carolinebagfeldt.se

Nu bloggar jag för HorseSpot, så ni finner min blogg på carolinebagfelt.se.

40 dagar kvar..

..tills jag får rida på bett igen.

Och om allt går som det ska så är första dagen jag får rida med bett en torsdag, jämn vecka. Alltså blir första passet en hoppträning. I den vevan kommer jag dessutom, så fort det går boka in en eller flera dressyrlektioner så att vi kommer tillbaka på fötterna så snabbt så möjligt. 

40 dagar.. låter inte allt för jobbigt faktiskt.
 
 

Knasigt..

Just nu kan man bara nå min blogg på carolinebagfeldt.blogg.se då carolinebagfeldt.se håller på att kopplas om till min nya blogg.
Kommer uppdatera lite under dagen men jag väntar lika spänt som ni gör på att den nya bloggen ska komma upp. Onödigt att blogga på denna när den nya öppnar vilken sekund som helst.

Åker till Göteborg om en timme ungefär. Sover nog en stund i bilen, fixar lite med nya bloggen om den hinner komma upp och ja. 4 timmars resa ungefär, sedan är jag framme och jag kan knappt vänta!
Alex & Winnie och så jag & Chuck

Natti

Efter en dag i sängen går jag nu och lägger mig. Hade ingen ork idag, har legat och bölat i sängen hela dagen. Ändå positiva med idag var stallet och har nu försökt tänka positivt och jag vet inte riktigt hur det har gått. Har under kvällen varit sjukt förbannad på min dator, ville slänga den i golvet ett tag där, men sedan löste det sig.
Andra halvan av kvällen har bestått av att deppa i duschen, och fram tills nu har jag packat.

Har med mig halva garderoben..? Som alltid. Behöver ju egentligen inte alls mycket, men har alltid med mig extra som vanligt. På kvällen imorgon ska jag och några tjejer ha middag så vill ju vara lite finklädd och har beslutsångest över det kan jag säga.. 

Längtar så sjukt mycket, har inte träffat Alex och Anna sedan falsterbo och Kajsa har jag inte träffat sedan jag var hos henne i Juni. Synd att 2 dagar går så fort bara..

Bilden får idag killen i mitt liv stå för. Dagar som dessa är det den här personen som får mig att orka stå på benen. Kärleken till denna snart 20åriga kille, den är obeskrivlig.
 

Chuck i paddocken

Lite filmklipp från dagens pass. Kan faktiskt tänka mig att jag fick ont i ryggen pga sadeln, sitter mycket "uppe på" och får ingen riktig känsla i ridningen. Ska testa den några gånger till så får vi se. Vill ju inte heller köpa den om det ger mig problem. Annars skön sadel! 

Ser ju inte sådär jättebra ut, är inget fan av att rida i långa läder, haha. Men ta allt med en nypa salt.

 


Bästa bästa Chuck idag

Lånade en dressyrgjord av en tjej i stallet så att jag kunde testa sadeln lite mer. Jag tycker inte att den ligger katastrofalt, men jag tycker möjligtvis att den är något trång. La dit en padd och då konstigt nog låg den lite bättre. Men alltså jag är inget proffs. Ska be några andra kolla på den också. Ska kolla med ägaren hur länge jag kan låna den. Kunde inte sitta i den bättre än i den vanliga sadeln vilket jag hoppats på, haha. Men som sagt vi får se. Har även ont i ryggen nu, vet inte om det beror på sadeln eller något annat...

Chuck i alla fall gick så bra idag, shit pommes asso. Han har inte gått såhär bra sedan jag red honom på bett. Jag ska verkligen inte klaga, nästan allt funkade. Han slappnade av och sökte sig neråt utan att bli tung, han var reglerbar och jobbade med ryggen. Happy Carro! 

Så på så sätt känns det som att sadeln inte kan vara jättedålig, då borde han inte gått så bra ju?

 

Beautiful


Min bebis, min bästavän, min soulmate. När jag mår piss är det alltid den här, fyrbenta varelsen som får mig på benen igen. Han skulle aldrig någonsin göra mig någonting. Han har nyss börjat sitt liv, han försöker till fullo alltid vara mig till lags, han vet bara inte vad som är rätt alltid. Han är som min son, vill alltid att jag ska må bra. Samtidigt som han hatar de där pussarna på mulen, hatar kramarna och visar att han visst är stor och kan själv. 

Men vilken dag i veckan det än är, vilket humör jag än är på så är han alltid det bästa i mitt liv och jag älskar denna varelsen över allt annat, ALLT annat på hela jorden. min

Göteborg imorgon

Filmen gick inte att ladda upp, fixar det senare idag på den andra datorn.. om den vill starta vill säga. 

Har tryckt i mig lite pastasallad till lunch idag, men mer än så funkar inte. Känner inget sug till någonting, är dö-färdig ungefär.

Jag tänker på helgen istället, för imorgon ställer jag klockan och går upp tidigt för att åka till Göteborg. Ska bli så otroligt roligt och jag kan inte beskriva min lycka över att träffa dessa underbara människor igen. Alexandra, Anna och Kajsa, sedan massa andra på det. Jag sover hos Alex och ni förstår inte, jag längtar så. 1 dag kvar.

Nästa vecka kanske kanske en härlig person kommer till Kalmar och jag tänker inte missa chansen att träffa henne. Sedan lär det inte bli på ett tag, så jag måste passa på när det går.

Just nu är jag bara sur på min mac och att den ska var så komplicerad. Återkommer senare.
 

Gårdagens träning

Var hemma sent igår, runt 10 tiden och var inte på topp precis. Kollade på filmen idag från träningen, analyserar och tänker om. Jag red kasst i början, försökte hoppa honom utan kedjan(med luddet) men jag kunde ge upp ganska snabbt då han bara plöjer. Tog av luddet och han blir fin och känslog igen, hoppar upp sig som satan. Sen att det inte riktigt funkade har bara att göra med min attityd. När det började dåligt kände jag bara, jag orkar inte. Har inte hoppat på några veckor och ville tillbaka till hoppningen och bara ha roligt, kände mig hopplös och ja, det smittar av sig på C.
Fick till en bana med ett stopp, kom igen och gjorde rätt och den rundan kändes bra. Det fick räcka för den gången och nu är det bara att vara på det igen.

Hittade en print från framhoppningen, det är dett jag vill komma åt, hans kapacitet.

Vill ni se film?

Snabbis

Kvällens träning började riktigt dålig och övergick sedan till helt okej/bra. Hoppade inte så mycket, jag var trött och likaså Chuck, eller inte trött, men det märks att han är lite ovan.

Efter passet hände lite saker och jag har aldrig, aldrig, aldrig någonsin tidigare i mitt liv kännt den känslan. Mina ben bokstavligt vek sig under mig och det skrek inom mig. Jag har trott att jag förstått defenitionen av knäckt tidigare i mitt liv, men idag fick jag se verkligeten. Jag trillade ihop, seriöst, TRILLADE IHOP. Jag pallar inte mer. Jag har ingen, ingen jag kan prata med, ingen som förstår.
Har så mycket att fundera på nu, ponnyn, skola, vänner, familj, storhäst, allt?

Jag vill inte få uppmärksamhet, jag vill verkligen inte få massa snälla kommentarer nu, jag vill ingenting. Men jag är så ensam i detta, ensam över huvudtaget och var tvungen att få ut någonting och det blev här. Vill inte att någon tycker synd om mig alls, så snälla snälla tyck för guds skull inte synd om mig. 

Godnatt

Hoppträning nästa

Tränar sent idag, skulle egentligen tränat nu vid sex men eftersom jag först sa att jag inte skulle träna fick en annan den platsen och jag har tid vid åtta istället. Så tänkte byta om nu för att sedan åka över till stallet.

Mår något bättre nu faktiskt, är dock sjukligt trött och mår illa men själva febern känner jag inte av. Tar det lite lugnt på träningen idag, både för min och C's skull, vi båda är lite ur form just nu. Måste sticka nu dock, filmkameran är med såklart. Så ses vi ikväll!
 
 

Materiell lycka

 
2200 kr fattigare, men vad gör det när jag nu är en lycklig ägare till dessa underbaringar?
Orkar inte att kameran knappt kunde fukosera, orkar inte ta nya heller. Men ni ser ju vad det är åtminstone?

Dom invigs ikväll på hoppträningen.
 

Torsdag

Alltså det verkar inte vilja ge med sig alls det här, har varit sjuk sedan i söndags nu och det blir varken bättre eler sämre. Brukar ofta gå ner för att sedan vända och gå upp igen men nu har det verkligen bara leat och gnagt typ? Samma känsla idag, men alltså jag skiter i det nu. Idag har jag sovmorgon till 10 så kunde sova ut och är inte så trött som igår. Dessutom har vi inga lektioner utan det är lekar/promenad hela dagen så vi är ute och jag får frisk luft hela tiden vilket borde vara bra.

Efter skolan som slutar tidigt idag ska jag först in till banken för att sedan cykla till Hööks och köpa ett par stigbyglar. Efter det åker jag hem oh vilar upp mig inför kvällens hoppträning. Och nu har jag kort summerat hela min dag i ett inlägg.

Ska ta en duch nu, så ses vi senare idag.
 

Chuck 4 september

Nya skor, äntligen. Jag mådde inte bra = ingen ridning. Hade ju inte tänkt rida speciellt ändån så whatever. 
Testade sadeln, vet inte riktigt, den låg inte katastrof men tror inte den låg bra heller. Ska försöka få tag på en sadelgjord så att jag kan testa sitta i den. 

Imorgon är det hoppträning, han har ju inte gått fullt ut det senaste så blir inget superansträngande, behöver mest komma igång lite bara, få lite tips osv. Skiter i hur jag mår imorgon, pallar inte detta längre, vem orkar vara sjuk?

Gick i alla fall en promenad med honom idag, tränade lite lydnad och ja. Det kallas kvalletid, älskar att UMGÅS med honom, det är det bästa som finns. Då märker man att han älskar mig, så mycket som jag älskar honom.

Nu är det sängen som väntar, har en härlig dag som väntar på mig imorgon. See u

Diskussioner

Jag älskar att diskutera, älskar att få reaktioner på mina åsikter och höra andras synvinkel på saken. MItt "bett"-inlägg satte fart på många åsikter och det börjades diskuteras kring detta. Alla kommentarer var framtagna på ett MOGET sätt och många hade motargument, det taggar igång mig. Jag vill ju ofta ha rätt, men i dessa situationer finns det varken rätt eller fel, i slutänden kanske det var Anna i uppsala som hade rätt och jag som hade fel. Det absolut viktigaste i dessa situationer är att alla vågar ta fram sina åsikter på ett moget sätt.

Har fått massor av åsikter som går emot mina tankar och jag motargumenterar dom, haha. Är det bara jag som älskar detta?

 
Visst tror ni väl ändå att dessa hästar är lydiga och välridna? De går båda höga klasser men behöver ridas på skarpare bett. Helt enkelt för att vissa hästar är skarpare och behöver ridas på något skarpare för att funka. Jag kommer alltid stå fast vid min åsikt, Chuck är välriden på marken och vid mindre hinder. Jag kan hoppa honom på vanligt tredelat bett, banor på 1.15 utan några som helst problem. Men vid tävling och träning blir han otroligt skarp och som många vet behöver han ett bra tryck i galoppen för att klara av att hoppa upp sig osv. För att kunna hålla sig LUGN på en såpass skarp häst kan det behövas mer än ett tredelat bett. Believe me. En dag kommer han nog kunna gå på ett mildare bett igen, men inte idag och inte imorgon heller. Jag menar, något måste man ju göra rätt, eftersom man har kommit dit man har kommit. Jag tror att alla hästar någon gång kommer kunna gå på ett mildt bett, men det är vissa perioder i deras liv då dom tar in och lär sig mycket, för att kunna ge den hästen en bra inlärningsperiod kan det också vara bra att ta hjälp av vissa hjälpmedel.

Fortsätt diskussionen, (på ett moget sätt) vad är din åsikt? En ännu bättre fråga, har du någon EGEN erfarenhet av detta? Inte bara sett eler har en kompis som gjort si eller så, utan EGNA erfarenheter. Kommentera nu!

Fuck this shit

Första lektionen gick bra, andra lite hängig, tredje hade jag svårt att andas och frös som bara den. Min lärare tyckte att jag såg riktigt hängig ut så jag ringde mamma och pratade med henne och hon tyckte att de var bättre att åka hem.
Så jag åkte hem innan lunch och har ätit lite mat nu, har fortfarande svårt att andas och är jättetrött och hängig. Vet inte om något kan bero på sprutan jag tog i morse, det här suger i alla fall. Hemma resten av dagen, följer med upp till stallet och fram tills dess tänkte jag vila och plugga lite. Vill verkligen inte hamna mer efter nu, det här suger.

Hoppas ni mår bättre än mig. Kram på er.
 

Tävla du med!

Jag är med och tävlar om en valfri vara på kyroridinggear.com på LINNOLSSON.SE

 

Uppe med tuppen

Idag är en tidig morgon eftersom jag ska vaccineras. Är dessutom lite seg efter två dagar som jag bara segat i sängen och nu ska jag upp och röra på mig. Får helt enkelt bita ihop. Tar en panodil för att orka dagen och halstabletter med mig.

Idag är det dessutom svinkallt, visst att klockan inte är mycket men jag fryser som en stucken gris typ.. Så idag är det jeans och kofta som gäller. Slutar tjugo i fem och då åker vi till stallet direkt så jag kan inte sova efter skolan heller.. haha.

Chuck får nya skor idag kl 11, så jag tänkte faktiskt ta mig ut på en liten ridtur i eftermiddag. Mest skritt men kanske lite trav också så han håller igång til träningen imorgon som jag valde att vara med på iaf. Ska testa sadeln idag också tänkte jag. Fingers crossed.

Ses i eftermiddag eller något!
Gick och la mig med fläta igår med fuktigt hår i hopp om att det skulle bli fina lockar. Idag ser jag ut som hagrid, ungefär... avgå?

Godnatt

Sista inlägget för idag. Åkte till Hööks för att köap stigbyglarna som inte fanns kvar, de fick in nya på torsdag så de lägger undan ett par åt mig och då åker jag dit och köper dom då. Idag har jag även fått låna en dressyrsadel som jag ska testa på Chuck. Har inga förväntningar på den alls faktiskt, så om den passar bli jag bara glad annars är det bara att leta vidare. Eller ja kan säga så, att jag kollade på denna pga att det var så bra pris så om den inte passar kanske det dröjer ett tag innan vi kollar på någon annan. Men vågar inte hoppas något än.. haha.

Imorgon är det upp tidigt för jag ska iväg och vaccinera mig mot något, vet inte mot vad men det blir säkert bra. HATAR sprutor, men det lär vara över snabbt. Sedan hoppas jag att jag vaknar och mår bra så jag kan gå i skolan från 8.10 till 16.40 utan att dö. Så jag måste sova nu, natti.
 
Omskolning till dressyrponny på G. Eller..? haha

VILL SE


Chuck och mamma

Idag red mamma Chuck då jag kände mig lite seg även idag. Efter att varit i stallet kände jag mig något piggare men nu är jag helt down igen. Går till skolan imon iaf, vill inte missa mer nu.

Som sagt red mamma och det gick bra tycker jag, går bättre för alla andra att rida nu än vad det gör för mig. Har på något sett gett upp det här med hackamore och därför blir det bara pannkaka när jag rider. Men tyckte det såg bra ut när mamma red, travade över lite bommar och sådär. I slutet fick hon travhoppa ett hinder på 50 cm, haha. Hon kan ju rida eftersom hon gjort det mycket som ung och en del senaste åren med. Inte nu så mycket sedan vi köpte Chuck men hon har det i sig även om hon är lite ringrostig. 
Hon har hoppat mycket galnare hästar än Chuck, men man blir väll lite mer tveksam med åldern så det var roligt att se, haha. Chuck orkade kanppt lyfta tassarna, söte.
 

 Ignorera gärna mitt skratt och när jag snackar...


Bett, energi och samarbete

Har haft denna tråden uppe på bloggen innan, men då mer inriktat när det kommer till pessoabett. Idag tänkte jag ta upp lite snabbt i övrigt om just bett och mina åsikter om det hela.
För visst hör man och läser man ofta att man alltid ska sträva efter att rida på ett så mildt bett så möjligt, att få hästen så lydig som möjligt. Det är i alla fall något jag ofta hör och jag tycker det är ett jättebra mål som alla borde ha i bakhuvudet hela tiden. Men på rätt sätt.. Har man en pigg häst så beror det ofta på att det är hästens personlighet. Inte ska man väl ta bort denna energin som hästen sprider? Vill man ha en jättelydig och lugn häst, kanske bör man leta efter en annan häst? För jag tycker att i alla fall, till 100% ska man låta hästen vara sig själv.

Såklart kan man inte låta hästen attackera varenda hinder och springa runt som en galning. Men det gäller att hitta ett mellanting. Använd hästens energi på rätt sätt, lär dig jobba med energin istället för att försöka ta bort den. Lär dig få en härlig och jämn galopp runt hela banan och spänstiga språng istället för att ta och ta och ta tills hästen inte har någon energi kvar att ta av. Det kanske låter lustigt i era öron, men tro mig. Jag har sett folk som tar bort hästens livsglädje på detta sättet.

När vi köpte Chuck red jag honom på tredelat tränsbett, både hoppning och dressyr och det funkade super. Vi tävlade på det bettet och hade inga problem alls. Visst var han pigg och kunde tända till men aldrig så att jag inte kunde hålla honom. 
I detta stadiet hoppade vi LC och LB men det var inte mer än så. För att vi skulle kunna klättra i klasserna behövde Chuck sätta muskler & bli lydigare. Vi tränade och tränade och vi blev bättre, Chuck lyssnade bättre på bommar och småhinder, väntade på mig och hade byggt upp en hel del muskler. Samtidigt som detta hände började han bli värre på större hinder och på tävlingar. Jag kunde inte hålla honom. Först undrade jag varför, vi hade ju kommit så långt med lydnaden? Men det var ju inte så konstigt. Han hade satt mer muskler = mer ork. Och ni vet själva att ni blir starkare och får mer ork ju mer ni tränar. Så är det även med djur. Så vi fick betsla upp. Idag rider jag honom på pelhambett(inte just nu pga sår i munnen).

Grejen är att i dessa lägen kan man välja att gå rätt och man kan välja att gå fel. Hade jag vägrat att betsla upp hade jag fått sitta och slita i honom för att ens få kontroll och eftersom det i slutänden inte håller hade jag antagligen försökt "lugna ner" honom/ta bort hans glädje. Genom att bestraffa honom varje gång han stack mot ett hinder eller var för pigg hade han lugnat ner sig. Men för vems skull? Istället valde jag att betsla upp, helt enkelt för att kunna samla in hans energi och jobba med den istället för att låta honom explodera. Jag kan hålla honom i en energisk med ändå jämn galopp och få fina språng samtidigt som Chuck tycker det är roligt och har en jäkla energi kvar.

Jag kommer antagligen aldrig kunna tävla honom på ett tredelat tränsbett igen vilket iofs är lite synd då jag gärna hade velat det. Men samtidigt vill jag göra det som funkar bäst för oss och inte utsätta oss för dumma ideér bara för att jag vill rida på ett vanligt bett.
 Vi kommer testa lite mildare bett när jag kan rida på bett igen, men om det inte funkar går vi till pelham igen. Inte för att Chuck är olydig, utan helt enkelt för att han älskar att hoppa och behöver ett lita skarpare bett för att det ska funka.

Otroligt oklart inlägg, hoppas ni förstår min tanke.
 

Wanties

1. Soft up pro, svart/bruna. Ska troligtvis köpas idag eller imorgon och efter det är min lön slut = fattig tjej.

2. Svart Anna Scarpati schabrak med rött kantband och röd/svart/silver passpoal. (ungefär såhär, egendesignat iaf)

3. Tredelat eggbett i gummi

4. Systemkamera + bra objektiv. Är inne på Canon eos 7D, hehehe. Får se hur det blir på den fronten.

5. Dressyrsadel, dream on...

6. Ett bälte från gina och en snygg klocka.

Vad säger ni, någon som kan hosta fram sisådär 18000 kr..? Jag får helt enkelt prioritera, stigbyglarna prio 1. Schabraket prio 2. Bältet och klockan är inte så farligt dyra så det får bli när det kommer pengar emellan. Prio 3 är bettet och prio 4 är en ny kamera. Sist med inte minst kommer dressyrsadeln. 
Kommer nog inte ens köpa en dressyrsadel, känns så meningslöst vid denna tidpunkten.. Men drömma kan man alltid.
 

Still sick

Fortfarande sjuk.. Ingen träning för mig idag inte, blir träning på torsdag som planerat istället. Dock i en annan grupp då redan någon annan fått min plats i den vanliga gruppen. Idag rider antingen jag eller mamma, får se hur jag känner mig ikväll.

Förutom feber + förkylning så har jag haft nackspärr i snart en vecka. Jag trodde det skulle gå över, men det verkar inte vilja ge sig.. Smörjer in med Voltaren varej dag och det hjälper lite men det får gärna försvinna helt.

Jag ska sova lite till, kolla med skolan om det är något jag missar och ja, allmänt försöka bli frisk. Uppdaterar som en galning gör jag ju också, nu när jag har all tid i världen :D haha
Charmigt Chuckis..

Känner mig död

Ja, ungefär så. Efter några timmar i stallet så lär jag somna snabbt ikväll. Hade tänkt rida lite lätt idag, men Chuck var så jääkla smutsig så fick lägga mycket tid på att bara göra honom ren och efter det snurrade mitt huvud av trötthet. Så det var nog bra att jag inte hann rida. 

Imorgon rids han, om jag är sjuk rider mamma, om inte ska jag träna för Mats.
 
 

Bilder del 3

Min kamera suger, har behövt beskära alla bilder ganska mycket och därav sjukt dålig kvalité. Men bättre äninget, eller vad tycker ni?
Ha överseende med att jag rider på hacket, och är ute osv osv.
Stjärnponny till salu!

KOLLA HIT! Annonsen finns här!

Min kompis Kajsa rider en ponny till försäljning och jag tänkte tipsa er om honom. Monitor som han heter är en c-ponnyvalack med hjärtat på rätt ställe. Har sätt honom på mycket tävlingar och vi var även på AW tillsammans. En ärlig kille, har aldrig sett honom stanna och hoppar och ställer upp i alla lägen. Riktigt fin i dressyren och har hela framtiden framför sig.
En ponny för dig som vill komma långt, men även för dig som vil ha en trygg ponny. Skrivet ur mina egna synvinklar av det jag har sett av honom. En ponny värd att kolla på och som jag tror man kan ha riktigt roligt tillsammans med.
 
Kanske känner ni även igen honom från Nellie Berntssons blogg, eftersom hon red honom på duellhoppningen nere i Skyrup i helgen. Hon beskrev honom som en "snäll och söt liten ponny".
 
Annonsen hittar ni här!

BLÄ

Chuck skulle få nya skor idag, vilket var bra eftersom jag ändå var sjuk så kunde han vila. Inte för att han behöver vila, han behöver gå mer än någonsin men ibland går det inte ihop. Såklart ställde hovis in imorse och C får inte alls några nya skor ikväll. 

Istället blir det troligtvis onsdag vilket inte passar alls. Såklart går hans hälsa och så först men jag hade träning på torsdag som ja verkligen hade behövt. Om jag inte hinner rida C på onsdag innan hovis kommer så måste han vila även på onsdag. Lär inte hinna, eftersom jag slutar kvart i 5. Jag får så mycket skuldkänslor. Vi är så O-fit  vi kan bli just nu och han måste trimmas igång igen, hur ska det gå när han vilar hela tiden..

Ska ju till Göteborg i helgen för att träffa min bror och då vilar han återigen. Alltså jag får panik. Måste hitta någon som vill rida, och då menar jag rida.. inte bara luffa runt. För han måste verkligen röra på sig nu. Ska se om någon kanske kan rida honom även idag. 

Får ännu mer huvudvärk än jag nyss hade. Min lilla bebbooo..

Slutar nog med att jag rider ett lugnare pass idag, sedan vilar han onsdag och så hoppas jag att någon vill ta hand om han i helgen.

Visste ni att...

..när jag letade häst ville jag verkligen ha en svartskäck, vi kollade på en innan men det klickade inte så när det gjorde det med Chuck blev jag överlycklig.

..nu skulle jag göra vad som helst för att få ha en brun, isabell, fux eller svart häst. Tänk att kunna ha vitt schabrak och vita lindor och det verkligen syns, sååå snyggt.

..den första webbsidan som någonsin gjordes var denna. Onödig fakta men jag tänkte bara att det kunde vara coolt att veta ;)

..jag säger förlåt gubben till Chuck minst tio ggr varje dag. Det kan vara allt från att jag råkade röra hans öra och han blev rädd till att jag lägger honom fel på ett hinder. Så fort jag tycker synd om honom typ, så säger jag alltid förlåt till han, haha.

..jag tycker regn är jättemysigt i vissa situationer, så länge jag inte måste vara ute i flera timmar så skadar det inte. Kan ta smällen att cykla 5 min i regn om det behövs.

Bilder del 2

Min kamera suger, har behövt beskära alla bilder ganska mycket och därav sjukt dålig kvalité. Men bättre äninget, eller vad tycker ni?
Ha överseende med att jag rider på hacket, och är ute osv osv.

Stark häst, därav handen och att han krullar in näsan.. 

 

Hemma

Ja, hemma från skolan idag. Kan inte påstå att det är bättre idag precis. Vet inte om det är jättemycket värre, men det känns värre än igår iaf. Alltså måste jag nå botten idag och kan gå till skolan imorgon igen. Jag vill inte gå ut i regnet och frysa jättemycket för att sedan bli ännu värre utan vila ordentligt idag så ska jag nog vara bättre imorgon.

Jag tänkte lägga mig i sängen och sova en stund, sedan under dagen tänkte jag vila, vila och vila. I eftermiddag måste jag dock ta mig upp till stallet. Chuck ska skos och mamma ska på möte så jag får ta bussen upp troligtvis. Och det är min dag i helhet. 

En positiv sak med dagen: Hösten har kommit, regnet öser ner utanför och jag kan ligga under mitt täcke. Chuck däremot har bara ett flugtäcke på sig så när jag kommer till stallet ska jag gosa in han i ett mysigt täcke. Längtar! Haha, nej jag menar inte att det är bra att han går ute och blir kall idag. Jag tycker synd om honom, men han lär nog älska mig när han får fleecetäcke sen.

SAKNAR AW

Kamera

Ny kamera är nummer 3 på min inköpslista just nu. Det kommer då verkligen inte bli billigt, men det kommer göra bloggen 50 ggr bättre. Skäms nästan över bilderna jag nyss la ut, haha. Så dålig kamera alltså.
Så har börjat fundera lite på en ny, mycket bättre kamera som jag kan ha med mig till stallet nästan varje dag.

Jag vill nu ha tips, från alla där ute som har en kamera dom trivs med. Den ska funka bra att fota hästar med, gärna ett objektiv med mycket zoom med. Nikon eller Canon. Det ska inte vara en nybörjar-kamera men ändå inte jättesvår att förstå sig på, jag har lätt att lära mig nya saker så lite klurigt kan det ju vara. Ska även kunna användas av min mamma som inte är ett kameraproffs.

Den ska helst inte kosta en förmögenhet heller. Men som sagt, jag är beredd att betala lite för att få något bra. Så alla, TIPSA MIG!!
 

Bilder del 1

Min kamera suger, har behövt beskära alla bilder ganska mycket och därav sjukt dålig kvalité. Men bättre äninget, eller vad tycker ni?
Ha överseende med att jag rider på hacket, och är ute osv osv.
Chucks fina försök till att bocka.. haha. Eller ja, han vet nog inte hur man gör.


Börjar bli stor på honom, måste komma igång bättre med träningen så jag blir lite lättare, haha ;)

Chuck 1 september

Idag är det höst på riktigt, kallt i luften, regnet kom lagom till att vi var på väg hem från stallet och jag rider i tjocktröja. Det är ju trots allt september nu, så det kommer lägligt.

Red bort till stubbåkern och mamma följde med på cykel och fotade. Min kamera suger och mamma är inte så bra med kameror, men jag tycker hon fixade det bra. Chuck gick bra i början, han tyckte det var superkul, och det gjorde även jag. I galoppen blev han bitvis riktigt stark och jobbig men kan inte förvänta mig annat. Han tyckte det var roligt i alla fall och jag med. Han jobbar bättre här, eftersom han lyfter mer på benen och höjer ryggen bättre så behöver vi inte ha de där jobbiga fajterna utan det kommer mer naturligt.

Ett smakprov får ni så länge, vill ni se mer?
 

Täckestime

Nu är hösten här på riktigt, eller den är på väg hit. Det börjar bli kallt och man måste ha jackan med sig för att inte frysa. Jag tycker bara att det är härligt just nu, vill börja använda alla mina gosiga kläder och täcken igen. När vi tvättade stallet i veckan så tog jag ut alla mina saker därifån och jag har så mycket täcken som jag bara vill gosa in Chuckis i.

Snart är det dags för C att börja gå med täcket utomhus. Han hade kunnat ha det på sig idag, men det är bra att vara efterklok.
Klippa ponnyn, gosa in honom i varma täcken, rida med täcke och allt detta, åh vad jag längtar! Ända minuset med täcke är att han av någon anledning alltid lyckas bajsa på det och sedan gnuggas bajset in på hans ben. Men den smällen får jag ta, hehe.


Söndag

Helgen bara svishar förbi, imorgon är det skolan igen och jag är inte alls peppad. Något positivt med dagen är att jag inte mår sämre än igår. Mer likadant, inte värre men inte bättre heller. Hoppas det vänder tillbaka, så att det inte blir mer än detta.

Idag är det i alla fall inte dåligt väder så idag blir det fotografering på stubbåkern. Tänkte även, för typ första gången på väldigt länge matcha en snygg outfit. Vad det blir är en hemlis än så länge.

Så vad dagen har att erbjuda mig är stall + vila. Vad bloggen har att erbjuda er är bilder! Håll utkik i eftermiddag/kväll.
 

HorseLyx

Thanku mami!

Chuck har äntligen börjat gilla sin slicksten, men vi tänkte endå testa några andra smaker för att se om dom är bättre. Så igår när mamma var med jobbet nere i Malmö och kollade på Fälttävlans EM så köpte hon med sig dessa två hem. Tack bästa mamma, nu blir nog Chuckis glader!

 

RSS 2.0