Första, andra och tredje?

Jag har satt två nollor i LA. Den ena är jag riktigt stolt över och den andra klarar jag knappt av att kolla på utan att skämmas. Första nollan satte jag för snart ett år sedan och den såg ut såhär. Jag kunde inte rida på den tiden och vet egentligen inte vad jag gjorde på banan. Men ponnyn ställde upp som en gud och idag är jag väldigt glad över det.



Andra nollan ser betydligt mycket bättre ut. En runda jag är både nöjd och stolt över. Jag rider istället för att bara åka och även om jag gör lite hastiga saker ibland så rättar jag till det. Gillar denna rundan och kan kolla på den om och om igen. Exakt innanför maxtiden dessutom, hehe.



Nu väntar jag bara på att kunna publicera den sista filmen också. När det blir har jag ingen aning om, hoppas jag inte behöver vänta för länge bara. Imorgon går jag in på banan för att ha roligt - skiter i nollan!

Morgondagens outift


Till detta: Svarta stövlar, blå hjälm och väst, svarta stigbyglar, benskydd och guldigt strasspannband. Hiss eller diss?

Dagens ridpass på Chuck

Idag red jag dressyr ute i skogen. Hör och häpna, jag, Caroline rider ut. Nej men jag kände fortfarande dåligt samvete sedan igår så jag vill vara snäll mot honom idag. Trots det behövde han gå ordentligt idag så jag gjorde en liten kompromiss. Dessutom satte jag på gummipelhambettet för att se om han sparkade. Jag tänkte inte kolla det förens imorgon, men man är ju lite orolig så jag red med det redan idag för att kolla. I traven var han fin och även galoppen. Pigg såklart.. Vi bytte lite galopp hit och dit men han fick aldrig för sig att sparka då.
Där emot kickade han ca 2-3 ggr av annat själ. Men det var inte av samma själ som igår, och dessutom tror jag lite satt i huvudet. Med tanken att det KAN göra ont.
Det kändes i alla fall inte som något att hänga upp sig på. Så nu taggar jag inför morgondagen,

Han fick sig ett välbehövt bad innan vi åkte hem. Så nu är han redo för lite tävling.

Foto: http://eqous.blogg.se/

Jag spricker snart

Samtalet som jag var nervös över idag kan jag säga gick helt otroligt bra. Jag hade ett spännande samtal med en jättetrevlig tjej och vi kom fram till mycket roligt. Så mycket att jag var i chock nästan en timme och nu kan jag fortfarande inte tro att det är sant. Jag är sååå glad över att jag faktiskt gav detta företaget en chans. Nu känns det väldigt häftigt.

Jag tänker hålla det lite hemligt några dagar nu, sedan kommer det släppas i samband med en bloggtävling. Är ni lika taggade som jag?

Jag tänker ge er en superklurig ledtråd. Egentligen har bilden inte så mycket med just "detta" att göra, utan det är bara en liten del i det stora. Men om allt går som jag vill kommer även han att ingå LITE(!!) i detta. Tänk inte för mycket, ledtråden är otroligt långsökt - men ändå nära. Hehe.


För en annan kanske detta inte är något stort, men för mig är det enormt!

Jag blir så glad!


Nervös tjej

Jahapp, idg är det fredag och tidigast igår fick jag reda på att jag är ledig idag. Man tackar och bugar. Dagen i ära består av PLUGG, hästen och ikväll hoppas jag att Alvida kommer och sover här. Tävlingen som jag skulle hoppa på söndag är flyttad till lördagen. Så klasserna på lördgaen och söndagen slås ihop. Alltså 6 klasser på en dag. Jag räknar med att starta runt 2-3 i första klassen och sedan andra klassen efter det. Så jag tror inte det är några större problem att Alvis sover hos mig inatt.

Vad dagen mer har att bjuda på är ett samtal till en företag. Vi har lite mejlkontakt och nu tycker dom att det ska tas över telefon. Jag är en liten nervös människa när det kommer till sånt, men någon gång måste jag ju växa ifrån det. Hoppas på det bästa i alla fall. IFALL det går som tänkt hoppas jag att kunna bjuda er på en bloggtävling framöver!

Film

Jag erkänner att första gången jag kommer på kombinationen så la jag honom stort, därav är jag så tillbaka i andra hoppet. Glömde sedan att jag skulle på det andra hindret efter, hadejag tänkt på det hade jag inte tagit tillbaka så mycket.
Sedan ser ni när jag flyger av och efter det var det massor av fajter innan den sista linjen. Tyckte inte att ni behövde se alla gånger han kickade.. ;)


Jag kanske verkar lite känslig, men jag får ont i magen när jag vet att han bara hade ont.. hade jag vetat hade jag såklart inte fortsatt.. Ingen vill ju sin bästa vän illa.
Nu ska jag i alla fall duscha, sätta på en film och njuta av att veta att jag faktiskt är ledig imorgon!

Min lille plutt

Idag var det hoppträning på schemat, och efter två dagar med så sjukt bra pass kunde det ju inte gå fel. Trodde jag.. haha.
Vi skulle vara på gräsbanan, så fick först brodda vilket gick bra! Sedan var han superfin på framridningen och helt okej på framhoppningen. Sedan när vi skulle börja hoppa bana så började han kicka och sparka bakut. Det händer ibland att han gör det vid t.ex galoppombyten eller om han är irriterad på något. Så någon gång brukar jag inte reagera på. Men han fortsatte och fortsatte och senast han hade en sådan period var nästan ett år sedan och det var bara dumheter. Då fick jag säga till honom några få gånger sen var det inte mer med det.

Så vi kollade först om något skydd eller så satt fel men allting var bra så vi trodde det var dumheter. När han sparkade gick jag på honom. Försökte galoppera och böja och flytta för att han skulle sluta men det blev bara värre och värre. Till slut när han hoppade några hinder utan att sparka så gav vi oss - då hade vi vunnit.

Sedan började vi såklart fundera, det kändes inte som dumheter när han håller på så mycket och det kom upp i mitt huvud att så gör han ibland när jag håller lite för mycket. Alltså han vill springa iväg och jag håller i honom. Och då blev det så självklart för mig. 
Vi hade pratat lite jag och Mats om att ta bort luddet på kedjan på bettet för att få honom lite lugnare, det var första gången jag testade det idag och antagligen var det den som klämde som gjorde att han fick ont. Jag är till 95% säker på att det var därför så nu i efterhand har jag dåligt samvete över att vi satt och böjde honom ännu mer - gjorde nog ännu ondare.

I helgen hoppar jag med ludd igen och går det bra då kan jag säga säkert att det var kedjan som störde. Lite synd att det blev som det blev, men man kan aldrig veta innan man testat! Min bästa bebis, OM du kunde prata.

Trillade av gjode jag också..
Ska se om det finns något vettigt att visa er, återkommer med film isåfall!

Hey there handsome

Men alltså på riktigt, jag tror jag är kär. Han är så fruktansvärt snygg att jag tror jag dör. Det allra bästa, coolaste, sjukaste är att den där ponnyn, den är MIN.
TUSEN TACK till övergrymma ALMA som fotat alla bilderna.

Det jobbigaste nu är att välja ut EN av dom som ska upp på min vägg.. Vill ha alla.. haha. 
Vilken tycker ni?

Dressyr hemma


Jag vet att det inte är det roligaste att kolla på filmer när andra rider. Men detta är en film ni verkligen BÖR se. 
Sen får ni gärna skita i att jag säger "du kan stänga av nu" typ hela tiden.

 


Bästa NÅGONSIN

Jag säger det inte bara för att, utan idag den 29 maj 2013 red jag det bästa passet någonsin på Chuck. Jag har haft honom i ett och ett halvt år och inget ridpass kan mätas med detta. Det var helt magiskt, går inte att förklara. Han var inte helt loss i början, men efter 5-10 minuter i trav så släppte han helt och resten av passet var en dröm att rida. Jag kan faktiskt inte säga NÅGONTING som var dåligt med dagens pass. Han var avslappnad nästan hela tiden, jobbade genom hela kroppen, tog ett bra stöd i munnen och allt det där som man vill åt. Han var dock liite trött så jag fick rida en hel del, men det är förståligt. Ett hårt pass igår och sedan ett mellanhårt idag. Eftersom han gick så jäkla klockrent blev passet ca 30 minuter. Med nästan 40 minuters skritt sammanlagt före och efter.
Hade kunnat skriva en roman om dagens pass för det var så undrbart. Men istället avslutar jag här och tänkte ladda upp några filmer istället. Så håll koll ikväll!

Foto: almasfoton.blogg.se

Gårdagens träning

Glömde helt bort filmen som skulle laddas upp igår. Kom på först idag när jag satt och red Chuck att jag glömt bort det. Men här kommer den. Om ni bara vill kolla på traven så kan ni spola fram till 05.30, om ni vill se galopp och trav kan ni kolla från noll. Blev lite längre film än väntat, men jag orkar inte klippa en massa.


Visste ni att..

..jag är totalt beroende av godis. Jag har ofta tänkt att nu ska jag sluta, men jag kan verkligen inte. Jag älskar godis, så gott.

..jag en gång i tiden inte alls tyckte om Nellie Berntsson, men idag måste jag höja henne till skyarna. GRYM TJEJ! #skickavidarenätkärlek

..jag kan sitta i timmar och kolla igenom denna tjejens alla olika sminkningar.

..Chuck bara är 8 år än så länge.

..jag också är beroende av mango. Kan inte leva utan mango.

..jag vill åka utomlands NU. Är sååå sugen på att dra utomlands med mina vänner NU NU NU.

..jag har väldigt svårt att ta till mig positiva saker/komplimanger etc. Eller jag kan ta in det och veta att någon tycker jag gjorde det bra osv. Men när någon säger: Gud vilken bra runda t.ex när jag kommer ut från banan så vill jag abra stänga av öronen. Hatar att få beröm.

..det är bara 25 dagar kvar tills AW.

..jag har bara 7 skoldagar kvar innan jag får sommarlov!


Gymkhana övningar?

Fick önskan om att tipsa om en gymkhana övning. Övning och övning, jag skulle mer säga något annat.. haha. Men jag ska berätta det allra roligaste man kan göra i gymkhana.
Det gäller dock att ha snälla hästar, fasst det har man nog alltid när det gäller att leka på hästen. För jag hoppas ni menar lekgymkhana och inte riktigt tävling?

Den är hur enkel som helst och man kan göra lite eget till den också. 
Det går till så att man sitter på hästen och på valfritt sätt ska längst ner, hoppa över en cavaletti, slalom, valfritt tempo eller liknande, det bestämmer man själv. Väl nere står det en person som tar emot hästen där man hoppar av och gör irlänsk julafton. (snurrar med huvudet på en pinne, ni vet?) Sedan ska man ta hästen och springa/gå tillbaka med den. Hur roligt som helst!
passande bild från google

Kavajen

Hemskt dålig bild, jag har träningskläder på mig och håret helt ofixat - även jag. Men det är en bild i alla fall, bättre än inget.

Jag tycker den sitter bra, jag gillar inte produktbilderna på den, där den inte alls sitter åt. Snyggast är ju ändå när den sitter åt lite, utan att det blir föör mycket ;)

Tryck på f5

Nu har jag lagt upp den nya headern. Jag är dock inte helt nöjd, vill ha något bild på oss in action, hittade dessvärre ingen som är bra som jag inte redan har använt. Dessutom blir dom så dåliga/pixliga när jag gör headers. De som Lisa har gjort till mig är helt perfekta, hur fasen får man dom i bra kvalité?

Och ja, jag har inspirerats mycket av lisa och min gamla header, men jag älskade den så mycket så var tvungen typ. Jag kommer troligtvis göra en ny när jag fått lite nya bilder. Men så länge är det denna som gäller!

Köttbullekinder & lycka

Caroline Bågfeldt, mest känd för sina hamsterkinder med köttbullar i, dubbelhaka och allt det där. Men jag klagar inte, jag är lycklig!

Jag har en speciell bild som jag känner att den verkligen är lycka för mig, det är denna. Den är för MIG riktigt fin, även om jag ser ut som en kines så gillar jag den.
Har ni någon bild som ni känner att den visar lycka för dig? Jag vill se!

Animo larissa

Såklart var det min nya kavaj jag hämtade ut på posten. Den röda har flyttat och en ny har flyttat in. Jag har länge velat ha en Animo kavaj, men priset har alltid hindrat mig. Jag har inte tyckt att en kavaj kan vara värd så mycket pengar. Men efter att jag lånat Johannas en gång så visste jag att jag ville ha en.

Ville dock inte betala fullpris - mitt snåla jag. Så jag väntade tills jag hittade en på extrapris. Jag ville ha antingen en Larissa eller Lubeck och när jag fick tips om Larissa för 2000kr så slog jag till. Halva priset funkade för mig! Så nu är jag lycklig, för vi i hästvärlden vet ju att man faktiskt kan köpa sig lycka. Både i levande och materiell form.. 

Den ska invigas nästa helg när jag tävlar i Kalmar. Tills dess kommer jag bo i den här hemma, den sitter som en smäck. FINA KAVAJ!

google bild, egna bilder kommer ikväll

Den första som gissade rätt var Sarah!

What to do?

Nu ska jag ta på mig mina träningskläder, sätta upp håret i en toffs och går ner och dricka ett stort glas vatten. Har sådan huvudvärk så att dricka lite kanske hjälper? Har lite fobi för att ta värktabletter, så dricker hellre vatten.
Sedan tänkte jag ta med mig ett paket och gå bort och posta det. När jag ändå är där(maxi) så ska jag köpte lite godis. Jag hade tänkt gymma, men huvudet säger ifrån och varför inte göra helt tvärtom? Käka godis.
Sedan tänker jag vandra vidare för att hämta ut ett paket som kommit på posten till mig och sist men inte minst gå hem igen.

Det är i alla fall det minsta jag kan göra. Om jag inte är tillräckligt pigg för att träna så blir det promenad. Bra med frisk luft.
Om huvudet tillåter har jag även tänkt fixa min header ikväll, har lite ideér nu så jag får passa på.

Till sist vill jag fråga er om ni har någon aning om vad som ligger i paketet som jag ska hämta ut? Den som gissar rätt får en länk!
 

Underbart ridpass - träning

Idag gick det superbra, han var lite tjafsig i början och skulle inte alls sammarbeta. Men när jag fått igenom det gick han bra. Idag började vi även sätta lite mer krav, senaste tiden har jag bara ridit honom lång och låg för att få några muskler på överlinjen. Idag kunde jag sätta upp honom i en något högre form utan att bli spänd och släppa ryggen, benen och allt annat. Han tyckte såklart att det var pest och försökte komma undan, men oj vad fin han var annars. Likaså var galoppen bra, den funkade inte riktigt igår så jag är glad över att han var så fin idag.

Roligast är nog ända den cred jag får. Mats tycker att det är jättestor skillnad på honom och det är nog det som gör mig gladast. Även om jag själv märer skillnad så är det alltid speciellt roligt att f höra det av en kunnig person. Han tyckte till och med att vi skulle kunna tävla dressyr.. haha. DÅ är det bra, för att vara Chuck.

Men nej, jag tänker inte tävla dressyr, det räcker med dressyr hemma!

Det kommer film i eftermiddag

Lång dag - chuck

Kom hem för en 20 minuter sedan ungefär. Har alltså varit i stallet sedan kl 4 idag så känns som en halv evighet.

Det jag har hunnit med är att rida Chuck. Han gick helt okej idag, i traven är det inga problem alls. Han rullar på dag för dag, börjar bli lite enformigt nu så hoppas vi får nya roliga övningar imorgon.
Galoppen är fortfarande lite till och från, höger varv funkar oftast bra, men vänster är värre. Jag jobbar på det hela tiden och det brukar funka i slutänden, men det är ändå samma visa i början av allla passen. Men inget dumt pass inte, utan helt okej.

Jag har ven hunnit mocka, fixa mat och vatten till Chuck och en annan pålle. Putsat sadel+sadelgjord efter ett lerigt pass i paddocken. 

Och sist men inte minst kom hovis runt kvart i 9 och då var jag där till han var klar med Chuck och en annan häst. Åkte från stallet 22.10 och ä äntligen hemma, duschad och trött. Nu väntar sängen.
 

Rida liten ponny

Sitter på franskan nu och pluggar, repetion är det som gäller inför sista provet innan sommarlovet. Vi slutar vid 20 i 3 och då ska jag hem och byta om innan jag åker upp till stallet. Blir troligtvis att åka med bussen men har jag riktigt tur kan mamma skjutsa över mig. Skulle vara bra om jag kunde rida innan hovis kommer. Har inte fått någon tid när han kommer så känns ju bra det med.. haha.

Det var lite det jag tänkte meddela er, kommer inte komma hem förens sent ikväll och kan inte blogga innan dess så tog chansen nu helt enkelt.
Ska plugga vidare innan stallet väntar. Vi hörs ikväll!

Glöm lindorna, haha...

Design på G

Har suttit och justerat, ändrat och testat olika saker på designen nu. Har tagit vissa delar från webrider-bloggen och vissa saker härifrån som jag ändrat färgen på. Det mesta av sakerna är gjorda utav Lisa från början och de sakerna som jag fixat själv, t.ex presentationsbilderna och bloglovin-bilden har Alma fotat.

Det enda som återstår att ändra nu är det största och mest krävande.. Headern.
Som jag dessutom har noll fantasi till.. Det är inte som förr när jag satt och gjorde designer stup i kvarten utan jag har verkligen noll inspiration.
Vad jag ska göra är att kolla igenom mina bilder, hitta några jag gillar och sen får jag helt enkelt börja för att se om det blir något av det.

Men det får vänta tills imorgon, för nu ska jag sova!

Vart har ni tagit vägen?

Jag trodde att min statistik skulle gå tillbaka till sitt vanliga jag igen efter att jag bytt tillbaka till blogg.se. Innan jag bytte till webrider så låg det stadigt på 900-1000 varje dag. Nu är ni inte på plats längre och det känns såklart lite tråkigt.
Vart har ni tagit vägen allihopa? Vad tycker ni att jag ska göra för att få tillbaka er? :D

Kanske är det dax för en bloggtävling? Jag ska kolla upp vad jag kan fixa, så länge får ni gärna ge tips på andra roliga saker! 

Goodbye my lover

Jag som hade tänkt ha en sista tävling tillsammans med min kavaj idag, den där sista gången blev aldrig av.
Imorgon åker min kavaj vidare till sin nya ägare, men jag är inte så ledsen över det. Åker något ut kommer förhoppningsvis något nytt in.. 
Jag har alltså beställt min nya kavaj och den är påväg till mig. Kan knappt vänta längre, hoppas den kommer i veckan!

Chuck 16 maj

Såhär taggad var Chuck idag, även jag.. haha.


I alla fall var jag lite less på att inte kunna tävla som planerat, vädret var inte på min sida och lite sådär. Så jag tog mig ett pass barbacka. Red inne i ridhuset, både trav och galopp och skrittade ute. Blev lite halvt om halvt sådär. Men imorgon är vi pigga igen hoppas jag och då ska han få jobba ordentligt(även jag). Sedan på tisdag ska jag träna för Mats, om inget kommer ivägen. Hoppas, hoppas!

Nu tänkte jag äta mat med familjen och ikväll är det film inplanerat. Regn=film.

Större register i gångarterna

Fick önskan om att skriva övningar på hur man får större register i de olika gångarterna och jag trodde inte ni skulle ge mig så avancerade frågor, men jag ger de tips jag har.. haha.

I skritten skulle jag varmt rekommendera att ni går ut och skrittar i skogen. Helst inte på en fin stig utan gå ut där det är lite ojämnt, lite stenigt osv. Inte för mycket stock och sten, men så att det inte är helt platt. Och så skrittar då på lite halvlång tygel, på så sätt måste hästen ibland ta kortare steg, och ibland ta längre steg och tro det eller ej men det hjälper. Jag har fått tips om detta när jag red på ridskola och har testat det på Chuck som inte har någon fancy skritt, men det blir lite mer gung i stegen när man varit ute och skrittat någon månad. Man behöver inte skritta varje dag, men ta det som vana när du ändå är vid en skog, gå ut och skritta.
 
traven skulle jag nog säga bommar. Bommar är ett himla bra sätt att få hästen att trampa jämnt under sig, men även här att utöka traven. Man kan ha nästan vilket antal bommar som helst, det väljer man utöver smak. Gärna fler än 3 men inte för många heller. Tänk på att inte bara "rida över" bommarna utan det är jobbet innan och efter som krävs för att det ska ge effekt. Ha med alla ben, se till ett hästen jobbar på bra för att sedan komma över bommarna. I denna övningen kan man korta/länga avståndet mellan bommarna, utefter hur man vill ha det. Jag brukar ha lite längre än vad som står för d-ponny och på så sätt får han tänja lite mer på sin trav.
Man kan såklart även ha lite upphöjda travbommar med inte riktigt så långt avstånd vilket gör att de lär sig att korta och lyfta mer på benen. Detta ger såklart inte heller resultat efter några gånger utan man får traggla på. Bommar är dock ett enkelt verktyg och kan användas så gott som varje gång man rider på ridbanan.


galoppen har jag för tillfället ingen bra övning.
bild_2_501288fde087c372540002e0

Hata regn idag

Jag brukar inte vara så nere när det regnar, jag gillar regn(i rätt mängd) ibland. Men idag var det så olägligt. Skulle tävla i nybro och dom har gräsbana. Det har regnat sedan kl 5 inatt/morse och ska regna konstant hela dagen. Dessutom är just Nybros gräsbana lite upp och ner, backig och så, så jag kände att jag inte ville riskera något. Valde alltså att stryka mig från dagens klass och lite snabbt anmäla mig till tävling nästa helg istället. 

Så nu kommer jag tävla på söndag nästa vecka och då blir det LB+5 och LA. Synd att det blev just söndagen när Sara skulle kommit upp.. Men jag hoppas vi löser det och hon kan komma en annan dag! 

Känns i alla fall bättre att tävla på grus, inte behöva oroa sig över vädret..
Så ingen tävling idag alltså.

I am alive!

Oj oj, det är inte ofta jag inte hinner blogga på hela dagen, men idag var en sådan dag. Får helt enkelt slänga upp något snabbt nu.

Imorse gick jag bara upp innan jag och mamma åkte över till Öland och Lundegård för att vara funktionärer på hästtävling. Jag stod på banan från 9 till 4 så var helt slut i benen efter det. Då åkte vi hem till mormor för att "fira" henne lite på morsdag innan vi vid kl 18 ungefär åkte till stallet. Jag red ett kort pass i paddocken, behövdes inte mer då han var så fin. Mest för att han skulle röra på sig och jobba igen kroppen lite.
Sen åkte vi hem och var hemma runt halv 9. Vi åt middag innan jag slappade framför TVn i en halvtimme. Sedan väntade duschen och först nu ko jag på att jag hade en blogg också.
Jag tänker dock inte blogga mer idag, för sängen väntar då jag ska upp och tävla imorgon!

Ses då, puss på er!

Bild på mig när det var ponnytävling på lundegård.

My awesome ponny! 120 cm


Bästa Chuck idag

Lydnadshoppning på schemat. Gick sisådär. Hade mitt vanliga bett så på så sätt måste jag säga att det gick OK. Hoppade lite åttor, en linje med varierande språng emellan osv. Han var superfin, sjukt taggad men lyssnade.
I slutet höjde jag upp på linjen och hoppade lite högre.. Bara för att det är såå roligt och jag sällan gör det. Måste dock erkänna att det kanske inte var bästa iden att göra det på det bettet, men gjort är gjort.

Vi hoppade 1.10 innan jag tänkte ta ett sista språng på 1.20. Jag red honom framåt när jag skulle ta tillbaka och han som hade tänkt hoppa var tvungen att tvärstanna och jag flög. Det var inget dramatiskt, MEN(!!) min hjälm fick ett skrapsår.. Den har inte slåtts i hårt eller gått sönder så utan den skapades mot bommen och har nu mera ett superfult märke som ni kan se i inlägget under.. MIN NYA, NYBLINGADE HJÄLM!

I alla fall, hoppade upp igen och sänkte lite innan vi höjde upp igen och då hoppade han utan några som helst problem. 
Han är för hoppglad för att hinna tänka på det som gått dåligt!

Är dock jätte, jätteledsen över min hjälm. Och just på grund av det med hjälmen önskar jag att jag inte hoppat alls idag.. haha. Annars ångrar jag ingenting, bara hjälmen. Men som jag sa, gjort är gjort.

Min hjälm...

Resultatet av dagens ridpass, kommer sörja inatt!


SOULMATE

Remember? Alma var ju ute och fotade mig och Alvida för ett tag sedan. Jag har inte fått tummen ur röven och lagt upp dom, så nu när jag äntligen gjorde det kan jag glatt visa ännu en drös med underbara bilder. Än så länge har jag mest redigerat och lagt upp bilder på mig själv, men jag tänker fixa lite bilder på oss båda snart!
Bilderna är fotade utav Alma!

Jag ser ut som jag gör, inget att skylla på. Känns inte så roligt att sudda och hålla på bara för att få bort mitt asnikte, det förstör lixom hela bilden.

Shit vad jag suger på att redigera bilder.. haha!

Ridövningar?

Jag har ju faktiskt en kategori som heter ridövningar, dock skulle jag vilja påstå att den ekar väldigt tom. 
Jag kan ju faktiskt en hel del roliga övningar, som hjälper för både det ena och det andra som jag lärt mig under mina 8 år på ridskola. 
Kanske är det något ni vill ha tips om? Som jag kna lägga upp en rolig övning på? Så att man slipper traggla samma sak dag ut och dag in.

JAG skulle dessutom vilja ha tips på hur man får hästen att gå fram till handen. Jag har ett sätt som jag rider på varje dag, men jag tänkte om det fanns något annat jag kunde variera med. Har du något tips till mig? Att få hästen ta stöd i bettet?

Fråga?

Egen häst, foderhäst, ridskola, inget alls?

Chuck 23 maj

Ja ni.. Idag var vi verkligen inte vänner någonstans. Ridpasset var en fajt rakt igenom, han skulle sätta sig på tvären hela tiden. Bita sig fast i ena sidan, kasta ut ett ben hit eller dit, trav/galoppera och spänna sig. Allt annat än att sammarbeta i alla fall. Så där satt jag och tragglade i säkert 90 minuter innan det fick vara nog. Det släpper ju lite succesivt, i slutet gick han OK när jag red som en galning. Men jag tror att han kommer vara superfin imorgon efter detta passet. 
Hoppning imorgon, mest små hinder, lydnad osv. Lördag trimmas han igen innan tävlingen på söndag.

Snart sommar

Nu rullar tiden på, livet rullar på, det mesta rullar på förutom skolan. Känns som jag står och trampar på samma ställe hela tiden. Jag pluggar och pluggar, håller redovisningar, inlämmningar, prov och läxor men det känns ändå aldrig som att högen blir mindre. Jag glädjer mig åt att vi är lediga på tisdag nästa vecka och sedan torsdag, fredag veckan efter det och sedan är vi redan inne på avslutningsveckan. Ska verkligen jobba så mycket jag kan nu sista tiden, vill inte gå i sommarskola eller ha en massa att ta igen när jag kommer tillbaka. Jag vill bli klar nu.

Förutom detta är det mycket roligt på G. I helgen ska jag tävla på söndagen som sagt, hoppas vädret håller i sig(tävlar på gräs). Sedan veckan efter är det äntligen(!!) dags för dressyrträning för Mats, hoppas ingenting kommer ivägen denna gången, behöver hjälp. På torsdag är det även hoppträning och då ska jag hålla min plan till 100. RIDA.
Sedan kommer Sara, ska bli så roligt att träffa henne. Ni vet vissa människor har man bara ett behov av att vilja känna - hon är en av dom. Veckan efter är det tvådagars-tävling i Kalmar. På tisdagen veckan efter, den 11 juni kommer äntligen första avsnittet av nästa säsong av PLL ut. SOM jag längtat.. 
Sen är det bara en dag kvar innan sommarlooooooov!! 

Dessutom har jag bara några få hundralappar kvar till min nya kavaj, ska kolla med mamma om vi kan göra en deal att jag får låna de pengarna av henne några dagar (A).

Ja, livet rullar på helt enkelt! 

Biiilder i massor

Känns som att jag har så mycket bilder att visa er nu att jag inte hinner lägga upp allt.. Jag försöker att inte lägga upp allt på varandra, då bli det för mycket bilder på en gång. Men nu vill jag visa dessa bilder så ni får stå ut. Det är från Matsträningen förra veckan på torsdagen och det är Emma Hellgren som har fotat dom, TACK!


Fick även en fin failbild.. haha

Sluta jaga nollan

Jag har hamnat i något läge där jag sitter och letar tävlingar 24/7. Så fort jag ser en tävling där det finns LA vill jag hoppa den. Jag skulle kunna hoppa varje helg om det så gick och nu fasen fick det vara nog. Jag tänkte anmäla mig till LA nästa helg i torestorp. Sedan ska jag hoppa i Kalmar den 8-9/6, LB,LA & LA. Dessutom hoppar jag även LA denna helgen i Nybro. Då fick jag nästan slå till mig i fejset för att komma ur min lilla bubbla.
 
Jag kan inte åka och tävla VARJE helg, det funkar inte. Varken för mig, min familj eller Chuck. Så nu tänker jag stänga av det där med att jag vill nolla sista LAn. Klart att jag vill göra det. MEN jag ska verkligen av hela mitt liv försöka få bort att jag vill nolla.
På lördag ska vi gå in på banan och ha jäkligt roligt. Hitta ett flyt mellan hinderna och de fel som kommer ska jag kolla på och göra rätt nästa gång. Nästa helg tänker jag inte åka och tävla. Det blir helt enkelt för mycket med tre helgen på rad. Den helgen ska vi bara ha roligt - träna och tagga. Förhoppningsvis kommer även Sara upp till mig då och jag tänker sätta upp henne på C.
Sedan ska jag hoppa tre klasser, två dagar i Kalmar den 8-9/6. LB, LA och LA.

Så nu bannemig ska jag skita i dessa nollor. Chuck går i första hand, ALLTID.

Bilder - Ölandshoppet

Här kommer lite bilder från Ölandshoppet som är tagna utav smackfotografering.com.

Hahahaha, ärligt? Vad fan hände med den följsamma handen CAROLINE?!!

LOVEEEEE THIS PICTURE!! ↑


Jag måste bara undra, vad som har hänt med min sits? En gång i tiden var mina skänklar stilla, överkroppen och händerna följsamma.. Nu åker skänklarna bak och mina händer slänger jag fram. Något nytt att träna på!

Klargöra

Hejsan allesammans!
Tänkte bara lite snabbt klargöra för er alla att jag INTE har fått chansen att blogga för horsespot. Utan det är så att jag fått chans att bli såkallad premiumbloggare för att SEDAN kunna börja blogga på horsespot. Mer om detta skiter vi i då jag inte vet vad som bör komma ut och inte.
Men jag tänker säga så att jag tackat nej till detta då jag känner att jag vill vara JAG. Jag tänker stanna på blogg.se så länge jag bloggar. Det är i alla fall min tanke idag, hoppas det förblir så.

Där emot har jag pratat lite med Paulina om en rolig idé som hon kom upp med. Om detta går igenom hoppas jag på att kunna vara en del av det hela. Vad det är tänker jag inte säga någonting om, hihi.

Klappat och klart

Äntligen har jag fått koll på alla adresser, saker och ting igen. Från och med idag hittar ni bloggen på carolinebagfeldt.se, kom ihåg det!

Jag har dessutom flyttat över alla mina följare på bloglovin till denna bloggen så nu kan ni hålla er uppdaterade där också! För er som inte följer mig på bloglovin ännu kan ni göra det HÄR.

Nu är det bara sista slutpruten, fixa designen. Det kommer inte fixas idag dock.. haha. Men inom några dagar ska det vara på plats!

Ojoj.. jag har också levt i en rosa bubbla.. haha.

Ändrade planer - Chuck

Idag hade jag tänkt hoppa lite och träna svängar/lydnad. Det var tomt i paddocken när jag kom så jag värme upp medans mamma byggde fram. När jag precis skulle börja hoppa så kom det ut 4 st i paddocken och kom fler under tiden. Så det var bara att bygga in igen, lite surt faktiskt. 
Jag hade ridit fram för att hoppa, bytt i galoppen och haft mig så att börja dressyra efter det kunde jag glömma. Det hade blivit ett antal fajter att ta, och jag kände inte för att bli ovän med honom idag. Så jag skrittade av och gick in och myste lite med honom istället. Matade honom med massor av godis och hade det bra!

Jag tänkte ta ett dressyrpass imorgon istället och sen får mina hopp-planer bli på fredag kväll. Förhoppningsvis efter att alla ridit färdigt.
Sedan får han gå ett lite lugnare dressyrpass på lördagen. Han ska ridas igenom, men inte stenhårt. Utan lösgjord, lång och låg.


Stallet idag

Idag åkte jag tidigt med bussen till stallet när jag var klar med nationella i matte. Fixade allt som skulle fixas innan jag tog mig ut en sväng barbacka på C. Mestadels skritt, men tog även en del galopp, och hör och häpna så satt jag kvar!
Han brukar alltid bocka och ha sig när jag galopperar barbacka, men inte idag. Idag gick det mest snabbt istället.. haha.

Sedan satte jag mig på bussen hem igen och nu har jag varit hemma ett bra tag. Ska lägga mig och plugga lite franska i hopp om att klara sista nationella i hela ettan som dessutom är muntligt.

Kroppen

Har inte min hårddisk nära just nu, men hittade en bild på internet i lite mindre format.
Jag tänkte visa er skillnaden i Chucks kropp sedan han kom och nu. 

Tyvärr har han vinterpäls/klippt på understa bilden och sommarpäls på den översta. Annars tycker jag faktiskt han är riktigt fin i kroppen nu. Såklart kommer det alltid kunna bli bättre, men det är svårt då han är så tanigt byggd och har svårt att bygga muskler.


Vad tycker ni, ser ni någon skillnad?

En annan sak jag tycker är rolig att se är att han blivit stadigare i sina ben. När han kom och en bra tid efter det stod han alltid coh skakade på frambenen, han kunde inte riktigt sträcka ut dom utan det såg ut som han alltid knäade lite. Detta kan man även se lite(ytterst lite) på första bilden, men på andra har det blivit lite bättre. Nu står han bara och skakar på dom ibland ;) haha

Bara för att, haha

Idag gick Chuck inte alls bra, bara för att jag skrev tidigare att det alltid går bra så gick det såklart inte det idag. Jag hade tänkt att vara i ridhuset då paddocken är upptagen på måndagar mellan 6-8. Men inne i ridhuset har de börjat resna i hinderboden, så det var bommar längs hela väggarna och Chuck hann knappt komma in innan han fick spelet.
Så jag fick snäll nog vara i ena halvan av paddocken. Den halvan brukar jag dock aldrig rida i då det är lite djupare/tyngre underlag på vissa ställen där. Så han skulle såklart kolla på ALLT. Jag jobbade i alla fall på, tog strid efter strid utan något större resultat. Dessutom var det nog riktigt jobbigt för han att pulsa i underlaget. Men delvis gick han helt okej, travade bra över travbommarna osv. Så efter ett tag fick det räcka, helt genomsvett och säkert endel mjölksyra i benen.

Igår var jag så lycklig över att vi kunde galoppera på fyrkanten i vänster varv i ett bra tempo och i en bra form. Idag kunde vi inte ens galoppera på volt utan att han skulle trava med bakbenen, sparka och ha sig. 
Nya tag en annan dag! 

Hittad massor av bilder som är tagna av smackfotografering.com, vill ni se fler?

old favorites

Här kommer mina absoluta favoriter, Alma har redigerat många av dom och kanske gör det ganska mycket. Dom är så jäkla fina och ponnyn är så underbar så det knappt är sant. MIN PRINS!
Såklart är det ALMA som fotat alla!

Jelena ♥

Nej men kolla, så himla söta! Till höger, lite gömda! Thats real love!
Btw kan ni ju alltid kolla taylor swifts min också ;)

Helt orelevant inlägg, men jag var tvungen!

Chuck igår

Igår red jag ett dressyrpass på Chuck i paddocken. Han hade antagligen lite träningsverk från galoppen ute i fredags. Men efter lite lösgörande arbete blev han riktigt fin.
Det går alltid bra nu, jag vet hur jag ska rida honom och allt går helt perfekt. Nu är det dags att trappa upp lite, fina ponny!

3 timmar senare

Tog hela 3 timmar, pilligt som bara den men så värt det.
Blev helt galet snyggt, bilderna är inte ett dugg rättvisa!


Time for some change


Check

Skickat iväg mitt Union Jack schabrak - √
Köpt lim till mina Rhinestones - √
Lagt ut fler saker på annons - √
Lämnat mitt schoklemöhle schabrak till sina nya ägare - 
Ridit Chuck - 
 
Känns sorgligt att lämna ifrån sig de underbara schabraken. Men jag använder de knappt så tyvärr fick de flytta. Ska se över om de finns några fler som ska få byta hem. Vi får se.

Snart ska jag och mamma iväg till stallet och påvägen åker jag och lämnar mitt schabrak till sin nya ägare. Hehe.

Riktigt billigt!

Sugen på en röd tävlingskavaj?
Jag säljer nu min röda GPA kavaj för endast 1000 kr. Är du intresserad?
Strl 38, passar allt mellan 36-40. Som ny, använd ca 15 ggr.

Mejla mig till [email protected] eller smsa på 0708657615!
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=570375



Jag säljer även min fårskinnspadd då jag inte använder den. Använd drygt ett år, men fortfarande i fint skick. Lite sliten längst fram till höger pga att jag ridit med väldigt låg hand.. 
Märket är Genuine Sherpa och det är kanal för ryggraden. Strl full.
Nytt pris: 799 kr. Mitt pris: 400 kr. (Plus frakt om den ska skickas)

För er som inte kommer in på gamla bloggen

Det går inte att söka på carolinebagfeldt.se än så länge utan för att komma tillbaka till den gamla bloggen får ni söka på caroline.webrider.se.
Ja försöker få ihop det med adresserna så gott som möjligt just nu med det strular lite.

Så om det är något från den gamla bloggen som ni gärna vill se får ni klicka er in på caroline.webrider.se.

19 maj - ett år av slit

Idag är det hela 1 år sedan jag och Chuck debuterade LA. Kan ni förstå det?

Ett år, haha. känns helt sjukt. Ett år av slit och kämpande, dag ut och dag in. Snart är det våran tur!

20130501-002232 20130501-002257 20130513-070835

 


Godmorgon världen

Igår hade vi som sagt gäster här hemma. Eftersom min bror nyss fyllt år och min andra bror snart fyller år så hade vi lite kalas för dom. Dessutom fick jag en försenad present av farmor och min faster. Jag fick pengar av dom, så nu är jag väldigt nära mitt köp av animo larissa kavajen, heja heja!
Eftersom jag inte ville sitta med dom hela kvällen och äta, äta, äta så gick jag in och kollade mello. Sjukaste resultaten blev det, haha. Ärligt talat fanns det bara två bidrag som över huvudtaget var bra och det var Sverige och Danmark. De borde kommit på topp 2 båda två, men inte det inte. Grattis till Danmark i alla fall som vann.

Idag består dagen av att plugga, rida ponnyn och troligtvis har jag tänk ta en sväng förbi KBF nu på morgonkvisten. KBF har lokal dressyrtävling för häst så det lära vara lite folk där. Jag ska även lämna en sak till en person där så jag kan lika gärna ta det idag när det finns tid. Planen för idag alltså. Bloggen kommer uppdateras efter tid och ideér. 

Bloglovin

Jag förstår att det är massor av frågestecken just nu och jag är hemskt ledsen över det. Men det är så att min blogg håller på att flyttas över till mitt domännamn carolinebagfeldt.se. Och just nu under den processen så kan det vara problem med blandannat bloglovin.

Så fort jag har fått över bloggen till den domänen så kommer även bloglovin att flyttas över till denna bloggen, men tills dess får ni stå ut lite till!
Förhoppningsvis är allt på sin plats redan imorgon!

Planering

Söndag: Dressyr
Måndag: Dressyr med bommar, travbommar & galoppbommar
Tisdag: Skritta ute, jag eller mamma
Onsdag: Markarbete/hoppning
Fredag: Lugnare dressyrarbete (lång, låg, avslappnad)
Lördag: Trimma dressyr
Söndag: Tävling, hoppar en LA

Det är veckan framöver och hur det ska se ut. Försökte lägga in mycket dressyr utan att det skulle bli för mycket. Han har blivit riktigt fin i dressyren nu, snart är det dags att ta ännu ett steg men det får vänta tills nästa dressyrlektion. Så under tiden håller jag honom i samma goda form och finaslipar det som inte riktigt sitter ännu. Emellanåt får han några lite lugnare pass och på onsdag har jag tänkt släpa fram lite hinder och hoppa. Händer ju inte så ofta att jag hoppar hemma, men jag vill känna igenom honom lite på några småhinder, lydnad och rida på det tredelade bettet. Som jag brukar säga, träna på att rida utan att han någon som ger tips hela tiden.

På söndag åker vi till Nybro för att hoppa en LA som går på gräs. Hoppas han har glömt bort att vi broddade hela 3 ggr förra helgen och inte har något emot att få på sig dom igen. Sen får vi även hoppas att han hoppar lika fint som han gjorde på lundegård.

Kära gamla blogg.se

Jag måste säga att jag känner mig redan som hemma igen, blogg.se har alltid ägt mitt hjärta och kommer alltid att göra.
Känns bra att vara tillbaka här igen och jag hoppas ni tycker samma sak!

Det som ska fixas är att jag på något sätt ska försöka få in den designen som ligger på webrider-bloggen här. Den kommer skäras om lite, men jag hoppas jag kan klista ihop det på den bra sätt. Sedan ska jag även få över min domän hit, alltså så att den inte slår om till blogg.se. Men det är inga måsten just nu.

För nu måste jag akutstäda mitt rum innan vi får gäster. 
Är redan jättebloggsugen så vi hörs antagligen redan ikväll! KRAM

I am back!

Nu kan jag glatt välkomna er tillbaka till min kära gamla blogg, carolinebagfeldt.blogg.se.

Det var helt enkelt så att jag inte riktigt trivdes på webrider och jag kände att om mitt bloggsug ska komma tillbaka till det gamla vanliga så valde jag att fortsätta på egen hand. Nu kommer kanske några börja fundera över vad som gör att jag vill byta fårn webrider. Men det finns helt enkelt ingen vettig förklaring. Jag är jättetacksam över att jag fick lyfta fram min blogg och delta i webrider.se. Men det var helt enkelt inte min grej. Jag vill vara jag, jag vill ha min blogg på mitt sätt osv.

Jag vill lyfta fram Webrider och berätta för er där ute att det är helt klart en underbar portal. Inte bara ett ställe att blogga på, utan man fick lära känna så många nya människor och vi bloggare blev som ett team tillsammans. Jag tycker att om du känner för att vilja vara med om något riktigt roligt och betydelsefullt för din blogg. TVEKA INTE! Sök om att få börja blogga hos Webrider, Sveriges härligaste bloggportal för hästbloggar.

Som jag skrev innan, jag tänker fortsätta på egen hand. Just nu inga planer om att börja på någon annan portal, men jag tänker ha dörrarna öppna så får vi se vart jag hamnar. Hoppas ni hittar tillbaka hit och är lika peppade som jag på att fortsätta här!

 


i just can't

fyfan.

Har inget att tycka längre. Dagen som började så bra, avslutades som ett rent helvete. Jag hatar dig, jag hatar dig, jag hatar dig och just nu önskar jag att du var flera 1000 mil här ifrån. Vill inte se dig. 
Tårarna rinner, samtidigt som jag är så jävla förbannad. Du förstörde ALLT! 

RSS 2.0