollade även hans mun och såret har redan blivit bättre. Jag tror att om han får gå utan bett ett tag kommer det försvinna.
Red på hacket som sagt och då släpper jag alltid lite av kraven då han inte funkar på det på samma sätt som på bett.

Men jag ska inte klaga, han var helt okej, skänkelvikning som jag inte gjort på hundra år funkade, och det mesta funkade bra. Det enda sega är att han inte går att böja och så på samma sätt som med bett, så han är lite osm en pinne. Men annars är jag nöjd.

Stod även ett hinder framme, sänkte till 30 cm och hoppade en gång i varje varv. Tänkte kolla om det gick och ja, det gick faktiskt väldigt bra. Haha.

Fick nyss ett väldigt ledset meddelande, berättar längre fram men är verklien ledsen över detta.
 

Charlies

Gick in en snabbis på charlies i vetlanda när vi ändå va där. Hann inte göra så mycket men hittade det bettet jag lånar av Sanna så jag slog till. Det finns hemma också men när jag gick ner en storlek så minskade även skänklarna med nästan 1-2 cm. Nu hittade jag ett med i princip samma skänkellängd så jag köpte det.

 

Uppe med tuppen

 
Kom hem runt 9 igår och en annan tjej i stallet hade fixat till Chuck så vi åkte aldrig dit. 
Idag har vi dock morgonfodringen och jag har tänkt rida också så slipper vi åka upp två gånger. Ikväll kommer det gäster hit för att fira Andreas student och då måste jag ha hunnit färdigt med stallet och mitt rum.

Har inte mycket mer att skriva nu, men ska kolla hur C ser ut i munnen och så rider jag honom på hacket. Mama ringde även till ATG igår så vi har fått tid redan på måndag, vilken tur! Hoppas på bra besked till min lilla prins.

Vi hörs när jag kommer hem igen, ha en toppendag allesammans!

foto: emmahellgrenn.blogg.se

Grattis bästa bror!

Man får gratta till studenten, bara två år kvar tills det är jag som står där.
Fick även lite sol just när bilderna togs, annars var det ösregn.. 
 

Det finns en person som jag bara måste lyfta fram

Nu ska jag försöka omformulera det här inlägget lite, ni som läser Johannas blogg kanske har sett detta inlägget. För en annan kanske det bara va att skrolla förbi, men för mig var det så sjukt läskigt. För två dagar innan hon publicerade det inlägget så hade jag börjat på detta inlägget. Blev dock aldrig klar och la det i utkast så länge. NU kände jag att jag ville skriva klart det och publicera det, istället blev det att jag skrev om allting.

När jag för några år sedan upptäckte hennes blogg tyckte jag att hon var en genomtuff person, hon red bra och allt det där. Jag har följt henne sedan dag 1 på bloggen då hon var "ledare" för mig på ett läger jag var på när jag var runt 10 bast.
Hon var en förebild för mig och jag såg upp till henne jättemycket. Träffade henne en gång på en tävling för att betala en design hon sålt till mig och oj så nervös jag var. Såg henne även på någon tävling ibland, men hon visste inte vem jag var. Inte en chans att jag skulle kunna tro att jag en dag skulle känna henne.

Så en dag på något sätt fick vi kontakt då hon berättade att hon sätt C på annons några år innan jag köpte honom och det var där allt började. Hon tog hand om honom i en vecka när jag var bortrest, sedan åkte vi på samma läger (AW) och först där lärde vi känna varandra. Även om jag i början tyckte att det var coolt så övergick det snabbt till att se vilken person hon egentligen är. Vi hade en otroligt rolig vecka tillsammans och efter det har vi hållt kontakten. Vi snackar mest på internet, träffas i skolan när man går förbi och jag har ridit hennes häst Flex och ja, hon min. 

Även om hon alltid till 100% kommer vara en förebild för mig så ser jag henne som en kompis idag och jag kommer vara evigt tacksam över att jag lärde känna henne. Som hon skriver - vi är läskigt lika på MÅNGA sätt. Det är alltid henne jag går till när jag behöver fråga något, släppa ut något eller bara klaga en jäkla massa. För att hon är den enda jag kan se har gått igenom samma saker. Som slut-tjing på inlägget som blev en halvmil istället för en kilometer vill jag säga:
Johanna, ta vara på alla chanser du får i livet och gör det till ditt liv. En dag ses vi igen hoppas jag, kommer sakna dig här i Kalmar!
Foto: Emma Hellgren - emmahellgrenn.bogg.se

Student

Nu drar jag, mamma och pappa till Vetlanda. Min bror tar studenten så vi ska dit och kolla när hsn springer ut osv. Vi åker lite tidigare för att kunna gå in på charlies också.. Hur bra som helst.

Idag slutar min klass, men jag är ledig så ska inte dit. Uppdateringen kommer inte vara den bästa idag tyvärr, men det finns ett tidsinställt, hoppas på att kunna blogga något. Ses ikväll!

Beslutsångst..

Har massor av fina bilder jag vill beställa från Kalmar.. Men det är inte billigt och jag kan därför inte beställa massor av bilder. Jag har i ala fall två stycken som jag vill ha, de är nästan likadana men jag kan verkligen inte bestämma vilken jag vill ha så lär bli båda. De bilderna ser ni här under. Jag vill förtydliga att dessa bilder är inte köpta ännu och får inte kopieras eller liknande. Om ägaren till bilden vill att jag tar bort den så säg till.

Fotad av Ronja Nyman!
Fotad av Malin Wengdahl!

Sen har jag lite ångest över vilken av dessa bilder jag vill ha, jag vill ha någon men jag vet verkligen inte vilken. Så nu får ni hjälpa mig att bestämma! Lämna en kommentar med ett nummer till den bilden ni gillar mest! Alla bilderna unde är tagna av Malin Wengdahl. Klicka på dom för att få dom i större format.
1.   2.   3.

Dagens hoppträning

Började dåligt, gick bra i mitten och slutade dåligt. Jag kan säga så att det var varken mitt eller Chucks fel utan vi har helt enkelt inte gjort vad som behövts.

Vi hoppade en liten bana med en serie, serien gick inte så bra, men efter några gånger funkade det. Annars hoppade han fint egentligen, det var bara jobbigt för han bet sig fast i höger - som vanligt. I alla fall, träningen behöver vi inte snacka så mycket om. Jag pratade med Mats efter och vi funderade på att testa annat bett osv, han frågade när vi senast kollade hans tänder och det var då jag faktiskt vaknade upp. Jag har tänkt lite på det innan, att han släpper bettet i dressyren, biter sig fast i höger i hoppningen att det kan bero på något i munnen. Men jag har inte tänkt mer på det. 
Vi kollade hans tänder för ett halvår sedan ungefär och då var allt fint. Och att testa ett nytt bett, jag kände att visst det kan funka - men han har funkat på detta bettet innan så när vi kom till stallet kollade jag hans mun. Kunde inte hitta något, kände på sidorna så mycket det gick och till slut försökte jag förbrilt lyfta på tungan och där tror jag svaret va. Ett ca 1 cm långt "jack" fanns det där. På högra sidan under tänderna. Inte lustigt att det inte funkat i ridningen.

Nu tänker jag rida på hackamore och imorgon ska vi ringa och se om vi kan få en tid hos vetrineräen/tandläkaren. Om vi inte kan få tid innan AW får jag helt enkelt se hur det blir. Förhoppningsvis kommer detta läka om jag inte rider honom med bett och isåfall rider jag utan bett till AW och åker. Men förhoppningsvis får vi tid och ordentlig svar. 
Hatar när man suttit och förökt jobba igenom något som bara gjort ont. Tur att vi kom på det till slut i alla fall och nu ska han inte behöva ha ont mer.

 

Träning på G

Rummet är nästan färdigstädat, en del kvar som jag hinner fixa ikväll hoppas jag. Annars är jag redo för att åka och träna. Det var två veckor sedan sist nu, känns som en evighet, haha. Sist gick det ganksa käpprätt åt skogen, idag hoppas jag på att det går bättre. Han har funkat så bra på tövlingarna så det ska nog inte vara några problem. OM det mot förmodan är problem kan jag nog påstå redan nu att det lär vara mitt fel. Så fokus på att rida bra så lär resten sitta som en smäck.

Mamma filmar som vanligt, så ni har något att vänta på!
senaste träningen, foto: http://stiiinapersson.blogg.se/
 
 

Godmorgon världen

Vaknade hemma istället för hos Hanna som planerat, men när vi kände för att sova gick alla andra hem och likaså jag. Kändes bättre att sova i sin egna säng.

Så jag har vaknat och gått upp och sådär. Idag har jag inga större planer mer än att det är hoppträning ikväll. Så innan dess har jag faktiskt tänkt städa mitt rum, vilket veeerkligen behövs.

Men först tänkte jag cykla mig in till stan i det härliga regnet och plocka ut lite pengar, är skyldig min bror. Ja, det är mina planer än så länge. Jag återkommer när jag har något vettigt att säga, vilket jag vet att jag har :)
 
foto: almasfoton.blogg.se

Svar del 4

Oskuld?
Sug på den karamellen. Ni får helt enkelt klura ut det själva.

Hur många är du i din familj?
Jag, mamma Tina, pappa Ted, storebröder Andreas & Johan. Så med mig är vi 5 st.

Är dina föräldrar skilda, för du skriver alltid att din mamma följer med dig till stallet osv?
Nej det är dom inte. Dock så jobbar/bor min pappa i norge. När jag var 10 år flyttade pappa till Dubai där han jobbade i ett år, efter det flyttade han till oslo där han jobbat i 6 år nu. När han bodde i Dubai sågs vi endast två gånger det året, men nu när han jobbar i Oslo ses vi i princip varje helg om han inte är iväg någon annan stans.
En väldigt rolig nyhet som jag fick reda på för tre dagar sedan nu är dock att pappa ska flytta hem igen. Han sökte jobb i Kalmar igen och till hösten flyttar han hem! :D

Och sen hur många djur har du?
Ett, Chuck

Vem är din favorit i serien?(Pretty little liars)
Det måste nog ändå vara Aria, hon är så mystisk men ändå så snäll. Älskar dessutom att hon och Ezra är tillsammans. För er som inte sett sista avsnittet i säsong 3 bör ni inte läsa detta. Men jag bröt ihop totalt när dom gjorde slut. 

Vad gör att du gillar den så mycket?
Skrev det över, det går även rykten om att hon är A, men ja. Vem vet?

Vem är "A" tror du?
Jag vet att det finns en liten "A-club" typ, som man får se i säsong 3. Det är ungefär som vissa personer som jobbar för A och där ingår Mona, Toby och lite Spencer. Den riktiga A tror jag är redcoat som är Alison. (Möjligtvis Alisons tvilling..)

Vem tycker du har bäst stil av tjejerna?
ALLA, haha. Det beror på vilken dag det är och vad som ska göras. Tänk att blanda alla stilarna.

Och sen, vad tycker du om skäckar?
Hmm.. Innan tyckte jag att speciellt svartskäckar va döfräcka, men ju mer jag ser skäckar tröttnar jag på det. Det blir så rörigt på något sätt. Chuck ska såklart vara skäck dock, han passar som det ;)

Vad är bästa hästfärgen enligt dig?
Bästa? Då måste det bli brun typ, för dom ser aldrig så jälka smutsiga ut. Men snyggaste färgen är nog ändå gråskimmel eller helsvart.

Och när tror du du kommer hitta en kille eller du kanske redan har en?
Oj.. Jag vet inte. Jag orkar inte leta en pojkvän just nu, haha. Så det får komam när det kommer.

Vad får du motivation från för att fortsätta med chuck? Alltså när det känns om sämst, är det någon/något speciellt du försöker lyssna på/göra?
Nej, egentligen inte. Det jag tycker är viktigt är att de gångerna jag känner att NU orkar jag snart inte mer. Då tar jag några timmar i min ensamhet då jag gråter ut, tänker, tänker och tänker. Sedan slutar det alltid med att jag kommer på hur extremt mycket jag älskar denna varelsen, hur långt han egentligen kan gå, och att detta är min sista chans. Jag kan inte köpa en ny ponny när jag är 17 år.
Jag rycker upp mig, åker och tränar, lyssnar på min tränare och gör om, om, om, om och om igen.

Inspereras du av någon annan ryttare?
Jag vet inte, det finns många ryttare jag tycker är bra och som jag snappar upp saker från, men jag vet inte riktigt. Fasst jag har alltid inspirerats utav Isabella Nilssons ridning.

Inspereras du av någon i vardagen?
Min bästis Alvida helt klart. Och även Johanna Grant.

Vad hette nu igen bloggen du hade tillsammans med nån annan? Har ni kvar den ännu?
Den hette ponyfocus.blogg.se som jag drev tillsammans med Carina Svensson. Jag erkänner att jag var en bitch på den tiden och ja det blev som det blev. Därav bloggade jag själv på bloggen i slutet.

Hur ska du göra med Chuck när du är förstor/förgammal? Ska han säljas eller ska du låna ut honom?
Han kommer säljas, möjligtvis att han lånas ut någon månad för att se om det funkar.

Om du fick säga en ryttare du tror/vill skulle passa med honom isåfall vem?
Ingen aning, en ryttare men inte för höga förväntningar, duktig och ha stark vilja.

Säg 1 bra B, C och D-ponny ryttare och varför du tycker just dom. Säg 1 B, C och D ponny du skulle vilja rida eller ha för en kortare tid och varför just dom?
Men, varför göra det sååå svårt? Alltså jag har verkligen inte så stor koll på ponnyer och ryttare idag.
Men, en duktig b-ponnyryttare kan jag faktiskt inte välja, men ponny.. hade lätt velat testa Bellman, bara för att!
På c-ponny väljer jag nog Evelina Lindh, för att hon är en av dom få riktigt duktiga jag känner till, c-ponny måste nog vara Anouk, en klubbkompis ponny som jag kan se lite likheter med C.
D-ponny hade jag valt Becki eller La Luna. Ryttare kan jag inte vlja...

Vilken vecka ska du till Öland?
Ingen stor koll, vi har stuga där så bor där när mamma & pappa hr semester och lite så :)

Hur många djur har du?
Jag har endast Chuck

 

Chuck 12 juni

Idag gick det OK. Det går uppåt igen, vilket känns riktigt skönt. Han är långt ifrån dit jag verkligen vill ha honom men idag var det skapligt. La fokus på galoppen även idag då jag kände att traven inte riktigt funkade. Efter ett tag släppte han och när jag sedan saktade av till trav funkade det hyfst där också. Snart är vi tillbaka igen hoppas jag, tummen upp för det!

Nu är jag lite stressad, ska fixa mig och packa innan jag drar till Hanna över natten. Jag lägger sista delen av svaren på tidsinställt som kommer upp ikväll, annars är jag ledsen, blir inte mer uppdatering idag.

Kanske lägger jag upp något på twitter eller instagram så kolla där! carroklein@twitter och carrobagfeldt@instagram!

 foto: almasfoton.blogg.se

Hemma och vänder

Precis hemkommen från skolan, nu tar jag officiellt sommarlov, så jäkla skönt! Dock är det lite snabba ryck som gäller nu, ska få skjuts upp till stallet där C ska ridas och saker ska fixas. Jag tänkte trimma honom i paddocken och se om det möjligtvis går bättre idag.

Efter det tar jag bussen hem för att fixa mig innan jag och några kompisar drar och grillar hos en tjej i klassen. Lite sommarlovsfirande helt enkelt. Sover där ikväll dessutom så blir lite knapp uppdatering efter att jag åkt dit. Men först stallet, så ses vi när jag kommer hem!

När får/fick ni sommarlov?
 
 

Svar del 3

Är målet SM till nästa år? 
Mitt mål med C har sedan dag 1 varit att tävla SM. Men det har varit mycket mer jobb med denna ponnyn än vad jag någonsin kunde räkna ut. Jag hade verkligen hoppats på att hinna kvala msvb i våras men eftersom jag fortfarande inte är kvalad och jag ser alla mina chanser rinna ut i sanden så känns allting ganska meningslöst. Om jag överhuvudtaget skulle kunna starta SM skulle det hända på något extremt sjukt sätt. Hade jag varit 16 i år hade SM inte varit så långt borta, men nu är jag 17 och det är lite synd.

Hur ser dina storhäst planer ut?
Har ingen aning än..

Varför rider du inte med martingal på Chuck? 
Vi tycker att han hoppar bättre genom kroppen utan martingal, även om han är jobbigare mellan hinderna så tycker jag att det är värt det.

Om du hade fått ett erbjudande om att äga en stor häst som har gått de allra högsta klasserna i både dressyr och hoppning och var superfin helt gratis men var då tvungen att sälja Chuck, hade du gjort det då?
Jag vet inte faktiskt, jag hade gett hästen en chans men hade den inte passat mig som handen i handsken så hade jag behållt C. Jag tror jag hade behållt honom ändån för på beskrivningen låter det inte alls som min typ av häst.
 

Om du hade fått hetat vilket för och efternamn du ville, vad hade du hetat då?
Har ingen aning, efternamn har jag ingeeeen som helst aning om, förnamn - vad som helst utom Caroline. Haha, nej men jag är ändå helt okej nöjd med mitt namn.

Har du sporrar på Chuck?
Förut hade jag det näst intill varje ridpass, men de senaste månaderna har jag inte ridit med det alls.

Varför sålde du Dusty?
För att jag inte klarade av honom..

Kommer du köpa en annan här efter Chuck? Storhäst/ponny?
Jag vet inte än, ingen aning.

Skulle du köpt Dusty om han var till salu, och du hade tid och pengar?
Han är till salu och ja, hade jag haft pengar hade jag inte tvekat en sekund.

Vad är din största önskan? 
Jag vet inte om det är någon önskan på det sättet, men att min familj och mina närmaste vänner alltid kommer få vara friska och leva ett bra liv.

Vilken sak vill du helst köpa just nu? 
Gold Dust, om det inte räknas som en sak så vet jag inte.. En ny telefon kanske?

Vad var set senaste du köpte?
Senaste saken jag betalade för va kinamat.. haha

Har du någon pojkvän? 
Nepp

Är du kär i någon?
Skulle inte påstå det, haha 

Är ditt mål SM? 
Jag kommer alltid sikta dit, sen får vi se vart vi hamnar.

Tror du att du kommer va med i SM?
Nej..
 
Har du ridit på Oprah eller Picasso? (Linn strelins hästar) 
Nej, hade dock varit superroligt att åka till Linn någon gång

Har du någon gång vart på Trollhättans fältrittklubb?
Nej
 

Kan inte du tävla på tfrk någon gång? ( i Trollhättan ) 
Oj, trollhättan ligger väääldigt långt bort så tror inte det kommer hända..

Har du vart i Trollhättan nån gång? 
Tror inte det..

Ska du till Öland i sommar? 
Är på Öland varje sommar, har stuga där, så ja :)

Hur många pojkvänner har du haft? 
Jadu, ingen seriös skulle jag nog säga.

Hur ser du dig själv om 10 år?
Levande, någonstans i världen. Alltså, verlkigen INGEN aning..

När är nästa meeting du ska på? 
Vet inte ännu, nästa meeting är superhelgen, men jag bor ju hemma så, ja

Hur är Flex att rida? 
Den ända gången jag red honom var han riktigt rolig, han var riktigt sådär "carro-häst" att rida. Svårt att förklara, men helt klart välriden och rolig.

Mål med Chuck? 
Starta msva

Om du fick chansen att köpa Dusty skulle du tagit den? 
Om jag hade haft pengar, JA.

Senaste förhållandet?
Jag var typ 12 bast..

 

Chuckis idag

Down again. Passet gick inte bra alls. Jag kan säga så att de senaste passen har gått förjävligt men detta passet var bara dåligt. La fokus på galoppen för det var det enda som funkade liiiite. Aja, skitsamma, kanske är det påväg uppåt?
 

Svar del 2

Vilka höjder brukar du hoppa på träningar? 
Helt olika beroende på hur jag/chuck är på för humör, vad det är för övningar osv. Vi har hoppat allt från 60-120cm.

Hur ska din dröm storhäst vara? Ålder, meriter, höjd osv? 
Den dagen jag ska köpa en storhäst ska det vara något bra, kräsen som jag är. Gärna någonstans runt 7 år, hoppat några enstaka 120 kanske men kapacitet för myyycket mer. Gärna runt 170 cm, lite maffigare, men ändå snabb och kvick, inte tung osv.. haha. Alltså DRÖMhästen då.

Vad ska du ha gjord med Chuck innan han säljs? 
Hoppat msva

Vilka meetings har du tänkt att åka till till årets slut?
Ingen större koll faktiskt. Jag är inte så duktig på att planera långt fram utan tar det som det kommer.
 

Ska du vara med på DM i Gislaved? 
Jag tror det, inte säker ännu.

Vart vill du komma med din ridning? Är det vara en "hobby" eller kan du tänka dig att jobba med det på heltid i framtiden?
Jag kan tänka mig att jobba med det i framtiden helt klart. Men då ska det vara ett vettigt jobb, inte på ridskola eller i ett litet stall med två hästar. Gärna utomlands, på uppfördning/försäljningsstall kanske? Vet annars inte vad jag vill med min ridning.

Vilka är dina favoritbloggar och varför tycker du om dem?
Top fem är johannagrant.se, alvidis.se, nellieberntsson.se, ztreliin.se, ponnysanning.se. Eftersom jag känner johanna, alvida och linn så älskar jag att läsa deras bloggar, ponnysanning för att hålla mig lite uppdaterad och nellieberntsson för att hon insprirerar mig.
 

Vilka andra bloggar läser du? 
Oj, mest kända horsespotbloggar, ja typ det.

Ditt mål med ridningen?
NO IDEA
 

Har du några tips angående hästköp? Hur ska man tänka i olika läger, tex om hästen är halt?
Om hästen inte går igenom besiktningen behöver det inte betyda att man inte kan köpa hästen. Kanske är det bara en sträckning, något hästen gjort i hagen eller något litet helt enkelt. Kolla med veterinären vad h*n tycker. Är det allvarligt bör man kolla på andra hästar, annars vänta lite och boka in en ny besiktning.
Sen beror det såklart på vad hästen ska vara till.

Kan inte du har sådär "veckans utmaning" och sen filma det? Hehe kul ju
Det kan jag nog göra någon gång.. i sommar, haha.

Asså helknasig fråga.. Har för mej att du var hopprädd innan? I alla fall så tävlar jag storhäst och ska börja tävla 120 nu.. Men asså ibland har jag lagt min häst fel för att jag tar tillbaka honom (bromsar eller hur jag nu ska förklara) och lägger honom fel bara för att jag tycker hindret ser så jävla stort ut! Men om jag håller farten så klarar jag det ju.. Blir lite rädd tror jag, har du något tips?
Hmm. Ja det har jag varit en gång i tiden och jag känner fortfarande ibland att det kan vara högt. Det jag alltid tänker är, krångla inte till det nu. Det låter på dig att om du bara gör som du ska, håller om och håller i så hoppar den? För så är det oftast för mig. Då måste man våga lite på sin häst.  Om man har en häst som älskar att hoppa så ska man inte krångla till det för det är även då rädslan kommer. Försök hitta ett flyt och till slut blir det roligt istället. Hoppas du förstår vad jag menar?

Varför sålde du Dusty? 
Jag klarade inte av honom, tyvärr.

Hur gammal är Chuck?
Han fyller 9 år den 17 juni, stor kille nu.

Tänker du skaffa storhäst efter ponnytiden?
Kan tyvärr inte svara på den frågan, vet inte ännu.

Chuck verkar vara en helt underbar häst! Kan han något trix?
Det är han verkligen, men tyvärr kan han inga trix.

Hans favorit övning? 

-

Din favorit övning?

-

Vilken tävlings outfit är den som du gillar mest/betyder mest för dig?
Jag vet ingen direkt outfit, men älskar mitt vinröda CS schabrak.

Hur kom det sig att du föll för Chuck?
Hans vilja och kapacitet, känslan att bara sitta på honom.

Har du någon gång ångrat dig om honom?(Att du inte vill äga honom). 
För många gånger, tro mig. Idag är en sådan dag och så kommer det antagligen kännas någon vecka framöver. Men å andra sidan så fort jag ser honom igen så ångrar jag inte en sekund att jag köpte honom. Det är så mycket både och. Jag hade faktiskt inte velat ha någon annan ponny, MEN ibland tycker jag att det är fööör mycket jobb.

Kan du ge tips på hur man kan få en lat häst att bli pigg?
Träna mycket övergångar och reaktioner. Tänk på att den ska svarar snabbt för skänkeln och inte ta 10 sekunder på sig innan den början trava eller galoppera. Och rid mycket ute, gör saker hästen tycker är roligt, träna upp kondisen så att den inte tycker det är jobbigt att springa och så. Sedan får man såklart acceptera att vissa hästar är sega, men något liten förändring kan man nog alltid göra.

Och min häst har haft föl nu och ska snart sättas igång, några igångsättnings tips?
Tror inte jag har några direkta tips faktiskt.. Chuck har varit halt EN gång och även ända gången han behövt sättas igång. Jag tycker beroende på häst att man varierar igångsättningen. Ta det i ett lugnt tempo och rid inte bara på banan, gå ut i skogen(om detta går, inte för galen häst alltså ;) ).

 

Just takin a nap

Kom hem från skolan tidigare än förväntat, vi hade vandring idag med alla ettor på skolan. Hade huvudvärk när jag kom hem så tog mig en liten powernap. Sov i 3 timmar.. haha, men det var det värt. Nu ska mamma fixa lite mat innan vi åker över till stallet. Vi har dessutom kvällsfodringen så vi lär bli där tills ikväll, väl hemma kommer jag typ somna pladask.

Chuckis går ett pass i paddocken, jag har inga förväntningar alls, men jag hoppas på bättre än förra veckan. Nu ska jag i alla fall dra mig neråt. Håll utkik för ännu en del av svaren! Ses senare.
 

Svar del 1

Vad är du mest stolt över när det kommer till Chuck? 
Jag måste säga att det jag är absolut mest stolt över är mig själv. Det tålamodet jag har haft med den ponnyn, trots att jag just nu känner att vi ändå inte kommer komma dit jag vill. Just nu känns allt riiiktigt hopplöst. Men jag ger inte upp och det är jag storlt över. Kankse inte var svar på frågan - men jag gjorde om den lite..

Vad skulle du gjort om du någon kom fram till dig på tävling och ville köpa Chuck för en oerhört hög summa? Typ 500tusen.. 
Oj, jag hade nog inte tvekat. Jag hade låtit honom gå. Även om jag hade varit långt ifrån klar med honom och inte alls hade velat så måste jag tänka på annat också. Denna ponnyn har sugit ur maaasssoooor av pengar från min familj. Så jag hade sålt honom. Han ska ändå säljas en dag. DOCK hade jag inte sålt honom för dessa pengar om de var oseriösa.

Vad är det för skillnad mellan regionalt och nationellt, vad gör nationellt roligare?
Jag tycker det är roligare med lite tekniska banor, svängar osv. På regional nivå är banorna oftast lite mer snälla och det gör att jag får massor av transportsträckor och betänketid. Jag gillar när det är snabba vägar och svängar så att man inte behöver tänka så mycket.

Sist men inte minst.. Om Chuck kunde förvandlas till en människa en vecka, skulle ni gå varandra på nerverna eller skulle ni vara drömparet?
Haha, jag tror faktiskt att jag hade velat vara med honom varje sekund men han hade nog tyckt jag var ganska störande.

Kommer du ha kvar Chuck länge till? Eller vill/ska du köpa ny? Ni är verkligen hur fina som helst tillsammans.
Tanken var att jag skulle ha honom tills jag var färdig, alltså hela 2014. Men ju mer tiden går känner jag att jag inte vill sälja bara för att tiden är slut. I fall jag känner att vi har mer kvar att ge kommer jag hoppa honom avd b tills vi gjort det jag önskat. 
Jag har ingen aning om det blir en ny häst efter C, det får tiden utvisa. Tusen tack!

Har du något tips till mig som vill ha häst men har föräldrar som inte är så villiga?
TJATA.. haha

Vilken av alla dessa tävlingar har Chuck hoppat och gått bäst på? 
Utan tvekan senaste tävlingen som var i helgen. Båda LA klasserna på lördag & söndag.

Hur ser din drömkile ut? Har du någon på g? 
Oj, asso verkligen drömkille skulle nog vara ian somerhalder, mums. Nepp, jag är så singel som det går att bli.

Vem är din drömhäst och varför? (inte mellan Chuck & Dusty)
Isabella Nilssons Black Trump, för att hon verkar vara en rolig och händelsefull ponny

Hej hallå. Haha väldigt konstig fråga men måste man tvätta håret varje dag när man rider? Lär ju slita rätt skapligt haha förlåt för konstig fråga. Rider inte själv så.
Jag tvättar mitt hår ungefär var tredje dag, men varje gång jag ridit så duschar jag det. Det är nog en smaksak.

Hur ska du göra efter ponnytiden? 
När Chuck är såld ska jag fundera över vad jag vill. Antingen blir det en ny häst eller ett uppehåll så att jag kan åka ut och resa. Tror hästarna kommer vara en del av mig retsen av mitt liv.

Ska du rida Chuck hela året du är 18? 
Som det ser ut nu så ja.

Bästa minne med Chuck? 
Ingen aning faktiskt.. allt med honom som jag gör är underbart. Annars kanske AW förra året?

Favoritutrustning som du har? (Häst)
Men hallå? Ska jag säga en sak? Isåfall får det väll bli sadeln, den behövs ju ändå alltid ;)
 

Vilken tycker du är din snyggaste tävlingsoutfit? 
Hmm.. vet ingen outfit men något med mitt nya vinröda/guldiga CS schabrak.

Hur lång är du? 
167 cm

Hur mycket väger du? 
Lite för mycket, vill gå ner några kilo.

Hur långt vill du komma med Chuck? 
Jag har alltid haft målet att hoppa SM, men det är långt ifrån rimligt så vad ska man säga.. Jag vill starta msva.

Mountain horse stövlar/tretorn Falsterbo 
Soft Up/sprenger bow balance
Dyon/hööks träns
Veredus/fakeveredus

 
 Obeskrivligt vacker

Min favoritbild med hästlängder. SHIT POMMES.
Jag vet att denna tjejen tagit ännu fler bilder, och när jag sett dom kommer jag antagligen dö. Denna bilder kommer med 99% säkerhet köpas av henne. Aldrig skådat en snyggare bild på mig och C.
Ni hittar bilden här!

Svaret jag fick av henne på mejl när jag frågade om fler bilder:
"Jag måste säga att det är en otroligt käck häst du har - så ja, er kommer jag ihåg! :) haha."

Nej, måste sova nu. Godnatt

Så fin

Denna bilden har aalexandra.webblogg.se fotat, så fin!

Det har blivit lite skillnad på Chucks språngkurva sedan några månader tillbaka. Förut hoppade han verkligen som en svan. Nu hoppar han faktiskt HELT OK. Allt slit lönar sig till slut, jag ser enorm skillnad på honom. Måste få säga det - fytusan vad jag är stolt.

Btw... detta är nog en av mina favvo outfits från och med nu, så fiiiin.

Visste ni att..

 • Jag älskar per gessle och gyllene tider. Det går alltid hem - blir aldrig för gammalt eller dåligt.

 • Jag tycker att kraftiga hästar är såå mycket snyggare än nätta. Dock får dom inte bli tunga/sega för att de är kraftiga.

 • Jag har inte mycket färgpigment, har jättesvårt att bli brun. Så brun som jag är i slutet av sommaren, så brun är mina kompisar efter 30 minuter i solen första dagen med sol på våren.

 • Om jag inte skulle måla mina ögonbryn skulle de inte synas.

 • Jag skulle kunna göra vad som helst för att säga upp mig med Kalmar och alla dess människor här. Aldrig mer säga ett ord till personer härifrån. Med undantag för Alvida.

 • Min pappa har bott utomlands i hela 7 år, Dubai och Oslo och rest över i princip hela världen och i förrgår fick jag beskedet att han ska flytta hem igen. Efter 7(!!!) år. Ska bli riktigt roligt!

 • Mitt rum ser ut som ett bombnedslag 29 av 30 dagar i månaden. Man kan inte gå på golvet utan måste gå på kläder, väskor osv.

 • Det finns en "storbloggare" som jag har sååå lite respekt för. Jag ska inte nämna namn, men jag kommer aldrig någonsin få upp ögonen på ett bra sätt för denna personen.

 • Jag längtar som en tok tills jag kan se Spring Breakers, hihi.
 

Om..

..1 dag släpps säsong 4 av PLL, som jag väntat.
..2 dagar har jag sommarlooooooov.
..3 dagar är det matsträning.
..4 dagar tar min käre bror studenten.
..13 dagar åker jag ner till skåne till AW.

Finns så mycket jag längtar till nu, finns mycket mer men det är längre fram. Detta är allt inom 2 veckor och jag längtar som en tok.

Glöm inte bort att fråga något i frågestunden, klicka här.

Changed plans

Jag hade tänkt att C skulle gå ett lugnare pass idag och vila imorgon men jag hann ändra mig under dagen. Han fick vila idag, vilket var passande då han var ganska blöt när jag tog in honom. Så han fick sig en promenad istället, beta och bara va. Imorgon ska han hårdtrimmas igen, så jag drog helt enkelt ner på en vilodag.
Det som gjordes i stallet idag var bara att mocka, fixa maten, fylla på vatten i hagen, osv osv.

Foto: almasfoton.blogg.se
 

Måndag

Sitter förfullt och svarar på frågestunden, har redan börjat på del 3, men ni får fortsätta fråga fram tills imorgon kväll då jag lägger upp svaren. Idag har jag två lektioner, psykologi och franska. Kan även meddela att jag blev godkänd i psykologin så ingen sommarskola för mig inte. WIIE.
Sista måndagen i skolan detta läsåret, sedan har jag "bara" 2 år kvar. 

Efter skolan ska C få ett gå ett ridpass ute i skogen. Och det är inte mer än detta dagen har att bjuda på. Sommarlov om 2 dagar, varför klaga?

Nej men jag måste ta och cykla iväg nu, vi hörs och ses!
Bilden är fotad av fotomadde.webblogg.se

Frågestund

Var ett tag sedan nu, så drar igång en frågestund igen.
Ni frågar frågor fram tills på tisdag, jag svarar!

Ikväll är det jag och musiken

Nu är det uppehåll från tävlandet i 6 veckor. Både skönt och tråkigt, hade velat få en chans att sätta den där sista nollan snart, får helt enkelt vänta till superhelgen. Om 3 veckor åker jag dock ner till AW och är där hela v.26. Tanken där är att mest ha roligt och lära mig nya saker, sista dagen är det pay and jump och då tänkte jag hoppa 1.10 och debutera 1.20. Känns lagom att kunna testa höjden innan det är dags på riktigt.

Den 20-21/7 ska jag hoppa på udden, vilka klasser är inte helt bestämt ännu. Efter det försöker jag åka på så många tävlingar som funkar innan inomhussäsongen drar igång igen. Målet är att debutera msvb ute eftersom det känns som att han funkar bättre ute än inne. Dock känns allting ganska hopplöst nu, inte mycket är på min sida och därför tar jag en deppkväll. Regnet kom lagom också, mysigt. 


Film

En riktigt rolig bana må jag säga, älskar att hoppa nationellt, mycket roligare än regionalt. I alla fall, ni ser ju hur galet fint han hoppade? Eller? haha.
Har inte mer och säga, ni får titta helt enkelt.


Dagens

Vad ska man säga egentligen? Ponnyn är jäkligt fin nu, helt sinnes. På framhoppningen kändes han fin, men ändå annorlunda - som vanligt satt jag på en ny ponny, men idag var det något extra. På banan hoppade jättefint och jag menar verkligen jättefint! Vi var inte i en enda bom förens sista i grunden som han blev aningens flack på, så pet på a-hindret i kombinationen som var sista i grunden som sagt. Lite tråkigt att det aldrig släpper, även om han var jättefin och jag var superglad över det så är det aningens segt.

Vi har gjort 21 starter i LA varar två är nollor, fem stycken 4 fel, fem stycken 8 fel, en st 9 fel, en 12 fel, två 14 fel, två utgående och två uteslutna. Det känns som att det är på tiden att den sista nollan sitter nu, ja tack. 

Av de resultaten över är ca hälften av felen när jag gjort halt/volt för att han varit oridbar. Jag har utgått när jag känner att det inte funkat, en uteslutning var för att jag trillade av. Några väldigt få har varit stopp av Chuck och många har varit bommar som fallit. Jag vill på något sätt inte stressa fram vilket ni nog kan se. Hade jag bara velat ha nollor hade jag nog haft det nu - men jag väljer istället att lära både mig och Chuck hur det ska gå till - inte kasta oss över. Sedan om det tar lite(läs mycket) längre tid så får det helt enkelt göra det.


Film kommer

Sticker på tävling nu

Ses i eftermiddag
Blev taggad i denna superfina bilden på fb som är från LBn, tagen av Madelein.
 TACK!

Tomorrow

Ja, det här blir sista inlägget för idag. Jag ska gå och lägga mig alldeles strax och hoppas på att jag får en roligare morgon imon. Är dessutom väldigt trött efter dagen så sömn är just vad jag behöver.
Jag ska kolla på sista PLL avsnittet i säsong 3 först, har sett det några gånger men ska friska upp minnet för på tisdag släpps säsong 4. 

Imorgon rider jag en LA som är första klassen på dagen. Jag kommer ha i princip samma outfit som idag, dock mitt vit/röda HL schabrak istället. Och så tänkte jag sätta på det röda pannbandet som jag aldrig hade idag. Hiss eller diss?
Foto: johannagrant.se

GODNATT

Filmen från idag

Här kommer filmen. Det är en väldigt fyrkatnig paddock och mycket hinder p varandra så det är svårt att filma bra men jag hoppas ni ser det mesta. Det är synd att man inte kan se i LAn hur jäkligt fint han hoppade, dock kan man se i LBn hur trött jag var.. haha? 
BTW! Kolla hur VÄL han hoppar i LAn efter rivningen, så jäkla fin!Eftersom det var stilbedömning i LBn kan jag även säga vilka kommentarer jag fick. Han tyckte att jag hade en bra plan med min ridning, inte stressa fram honom. Stabilt överliv, bra position(sitsen) och balans mellan hinder, ej lätt-riden,  min hand blev en aning stark, något ryckigt tempo och ganska bra vägval.
Jag tycker inte att det är superroligt att tävla i stil, men jag tycker det är roligt att få veta vad som tycks. Jag är ändå rätt nöjd med de kommentarerna jag fick. Det enda negativa var min hand och tempot. Och det är något jag är väl medveten om, så det kändes bra!

Resultaten

Blandad dag. Det började som ett helvete, jag kunde knappt ta mig ner till bilen frn mitt rum, så mamma fick packa allt och hjälpa mig. Väl i bilen låg jag ner hela vägen till stallet och sedan råkade jag somna så sov i ca 30 minuter. När jag vaknade kände jag mig mycket bättre så åt ett äpple - det enda jag ätit tills dess. Det gick lite upp och ner så mamma hade borstat och packat medan jag sov. Satte in Chuckis i transporten och la mig i bilen igen. Hade ingen aning om jag ens skulle kunna rida men jag ville tävla så vi åkte. Halvvägs började jag må riktigt illa och jag är ärlig, där spydde jag upp allt jag fått i mig på hela dagen - äpplet. YEY!
Sedan fick jag i mig tre tuggor av en macka och drack massor av vatten. Tog någon vätskeersättande tablett för att inte torka ut och sedan var vi framme. Mådde fortfarande dåligt och kunde inte få i mig något annat än vatten. Orkade på riktigt knappt på banan - då är det illa. Mamma fick springa på besiktningen för jag hade verkligen ingen energi. Gjorde ett försök och köpte några godisbitar. Fick i mig EN. Och de var alltså det jag fick rida på. Dessutom var den där vätsekersättaren urindrivande så jag kissade ungefär 8 ggr under en timmes tid innan jag startade.

I alla fall, i LBn så fick vi ingen toppenrunda. Jag red fram en liten kort stund för att ha energi kvar till banan. Han var fin - inga konstigheter. Inne på banan var han faktiskt ganska fin. Dock sparkade han bakut innan tredje hindret och istället för att behöva jaga honom över hindret gjorde jag halt. Tycker inte det är OK någon stans att han sparkar och då får han veta det på så sätt att han inte får hoppa. Sedan hoppade han resten av banan fint, blev lite flack in i kombinationen på en bom i samma färg som underlaget som vi petade. Slutade på 8 fel på hinder + 1 tidsfel. Helt okej med tanke på hur trött jag var och förutsättningarna.

Till LAn hade jag fått i mig några godisbitar till, en isglass och två bett på ett äpple och kände mig mycket bättre. Fortfarande trött men jag hade mer energi. Här bytte jag även till det vanliga pelhambettet då jag red på babyt i första klassen. På famhoppningen var han sjukt fin, red inte så länge för att spara på min energi men gick in med en bra känsla.
Inne på banan hoppade han hela banan superbra. Jag la honom något nära på 3an och vi petade den. Hade vi varit en millimeter högre hade den legat kvar, alltså han nuddade knappt, kändes som den åkte av vinden. Resten av banan hoppade han upp sig något otroligt och var jättefin. Tror inte jag ridit en såhär bra runda på honom någon gång innan. Han var verkligen jättefin! Slutade på 4 fel.

Filmer kommer ikväll, skulle försöka fatta mig kort men det blev typ en roman.. haha.

Ingen bra start

Godmorgon. 
Satte klockan på 05.45 för att vi ska vara i stallet kl 7. Jag är dock en människa som måste få sova för annars mår jag mindre bra. Antagligen har jag fått alldeles för lite sömn inatt, kan inte sitta eller stå, utan måste ligga för att inte känna mig spyfärdig. Äta kan jag glömma, får klökningar så fort jag ser mat.
Usch, det är verkligen hemskt, känns som jag har någon influensa.

Jag hoppas för mitt liv att det blir bättre och att jag får i mig någonting annars kommer jag inte kunna rida eller fixa Chuck. ÅÅH -  varför kan jag inte bara må prima? Ska försöka tvinga i mig lite mat på något sätt, vill ju inte skippa en tävling bara för att jag mår lite illa?


Morgondagens

I morgon ser vi ut såhär. 
Rött JW schabrak, rött delat pannband, vit/röda soft up, svarta benskydd.
På mig: Svart Animo kavaj, svart hjälm, svarta stövlar och svart väst.


Lär vara mycket snyggare på än vad det låter ;)

Dagens ridpass osv.

Dagens pass på Chuck gick som ni kan förstå rätt åt skogen. Jag hade sänkt mina krav enormt och så länge han "såg" fin ut skulle jag inte klaga. Fine de första 30 minuterna men sedan skulle han börja trixa och bli rädd för ALLT. Och då kände jag bara ett stort nej. Nu har jag kämpat i 3 dagar, ridit långa pass för att få igenom honom. Det hade inte gått bättre om jag fortsatte traggla även idag. Mitt humör sjönk helt enkelt.
Efter det fick han sig ett bad, dock inga knoppar. Orkade vekrligen inte, så ja tyvärr får han gå utan knoppar imorgon.

Nu har jag stått och stekt pannkakor halva kvällen som jag ska ha med mig imorgon, duschat och fixat. Det sista jag ska göra innan jag går och lägger mig är ett outfitinlägg som kommer upp snart. See you guys.
Foto: ALMASFOTON.BLOGG.SE

Go shopping like a "horsegirl"

Haha, lite fyndig är jag ändå. När jag köper kläder så köper jag mycket på en gång och väntar sedan några månader innan jag köper nytt.. Jag vet inte varför det har blivit så, men jag tycker nog helt enkelt att det är sjukt tråkigt att shoppa?
Eftersom jag inte får något studiebidrag uatn en mindre slant i månaden så betalar jag inte mina kläder själv, så tusan tack mamma!

Lite nödvädniga basic-kläder. Svart linne från H&M, svart och blå långärmad t-shirt, vit och svart kortärmad t-shirt från Cubus.

Färgat linne, gult linne, aprikosfärgat linne, vitt stickat linne, svarta och rosa shorts, tre par trosor från Gina Tricot. Måste dock sörja lite, för när jag kom hem såg jag att det snyggaste av alla, linnet uppe till höger var trasigt så skulle gå och byta det. Men det fann inget i min storlek varken i stan eller på hansa. Så ska beställa ett istället. Förövrigt är det gula och aprikosa linnet likadana, fotade bara fram och baksida.

Sist och minst 3 nagellack från City gross. Rosa, blått och oranget(syns ej på bilden). Antagligen suger dom, men 10 kr styck var bara för billigt.

Skulle köpt ett bett på city gross men det fanns inte hemma så ska se om jag kan beställa ett sådant också.

Idag är en bättre dag

Efter lite ups and downs så taggar jag om för denna dagen. Jag och mamma ska in till stan nu på förmiddagen för att köpa lite kläder till mig. Dessutom om vi är ute på hansa city så ska jag kolla om jag kan köpa mig ett eget pelhambett. Har ridit med Sannas ett tag nu, men till AW vill jag ha ett eget i rätt storlek.
Förövrigt är det lite vardagskläder som behöver handlas in, några saker till aw och sådär. Hittade en megabra butik igår som hade just den sport BHn som jag använder. Den har inte funnits att få tag på någon stans och jag kan inte ha någon annan så när jag såg denna klickade jag hem två. Fanns dock bara i rosa, men whatever?

Efter stan ska jag och mamma upp till stallet. Blir en lång dag där idag. Jag ska rida, vet dock inte hur än. Vill ändå ha någon bra känsla inför imorgon, får se hur det går med det. Jag ska puts av sadel + träns och hästen ska badas och knoppas. Om det finns tid ska jag även försöka packa lite. Imorgon är det tävling igen! Weho!

Vet tyvärr inte om det är Sara eller Johanna som tagit bilder.. Någon utav dom!

Carros lista

Har ni sett Williams lista? En kompis i klassen hade i alla fall bestämt sig för att göra sig en egen lista och jag kunde inte motstå. Så nu har jag suttit och kommit på lite saker som ska vara på min lista i sommar. Jag tror det är ett sätt för mig att faktiskt göra saker i sommar istället för att bara sitta hemma.
Ni bör också göra en, som en mini lista av "saker jag ska göra innan jag dör".

1. Sova i tält
2. Ha en galet bra vecka nere i skåne
3. Bada i köpingsvik (badade aldrig förra året..)
4. Köpa 3 snygga klänningar
5. Träna fettet av mig, haha
6. Få färg på kroppen/sola
7. Springa i short och linne ute i sommarregn
8. Äta jordgubbar till frukost, lunch och middag en dag
9. Säga till någon att jag gillar den - om jag känner så för någon
10. Åka båt och åka ring

Jag har bara tagit några enkla saker, jag har ju många fler på min lista, men allt får ni inte veta, hihi!

"Köpa en färdig häst?"

Är det verkligen så vi alla ser det idag? Jag själv hade liknadne åsikter en gång i tiden, jag tyckte att vissa personer bara gled runt för att de hade köpt en "färdig" häst. BULLSHIT. Ingen häst är färdig när man köper den - om den så gått EM eller aldrig ens tävlat, inte är väl någon av dessa färdiga. 

Jag blir så trött när jag hör folk säga att den personen borde inte bli placerad, hon kan inte rida, hon fick en dyr häst av sin pappa. Come on? Sanningen är väldigt enkel - men den gör ont att höra ibland.

För det första har alla olika hästsmak. Vissa vill ha gröna hästan, vissa vill ha lite mer rutinerade. Vissa gillar sega hästar, vissa gillar fart. Vissa personer kanske känner att nej, jag vill faktiskt ha en häst som jag kan få lite framgång med direkt. Ja, då kommer denna personen kanske försöka hitta en häst som gått lite innan, har resultat osv. 
När jag letade häst sa jag hela tiden att jag ville ha en grön häst. Den hade kunnat få gått några tävlingar - men jag ville ha lite motstånd. 

Då undrar jag, varför ska man då klanka ner på den personen som köper hästen med resultat? Gör det den till en sämre ryttare? NEJ! För denna personen kommer att få kämpa ordentligt på både träning och tävling, precis som den som köper en grön häst. Däremot kanske den får sina framgångar lite snabbare, men aldrig lättare. För mig kan jag tycka att vissa har det lätt - men vi behöver alla kämpa på OLIKA saker.

Jag tycker inte att jag är en bättre ryttare för att jag köpte en ponny som inte gjort så mycket och behöver mycket jobb. Och det är det jag vill att alla ska släppa.

Jag erkänner att detta har jag fått påminna mig om väldigt ofta. Ingen köper en färdig häst - men JAG köpte mig en jäkla massa jobb och som man ligger får man bädda. Jag kämpar på som en gris. Men jag säger inte att tjejen med den bruna lilla b-ponnyn som gått SM inte måste kämpa minst lika mycket som jag. Man blir lätt blind, en så svårriden häst kan se så lätt ut och tvärtom. Men jag vill få bort dessa fördomar. Vi alla började från ruta ett, både ponnyer, hästar och ryttare. 

Varit nere på botten och vänt

Jag ska inte säga förlåt igen för dålig uppdatering. Jag hade en hemsk dag igår, inget att göra något åt. Kändes verkligen som att jag var nere på botten. Det kan inte bli sämre än så helt enkelt, men det vänder också såklart. Så ja, det är helt enkelt därför bloggen fått lida. Jag orkade inte lägga energi på den igår.

I alla fall, Chuck gick inte alls bra igår trots att jag kämpade för kung och fosterland. Jag red i nästan 90 minuter och inte fasen skulle han ge med sig. Det funkade helt enkelt inte. På kvällen släppte jag allt och sov hos Alvida! Följde med henne och hennes ponny på tävlingsdebut idag. Eller pay and jump, men hennes ponny är bara 4 år så det är första gången. Jag tycker det gick jättebra, men vill ni veta mer får ni kolla in på hennes blogg!

Idag hoppades jag på ett bättre pass på C, men inte det. Gick käpprätt åt skogen idag också. BLÄ.

Det är ungefär så det varit dom senaste 24 timmarna. Nu ska jag duscha innan det är middagstime. Sedan ska jag faktiskt uppdatera bloggen lite - hör och häpna. Efter det ska jag bara deppa - tonight i feel small. 
Dessutom ha min mobil typ pajjat. Inget är med mig.
Alvida och Rabat får stå för bilden. En riktigt liten stjärna till ponny - kommer bli riktigt bra!

Chuck idag

Ojoj, här ekar det tomt. Ber så mycket om ursäkt.
Började dagen med en runda på stan med Emmy, hittade dock INGET av det jag behövde. suck. Drog till skolan för 30 minuters lektion. Efter skolan gic jag hem där jag råkade somna. Sedan åkte jag och mamma till stallet.

Chuckis och jag var inte så bra kompisar idag, han har inte blivit riden på två dagar och vilat en utav de dagarna så kanske inte så lustigt. I alla fall så kämpade jag på och försökte få honom fram till handen. Det var inget super pass faktiskt. Funkade till och från.
Skrittade av på asfalten för att få lite variation innan jag och mamma åkte hem igen,

Mamma släppte av mig på gymmet där jag mötte upp Emmy för ett timmes pass. Jag brukar inte gilla att träna tillsammans med någon men idag var det bara roligt faktiskt! Kommer ha en jävla träningsvärk imorgon dock, men det är det värt. Tagga beach 2013.


Klar för idag

Jag har varit i skolan, haft två jättekorta lektioner på ca 30 min/var med en håltimme på ca 4 timmar emellan. Seg dag - utan tvekan. Väl hemma somnade jag i soffan och sov i 2 timmar innan mamma kom hem och vi åkte över till stallet. Fixade boxen och maten, tog in Chuck och smörjde in hans hovar och matade honom me morötter.
Sedan bar det hem igen, käka middag och efter det tog jag mig till gymmet.
Smälte maten i någon timme innan såklart och sedan körde jag stenhårt i 45 minuter. Snacka om att jag kommer ha träningsverk imorgon, hade galen mjölksyra och kände mig svimfärdig när jag svlutade. DUKTIGT CARRO!

Det är min dag kort och gott. Imorgon har jag endast en lektion som börjar vid kl 1. Innan det tänkte jag hinna med en timme på gymmet och sedan några timmar på stan. Chuck ska trimmas efter skolan. 
Sommarlovet närmar sig med stormsteg! Happy girl here.

Min prins

Det har kommit in en hel del kommentarer om att min gamla ponny är till salu. Visst är det gulligt av er att berätta men det är något som tar emot när jag tänker på honom. Han har legat uppe på annons ett tag nu, annonsen uppdateras ibland men inget händer.
Jag trodde faktiskt, att den dagen jag fick meddelandet av hans ägare att han skulle säljas - jag trodde det skulle gå fort. Han är en ponny man fastnar för direkt, man vill ha honom. Men han såldes inte så snabbt som jag trodde och är ännu inte såld. Jag erkänner att jag kollar på hans annons minst en gång varje dag och tänker, vad hade hänt om jag behöll honom?
Det gör ONT, jag känner mig som en kass människa när jag tänker tillbaka på honom. Min prins..

Jag säger hela tiden till mig själv, att jag har det bättre nu, jag har Chuck. Och jag erkänner - JAG vill ha Chuck mer än Dusty. Men det är för att jag mår bättre utav det.
Frågan är bara, om jag hade gett denna ponnyn flera chanser, så kanske han hade mått bättre? Kanske hade han fått chansen att leva hos mig. Jag vet inte och kommer aldrig få veta. Det är där skon klämmer. Vad hade vi varit OM jag hade behöllt honom..

Hade jag haft pengar hade jag inte tvekat - inte en sekund. Kanske är du min någon gång i framtiden. Tills dess hoppas jag han hamnar på ett bra ställe!

Foto: almasfoton.blogg.se

Måndag

För mycket bloggning på en helg, ska försöka att sprida ut detnästa gång. Men idag är det måndag och jag har inga stora ideér till bloggen eller överhuvudtaget så vi får se vad dagen har att ge.

Jag känner inget större bekymmer över att det är måndag idag, jag har sovmorgon och detta är en dag närmare sommarlovet. Känns helt okej ändå. Jag ska börja dagen med en redovisning i Engelska sedan någon vanligt lektion innan jag ska ha sista provet i ettan. Franska muntligt. Efter det är jag helt provfri, om jag klarade psykologin vill säga.

Ikväll ska Chuckis få vila, även om han inte bryr sig så mycket så är det bra för hans kropp med en dag ledigt. Jag tänkte bara åka dit och fixa mat+box innan jag MÅSTE till gymmet. Har haft ett litet uppehåll ett tag, men nu ska jag igång igen. Tiden kommer tillbaka och då finns det inga undanflykter. 
Min dag alltså. Vad ska ni göra idag? 

Bilder del 2 - hoppning

Alla bilder är tagna utav STINA!


Han hoppar som en svan på många bilder, ihop med halsen och ner med ryggen. Men som sagt gick träningen såhär, så tänk på det.

Design på G

Nu har jag massor av fina hoppbilder också och jag har nya ideér till en ny header. Så snart sätter jag igång med att göra en ny. Kollade in på Malous blogg och såg en stört snygg design gjord av Lisa, fick lite inspo därfirån.

Det är bara headern som ska bytas ut, hoppas det blir som tänkt.


Bilder del 1 - uppvärmning

Alla bilder är tagna utav STINA!

Snabbt hej

Var uppe i stallet med mamma och kom nyss hem. Innan stallet blev jag klar med mitt mediaprojekt och nu ska jag sätta mig och jobba på engelskaredovisningen. Svenskan skulle vara klar på onsdag så om jag får tid över börjar jag idag. Annars fixar jag det imorgon när Chuck ändå ska vila.

Idag fick i alla fall Chuckis gå på lina, det händes inte så ofta men idag så. Longerade först fram honom utan inspänning, sedan satte jag på gummiband väldigt löst för att få honom söka sig neråt. Väl där nere hänger dom och glappar, men det är som att när dom är på vet han att han ska jobba. Han var riktigt fin, jobbade på med bakbenen och var avslappad. Det var så häftigt att se honom utan ryttare och sadel. Senast han longerades var nog 2 månader sen och på den korta tiden har han förändrats något enormt i kroppen. Så verkligen, både bra och roligt!

Nu ska jag plugga fram till middagen - efter kommer det bildbomb från träningen och sedan fortsätter plugget.


Gammal print från en film när jag och Tina tömkörde honom.

5 saker

Jag fortsätter att berätta saker om mig som ni kanske inte visste. Idag blir det lite andra saker.

- Jag har sett i princip alla bra filmer i hela världen. Jag kollar oftast på tjejfilmer, så som what happened in vegas, mean girls, pitch perfect, the last song, LOL osv. Händer ibland att jag kollar på romantisk action om det är någon snygg kille med. Så nu för tiden när jag vill se en film av detta slag finns det INGET jag inte sett. Jag skojar inte, jag kollar på film hela tiden. Finns inget kvar att se.
Eftersom jag inte kollar på typ skräck, action, komedi, och typ sex and the city så ja. Jag har inte så mycket att välja mellan.
 
- Jag är alltid sugen på godis när jag inte har det, men när jag har godis äter jag det inte. Igår gick jag och köpte nästan ett kilo godis, åt tre bitar innan jag gick ner för att hämta frukt istället.
 
- Jag målar alltid naglarna i hopp om att de ska bli sådär snyggt som på alla bilder. Anstränger mig verkligen och tänker att fasen vad snyggt det ska bli. När jag är klar ser det mest ut som lite kladd en liten bebis gjort typ..

- Jag är inte målmedveten över huvudtaget. Eller när det kommer till hästar, Chuck så har jag alltid ett mål. Men när det kommer till livet. Jag har inte en blekaste aning om vad jag vill göra i mitt liv, det finns ingenting som jag känner att "det här vill jag". Detta är en väldigt negativ sak med mig själv. Eftersom att jag inte har något att sträva mot så har jag även väldigt svårt att lägga tid på t.ex skolan. Jag känner ingen motivation.

- Jag HATAR personer som kollar snett på mig. För någon dag sedan när jag promenerad hem från skolan gick jag förbi ett litet gäng på 4 st. I åldern 16-18. När jag hade gått förbi fick jag en kommentar typ: Fasen vilken glad tjej. 
Varför ska dom ens bry sig? Likaså när jag åker buss, alltid ska alla glo, åh. Kan man inte leverera ett litet leende när man glor så får man gärna kolla åt andra hållet. TACK

Foto: Stina
Från matsträningen i torsdags

Det finns vissa människor som borde få nobelpris i snällhet!Nej, jag tar inte bort namnet för att jag tycker det är pinsamt eller nått. Jag gör det för att alla inte vill synas på internet. Tycker det är fel att publicera någong namn utan tillåtelse. 

PLUGG

Idag ägnar jag alla min tid till att plugga. Förhoppningsvis är det sista dagen jag kommer behöva plugga. Men för att det ska bli så måste jag verkligen fokusera och lägga ner tid. Så jag har lite tidsinställda inlägg till er under dagen och sen hoppas jag på ett kvällsinlägg när jag pluggat klart.

Chuck ska jag försöka komma upp till, han ska inte gå något krävande. Kanske bara en promenad? Har inte bestämt ännu. Måste dra nu i alla fall, ska fixa klart en engelska redovisning, svenska grupparbete och en mediainlämning. 

VI hörs.

Vill ni se mer?

På träningen i torsdags för Mats så var Stina där och fotade eftersom hennes syster tränade. Jag fick några bilder på mig och dom är sjukt fina! Är ni sugna på att se mer?

Gillar dessutom min sits i detta språnget. Jag behöver öva lite på den för ibland blir det katastrofalt. Men här är den helt okej, något fram med skänklarna in mot hästen skadar dock inte. 

Så nöjd

Jag är verkligen nöjd över att jag sålde min röda kavaj. Svart kavaj till svart väst och den blåa kavajen tillsammans med blå väst. Stilrent och snyggt. 

Dagens outift idag var verkligen to die for. Chuck klär i schabraket och jag klär i kavajen. Så vad säger ni, kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast!

Blöta och fina, snyggaste bilden. Tagen av Falicia Allansson.

Filmen


Som ni ser blir det lite knas i omhoppningen, lägger det helt på mig. Han ställde upp till 100 procent.

I LAn, efter andra hindret skulle jag svänga till vänster och göra en tillbaka sväng på trean istället för den långa vägen. Men ni ser ju själv att banan var lite knasig. Tappade även tygeln efter femman därför blir det lite snabbt och ryckigt. Ja, jag antar att det syns att han låg på väldigt mycket? Jag gör så gott jag kan, och då får jag prioritera bort att de ska se snyggt ut.

Dagens skörd

Glömde ju det allra viktigaste, priserna. 
Nej, det var faktiskt inte det jag ville visa, men tog med det för att fylla ut inlägget.
Jag fick rosett & plakett i LB+: Fick även en skål från nybro glasbruk. Inget superroligt för mig - men mina päron tyckte den var superfin.

Det jag tänkte berätta var att jag fick pris för bra horsemanship, det delades ut 3 st priser under dagen och det känns riktigt roligt att jag var en utav dom! Trots inga stilrundor så kunde domaren se igenom och det är himla roligt! 
Chuck går alltid i första hand och att få det bekräftat såhär var verkligen roligt. Priset var en fodersäck från krafft. Dock inget foder som vi använder så får se vad jag gör av den, haha.


Resultat

LB+5 (105cm): Här hoppade jag honom faktiskt på babypelhamet med gummibett och jag tycker att det var både att dåligt och bra beslut. Han var riktigt, riktigt, riiiiiktigt stark. Jag hade svårt att hålla honom och fick inte tillbaka honom efter hinderna. Dessutm var tyglarna blöta så händerna gled fram och tillbaka.
I alla fall var vi nolla i grunden och gick till omhoppning tillsammans med en annan som var nolla. Det var en A:1a så man går ut innan omhoppning där de även höjde till 1.10 ungefär. I omhoppnignen rev jag första och eftersom den andra var nolla så tänkte jag inte på att satsa. Efter andra hindret bet han sig fast i högertygeln och jag kunde inte få loss honom, Vilket ledde till att jag höll för mycket i inner till en linje som blev totalt pannkaka där vi rev ännu ett hinder. Efter det tappade jag tyglen och allt blev lite knas men vi kom i alla fall runt med 8 fel i andra fasen vilket gav en andraplacering. Jag är stolt över Chuckis, även om han var ganska jobbig. Han hoppade bra!

LA (110cm): Här hade jag bytt till det vanliga pelhambettet vilket var riktigt bra, då han lyssnade något mer. Dock fortfarande stark som en oxe och hala tyglar. Han ställde upp för mig och jag ställde upp för honom. Det var inte den snyggaste rundan men jag är ändå nöjd. Det var en riktigt lustig bana ska jag erkänna och en gång råkade jag svänga åt fel håll vilket gjorde att en väg blev väldigt lång. Men i alla fall, jag var nolla till hinder nummer åtta. Då var det ett hinder kvar och jag tänker bara, HÅLL IHOP. Vilket jag gjorde. Vi kom bra, Chuck glömde helt enkelt lyfta på benen.. Och ja, jag kan säga så idag för jag kan inte göra annat än att skratt åt den rivningen. Helt lustigt, verkligen. 

Jag är verkligen nöjd över dagen, Chuckis och jag har varit ett team, haft roligt och framförallt. INTE EN ENDA SPARK! :D

En bild som Felicia Allansson har tagit! :)

Skämt ut mig för resten av livet, japp.

Haha, rubriken förklarar lite av dagen.
Jag tänker ta resultaten i ett annat inlägg även om jag avslöjar väldigt mycket här också. Jag var felfri i LAn och hade en bra runda fram till sista hindret. Och jag hade faktiskt inte tänkt så mycket på att jag skulle nolla idag men man kan helt enkelt inte motså när man har ett jäkla hinder kvar och vilja sätta nollan.
Dock så rev vi det, ganska ordentligt och jag brister ut ett stort NEJ. Alltså jag blev chockad själv över att jag gjorde det, haha. Kunde inte styra det typ. 
Så jag kan säga så att det var inte ett enkelt NEJ, utan jag skrek verkligen. Lät som jag var döende.. SÅ PINSAMT!

Efteråt insåg jag vad jag hade gjort och började typ skratta, kunde inte kolla på publiken efteråt när jag skulle gå ut, hur pinsamt som helst. Kommer skratta åt det i 15 år.. HAHA. 


Godmorgon folket

Tävling på schemat vilket ni nog förstått. Eftersom de la ihop lördagen och söndagens klasser till idag så är det 6 klasser. Dock inte så många startande så det tar nog inte överdrivet lång tid i alla fall. Jag fick sovmorgon så har precis vaknat. Nu ska jag fixa iordning det som bör fixas här hemma innan vi åker till stallet. 

Idag är en bra dag känner jag på mig, enligt startlistan är det bara jag som är d-ponny i LB+5. Så ja funderarom dom kommer slå ihop mig med c-ponnyerna. Dock är det bara en b-ponny också så i så fall kanske dom slår ihop både b,c och d? Jag har ingen bra koll på hur dom brukar göra i dessa fallen, på startlistan står jag själv.. Vi får se helt enkelt.

Andra funderingen är också så att alla klasser hoppas i orndingen kategori b, avd a och sen b. Efteråt är det kategori c, avd a och sen b. Och sist hoppar kategori d, avd a och sen b. Men i LAn, sista klassen så är allting omvänt? Alltså börjar kat. D avd b. Och ifall det är så så är det ingen start emellan mina starter. Jag hoppas nästan lite på att det faktiskt är så slippa vänta en massa osv. Jag har ju troligtvis tid vid ombyggnaden osv. 
Hade dom använt Equipe så hade livet varit mycket enklare.. haha.

Någon annan som förstår bättre än mig? Ni kan hitta startlistan HÄR.

RSS 2.0