Okänslig

Något jag tycker är väldigt skönt med Chuck är att han är inte speciellt känslig för någonting. Jag har aldrig behövt ha flugtäcke på honom, hade flughuva i somras när vi stod på ett ställe med extremt mycket flugor. Annars har det aldrig behövts innan. 

Han är inte känslig när det kommer till mat. Han kan äta i princip det mesta och reagerar inte på foderbyten, hagbyten etc. Jag är noga med att inte ge honom havre, betfor eller för mycket hösilage för att förhindra diaree vilket han gärna får. Men annars tål han det mesta.

Det enda han är känslig mot är kyla. Han fryser lätt och behöver ofta ha täcke längre än andra, men det gör mig inget. Jag tycker ändå det är väldigt skönt att han inte reagerar på annat. Han har aldrig någonsin haft tendens till minsta lilla kolik hos mig och inget jag har hört av tidigare ägare heller. Han har aldrig varit skadad hos mig eller hos tidigare ägare. (Sträckt sig eller trampar sig någon gång ja, men aldrig blivit behandlad.)

Har ni egen häst? Hur är den isåfall, känslig eller inte?
 

Kommentarer
Postat av: Johanna Grant

Flex..........

2013-06-16 @ 20:16:53
URL: http://johannagrant.se
Postat av: Jannike

Känslig häst, haha du har väl sett mitt lilla ufo nu i sommar ;) Dumma sol och värme typ! Allergisk som bett också ju, och jag som inte tycker att jag har en känslig ponny, men det har jag visst! :)

2013-06-17 @ 07:00:58
URL: http://jannikeochsurprise.wordpress.com
Postat av: Julia

Min ponny är super känslig för nästan allting, foderbyten, hagbyten, får skav hur lätt som helst, blir svullen av små bett osv.

2013-06-17 @ 10:13:02
URL: http://stallhumor.horseworld.se
Postat av: Karin

Inte mot mat eller nåt men han blir svälld om han blir biten av bromsar och knott så har flugtäcke för att slippa det :)

2013-06-18 @ 11:59:35
URL: http://karinwarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0