Hjälper en läsare! D-ponny till salu


Rasmus är en korsningsponny, han har troligtvis arab och new forest i sig. Han är född 2001 och är brun, han är 145cm i mankhöjd. om man är uppmärksam så hoppar han allt, han är tävlad upp till LB och tränad 120-125 banor alltså msv b. Han är löshoppad 140 och har kapaciteten i sig och skulle med rätt ryttare kunna nå msv a /sm.
Han går i form i alla gångarter och hoppar alla typer av hinder bara du är uppmärksam. 
jag säljer min underbara d-ponny för att jag ska gå över till storhäst, han ska endast säljas till ett gott hem som ger han daglig utevistelse och motion. hemmet är viktigare än priset och det ska bestå mycket med kärlek! 
Ring Jennie hultman 076-0074690
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=636330

Snyyyyygggt


Detta schabraket är faktiskt riktigt häftigt och hade jag haft en enfärgad häst hade jag lätt velat ha ett. Sitter ju och letar efter ett riktigt snyggt schabrak så hittar ju endel under tiden. Detta var verkligen snyggt och föll mig i smaken, utstickande, nytänkande och coolt. Men som sagt när det är flera färger så passar det inte så bra på Chuck, blir så rörigt. Men tänk på en skimmel eller en annan färg, FINT! *.*
Sen var det inte riktigt så farligt dyrt som vissa andra av eskadrons saker, så vill ni ha något som inte många har som är dödligt snyggt, klicka här.

Vad tycker ni om det? HISS/DISS?

Ridning i regnet

Hade inget större val idag, det var ridning ute som stod på schemat och det regnade konstant. Jag blev väldigt blöt och underlaget var ganska djupt men annars funkade det bra. I galoppen var han fin och delvis i traven, sen är det den där jävla vänstersidan. Det går bara inte. 
Så nu är det dags att boka in en privatlektion för Malin. Känner mig rätt hjälplös när jag rider..

Bild från AW som Johanna(johannagrant.se) tagit!

I CAN WATCH YOU FOREVER

Jag vill verkligen att Justin ska vinna, men vissa människor kan ju inte hålla sigpå rätt nivå.. Jag är en belieber men jag respekterar alla 1D fans, jag har inget emot 1D heller, dom är helt okej. Så snälla alla galna beliebers - take it easy. Mycket roligare om han vinner på ett bra sätt, eller hur?

 

Gold Dust - för sista gången

Nu tänkte jag ta det för sista gången. Eller okej jag har tagit detta för sista gången minst 3-4 gånger. Men detta är verkligen sista gången och undrar någon mer efter detta kommer jag bara länka inlägget. Många har ställt frågor om honom så nu kommer det svar, en gång för alla. 

Gold Dust som han heter va min första egna ponny. Vi hade provridit runt 10 hästar innan honom och jag var verkligen less på att åka runt halva Sverige för att ändå inte hitta någon ponny. Men så fick jag tips av en tjej som jag känner om en isabellfärgad kraftig d-ponny för ett bra pris. Jag kan säga så att efter att ha sett annonsbilden och alla filmer hade jag i princip bestämt mig.

I annonsen stod det kräver rutinerad ryttare, vilket det gjorde i var och varannan annons. Så vi ringde, och då kom det fram att han var ganska spänd av sig och att han behövde en orädd ryttare. Vi fick även veta att dom sålde honom åt ägaren som lämnat tillbaka honom efter 3 månader då hon inte vågade rida honom. (efter att vi köpt honom fick vi även veta att en annan tjej köpt honom innan denna tjejen och lämnade tillbaka honom efter 6 månader)

Jag var orädd, jag var verkligen aldrig rädd för att rida. Så vi åkte och provred och minst sagt, han var spänd. Han stod stilla men var jättespänd och på sin vakt när jag skulle sitta upp, sen red jag runt lite, hoppade några hinder och sådär. Det gick superbra verkligen, jag skrittade på långa tyglar och jag satt på min blivande ponny, jag visste det redan då. Nästa helg åkte vi och provred igen och jag flög av, och jag erkänner att jag blev faktiskt lite fundersam, men jag var kär på alla andra sätt så påvägen hem i bilen ringde vi och sa att vi skulle ha honom. Veckan efter besiktigades han och han var min.

Sen gick det dagar och veckor då allting var bara jobbigt, det tog halvtimmar att ens kunna sitta upp på honom och väl uppe satt man som fryst, jag travade runt lite varv efter varv och tyckte livet var bra. Han började dra iväg med folk till och från hagen och tillslut fick bara jag och några andra ta in och ut honom. Allting blev värre.
Så en dag efter en månad ungefär så small det. Jag tappade stigbygeln och D blev livrädd, han stack och sprang sprang sprang.. Och jag som aldrig tidigare varit rädd för att rida blev helt skakis. Efter det så hände det varje ridpass, det var som om något hade lossnat i hans hjärna, han stack flera gånger varje pass, i ren panik. Vi fick börja slänga upp mig då han inte klarade av när jag satt upp i stigbygeln. Jag började rida med inspänningstyglar så att han inte kunde sticka och jag vet inte allt vad vi gjorde.

Jag sökte till ponnyakuten och hans problem var riktigt tydligt, FÖR tydligt. Han stack direkt när jag suttit upp och jag fick inte stopp på honom. Jag kom inte med, varför kan  ni lista ut själva. Efter det blev han halt och vilade i 2 veckor. Under igångsättningen fick vi extrema bakslag och jag minns just ett så väl. Jag hade skrittat några varv i ridhuset, han var jättelugn och jag hade precis tänkt gå ut för att skritta i skogen - såklart skulle mamma leda honom för säkerhetens skull. Varvet innan vi skulle gå ut så knäpper det till i väggen bakom honom och han exploderade, han sprang och sprang och sprang, aldrig varit med om liknande. Så när jag fick stopp på honom skrittade jag ett varv sen hoppade jag av, gav honom till mamma och gick ut och grät. Det var sista gången jag satt på honom.

Vi bestämde oss för att sälja honom, vi kollade med de gamla ägana om dom kunde köpa honom vilket dom kunde och nu står han kvar där. Jag säger inte detta för att det ska låta bra, men där han står nu är nog ända stället på jorden där han verkligen trivs. Han är en annan häst där.

Alltså, det som hände var att vi inte klarade av honom, så vi sålde tillbaka honom. Och jag borde egentligen inte skriva ut detta här på bloggen, men jag har redan bestämt att när jag blir 18 ska jag köpa honom. OM jag vet vart han finns och om chansen finns. Han är såld nu så och jag har precis fått kontakt med ägaren. Verkar verkligen som ett bra ställe, är så glad över detta! Så ska han få stå i min ägo tills han inte orkar leva mer. Denna ponnyn är verkligen den mest speciella varelsen på jorden, och en dag vill jag förstå vad som gör att han blir den han blir.

Vila

Chuck fick vila idag, av olika själ.
 

Grillning och magont

Seriöst, vilka inlägg nu för tiden har jag inte ont någonstans eller mår dåligt? Är det inte det ena så är det de andra men ja nu får jag skylla mig själv anatar jag? Direkt efter sista lektionen idag så gick hela min klass + lärare till Lindö och grillade. Vi lekte lekar och grillade kyckling, mycket mer hann vi inte innan det började ösa ner regn. På detta käkade vi massor av godis så just nu känner jag mig spyfärdig, jag skojar inte. Jag blir illamående riktigt sanbbt vill jag lova.
Eftersom att det började regna så gick vi hem ganksa snabbt och jag satte mig i soffan för att smälta maten lite. Och här sitter jag kvar, väntar på att mamma ska komma hem så att jag kanske kan få skjuts till stallet - känns inte jättepeppande att cykla i regnet.

Och till alla som säger att jag kna ha feber för att jag inte kan sova, nej jag har inte feber vi har kollat, det är något annat.. Men måste till stallet snart, jag uppdaterar mer när jag kommer hem!


Same but difference

Jag är helt slut i kroppen, halsen bränner och huvudet hänger. Kunde inte sova inatt heller.. Jag vet inte vad det är men jag vaknade vid 2-3 någon gång inatt och efter det kunde jag inte somna om.. Så efter att jag legat vaken ett bra tag gick jag in till mamma och jag vet inte varför men där somnade jag direkt. Det värsta var att när jag vaknade i min säng så var jag helt blöt av svett, kudden var till och med blöt. Tröjan var blöt osv.. 
Vad kan det bero på? Jag menar visst en natt fine.. men jag känner på mig att det bli fler än bara dom här 2 nätterna. 

Mer hinner jag faktiskt inte skriva, jag måste dra mig till skolan snart. Jo an tillägga att jag upptäcte blogg.se´s nya funtion. Man kan blocka kommentarer från ett visst ipnummer så nu har jag blockat en tjej/kille(vad den nu är). Mohahaha!

Bestraffa hästen?

Fick en kommentar om jag kunde skriva min åsikt om att lägga till spöt vid t.ex vägran eller som hjälpmedel osv. Och jag fick sug i fingrarna av att frå skriva lite mer utförligt om hela grejen - tävling, träning, bestraffning, hjälpmedel osv så här kommer mina åsikter.

När är det egentligen okej att slå sin häst? Är det okej över huvud taget? Jag tror att vi alla har olika åsikter om det hela, vissa skulle aldrig våga hålla i ett spö medans vissa tycker det är okej att rappa upp sin häst totalt. Jag tycker att innan vi ens ger oss in i hästarnas värld borde vi veta vad det är för djur och tänka efter, har dom egna tankar? För visst har hästarna sitt egna liv, dom leker med sina kompisar i hagen, surar på boxgrannen, sover och äter. Det är inte alltid dom orkar gå stenhårda pass och hoppa dom där hinderna. Hästarna har precis som vi dåliga och bra dagar. Vilket jag tycker att vi ska ha mer överseende till. Det kan hända att ens häst vaknat på helt fel sida, är trött i benen och inte alls vill. Och på träningen får den bestraffning efter bestraffning för att den gör fel. Då kanske man borde tänka, hur hade du känt dig om du redan var på dåligt humör och sedan blev utskälld gång på gång? Inte hade du blivit gladare?

Jag säger inte att man ska låta hästen sura ihop och vinna över ryttaren, men man kankse borde tänka till, beror detta på dumheter eller på orken? Om hästen hoppat superfint i en halvtimme och sedan börjar fulstanna, visst kan man säga till den ordentligt en gång eller två och visa att det är ryttaren som bestämmer. Det tycker jag man kan göra, MEN bara i rätt läge. Då ska du veta att det var hästens fel och inte en miss från din egna sida. Att bestraffa hästen för att du själv gjort fel, det är det elakaste jag vet. Och just därför kan jag inte själv säga till min häst om jag inte tränar för någon för jag kan inte alltid känna själv om det faktiskt var mitt fel eller hästens. Oftast gör jag det och oftast är det mitt fel, men dom gångerna jag blir osäker så skiter jag hellre i det än att tillrättavisa honom när han gjort rätt. 
Vad sjuk texten låter nu när jag läser igenom den, men jag hoppas ni alla kan tolka det rätt. Behöver man lägga till spöt innan ett hinder för att ni kommer helt fel - tycker jag det är okej. Är din häst jäklig och stannar så är det okej att lägga till spöt för att säga att det här var inte okej. Om hästen inte flyttar för skänkeln kan det vara okej att peta med spöt på rumpan för lite reaktion osv osv. Men att rappa upp hästen gång på gång är enligt mig aldrig okej. 
Något som jag också tycker är otroligt viktigt är att se hästens förutsättningar, tycker den att det är roligt, klarar den av det här? Pressa aldrig en häst till något den inte vill - det lär bara bli värre. Se istället "vad är min häst bra på?", kanske är det något helt annat och då kankse man ska fundera om?

Så för att knyta ihop säcken - att använda ett spö och sporrar på rätt sätt är enligt MIG okej, men ta alltid hjälp innan så du vet att det blir i rätt läge och rätt inverkan. Att slå en häst för att du själv är arg ger oftast bara dåliga effekter och kan i slutänden göra att hästen slutar hoppa eller liknande. Ett exempel som jag faktiskt tycker är för mycket var t.ex ponnyakuten och ponnyn som inte ville hoppa när dom i princip slog med spöt i varje steg fram till hindret. I det läget kankse man istället borde tänka efter, vill hästen verkligen det här? Att sedan alltid ha ett spö till hands kan vara bra, rent för säkerhets skäl. Finns så mycket åsikter om det här. Men behandla din häst så som du skulle vilja bli behandlad! 

Förövrigt tycker jag att bestraffning låterhelt sjukt, en häst bör inte straffas, möjligtvis tillrättavisas!

Chuck today

Fick bli ett hyfsat kort pass. Ca 30 minuters jobb och sen ca 15 minuters fram och 15 minuters avskrittning på det.  Började med att trava fram och sen galoppera fram innan han fick 2 vars skrittpaus. Sen jobbade jag honom i traven ett bra tag. Mycket lösgörande, volter, serpentiner, svängar hit och dit, vägar osv. Men vänstersidan släpper han inte. Jag tror han har gått emot vänster ända sedan några veckor innan jag åkte ner till AW. Och det släpper inte. Jag har försökt med allt men ingenting funkar, och om jag så bara nuddar med flärpen på spöt på rumpan så flyger bakbenen åt alla håll och kanter gång på gång. Jag vet inte om det är då jag ska sätta dit honom eller inte. Men om vi bortser från det så var han ganksa fin emellanåt.

Bildbrist på hög nivå..

Sen hade jag hebbe på min ridlektion, mysig häst. Gick sisådär, men måste ju ha överseende att han är nordsvensk ;)
 

Svaren på frågestunden

Från Linn:
Vilken är din favorit häst av ridskolans hästar? 
Jag älskar Rhona, helt klart min absoluta favvo. Men jag gillar även att rida Freja, sjukt härlig häst!

Kan du göra fler videobloggar? 

Oj, kommer säkert göra flera, dock är jag så otroligt ful på video så det blir när jag verkligen känner för det!

Rekomenderar du någon specielt systemkamera/objektiv? 

Jag har ingen bra koll alls på kameror, jag gillar Canon mer än Nikon men det är en smaksak antar jag. Men jag skulle inte rekomendera Canon eos 1000D bara för att jag inte gillar min kamera ;)

Vem var din senaste pojkvän?
OJ, haha nu måste jag tänka. Det var så galet längesedan jag hade ett riktigt förhållande, det har ju varit lite till och från emellan men senatse riktiga förhållandet var nog med en kille som heter Viktor.

Från Johanna Grant:
Asså jag har alltid undrat vem han till vänster på bilden är men aldrig fått det utklurat. Kan du svara på den frågan? SNÄLLLLA
Du är efterbliven, alla vet att det är min pojkvän!


Från Malin:
Kan inte du skriva ett inlägg (eller länka ett ifall du redan har gjort det) som handlar om den förra ponnyn du hade, den som var med på ponnyakuten-castingen om jag har fattat det rätt? Jag är rätt ny på bloggen så är lite nyfiken på vad det var som hände. :)
Jo, jag har ett långt inlägg men det ligger på min gamla blogg.. Ska ta tag i det och skriva ett för allra sista gången fasst på denna bloggen, så håll utkik framöver.

Från Josefin:
Glass/Godis
Cider/Öl 
Ponny/Häst 
Läsk/Saft 
Mcdonalds/Max 
Fest/Filmkväll 

Bästa med Chuck? 
Allting i princip..
Sämsta med Chuck? 
Att han är tittig
Högsta du hoppat med Chuck? 
130 cm
Varför vill du byta stall? 
För att jag vill kunna ha mera uterittsmöjligheter och tävlingsmöjligheter
Har du varit full? 
Jag är 16 år, resten får ni lista ut själva.
Har du rökt? 

Jag är 16 år, resten får ni lista ut själva.
Din bästa vän? 
Vet inte om jag har en sådan, jag älskar alla mina vänner!
Vad är så bra med henne/honom? 
Dom är bäst.

Från Tildutt:
Detta är kanske en lite för privat fråga, och jag förstår om du inte vill svara på den trots att du skrev "svara på allt", men hur mycket gav ni (pengar) för Chuck? Kan vara kul att veta! Och hur hittade du/ni honom, hästnet, blocket, vänner som tipsat eller annat? Berätta! :)
Okej, det kan jag inte svara på, hur mycket vi gav för honom är inom min familj. Vi hittade honom på hästnet.
 
Från Linnea:
Kan du prata med din föräldrar om allt eller vem går du till om du vill prata ut?:)
Nej det kan jag inte, vissa saker kan jag ta med mina föräldrar.. t.ex när jag gick i 7an och 8an så mådde jag väldigt dåligt då pratade jag med dom om det mesta. Nu pratar jag i princip aldrig med dom om det inte är något jag vet att dom kan hjälpa mig med. Men långt ifrån allt får dom veta, dom ser det som står här på bloggen och lite till. Annars går jag väll till mina vänner, Emmy och Majja är nog dom som jag säger mest till.

Från Linnea:
Hur gammal var du när du började rida? :)
Jag har faktiskt ingen koll på¨det där, men jag vet att jag hatade att rida dom 2 första åren.. Men jag tror det var i samband med att mina andra kompisar var på idrottsskolan.. alltså i ettan(?) och då var jag 7.
 
Från Emelie:
vem är HAN? ;)
HAN är en kille som heter Oskar - mer säger jag inte.

hur fastnade du för Chuck?
Oj, jag ska väll säga att det som fick mig att bli så säker var hans inställning till hoppning, han sög verkligen tag i hinderna och hoppade mig nästan ur sadeln. Såklart mycket mer men just den delen kommer jag ihåg såå väl.

Är dina föräldrar hästvana?
Mamma är ganska hästvan, hon red mycket när hon var liten/ung i flera flera år, sen har hon ridit lite till och från och nu rider hon igen på ridskolan och även Chuck ibland. Men pappa har ingen större koll på det där med häster..

Hade du någon medryttar/foder/sköt häst innan du skaffade din allra första häst?
Nej, eller asso jo. Jag hade ju många sköthästar.. bytte lite hit och dit kändes det som. Sen hjälpte jag till mycket med mina två kompisars hästar i ett stall en bit utanför kalmar. Ibland hade jag dom flera dagar i veckan och ibland bara en dag i veckan. Sen hade jag även en av ridskolans ponnyer på "delfoder". Så lite sådär hade jag innan, men aldrig en riktig låneponny.

Från Fiffi:
Kommer du ha kvar chuck när du inte kan tävla man mera?
Nej troligtvis inte. Eller nej inte alls. Han är 8 år nu, alltså kommer han vara 10 år det året jag ska sälja honom och 10 är inte alls gammalt vilket ger honom enorma chanser. Jag vill fortsätta jobba med hans tittighet och klättra med honom i klasserna sen ska han säljas ev. lånas ut till en liten kille eller tjej som kan ta ut honom på de allra största tävlingarna. Han älskar att tävla och det är det han ska göra. ;)

foto: http://emmahellgrenn.blogg.se/

Från Maja:
Planer nästa år? :)
Hmm.. beror ju helt på hur du menar? Planer med skolan, med hästen osv? Jag antar att det har med mig och Chuck att göra så svarar utefter det. Mina planer är att starta msvb och försöka kvala mvsa, och att sätta mycket mer muskler, få mera gång i honom osv.

Från Linda C. Risberg:
1. Vad kostade Chuck? 
Tyvärr får jag inte skriva ut det.

2. Hur var det att vara med i Ponnyakuten med Dusty? Tyckte du var duktig som höll dig kvar när han stack iväg! 
Oj, har aldrig sett det så. Det var lixom inget speciellt. Förutom att jag låter skitnervös. Antagligen var jag det med.. haha. Men det var väll en rolig grej..

3. Vad är dina mål med Chuck? 
Att han ska sätta mer muskler och bli lugn och pålitlig. Att han ska sluta titta på hinder och så ett litet dröm mål är att startaSM.

4. Hur hög är han? 
148 cm

5. Vilka dressyrklasser har ni hunnit tävla? 
LC:2 tror jag?

6. Och blev ni placerade i någon tävling? 

I dressyren? Vi har kommit delad etta en gång på klubbdressyren.

7. Vad är din favorit färg på utrustning som passar på Chuck? (ps, menar alltså schabrak, lindor, huva osv) 
Jag älskar att se honom i rött, annars typ royalblå.. har dokc inget sånt! 

8. Vart skulle du vilja bo i framtiden? 
USA

9. Varför är Victoria's Secret så awesome?!
Sjukt snygga och sköna underkläder! :D

Från Julia:
hur mycket kostade chuck? 
Kan jag tyvärr inte svara på..

vart stog han innan du köpte honom? :)
Han stod ända uppe i Årjäng/Åmål

Från Felicia Allansson:
Hur högt har du hoppat på Dixie Dee// nya ägaren
Oj, kommer verkligen inte ihåg, men 70 cm kanske?

Från Wilma:
1.Varför köpte du inte Chansy?
Vi tänkte lite på att köpa henne då jag gillade henne riktigt mycket.. Men mamma sa emot då hon tyckte hon var lite liten och att hon var väldigt stoig. Eller alltså man visste inte alltid vart man hade henne, ena dagen var hon superglad och andra dagen kunde hon vägra att gå framåt..


 
2.Är du duktig på att ta kort? 
Nej, jag skulle inte påstå det.

3.Var ifrån köpte du Chuck?
Från en tjej som heter Natalie Olsson, ifrån Årjäng/Åmål

Från Ida:
När fick du mens? 
Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg, men jag tror det var i 7an.

När började du med BH? Vad tyckte dina föräldrar? 
I 6an, haha dom brydde sig väl inte antar jag? Vissa använder det och vissa inte.

Från Linn:
Hej! Chancy som du hade förrut är nu på ridskolan där jag rider. Det är nog en av dom bästa ponnyerna jag ridit:) 
Varför sålde du hon?? 
Jag ägde henne aldrig utan lånade henne en period.

Föll du av Chancy någon gång? 
Det kommer jag faktiskt inte ihåg, men tror inte det.

Berätta någon gång du har ramlat av!?! 
Oj, har aldrig riktigt ramlat av på något superspeciellt sätt, men en träning för några år sedan på Rhona så flög jag av sammnlagt 11 gånger..

Jag tycker att du har/haft super fina ponnyer. 

Du har en bra blogg och då är duktig på att rida 
Kramar// Linn
Åh vad kul att höra, tack :D

Från Jess:
Senast du hade sex?
okej, jag stryker det där med att jag svarar på allt.. men inte senaste månaden i alla fall!

Fest eller hemmakväll?
Både och, beror på vilket humör!

Hela namnet på ditt senaste ex? :) tack för en bra blogg! 
För att inte lägga ut någon på bloggen väljer jag att bara skriva Viktor. Tack själv :D

Från Anna:
Hur länge har du haft Chuck? 
11 månader, 2 veckor och 5 dagar

Har du några speciella mål med honom innan ponnyåren är slut/du säljer honom? 
Jag har ju som dröm att starta SM ;)

Hur ofta tränar du dressyr och hoppning för tränare? 
Hoppning varannan vecka, ibland varje. Dressyr mer sällan, tyvärr. Men när jag behöver det..

Dressyr/hoppning?
Hoppning :D

Från Alexandra:
Dricker du mjölk ur paketet?
Ibland, när jag inte orkar hämta ett glas ;)

Första hästen du red?
Tror faktiskt att det var Gudrun eller Jack

Det pinsammaste du gjort?
Oj, kan inte komma på en sak tyvärr.. haha

Från Saga:
Chuck/Justin Bieber?
Alltså tolka mig rätt men jag vet inte.. Chuck är mitt allt men jag skulle även kunna göra vad som helst för att få träffa Justin.. Så nej jag vet inte..

Tror du att du någon gång kommer att äga en storhäst? 
Ja det tror jag, även om det inte blir nu på ett riktigt bra tag så tror jag att någon gång i mitt liv kommer jag äga en..

Favoritschabrak? 
Oj, anna scarpati är ruskigt snygga.

Hur länge kommer du att ha kvar bloggen? 
Så länge jag känner mig motiverad och tycker det är roligt.

Bästa vän?
Alla mina vänner är bäst :D

Från Katrin:
Skulle du vilja börja om på ruta 1 med chuck och träffa justin bieber eller inte?
Jag skulle inte vilja börja om på ruta ett med Chuck, men jag skulle vilja träffa Justin så hade det varit så.. Jag hade börjat om på ruta ett för att få träffa Justin ja.

Ditt mål med chuck?
Vi siktar mot SM

Från Ebba:
Hej jag går på ridskolan där din förra ponny Chancy står, riktigt trevlig häst!!<3 Min fråga:Vad var det högsta du hoppade på Chancy? Vad är det högsta du har hoppat på chuck?
Visst är hon underbar! :) Jag hoppade 1.15 på Chancy och 1.30 på Chuck. Alltså enkelhinder.

Från Tova:
Hur lång är du?
166,5 cm

Från Esther:
Vilken är din favorit färg? 
Har ingen favoritfärg direkt.. 

Vad heter hästen på bilden i det här inlägget?
Chancy

Från Tindra Brennicke:
Vad är din största dröm? 
Oj, typ att bli kändis inom filmbranshen, få typ umgås med alla grymt coola kändisar!

Siktar du på något högre än SM? 
Nej

Vad är ditt mål med bloggen? 
Att ha kul, växa och kunna nå ut till folk. Att kunna få min röst hörd typ.. ;)

Tror du att du kommer fortsätta blogga om 1 år?
Ja absolut :D

Från Marina:
Är du ihop med någon elle kär i någon ? Isf i vem ?
Jag är singel, har svårt för att riktigt falla för killar men just nu är jag faktiskt lite kär ja! ;) Hans namn finns med här över någonstans..

Från Cassandra:
Var hittar du all den fina utrustningen, som schabrak och för att inte tala om stigbyglarna freejump? :)
Jadu, lite överallt. När jag har jättetråkigt, t.ex mitt i natten eller något kan jag sitta och kolla runt på massor av olika bloggar osv. Och hittar jag något snyggt så kanske jag söker på det på google så kommer det ofta upp massor av internetsidor där du kan köpa det.
Annars köper jag mina flesta hästsaker på Cheval, och på mässor såsom globen horse show och göteborg horse show. :)


Tagga tagga tagga

Jag känner mig pigg, förvånandsvärt pigg faktiskt. Men efter en god frukost - hamburgare till lunch och nu en smootie så har jag nog fått lite ny energi i kroppen. Sen tvivlar jag inte på att jag nog egentligen är väldigt trött, ni vet så där trött som det bara går att bli så att man blir pigg och srattig istället. Tror det är den sortens pigg jag är. Men det är inget mig emot, hellre det än helt nere. Ska byta om och cykla ut till stallet nu i alla fall, måste hinna rida Chuck innan min lektion börjar, och den börjar vid halv 6 så har ju inte all tid i världen.

Men jag taggar och skyndar, efter en dag i skolan sitter inte lite ridning fel, eller?

foto: http://trollponny.blogg.se/

Sömnlös natt

Precis som rubriken lyder har min natt nog bestått mer av att jag varit vaken än att jag sovit. Jag har vaknat, somnat om, vaknat, somnat om, vaknat, somnat om jag vet inte hur många gånger, vridit och vänt på mig som om jag höll på att dö av värme, dock va det inte ens varmt i mitt rum..? Olika tankar har snurrat i mitt huvud all night, eller okej en tanke. Så just nu känner jag mig en aning död.. Kunde inte ens sova tills klockan ringde utan gick upp vid halv 7 och jag börjar inte förens vid 20 i 10 så hade lika gärna gått upp när klockan ringer vid kvart i 8.

Okej ska sluta klaga. Tur att vi "bara" har 4 lektioner i alla fall, dock inte dom roligaste men jag hoppas på att överleva i alla fall. Vi slutar vid 3 men ingen vila. Ska ut till stallet och rida två hästar. Om jag är alldeles för trött så kanske det bara blir en, men jag siktar på att rida båda!

Ska fixa mig det sista innan jag och min MacBook drar till skolan!
Under dagen kan ni ställa frågot om ni vill, ni har fram till kl 20.00 på er, efter det svarar jag inte på fler! KLICKA HÄR!

Träningsfilmen

Klippte bort det hoppet där vi kom helt fel, jag försökte stanna honom och han hoppade, men annars är allting med. Jag är jättenöjd över honom idag, en bom föll någon gång, men det var bara något han fick för sig antar jag, för vi kom helt rätt och allting var bra, så han var nog bara nonchalant. Vattenmattan tog han utan några som helst problem! Stolt matte!
 

Duktig ponny - träning

Åkte ju och tränade idag, fanns en plats i en ponnygrupp och eftersom jag inte kan träna nästa vecka så tog jag chansen. Har aldrig ridit i den gruppen innan men det var riktigt roligt. Dom hade nog både b och c ponnyer, eller möjligtvis c och d ponnyer, har inte så bra öga för det det ;) Men i alla fall så blev det att vi inte hoppade så högt vilket bara var bra för oss. Blev mer lydnad och han fick tänka efter att han kan hoppa lugnt trots små hinder. Det var mycket snea hinder och lustiga vägar vilket också blev en tankeställare för C och på så sätt lyssnade han mer på mig. Någon gång blev det total missuppfattning, vi kom helt fel och jag försökte stanna honom och han hoppar i alla fall.. Men annars gick allting bara bra! Bästa ponnyn.

Två prinst, film kommer senare, eventuellt imorgon! Ska försöka kolla in alla nya programen på Macen sen, sitter på min vanliga nu men eftersom jag går mediaklass har vi fått massor av fler program, typ 100 olika adobe program, varav hälften är photoshop, några filmredigerings program och ja gud vet vad. RÖSTA RÖSTA!!!

Vem är mest värd att vinna, någon som tagit sig själv till toppen eller 5 killar som blivit kända genom x-factor? Såklart måste alla rösta på Justin!! Så för min skull, klicka HÄR och rösta!


MacBook Air

Sitter och bloggar på min alldeles egna superfina underbara MacBook. Alla gymnasieskolor i Kalmar delar ut MacBooks till varenda elev. Känns ju bara lite grymt, eller? Hinner dock inte skriva något långt inlägg då jag måste cykla ut till stallet snart. Ska träna för Mats idag, så blir ju alltd en hel del extra tid då.
Förövrigt så är jag så otroligt glad, varför tänker jag inte säga. Kanske senare men bara KANSKE.


leker lite (a)

Sovmorgon

Går och lägger mig och taggar skolan imorgon. Har sovmorgon till 11.10 så kan sova ett bra tag. Men godnatt alla underbara bloggläsare!


Nytt i garderoben!

Mamma var med jobbet i tingsryd idag och är man där får man passa på så hon gick in på Börjes och kolla vad som följde med henne hem. Tack världens bästa mamma! Den röda tröjan är från den nya kollektionen och det var ju precis en sådan jag ville ha, kommer användas flitigt!
Tack igen mami!

Alltså två v-ringade tröjor från förra årets kollektion, en marinblå och en rosa. En röd pike tröja och en röd v-ringad tröja från årets kollektion. 
Blev även ett regntäcke till Chuck, men det kommer på bild senare.

Stop pretending to be someone you're not

Jag sitter här, 16 år, 5 månader, 1 vecka, 2 dagar och 19 timmar och 18 minuter gammal. Jag har mitt huvud fullt av tankar och jag är redo att skriva en hel bok. Men när jag ska omformulera mina tankar till ord kommer det inte fram ett skit. Jag försöker klura ut olika sätt att få fram det på ett bra sätt men allt som kommer ut är frågetecken. Och inte skulle jag kunna skriva ett inlägg fullt av frågetecken och låta er lista ut vad det ska stå. Så funkar det tyvärr inte.

Jag vet inte hur ofta och hur länge detta albumet strömmar in i min hjärna. Kan i princip alla låtar utantill, kan hela honom utantill. Jag kan fortfarande inte förstå att jag den 22 april 2013 ska få andas samma luft som honom.

Det här i alla fall helt klart favoritlåten, han är helt magisk - precis som i låten precis så känner jag mig. Han sjunger alltid sina låter med sån inlevelse, jag vet ingen artist i världen som bryr sig så mycket om andra som han gör. Jag vet hur otroligt fjantigt det låter men han har verkligen hjälpt mig igenom vissa svåra tider. När man är riktigt nere och inte mycket hjälper då kollar jag på videosar och lyssnar på hans musik. Det hjälper verkligen något enormt. Hade jag aldrig upptäckt honom kanske jag aldrig hade varit jag idag. Jag hade kankse aldrig varit så självsäker eller modig som jag är idag. 

Call me if you want, don't do if you don't want to. Don't pretend to like me if you don't.

Ett enda helvete

Stryker ett sträck över dagens ridpass, finns inget bra att berätta om det. Jag behöver hjälp, NU.
Imorgon ska jag hoppträna för Mats och sen måste jag planera in dressyrträningar. Gärna flera stycken för som det är nu kan det inte fortsätta.
foto: almasfoton.blogg.se

From dream to reality

Eftersom det var hela 5 st som önskat att jag skriver om min och Chucks historia så får det bli så. Alla har sagt det på olika sätt så jag satte min egna rubrik. Men inlägget kommer alltså handla om våran resa från annons till idag.
Annonsbilden

Vi hade kikat in på hans annons ett antal gånger men alltid gått tillbaka igen eftersom att han bara var 7. Och så en helg skulle vi åka till pappa i Norge och tänkte att vi kanske kunde testa några hästar på vägen, det behövde lixom inte vara för att köpa utan bara för att jag skulle få känna på olika hästar. Så vi bestämde två hästar vi skulle kolla på och en utav dom var C. Jag visste redan innan att vi aldrig skulle köpa honom, spinkig, 7 år och 148 cm. Men det är sånt man säger, för efter att jag ridit honom hade JAG bestämt mig. Jag trodde verkligen att vi inte behövde leta längre, att det var han vi skulle ha. Tills mamma sa vi köper honom inte. Jag var sur, ledsen och förbannad, jag förklarade tusen gånger om att han inte skulle växa över, att vi kunde träna bort hans tittighet, att han skulle muskla på sig och ja, bara gudarna och mina päron vet vad jag satt och kläckte ur mig. MEN dom hade redan sagt nej, och nje var det. Vi ringde och sa att vi inte var intresserade. Vi fortsatte kolla på ponnyer men ingenting funkade. Så en dag - jag minns att jag var sur men inte över vad så kom mamma in på mitt rum och sa att på lördag åker vi och kollar på Chuck igen. Hon hade visat filmerna på honom för min tränare och hon hade sagt att vi skulle kolla igen - hon gillade honom. Så vi åkte upp igen, åtta timmar enkel bilresa. Innan vi åkte därifrån sa vi att vi skulle ha honom. Besiktningen blev av och han gick igenom utan anmärkning. Veckan efter hämtade vi hem honom. Där började våran resa.

När vi kom hem med honom första gången. foto: carlssonpataket.se

Jag tyckte att jag var lite för stor för honom, något jag knappt nämnt men sanningen var det att jag var rädd att andra skulle tycka det också. Jag visste från första dagen att jag ville sätta muskler på honom, träna bort hans tittighet och åka ut och tävla. Vi började träna för Mia Persson, sjukt bra tränare men det blev bara två träningar av det. För dagen efter andra träningen var han halt, hade hade antagligen sträckt sig när han fjantat sig vid vattenmattan och fick vila i 3 veckor. Efter det satte jag igång honom och han var verkligen pain in the ass. Vissa dagar var det roligt med lite bus, men ibland var han för fjantig. Han kunde inte gå i ena halvan av ridhuset så jag höll mig alltid på en volt. Han har fortfarande dumma tendenser kvar av det än idag.. Men jag kämpade på, började hoppa igen och snart var han i full gång. Den 29 januari var våran "debut", en klubbhoppning och jag startade LD & LC. Vi blev felfria båda klasserna och jag vann även LCn. 
Klubbhoppningen nedersta bilden foto: almasfoton.blogg.se

Jag fortsatte kort där efter på den riktiga debuten. Den 19 februari debuterade jag lokalt med Chuck i klasserna LC och LC+5. Jag nollade båda klasserna och var så överlycklig trots några små kråkhopp. Hade hållt tillbaka honom mer än jag satsat så var inte alls ute efter placering utan bara en bra debut vilket jag verkligen fick. Jag kommer också ihåg att det kom fram en mamma till mig och berömde mig massor över hur fin och häftig Chuck vad, så vad kunde varit bättre på den dagen?
 


Bara två dagar efter våran tävlingsdebut åkte jag även på min allra första träning för Mats. Och redan sedan första dagen visste jag att han var bäst. Han kunde sätta fingret på i princip alla våra problem redan första passet och trots eldel ryttarmissar från min sida så var han direkt där och gav mig tips efter tips. Det var aldrig något han inte visste vad jag skulle göra åt. Tacka gudarna för att vi har en så bra tränare här i Kalmar. 
Senare debuterade jag även LB, på min andra tävling. Så vi startade LC och LB om jag minns rätt, jag var dubbelnolla i LCn och även nolla i LB grunden. Det var dock en A:1a så man gick ut innan omhoppningen och sen in igen. Då var det ca 105 cm och hade jag varit smart hade jag inte hoppat den då klockan var ca 8 på kvällen och både jag och ponnyn var svintrötta. Vi blev uteslutna efter ett stopp, en halt och sen ett till stopp. Men jag var supernöjd ändån.
Det rullade på, jag fortsatte träna för Mats och fortsatte tävla. Jag red i princip aldrig för placering utan för en bra känsla. Vi släpade med oss någon bom ibland och fick något stopp ibland men jag var alltid nöjd i alla fall. Tröningarna för Mats gick dock ALLTID bra, lärde mig alltid något nytt och vi kämpade på bra med vattenmattorna.

Efterhand fick vi mer rutin på tävlingarna och någon gån när utomhussäsongen precis börjat tog vi hem våran första vinst i en LC. Även här någonstans började han hoppa vattenmattorna på tävling och jag var så glad. Tävlingen efter det skulle vi debutera LA, ölandshoppet. Jag startade LB första dagen, sen hoppade jag LB och LA andra dagen. Blev felfri i LBn och utesluten i LAn.

Men jag deppade inte för det, jag blev bara mer peppad att fortsätta försöka nolla LA. Så andra gången jag startade LA var på KHSK där jag slutade på 12 fel, 2 ner och ett stopp. Tredje gången var i tingsryd och har var så fin på första, andra, tre A och b, fjärde och sen kom vi heltokigt på femman men bäst som han är hoppar han i alla fall och får med sig ett antal bommar på bogen.. Efter det valde jag att utgå och tävlingen efter det som var superhelgen gick jag ner till LC för att han skulle få tycka det var enkelt. Vilket han gjorde men han tyckte det var för enkelt. Han bara sprang och sprang och jag hade ingen kontroll alls. Hoppade även LB och fick 5 fel. Dagen efter hoppade jag bara en LA, vi hade klurat ut att hans kondis inte var bäst och att det kanske var därför det aldrig gick så bra i LA. Och antingen satt det i min hjärna eller så funkade det för vi gick nolla. Även om han överhoppade sig en hel del så satt den där.

Efter detta började han krångla på träning. Kröp supernära inpå hinderna och överhoppade sig. Just en träning kommer jag ihåg så väl, han var jäklig och jag blev helt förstörd. Efter den träningen åkte jag ner en vecka till AW och det kände som att han behövde komma bort en stund för där nere släppte det. Han hoppade vattenmattorna som ingenting, vi hoppade terräng och han kunde stampa av rätt. Det har jag att tacka alla tränare där nere, Anna Hassö och Stefan Sjögren. I slutet av veckan hoppade jag en Pay and jump, 1m och 1.10m och vi nollade båda rundorna. 
Sen fick han lite lugn vecka och nu är vi igång igen. Har hunnit träna en gång för Mats och allting fortsätter i samma spår, allting går bra och just nu känns allting underbart! Och om det är person jag ska tacka för att vi är där vi är idag så är det helt klart Mats Torstensson, han har fått oss från noll till hundra, han har alltid en bra lösning på allting, han tar alltid fram något bra och inte bara det dåliga. Jag älskar att träna för Mats!

Och som fortsättning från början av texten, jag känner mig inte stor på honom och han har satt fina muskler. Men en hel del till ska det bli! Nästa tävling är inplanerad och det är Vaggeryd den 15 september. 
Jag hoppas ni alla fick det ni ville ha, för jag har lagt ner nästan 2 timmar på denna texten nu.

From dream to reality!

FRÅGESTUND!

Frågestund tills på onsdag. Fråga vad ni vill, jag svarar på allting, lovar! PÅ ALLT.

OFF

Har varit helt off hela dagen, gått runt som en zombie och fryst som en gris. Jag har haft stockiströja, mjukisbyxor och dunväst medans alla andra gått runt i short och linne, ändå har jag fryst något kopiöst. Dessutom så har jag varit jättetrött.. Kanske håller jag på att bli sjuk? Jag orkar inte vara sjuk just nu så hoppas verkligen inte på det. Dessutom har jag mått illa hela dagen vilket resulterat att jag inte fått i mig sådär jättemycket mat.. Alltid är det något som sagt.
Men nu är jag hemma igen, ska precis ta en dusch, sedan krypa ner under täcket med en kopp varm oboy och ett avsnitt PLL. Undrar hur ofta jag kollar på PLL egentligen? Det sorgliga är att snart har jag sett hela säsing 3 också(av dom avsnitten som kommit ut) så jag har bestämt att jag inte får kolla på mer än 1 avsnitt per dag.

Har verkligen blivit dålig på att blogga, men jag gör mitt bästa. Jag är fortfarande galet lycklig trots denna zombie känslan.. Vi ses imorgon!

Funktionär


Stallet - tävling och jour

Nu ska jag byta om och cykla till stallet, vid 1 har jag jour - alltså hålla i ordning i stallet, fixa mat och ta hand om hästarna. Det är nog ganksa lite att göra idag då alla hästarna går ut direkt efter lunchen eftersom det är tävling. Så vi behöver väll bara mocka ut det värsta, väga upp mat och sopa ungefär. Kommer nog inte vara sådär superlätt att städa klubbrummet då det troligtvis är massor av folk där nu när tävlingen är igång.
Dessutom är jag funktionär i en klass så ska springa fram och tillbaka med protokollen osv. Så lite fullt upp kommer jag nog ha ändån.
Men tänkte cykla dit nu och kolla på lite andra ekipage, har ändå inget roligare för mig, suttit hela morgonen med skolsaker, känns tungt att ha 3 läxor redan första veckan..

Men ska byta om som sagt och sticka till stallet. Kommer inte rida Chuck idag då det är upptaget överallt från morgon till kväll, men han dör nog inte av en dag i hagen? slutpratat, kankse uppdaterar lite från min mobil under dagen!
Passar på med en dressyrbild när det är dressyrtävling på klubben, smart där va? ;) haha

Bestiiee!

Jag vet att jag ser ut som en kines på första bilden och lite halvt retard på dom andra, men dom är ändå så fina! :D
Det är ALMA som är den grymma fotografen!

Jag är lycklig

Livet är verkligen på topp nu, inte mycket kunde bli bättre. Såklart jag skulle vilja ändra på några småsaker men i övrigt är allting perfekt. Jag har haft en stressig men underbar dag, slutade med buffé på zorbas, hem och kolla på Justin med kompisar och efter det ut på en promenad med bästis. Och bästa av allt, han
Nu återstår bara att tvätta bort sminket, ta på mig mina allra mysigaste kläder och krypa ner under täcket med ett avsnitt PLL. Imorgon är en ny dag - nya chanser och ny tid för honom ;)
Har jag sagt att jag älskar mitt liv eller? Oh yes i do.

min pojkvän *.*

Middag med två fina!

Har varit på slottet med Emmy och Alma, alma fotade oss och jag tror nog att det blev en hög med bra bilder. Även om jag inte passar så bra framför kameran så är dom fina, antar jag! Vädret var dock inte på vår sida, blåste och regnad så bilderna blev rätt.. blåsiga! Och sen var det otroligt kallt, men det fick jag stå ut med.
NU ska jag byta om till något annat, fixa till håret lite snabbt och sen cykla in till stan där Emmy och Vernesa väntar på mig. Vi ska äta middag, bara chilla och sen drar vi nog hem till mig efter det. Filmkväll! Blev väldigt lite hästigt idag, men hoppas ni överlever?
 
Här är en bild som Alma tog på oss idag, finns en hel del till!
Mina armar ser enorma ut.. haha!

Dör så snyggt

Sitter och kollar på olika schabrak, hittade ett sjukt snyggt. Det ser grått ut på bilden men det är svart med två silvriga passpoaler och en guldig och silvrig och så det snyggaste av allt.. kantbandet! TO die for. Jag älskar rosa och detta var verkligen galet snyggt. Dock är priset lite värre.. 799:- får du det för på tophorse.se.
MEN visst var det gudomligt snyggt?

 

Drar nu


Chuck 25 augusti

Idag gick han ett kortare pass inne i ridhuset. Jag longerade honom och han var duktig, han var lite spänd i början men när jag travade av honom i slutet så sökte han sig fint neråt. Han fick verkligen ta i ordentligt och lyfta på benen då det fortfarande är ganska tungt där inne. Men vilket steg han fick!

Blev ca 10 minuter blandat trav och galopp i båda varven, så sammanlagt ca 20 minuter.
Nu sitter jag och lockar håret och sminkar mig för att förbereda mig inför en fotografering!

Framtidsdrömmar

Mina framtida planer är inte speciellt bestämda, dom skiftar lite från dag till dag. Även om det ofta är inom en och samma krets så är det inte alltid exakt samma. Men en sak som jag är helt säker på är att jag vill flytta ifrån Sverige. Helst av allt vill jag till USA, men det vill nästan alla..? Jag tror inte jag tänker köpa en storhäst för att satsa med den, ifall jag köper en storhäst kommer det inte vara för tävling och är just därför väldigt skeptisk till om det någonsin kommer bli en storhäst. Om jag överhuvudtaget kommer fortsätta med hästar efter ponnytiden kommer jag nog vilja jobba med dom från marken, rida ibland men mest lära mig hur en häst fungerar. Jag vill köpa tillbaka Dusty och lära mig varför han är som han är. 
Men
om jag inte tänker hålla på med hästar vill jag leva en underbart liv i USA, vart i usa är inte bestämt än, jag bara vet att jag vill dit. Helst av allt hade jag velat bli skådespelare, filmstjärna men den delen har jag redan gett upp. Så ett liv med ett bra jobb och underbara vänner och familj är väl min dröm.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på VAD det är jag vill, jag tar det mesta som det kommer. Jag bara vet att jag inte vill stanna i Sverige och jag vill inte satsa på hästarna. Jag vill leva livet någonstans där inte alla vet vilka all är.
Vill du bestämma om vad jag ska skriva i nästa och absolut sista inlägget, klicka då här och kommentera!
 

Godmorgon

Jag saknar skåne galet mycket, men planerna vi har är så jäkla bra så jag kan inte vara annat än glad. Dessutom är jag glad av många många andra anledningar också. Mitt liv är helt perfekt just nu, älskar det! Jag är såå lycklig!

Så jag kunde inte sova imorse, vaknade runt halv 7 och försökte somna om innan jag kollade på mobilen och när jag hade gjort det vid typ 7 så kan jag lova att jag låg och log något otroligt. Hade något sett mig hade dom nog trott att jag var dum i huvudet. Men sen låg jag där i en halvtimme och bara va värlends lyckligaste och nu har jag tagit mit upp eftersom jag vet att jag inte skulle kunna somna om. 
Har alltså varit vaken i två timmar nu och ska snart åka till stallet, jag ska longera min lille fläckiga sak. Han ska snart få testa på tömkörning, om någon vecka tror jag det var, så jag ska checka av någon gång nu med longering innan så att tömkörningen inte kommer helt POFF. Dock har jag ingen gjord så longerar med sadel och inspänningar.

Efter det ska jag och min kompis på uppdrag, haha och efter det ska jag äta middag med några tjejer på stan. Såklart kommer jag uppdatera emellanåt och snart kommer även det näst sista inlägget från sätt rubriken.
Så håll utkik!
*.*

Chuck 24 augusti

Blev ett halvtimmes skrittpass idag, imorgon ska han longeras!
Skrittade på asfalten och runt ridhuset.

Spendera pengar

Jag gör av med sjukligt mycket pengar just nu, är väll helt pank för stunden.. MEN det som jag köpte idag har mamma lovat att betala så jag ska få pengar av henne sen är jag lite rik igen. När jag fått in pengarna väntar ett par tyglar på att jag ska köpa dom, och även ett par nya vita ridbyxor och sen ska jag försöka hitta något riktigt dööödligt snyggt schabrak, men det är en annan historia. Efter det ska jag i alla fall försöka sluta spendera pengar på hästsaker, jag har så det räcker och blir över. Jag vill köpa kläder och smycken och massa skit just nu. SKOR. Ah gud vet vad.

Här kommer i alla fall det som hängde med mig hem idag - vem är redo för 3 år i skolan mån tro?

Block med olika fliar, pärm i blocket osv.
Vanligt rutat block
Kalender
Penna och suddi


Väska, jag letade över typ hela kalmar men hittade ingen väska som hade DET. Men denna var hyfsat snygg och hade bra fack inuti ;)

Movietime!

Tänk om man kunde rida som Roffe, allt ser så enkelt och harmoniskt ut, detta ser mer ut som en dragkamp. Även om det KÄNDES mycket bättre än så emellanåt! Jaja, här är filmen i alla fall.
Ser ni föresten att jag börjat med videofy? Jag själv hatar det, men jag ska testa att börja tjäna pengar på bloggen och någonstans måste man ju börja ;)

Trött men kan inte sova / träningen

Klockan är inte så jätte mycket än men det är skola imorgon och jag kan inte sova trots att jag är ruskigt trött och ögonen svider. Mitt huvudet är i full gång och jag är helt stressad och ja allt det där så när jag ändå har tid kan jag lika gärna berätta hur träningen gick. Innan jag funderar ut vad jag ska ha på mig imorgon.

Jag kan kortfatta träningen i ett ord. BÄST.
Innan jag gick in i ridhuset hade jag klart bestämt mig för att sänka mina krav, jag säger hela tiden att det går dåligt, men det gör ju inte alltid det. Det är bara jag som sätter alldeles för höga krav på mig själv. Ett tokigt språng och jag kan vara sur över det hela träningen. Även om träningen i övrigt var super så sammanfattar jag det som dåligt för att ett språng blev fel. Så jag satte ribban lite lägre och det slutade med en toppenbra träning.
Han var en aning stark så ibland blev jag alldeles hård i handen och det blev lite på och av, men efter en stund blev det bättre och han svarade på mindre hjälper. Han hoppade av bra på i princip alla hinder, kom lite nära några gånger och då nuddar han i princip alltid bommen med framhovarna. Slarvpelle..
Men de andra sprången va perfekta! Snacka om att jag behövde den här hjälpen, har jag sagt att Mats är bäst eller?

Glömde ju nästan bort att han gjorde en fuling på vattenmattan.. Nu när det börjat gå så bra så ska han sååklart testa mig. Men det blir nog bättre snart igen!
Synd att bilden över är både i motljus och ett stöd i vägen, annars hade den vatt bra (Y)
FILM kommer

Bloggar när jag orkar..

Är det inte det ena är det de andra.. 

Träna

Kom nyss hem från stan, vi slutade redan vid halv 1 idag så istället för att äta i skolan gick jag och några tjejer från klassen in till stan och åt. Kollade på kläder och allmänt skit, gick sedan tillbaka till skolan för att hämta min cykel och sen hem hit. Nu sa jag cykla till stallet och fixa ponnyn innan det bär av mot Öland och Mats, träning på G. Men innan det lovade jag er filmen.. 

Filmen är alltså från träning"lägret" för Mats i somras. Det var tre dagar, markarbete, lydnadshoppning och banhoppning. Filmen är från sista dagen och jag har aldrig varit så ledsen och förbannad på samma gång.. Det är den sämsta träningen ever, 
INTE en utav dom sämsta utan det ÄR den dåligaste träningen jag någonsin ridit. INTE för att träningen var dålig utan för att jag red hemskt och ponnyn var jäklig. För Mats är världens bästa tränare och den saken är klar, men mig är det verkligen fel på ibland. Jag blir lixom inte ens förbannad och vill göra det bättre, jag blir bara ledsen när jag kollar på filmen. Så har ni klagomål - GO TO HELL.


Jag hoppas i alla fall på en bättre träning idag. Måste dra nu, puss!
 

Till skolan

Inlägget skulle publiceras i morse men kom aldrig upp så skriver nu. Såhär såg jag ut idag, är dock påväg hem nu, bloggar mer hemma!


Torsdag på en jämn vecka..

.. vet ni vad det betyder? FILM!

Idag ska jag åka och träna för Mats, det var ett bra tag sedan jag är galet taggad. 
Och när det är träning så filmar alltid min mamma så ni kan ju vänta er film tills ikväll, var ett tag sen ni fick se lite action också ju. Så ikväll vill jag se att statistiken går uppåt. Det märks defenitivt att skolan börjar, nu när läsarna börjat trippa ner lite :(

Men först är det skolan som väntar, kort dag idag!
Kanske ska lägga upp filmen från sista träningen för Mats, har inte vågat innan då den är KATASTROF, men om ni vill se så kan jag bjuda på det. Men då får ni bevisa det med 10 kommentarer! Mohaha.
bilden *.*

GLAD

Är glad idag, och lite fundersam men mest glad!

- Fick massor av Cred av Tina(ridinstruktör) idag om hur fin C har blivit och hur perfekt han är och att vi passar så otroligt bra. Ja gud vet hur mycket beröm jag fick. Såklart superroligt och får mig att bli taggad!

- Jag har insett att min klass nog är rätt go ändån. Kommer verkligen stortrivas och jag är glad att vi mest är tjejer.

- The ahmed gaaaang kommer till 90% åka på läger tillsammans nästa år igen. Eller i alla fall några av oss, längtar redan!
 
- Vi kommer få våra datorer på tisdag och jag hoppas verkligen det är så bra som det låter, med alla grejer på den osv.
 
- Jag ska träna imorgon för första gången sedan AW, om man inte räknar med idag i och för sig!

- JAG SKA GÅ PÅ JUSTIN BIEBER! vilket jag vetat ett tag med är sååå glad!

Skulle nog kunna rabbla upp sisådär 100 saker till men detta får duga just nu!
Vill ha långt hår igen :'(

Hoppning på C

Hoppade med gruppen idag så blev inte så värst jobbigt för honom. Men gud vad fjantig han va.. Jag hoppar i princip ALDRIG hemma så han blev nog ganksa förvånad när han helt plötsligt skulle göra det, hoppade typ 1 meter över alla småhinder innan han fattade att det inte var så lustigt. Kom lite nära på ett hinder i början men annars flöt allting på bra. Imorgon får han hoppa igen så nu borde han älska mig.
FINIS bild *.*

Orkar inte

Skolan idag var helt okej. Vi börjar komma igång lite mer, går i alla fall efter schemat nu så snart slipper vi väll även att presentera oss varje gång också. Det har blivit bättre stämning i klassen, inte så fruktansvärt stelt. Tur är väll det för nu slipper man sitta som ett ljus hela tiden. Hade även våran första medialektion idag, det låter roligt så jag hoppas det blir det också. Och jag kan inte beskriva hur taggad jag blev på att få min dator nu. Vi fick se alla reigeringsprogram som fanns på och sammanlagt tror jag allting kostade typ 25.000 kr om man själv skulle köpa alla programen. Så om det är något bra kommer jag verkligen kunna fixa ännu bättre filmer och bilder till bloggen. 

Sen finns det såklart jobbiga delar och en sak är riktigt jobbigt vill jag lova. Mer än så kan jag inte säga tyvärr. But i hate it. Tur att skolan är stor i alla fall!

NU ska jag kolla ett avsnitt av PLL(beroende) sen ska jag vidare till stallet och rida lektion. Tror faktiskt det blir Chuck på lektionen idag, det är hoppning. Jag tror inte vi hoppar speciellt mycket då lektionshästarna inte är så jätte igång efter betet. Så han kan nog hoppa lite idag även fasst det är träning imorgon. Känner inte för att rida två gånger nu när jag redan är så omotiverad.. Men vi ses ikväll lovers! När min hjärna har tömts på lite tankar.

Helvete och galet fin

Chuck var fin när jag började, jag skrittade fram länge och jobbade honom i skritten sen tog jag i princip bara 2 varv i trav och gick sedan direkt på galoppen. Han tog stadig kontakt direkt från början och han var fin. Inte wow, utan bara helt okej. Jobbade galoppen mycket, flyttade honom på den öppna delen på volten så att hela han hängde ihop och ökade lite på den andra halvan. Detta gjorde jag i båda varven innan jag var tvungen att gå in i ridhuset pga ridlektionerna. Han kollar alltid på allting där inne men ändå jobbade han på bra, var inte där alls länge innan jag kunde gå ut igen och då sa det bara poff, sen var han ett helvete. Han blåste upp sig, trippade på tårna, blev rädd för ALLT och var riktigt jäklig. Jag försökte verkligen lugnt och sansat få honom lugn, men han var helt blockad. Kollade på allt och fick för sig att helt utan anledning tvärvända osh sparka, som om han sparkade mot det läskiga. Till slut blev jag arg och sa till honom på skarpen en gång och efter det blev han galet fin. Han var fortfarande lite tittig men jääääklar vilken power. Han hade ett tryck i bakkärran som han aldrig haft förut, ryggen var upphöjd och halsen var biffig som satan. Den känslan alltså *.*

Ökade på i galoppen och jag blev helt paff, satan vad fin han var. Efter ett tag la jag ner honom i formen och travade sedan av inne i ridhuset innan jag skrittade av honom runt hagarna. FIN PONNY!
Jag behöver nog verkligen lite bråk ibland, för det är först då jag verkligen börjar rida. 
Ovisade bild som ALMA tagit!
Nu ska jag kolla på PLL, och lämnar er och bloggen för idag. Behöver vila lite från den!

Praktik?

Är snäll och hjälper en kompis nu. Hon ska praktisera i 5 veckor och letar efter ett stall/försäljningsstall som utbildar hopphästar. Någon duktig hoppryttare som gärna tar emot praktikelever och vill ha mycket hjälp. Det kan vara både hästar och ponnyer i stallet.
Mycket mer än så kräver hon inte, så är det någon som vet något bra stall hör av er. Plats tror jag inte spelar någon roll!
Skicka en kommentar här eller på henne blogg här.

Såhär ser en tävlingsdag ut

Inlägg ifrån "sätt rubriken".
 
Ska försöka dra det som det brukar se ut en vanlig tävlingsdag, alltså inte meeting eller någon annat konstigt utan som en vanlig tävlingsdag. Beroende på hur tidigt jag startar och hur långt borta tävlingen är så anpassar jag mig mycket efter det. Måste vi åka tidigt fixar jag allt dagen innan, borstar/badar hästen, putsar av sakerna, sätter på rätt schabrak osv osv. Om vi åker sent brukar jag kanske bada honom dagen innan och borsta av honom samma dag som tävlingen, då han får gå ut i hagen innan vi åker. 

Men jag går upp och äter frukost, fixar till mig, klär på mig och packar ner saker som jag ska ha med mig. T.ex vaccinationsintyget, (passet), nummerlappar, kläder, mat och dricka. Det mesta brukar ligga i ordning så det är bara att lägga in i bilen innan vi åker. Väl i stallet fixar jag med alla mina saker, sadel, träns, benskydd, hjälm, väst osv och lägger ut i bilen. Mamma brukar fixa iordning transporten - mat till hästen och sen prickar vi av så att allting är med. Borstar av det värsta på hästen, kratsar hovar osv sen bär det av mot tävlingen.
PÅ PLATS så går jag alltid direkt och visar vaccination, tycker att det ska vara obligatoriskt att visa det INNAN man lastar ut, på vissa tävlingar visar man det hos veterinären i samband med besiktning. Det tycker jag är dåligt.. Efter det tar jag ut Chuck och antingen går jag eller mamma med honom en stund, sen går vi och besiktigar (de tävlingar det behövs). 
Efter det sätter jag på honom skydden och ställer in honom i transporten om inte mamma leder honom. Då går jag banan, pratar med kompisar, kollar på andra ekipage innan jag tar ut honom igen och fixar honom. Skrittar fram och travar fram på framridningen. Går sedan in på framhoppningen och galopperar igång och tar några språng - sedan in på banan. Om det är en klass efter får han stå en stund i transporten eller så går jag/mamma med honom beroende på hur mycket starter det är. Jag går banan och sen samma visa igen. Brukar inte hoppa fram så mycket till andra klassen utan bara värmer upp så han är varm. 
Efter det åker vi hem igen, lastar ut hästen och tar han om honom, han får så ofta det funkar gå ut i hagen efter så han får lite egentid också. Sen packar vi upp och åker hem. 

Det är väll ungefär så mina tävlingar ser ut, antar att dom flestas ser likadana ut. Om ni gör något som sticker ut, vad gör ni då? TELL ME!
Det är emma som fotat båda bilderna!

Tillbaka

Nu börjar statistiken bli lite normal igen och jag har börjat klättra i listorna igen! Så jäkla kul, fortsätt såhär! :D

 

Second day @ school

Andra dagen avklarad. Idag gjorde vi inte alls mycket, fick mer information, presenterade oss lite mer för klassen, fick våra skåp, gick på rundvandring sen fick man gå hem. Var där sedan halv 9 och slutade vid 12.Alla mina buddies går i andra klasser eller skolor så dom slutade inte när jag slutade och dom i min klass har jag inte hunnit lära känna så bra än så jag cyklade hem efter att vi stått och pratat en bra stund. Nu tänkte jag faktiskt försöka komma iväg till stallet, eller om en timma kanske. I alla fall så att jag hinner rida innan lektionerna så slipper jag tänka på det.

Men först ska jag byta om, och så ska jag skriva ett till inlägg från "sätt rubriken". Vänta er något bra!
ÄLSKAR bilden *.* Johannagrant.se har fotat

Vart kan jag se PLL?

Vet att jag frågat innan men nu är jag i desperat behov av att se säsong 3 så vart kan jag ladda hem eller kolla online på Pretty little liars säsong 3?

Tro det eller ej..

..men jag är faktiskt lite taggad att gå till skolan imorgon. Idag kände jag mest för att ligga hemma och sova, var inte taggad alls men efter en halvdryg dag med nya klassen känner jag verkligen att jag kan börja om och på så sätt är jag taggad. Vill lära känna alla, veta hur alla är. Jag kommer nog släppa lite på mig själv om några dagar, känns lite fel att göra det nu första dagen när ändå ingen pratar. Jag menar my real me är ganska galet emellanåt och skulle dom se det och få den MIG som första anblicken skulle jag nog inte ha några vänner ;) haha.
Är det ingen utav er läsare som börjat ny skola? Kanske börjat 6an, eller som jag ettan? Jag vill veta hur det har varit för er!

Om jag är lika taggad efter imorgon återstår att se, nu ska jag i alla fall måla naglarna, tänka ut vad jag ska ha på mig imorgon och sen somna till ett avsnitt av PLL. Ibland är livet bra trots allt.
 

Bildminne # ett av dom första ridpassen

Första ridpasset som jag har bilder ifrån efter att vi fått hem honom. Det ser ju.. ehm. BRA UT ;) haha nej men jag kommer vekrligen ihåg detta passet och hur han var i bärjan. Min lilla plutt!

Vill ni ha flera bildminnen? Alltså bildomber från gamla pass/tävlingar osv?

Chuck dagens ridpass

Skrittade först fram lite överallt och sen travade jag i paddocken. Blev ca 15 minuter innan nästa grupp kom in, så gick jag och skrittade lite sen gick jag in igen när dom gick ut på slingan. Jobbade mest med att få med bakbenen och han har blivit så duktig på det. I början va han en riktig jävel, sparkade bakut stup i kvarten men nu tar han i ordentligt och lägger energin på rätt saker. Tog även galopp och fortsatte lite i samma tänk. Han var fin i galoppen också så nu är jag glad. Allting går framåt nu känns det som!
Travade av ett varv på slingan och sen fick Moa skritta av honom ett varv. 

Nu är jag dock väldigt trött, inte bra att somna runt 1-2 och gå upp halv 7.. 
Såhär såg det ut för någon månad sen..

Min största rädsla inom ridsporten

Vill du också bestämma om vad jag ska skriva här, gå då in här och kommentera!

Jag var aldrig rädd för något som hade med hästar att göra, var inte rädd för hästar i stallet eller för att rida lite galna ponnyer. Men sen förändrades det hela under en period förra året. Jag gick från helt orädd till skeptisk, fundersam, osäker och rädd. Att vara rädd för det jag älskar mest på hela jorden har verkligen varit en utmaning. Jag har alltid börjat tänka längre, jag är defenitivt mer försiktig och gör inte saker jag kunde göra för ett år sedan. Jag litar sällan på hästar jag inte känner och är alltid på min vakt, har svårt att sitta upp på hästar som jag hört saker om. Det är jättejobbigt att det blivit såhär, för jag kommer ihåg mig själv när jag slapp tänka på allting jag tänker på idag. Även om jag ofta utmanar mig själv så är det inte alltid med glädje utan ibland endast för att jag måste övervinna min rädsla.

Men min största rädsla inom ridsporten, finns så sjukt mycket och just nu kommer jag inte på EN sak. Jag tänkte först på att om något händer med Chuck, men ärligt talat så finns det värre. Och det är då vi kommer in på det över, sånt som jag funderar på varje dag, tänk om jag gör något fel, jag trillar av och skadar mig mycket. Min största rädsla är nog ändå att jag skulle skada mig så mycket att jag blir funktionshindrad, rullstolsburen och ALDRIG mer kan rida. Jag vet att även rullstolsbundna kan rida men jag menar att rida på det sättet som jag rider på idag.

Okej ta det på rätt sätt nu, jag har INGET emot funktionshindrade/handikappade men jag tror inte att någon vill hamna i den sistsen och det är just därför det är mmin största rädsla inom min sport. Att det skulle hända mig!
bild: google.se

Jag lever

Första dagen i skolan avklarad och jag lever faktiskt. Kan ju inte påstå att min klass verkar vara superolig nu efter första dagen, men alla var nog precis som jag lite blyga och tysta. Jag tror nog att med lite mer tid kan det nog bli bra! Vi är dessutom galet många tjejer, klassen består av 33(?) elever och endast 4(?) var killar. Så vi är alltså 29 tjejer.. Vi gjorde inte alls speciellt mycket, snackade och pratade ihop oss i olika gruppper. Vi har även fått vårat schema och det är inget jag har tänkt klaga över så jag är nöjd. Och nästa tisdag kommer vi även få våra Macbook.

Men jag har fortfarande ett liv utanför skolan, så snart tar jag cykeln och cyklar till stallet. Samtidigt som jag försöker hitta spännande och roliga saker att blogga om, just nu blir det bara samma sak dag ut och dag in..


Back to school

Jag vet att detta antagligen är det tråkigaste inläggen ni kommer få se på min blogg, men håll ut. Jag har gått upp, ätit frukost, duschat och nu återstår att hitta snygga kläder och sminka sig + fixa håret. Sen är jag redo att dra till skolan. Nya klasskompisar, nytt schema, nya lärare, ny skola, everything. Jag har inte heller någon aning om hur länge vi går, vad vi ska göra osv så uppdateringen kommer prioriteras efter skolan, like always. Hoppas i alla fall att ni står ut den tiden jag är i skolan, om ni själva inte också börjar idag.

Vi ses i eftermiddag tjejer och killar!
Bilden togs lite senare en texten, haha!

Sista dagen på sommarlovet slutade bra

"Efterfesten" blev rätt lyckad trots allt. Trodde verkligen det skulle vara sjukt tråkigt men det blev en härlig kväll med fina vänner och skön musik. Det var dock sommarlovets sista kväll och nu återstår endast en natt kvar för imorgon börjar helvetet igen. Mer orkar jag inte skriva just nu. Sängen väntar på mig!

Bada, putsa, duscha, äta

Hade tänkt rida idag med när jag gick utanför dörren blev jag chockad av värmen. Gick in igen och kollade termometern, 32 grader i SKUGGAN!! Så jag bytte om till shorts och linne och cyklade sedan till stallet. Chuck fick vila, det var ju egentligen inte meningen men allting hade bara blivit pannkaka om jag red i denna värmen så istället fick han sig ett rejält bad. Så nu är han faktiskt lite vit också, inte bara svart..
Efter det smörjde jag in mitt Dyón träns, både rengjorde och fettade in så nu får det vila i några dagar så det verkligen hinner sugas in i lädret. När allting i stallet var gjort cyklade jag hem igen, duschade och nu har vi precis ätit middag. 

Nu ska jag fixa mig lite för att sedan cykla vidare till Ironmans efterfest. Jag har ingen stenkolla på vad det är men jag hoppas det blir trevligt. Dock har jag lite ångest över vad jag ska ha på mig. Jag vill inte vara för fin och inte för "ful" heller. Jag har ju ingen aning om vilka som kommer dit så känns ju lite sådär. Så det är vad jag ska försöka klura ut nu närmaste timmen medans jag fixar håret + smink.

Puss och kram skumbanan!
Hej jag ser ut som ett mongo, men ta mig tillbaka! Maltavärme här hemma nästan ju!

Chucks hörna

Nu har fotot äntligen kommit upp på väggen. Det var nog mer än 2 månader sedan vi skrev ut det och först nu har jag fått tummen ur röven och satt upp det på väggen. Mitt rum är ganska rörigt och mycket saker i så hade lite lite plats att sätta upp det på men det blev bra till slut. Jag hade beslutsångest om jag skulle sätta upp alla mina rosetter, det är upp mot 40 st så jag kände att det bara skulle bli ännu mer rörigt. Så det slutade med att bara Chucks rosetter fick plats, alltså Chucks hörna. Vi är dock inget rosettplockar team, men ska jag vara ärlig så tyckte jag det var väldigt fint med så få rosetter. Jag hoppas dock på att kunna fylla på så småningom och kanske kunna byta ut klubbrosetterna till andra rosetter men så länge får dom hänga kvar. Dock kommer det nog bara hänga runt 7-8 st rosetter där så ifall det blir fler byter jag ut dom till dom som betyder mest. 

Tycker ni inte att det blev fint?
Bilderna är tagna underifårn därav ser det lite lustigt ut.

Jag vill inte vara perfekt

Det är så roligt när man får anonyma omogna kommentarer om hur fel jag gör, att jag är dålig och att jag inte kan göra si eller så. Hade ju helst av allt sluppit dom men vissa är så otroligt korkat skrivna att jag inte kan hålla mig för skratt. Folk som på riktigt tror att jag är så korkad att jag inte vet mitt eget bästa, dom som skriver att jag inte får göra si eller så när jag lagt upp en film från en träning. Det stör mig mest, hallå om jag tränar för en tränare har jag nog fått lite tips av tränaren, eller han kanske står tyst i mitten och vill att jag ska vänta på vad mina bloggläsare ska säga. Att jag måste ge min häst eftergift för annars dör han. Finns så sjukt mycket jag kan rabbla upp, skulle nog aldrig ta slut.

Fick en kommentar om att jag klagar mycket. Jag brukar inte skratta när jag är ensam men då skrattade jag faktiskt. Och så började jag tänka på hur livet hade varit om jag låtsades vara helt perfekt. Om jag hade kastat fram händerna i sprången, om jag hade byggt upp muskler på min ponny på en veckas tid, om jag hade gått felfri alla gånger jag varit och tävlat och om jag hade älskat att ta på mannen hans svettiga skor. Hade mina läsare älskat mig då?
Nej! För då hade det varit fel istället, då hade dom varit nöjda om jag gör precis som jag gör nu. Jag tänker aldrig, aldrig, aldrig försöka bli perfekt, eller över huvudtagen försöka vara någon jag inte är. Jag tänker aldrig säga att mina läsare har rätt för att få eran respekt. Jag gör MIN grej och ifall NI inte accepterar det så är det erat problem inte mitt. Jag tänker inte bry mig ett skit om vad andra tycker, tänker eller gör.

Jag tänker inte äta upp den där satans äckliga avokadon för att NI ska se mig som en förebild. Jag kastar den i soptunnan och lever mitt liv istället. Så om ni tycker att jag klagar mycket, thats who i am, nästa gång kanske det är du som får sätta på en gammal gubbe hans skor? I don't want to be perfect.


NU --> stallet

Tävlingar framöver + kval?

Redan nu har det börjat bli glest med tävlingar här i närheten så jag har kollat på lite tävlingar en bit ifrån. Jag har 4 stycken jag vill åka på, kanske åker vi på alla eller bara några utav dom det får vi se helt enkelt. Jag kommer efter prat och råd med tränare fortsätta rida LB och LA. Så att jag får mer rutin i LAn och så småningom kunna kvala MSV. Här är i alla fall de tävlingarna som jag tänkt åka på, beroende på vilka klasser det är på dom tre sista.

På tal om att kvala till msv så gick jag in och läste i TR vad det är för regler om man kan kvala även när det är bedömning A:0. Men jag blev inte speciellt mycket klokare. För visst är det så att man måste nolla både första och andra fas i t.ex A:0+A:0 ? Så som jag forstod det när jag läste i tr så beöver man bara nolla grunden.. Jag förstår INGENTING så någon som är säker på denna saken, HJÄLP!
Tänkte nämnligen anmäla mig till en LA med bedömning A:0..

Taget ifrån TR mom 374 Kvalificeringsbestämmelser, sid 42. TR III hoppning.

1. Ponny
Ekipage är kvalificerat till kat. B 1,00m hoppning (Msv B), kat. C 1,10/1,15 m hoppning kat. D 1,20/1,25 m hoppning (Msv B/ Msv B+) eller lägre efter 3 felfritt genomförda grundhoppningar i kat. B 0,90 m hoppning, kat. C 1,00 m hoppning, kat. D
1,10 m hoppning, (Lätt A) eller högre på lägst regional tävling.
Ekipage är kvalificerat till kat. C 1,20 m hoppning, kat. D 1,30 m hoppning (Msv A)
eller lägre efter 2 felfritt genomförda grundhoppningar i kat. C 1,10 m hoppning, kat.
D 1,20 m hoppning (Msv B) eller högre på lägst regional tävling. 43
Ekipage är kvalificerat till kat. D 1,35 m hoppning (svår) eller lägre efter 2 felfritt
genomförda grundhoppningar i kat. D 1,30 m hoppning (Msv A) eller högre.


Dagens mest hemska..

Okej att jag ställde upp på att vara funktionär. Sen att vi fick det värsta stället av alla - i mat tältet dit alla kom efter att dom gått i mål. Skakandes, frusna, borta och allt det där. Vissa till och med svimmade och spydde och jag kan inte påstå att jag gillade stället. Men det värsta var nog ändå att jag, tjejen med fotfobi var tvungen att hjälpa en att sätta på sig sina skor. Seriöst, det var bland det äckligaste jag gjort på riktigt länge. :O:O

Var bara tvungen att få det ur mig, haha! Stod i alla fall kvar till typ 23 och kollade på alla som gick i mål och snackade med mina friendos. När allting var klart cyklade jag bort till några eftersom min familj var på kräftskiva och först nu kom jag hem. Trött i benen, känner mig riktigt skabbig och ja livet suger allmänt mycket. Men det är en ny dag imorgon, nya tag! Nu är det sängen som väntar och jag hoppas på att kunna göra morgondagen till något bra, en dag värd att minnas som sista sommarlovsdagen.

Detta gjorde mina sista minuter denna kvällen mycket roligare!

Rent fyspass

Idag fick Chuck verkligen jobba. Jag har blivit riktigt lat i ridningen sedan lägret och nu bannemig ska det ändras. Så jag räknade varenda minut som gick av passet så att det blev lagom långt och inte bara en halvtimme. Skrittade fram i 10 minuter i alla fall i skogen innan jag gick in i ridhuset och travade fram honom. Ridhusunderlaget är precis nylagt så det är ganksa tungt nu, kände som att rida i snö ungefär och jag märkte att han tyckte det var riktigt jobbigt så blev ca 10 minuter där inne. Red mycket volter, kämpade även en hel del med att flytta honom för vänsterskänkeln, han är riktigt jävlig i den sidan, flyttar inte rumpan alls utan flyttar bogen istället och vad jag än gör så går det inte att flytta rumpan?
Sen gick jag ut 10 minuter i paddocken och fortsatte travjobbet där. Kunde bara vara där i 10 minuter medans en utav ridgrupperna var i skogen. När dom kom tillbaka tog jag galopp i skogen. Blev mycket galopp idag, 2 varv där jag jobbade honom ordentligt, satte honom i en jobbig sits där han var tvungen att använda bakbenen ordentligt. Galopperade mycket i undertempo och sen tog jag ett varv där jag ökade på lite. Detta tog sammanlagt ca 15 minuter. Ni som ridit slingan kan ju tänka er HUR långsamt vi galoppade ;)

Sen ett varv avtravning på 5 minuter och ett varv avskrittning på 10 minuter och sen hade det gått en timme. Jag satte timer för varje ny sak jag gjorde så om jag skulle galoppera långsamt i 10 minuter satte jag timer och sen när den ringde satte jag ny tid för något annat. Det funkade verkligen och jag blev till och med mer peppad! GRYMT!
Svettig häst efter detta kan jag lova, imorgon blir det lite lugnare. 
gammal bild

Min syn på kost och hälsa

Här kommer det första inlägget som ni har önskat. Jag fastnade direkt för rubriken så nu kommer min åsikt om det hela!

Kost och hälsa, vad är det? Jag har aldrig haft någon större inblick i det hela med att äta nyttigt, träna bra, göra si och göra så. Jag har aldrig varit personen som gärna tar en hög med sallad på min tallrik, eller springer långa löpar rundor. Kost och hälsa har verkligen gått och blivit något alldeles för mycket i mina ögon. Jag kan inte räkna på mina egna fingrar hur ofta vi pratar om det i skolan, må bra, träna bra, äta bra, sova bra osv osv. Och ärligt talat tror jag inte detta tjatet är för att dom vill att vi ska MÅ bra. För jag mår utmärkt även fasst jag inte alltid äter grönsaker till maten, tränar stenhårt varje dag, sover 9 timmar varje natt eller för att jag äter godis, glass eller annat gott när jag känner för det. Jag tror det är Sveriges IDEAL. Man måste se bra ut för att må bra. Man får inte väga mer än si och så, man måste ha platt mage och ett mellanrum mellan benen och man ska se nyckelbenen. Det är först då man mår bra, eller hur?

Det är just därför jag tycker att ämnet "kost och hälsa" har gått så fruktansvärt mycket över styr. Ska jag vara ärlig tror jag att dom som inte bryr sig om hela den karusellen mår mycket bättre än dom som har ånget över att dom inte tränat eller vad dom stoppar i sig. Det ända som gör det tvärtom är idealen som säger att man ska vara pinnsmal. Jag t.ex är inte jättenöjd över min kropp, jag hade gärna gått ner några kilon och varit lite smalare. Men jag tar inte slut på mig själv för det, för jag tycker att träna är det tråkigaste som finns, alltså springa, träna på gym osv. Istället äter jag mindre. LUGNA NU, jag äter mat, jag mår bra! Jag äter fortfarande det jag tycker är gott, jag slutar inte äta godis, jag slutar inte äta kött, jag slutar inte äta pommes eller sluta dricka läsk. MEN jag äter mindre mängd utav det och det funkar precis lika bra som att träna, FÖR mig.

Jag lägger inte upp träningsscheman, bilder på min mat, kaloriräknare osv på min blogg för att inspirera andra att gå ner i vikt. Det finns det för mycket av redan, stora förebilder som framkallar anorexia osv. Jag lever mitt liv på andra villkor, inte att visa att jag minnsan är nyttig när jag äter min frukost. You get it?

Du lever bara en gång, skit i idealet och käka den där jävla chokladbollen!

Everyone is beautiful!

Seriöst, sök på google på kost och hälsa, vad kommer upp? Jo grönsaker, frukter, ännu mer grönsaker och lite fisk.

Sätt rubriken!

Jag gör som alla andra nu i min bloggtorka, ger er chansen att bestämma ett inlägg. 
Det är enkelt, ni sätter en rubrik och jag skriver inlägget. Alltså får alla skicka iväg en kommentar med en rubrik i, t.ex "Min första ponny" eller liknande. Låt fantasin flöda! Sen kommer jag att välja ut 5 st rubriker som jag skriver om och kommer publicera vid olika tillfällen.

Vad säger ni om det? Låter det som en kul grej? BOMBA mig med kommentarer nu, ni bestämmer!

2 dagar kvar

Sist jag räknade ner till något var det något roligt, sommarlov, midsommar, AW, ja vad det nu va. Denna gången räknar jag ner till skolan och tro mig jag är inte ett dugg peppad. De flesta i min ålder är nog ganska förväntansfulla och nyfikna på sina nya klasser, skolan och alllt runt om. Men jag känner verkligen inte någon glädje alls med skolan. Jag är så otroligt skoltrött och hade aldrig gått även gymnasiet om jag visste att det inte påverkade min framtid. Men jag får se det positivt, snart höstlov igen alltså en veckas ledighet.

Ska dessutom försöka klura ut något snyggt att ha på mig första dagen, då får dom flesta första intrycket och man vill ju helst inte se ut som ett troll. Jag vet säkert redan vilka hälften i min klass är, men eftersom vi inte fått reda på klasserna ännu så kan jag inte säga säkert ännu. Jag vet en som ska gå i min klass och vi gick i samma konfa innan så känner honom lite.

Ja okej, det är alltså 2 dagar kvar tills skolan börjar, livet funkar och allt är som det ska. Vilken dag börjar ni skolan?
BTW så ska jag cykla till stallet snart och rida Chuck så att jag inte behöver stressa i eftermiddag sen när vi ska in till stan. Så jag bloggar mer när jag kommer hem från stallet! Vi ses.
Bild från börjes cup.

Kingsland vinter kollektion

Alla har nog sett Kingslads vinter kollektion? Jag måste verkligen hissa den, i princip nästan bara snygga saker, det var något jag inte tyckte var supersnyggt. Men annars var allting sånt som jag lätt hade kunnat köpa.
Fastnade verkligen för dessa två tröjor, någon av dom eller båda kommer jag nog köpa! FINA! *.*

Har ni någon favoritsak ifrån kingslands nya kollektion? Ni hittar den HÄR.

Chuck galopp i skogen

Blev inget dressyrpass i paddocken idag utan red ut en sväng med min kompis. Vi skrittade travade och galopperade i skogen i ca 45 minuter. Blev inte så mycket mer och inte så ansträngande då det var sjukt varmt. Chuck blev helt blöt av svett även fasst vi inte alls gjorde speciellt mycket, tog väldigt lite galopp, lite trav och mycket skritt så ni kan ju förstå hur det hade gått om vi red längre? 
Han var glad i alla fall och tur är väl det!

Nu ska jag duscha, byta om, fixa håret, sminka mig och allt det där innan jag drar på möte inne i stan.
Ska försöka fixa ett tidsinställt, men det får endast tiden bestämma! Bjuder på en fin bild från i vintras. Våran första "tävling", klubbhoppning LD och LC, vet inte vilken höjd bilden är men jag kan ju inte annat än att kalla honom en flygande ko ;)
foto: http://almasfoton.blogg.se/

Now we talking!

Klicka HÄR och läs, bästa jag läst på riktigt länge!

Fullt upp

Idag har jag fullt upp, så hade gärna satt igång nu men som ni vet sov Emmy här inatt och hon är inte vaken så får vänta lite till. När vi är klara måste jag i alla fall åka till stallet och rida C, vad ska vi göra? Den eviga frågan som jag aldrig har något svar på. Shit hjälp mig. Blir antagligen ett dressyrpass i paddocken även idag, med eller utan bommar är frågan.
Efter stallet måste jag hem och fixa iordning mitt rum innan jag ska iväg på Ironman möte ikväll. Ironman är ju ett superduper stort triatlon(?) som går i lilla Kalmar så jag ska vara med och hjälpa till imorgon och ska därför på lite informationsmöte ikväll. Det är ungefär det som ska hinnas med idag, låter inte som speciellt mycket men om jag känner mig rätt kommer jag få det stressigt.

Jag återkommer med uppdatering under dagen, antagligen något intressant! haha

Det har hänt en del

Från detta:
Till detta:
 
Är filmen ihoptryckt även för er? NI ser ju i alla fall helheten, hur mycket mer avspänd och nöjd han ser ut. Jag älskar att kolla tillbaka på bilder och filmer för att verkligen SE vilket jobb man lagt ner!

Nu blev jag dessutom GALET taggad på att tävla lite dressyr, ska nog se om det är någon lokal dressyrtävling här i närheten snart ;)

Rött och vitt!

Hur snygg va han inte i denna outfiten? Synd bara att jag inte matchade med honom men gosh han var verkligen snygg i det. Har bara travbilder i högervarvet och bara galoppbilder i vänstervarvet, men ni får överleva.
Alla bilderna är från de första 30 minuterna ungefär och han var alltså inte helt igenomjobbad! Och ignorera gärna min skänkel i galoppen men jag flyttade honom för skänkeln och den hamnade då lite långt bak.
Alla bilder är tagna av Felicia!

Dressyr med bommar

Chuck fick gå ett svettigt pass idag. Flyttade honom mycket redan i skritten så att han var ordentligt genomjobbad innan jag gick på traven och galoppen. Han är lite stel i vänstersidan så jobbade lite mer med den. Fortsatte på volt i traven och flyttade honom ena halvan av volten och travade bara framåt andra halvan, gjorde det i båda varven. Lite stretig i början men det släppte även där efter ett tag. Det mesta har jag fått ifrån en av träningarna för Stefan så fortsatte i samma spår och tog galopp. Galopp halva volten sen bryta av till trav och flytta halva volten, sen galopp igen och efter ett tag gick jag över till att flytta honom i galoppen så utan avbrott. Dett skötte han bra i vänstervarvet eftersom jag jobbade mycket där, i högervarvet blev han lite "slingrig" emellanåt.

Travade av över dom upphöjda travbommarna så jag fick med ryggen, när jag börjar med bommar sänker han gärna ryggen istället. Han var riktigt fin bitvis, kunde alltig gått bättre men jag är nöjd. Slänger upp lite bilder snart, ska bara redigera dom. Här har ni i alla fall Chucks outfit, det är Felicia i stallet som fotat.

Rida Chuck

Nu är jag redo för stallet, har bytt om och fixat mig lite. Fick en massor av roliga tips både på saker jag kan göra och olika dressyrtränare. Tusen tack! Idag kommer jag nog lägga in lite bommar i passet, upphöjda travbommar. Dock inte alls högt då jag vet att han inte har fattat det där ännu, men någon stans måste man ju börja. Ska även ta med min kamera och jag hoppas på att någon av tjejerna där vill fota lite, även om min kamera suger så är det alltid något!

Jag kommer uppdatera mer när jag kommer hem, lovar!

Dressyrsadel

Hej kan någon ge mig en superskön dressyrsadel? Skämt åsido men jag vill verkligen verkligen ha en dressyrsadel NU. Jag sitter oftast mycket bättre med en dressyrsadel och om jag sitter bra an jag koncentrera mig mer på att komma åt Chuck istället för min sits. När vi hade Dusty tänkte vi köpa en men sen så sålde vi ju honom och då förlorade vi en hel del pengar på det. Jag vet själv inte hur mycket men mycket. Så vi har fått ha ganska mycket överseénde till vad vi kan köpa och inte, men nu känner jag verkligen verkligen att jag vill ha en dressyrsadel.
Ge mig en någon??

Någon gång kanske jag har en, vem vet,ut vem vet?

Förlåt förlåt förlåt!

Uppdateringen har legat på botten idga jag vet, men jag hart haft fullt upp. Först åkte jag och mamma till en affär för att kolla på deras rea saker, hittade dock inte mer än en ny rosa grimma till Chuck. Sen åkte vi för att kolla på ett stall men jag gav det inte mycket mer än 5-10 minuter.. Inte något intressant alls tyvärr. Det där med stalletande är verkligen inte lätt. Sen skjutsade mamma mig till Emma och vi åkte till hennes stall, skrittade ut och pratade en hel del. Efter det har jag varken haft speciellt mycket tid eller lust att blogga. Har haft en hel del tankar i huvudet sedan dess och först nu kan jag smälta det! ;) haha.

Sen åkte jag i alla fall till stallet, red Freja på lektion. Det gick både bra och dåligt, vi hade lite bomjobb och hon var stel som en planka. Det blev mycket bättre mot slutet så är ändå rätt nöjd. Och sist men inte minst fick det bli en kortis på Chuck. Mycket skritt, en del galopp och lite trav. Barbacka och inget speciellt krävande.
foto: alma

Rider

Jag är ute och rider lite med min kompis Emma ! Uppdaterar när jag kommer hem!


Kaffe med choklad

Förvånas verkligen över rubriken, JAG dricker kaffe. Kaffe är sjukt äckligt och jag har aldrig velat lära mig att dricka det men nu ska jag bannemig göra det. Så har gjort en specialare, varm oboy blandat med kaffe, ganska gott faktiskt. Eller inte gott alls, men det går att dricka.

Men skit samma, Chuck vilade idag och imorgon ska han börja gå igen. Liten minivila på två dagar efter ett hårt läger skadade nog inte, lite ny energi och sådär. Istället red jag Malawi, en utav ridskolans hästar. Mamma har ju opererats och ville inte rida sin lektion idag så jag tog den. Jag är inget större fan av just Malawi men det gick ändå hyfsat bra. 

Efter det åkte jag raka vägen hem, satte mig vid tvn och nu sitter jag här. 
Har även börjat funderat på vad jag ska säga när mamma märker att en liten del av mitt hår är lila, det blev fett fult så ångrar det verkligen. Tur att det går ut om någon vecka. Emmys blev dock fett fint, men hon hade blekt sitt hår innan så det blev verkligen LILA, mitt bler bara.. hmm, fult!
Ska även ta kort på allt jag köpte så kommer det upp här lite senare, blir ju helt speedad av kaffet nu ;)
Malawi får stå för bilden!

Emmys inlägg

Tja alla Carros läsare Emmy här! Sa till Carro att jag skulle blogga här nu medans hon och jag sitter och väntar på att våra hår ska bli klara! Fick en spontan idé att köpa lila färg och köra på lite dipdye! Carro blev avis så vi satte i en liten slinga i hennes hår! För alla er som vill veta då! 

Följer med Carro till stallet då hon skulle rida lektion idag. Så hakar på och kollar lite på det sen får vi väll se vad som händer! Måste bara säga att jag suger på att blogga så alla ni som inte orkat läsa allt förstår er! Nej, nu ska jag sluta skriva om en massa tråkigt! 

Kram Emmy :)

För varje 100 followers får ni en..

BLOGGTÄVLING!

Deal? Så alltså för varje 100 followers jag får på bloglovin så bjuder jag på en bloggtävling. I början kommer bloggtävlingarna inte vara riktigt så "wow" men jag gör mitt bästa och efter det hoppas jag på sammarbete med något företag? Har redan några på G.

SÅ klicka här för att följa mig på bloglovin!

Nytt i menyn!

Kolla i menyn så ser ni att jag lagt in min mejladress, vet att många inte kunde hitta den förut men nu ska det inte vara några problem. Antingen så bara klickar ni på "bilden" så kommer ni direkt till mejlen med min mejladress inskriven i ett nytt mejl. Eller så bara skriver ni av adressen.
Vissa märkte säkert också att det är en ny mejladress och det är för att jag vill ha mina privata mejl och mina bloggmejl uppdelat. Så från och med nu når ni mig på carolinebagfeldt@hotmail.com.
Sen vill jag även meddela att jag kommer inte fortsätta att sälja designer eller headers. Jag kommer varken ha tiden eller orken eller inspirationen så bloggdesigner kommer endast göras vid speciella tillfällen. Kommer så gott som aldrig göra designer då jag inte kommer göra ens till mina vänner längre. Tyvärr.

Nu ska jag fixa mig och sen ska jag in till stan med min kompis, ska köpa lite skaer och kolla på kläder och en väska ska nog inhandlas också. Ja lite olika nödvändiga saker.
galet vad jag saknar alla.. obeskrivligt!

Dyón working collection

Hämtade ju mitt fina träns idag, och åh va fint det är, helt totalkär och är verkligen supernöjd. Satt superbra på C och det var superfint med sömmarna då det syns lite mer på hans huvud. ÅH så fint det var!
Lite stelt nu i början men smörjde in det och ska göra det lite då och då så blir det lite mjukare, dock får det inte bli FÖR mjukt, ska hålla formen! Och så ska jag köpa ett par tyglar till också ju, blir ett par gummityglar från dyón, kände på dom i butiken och dom var faktiskt riktigt mjuka.

Kassa bilder men ni ser ju lite i alla fall, obortsad häst dessutom!

Läsarbild!

Kolla vilken fin bild jag fått av Hedvig!
TACK!

Ge fan i idioterna!

Åh nu är jag verkligen så fruktansvärt trött på alla idioter, alla dessa korkade, själviska människor. Personer som tror sig veta mer om hästar än vad vi riktiga hästmänniskor faktiskt vet. Att vi plågar hästarna, att hästarna borde få priset istället, hit och dit. När ska det ta slut?
Jag vet ingen sport som är så utsatt som hästsporten, det finns så många svaga punkter att trycka på, så många fel att påpeka. Och vad det än är ska halva ridsportsverige reagera som om det vore krig. Jag tycker själv att alla som sitter och påpekar våran sport fel är ja rent ut sagt dumma i huvudet. För vad vet dom om hur vi behandlar våra hästar? De flesta ridhästar mår bättre än t.ex vildhästar, eller okej i princip alla!

Men så finns det alltid dessa personer ifrån "the horse world" som alltid ska käfta emot. JA det är jättebra att ni vågar stå upp för eran sport, men bara för att jag aldrig säger emot och skyddar min sport betyder det inte att jag står upp för den. Jag skäms inte över att jag rider, jag är stolt över min sport. Men varför ge idioterna den uppmärksamheten dom vill ha? Varför publicera en massor av kommentarer i tidningarna, varför lägga upp det på facebook, varför skriva om det på bloggar osv osv. Det är ju precis det dom vill och det får dom att fortsätta.

Min åsikt och var bara tvungen att få det sagt, men om vi slutar uppmärksamma alla dessa personer tror jag även dom skulle sluta hacka på våran sport! 

- from a proud equestrian!

Glöm inte att nu börja följa denna bloggen..

..på bloglovin!
Klicka på raden under!
Följ min blogg med Bloglovin

Chuck

Chuck är en valack på 148 cm född 2004, importerad från Tyskland. Antar att det säger rätt så mycket?
Han är världens underbaraste ponny, enligt mig! Jag har haft honom i snart två år, och under denna tiden har vi hunnit starta 60 starter. Av dessa 60 starter är 25 gjorda i LA och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag säger att vi fortfarande inte är kvalade msv.
När jag köpte honom gick han inte i närheten av en vattenmatta, kunde ta upp till 10 minuter att få honom att hoppa över den och då sprakade han som en ninja för att han var så rädd. Detta är en av alla saker jag jobbat med under hela tiden jag har haft honom och det går bättre och bättre hela tiden.
Mitt mål med honom VAR SM. Och ta det lugnt nu, bara för att SM var mitt mål betyder det inte att vi kommer dit.
-"genom att sikta mot det omöjliga når vi högsta graden av det möjliga"

Jag vill att Chuck ska växa i sig själv och inse att han är 9 år och inte 5. Han har en enorm vilja och kapacitet, men alltid är det något som sätter stopp för oss. Vi kämpar på, framåt går det och snart är vi också med och slåss om placeringarna.
Vid sidan om hoppträningen och alla hopptävlingar så tränar jag en hel del dressyr, jag tycker det är väldigt kul att rida dressyr på Chuck då han kan bli riktigt fin även där. Och för att han behöver sätta väldigt mycket mer rygg och rumpmuskler. Han är sammarbetsvillig men gör inte mer än vad han behöver. Inte som i hoppningen i alla fall, där han nästan alltid är en bra bit över hinderna.

Lite kort och gott om min superstar! 
 
 

Caroline Bågfeldt

Mitt namn är Caroline Tina Margareta Bågfeldt, vet inte varför jag skrev alla mina namn för jag tycker verkligen dom är skitfula. Men ibland får man bjuda på sig själv! Jag är 17 år och går samhälls programmet på Stagnelius skolan i Kalmar. 
Jag bor alltså i Kalmar och det har jag gjort sedan jag var nyfödd, tråkigt men sant. Jag hade mer än gärna flyttat vart som helst i hela världen, och för 8 år sedan var det sååå nära att min dröm gick i uppfyllelse. Vi skulle ha flyttat till Dubai, hade hus och allting men sen gick det i kras. Men jag får se det på den ljusa sidan, jag hade aldrig haft mina underbara vänner och min ponny om vi flyttat dit.

Jag älskar att umgås med mina vänner och att göra saker som vanliga tonårstjejer gillar att göra. Shoppa, chilla, bada, åka pulka, kolla film, festa, vara galen, äta kladdkakesmet och önska att man blev smal osv. Sen älskar jag även att blogga, rida, vara JAG och allt som har med livet att göra. Jag älskar även JUSTIN BIEBER, pretty little liars, the vampire diaries, twilight, min ponny Chuck och mina bloggläsare.

Jag hatar min kamera, falska personer, sura frukter, att man blir tjock av goda saker, städa, vara social, min profil, ormar, spindlar, svamp, blyga personer, personer som är dumma i huvudet.

Detta är jag!
 

KvalitetstidSitter i soffan hemma med mjukiskläder på mig, nyss ätit en supergod frukost och kollat lite repriser av Vampire Diaries. Nu har jag datorn i knät och lyssnar på underbar musik och det är just i detta läget jag förstår hur underbart mitt liv är. 

Och nu när jag ändå redan sitter här och skriver kan jag tillägga att inläggen som redan är publicerade här på bloggen är mest för att fylla ut det nu i början och få en bra start. Ska även skriva presentationer som ska publiceras och lite småfix. Ska även kolla med Lisa om det finns en liten möjlighet att byta ut bloggadressen i headern, men det är inte hela världen annars.

Hoppas statestiken är lika elit här om någon dag som den var på baraacarro.blogg.se. 
Så länge säger jag puss hej!

Bilder 1m

Här kommer lite bilder från 1m som Johanna fotade. Synd att den allra finaste var ut fokus, men visar den ändån bara för den va så fin! 

Utvärdering AW

Har fått lite frågor också om lägret så blir lite all möjlig fakta om det. 
Det hela började med att jag fick en broshyr på Göteborg horse show om AW sport horses och deras läger och så gick jag och mamma in och kollade på det. Men sen blev det inte mer med det förens lite i början av sommaren då vi bestämde att jag skulle få åka på ett läger. Då valde jag såklart AW då jag var intresserad av det innan, kollade runt lite och sen kom jag och Johanna fram till att jag kunde åka samma vecka som hon blivit sponsrad eftersom vi kände varandra. Så det slutade med att jag åkte på Jump camp B v.32. Vem som helst får även anmäla sig och det finns läger för alla olika nivåer. Jag som hade velat ha en blandning av camp B & A tog B och jag tror att tränarna anpassar sig väldigt mycket efter eleverna då jag fick riktigt mycket hjälp trots allt. Men allt om läger hittar ni på deras hemsida.

Nu till sjävla lägret då. Jag tycker verkligen att en stor del av det hela var värt pengarna, det fanns lite småsaker man kunde ändra på men eftersom vi gör utvärderingar så lär det ju bara bli bättre och bättre med åren. Vi hoppade i princip varje dag och ett markarbets pass varje dag vilket i slutänden blev väldigt mycket hoppning. Det tycker jag dom hade kunnat värva med lite dressyr faktiskt. Bara ett eller två pass dressyr hade räckt, men vissa hästar orkade till slut inte med att gå två stetuffa hopp/markarbetspass varje dag. Jag är dock glad att Chuck orkade och även om han var lite lite trött så pressade jag honom lite. Har jag betalat så mycket vill jag ha den hjälpen jag får och han behövde verkligen gå dessa passen då hans kondis sög innan vi kom hit. Jag hoppade över ett pass en dag men annars red jag allting.

Jag tyckte om tränarna. Vi tränade bland annat för Stefan Sjögren som jag verkligen gillade. De två första passen med honom tyckte jag bara att han gav mig jättelustiga tips och jag tyckte inte alls som honom. Men tredje passet så släppte allting och jag insåg att han var riktigt bra. Jag tror att dom få passen jag red för honom denna veckan har hjälpt mig och C något enormt. Han lixom ändrade på min ridning helt tvärtemot vad jag brukar och visst att det var svårare men när det väl funkar då fasen är det BRA. Fick även höra att han hade gillat mig väldigt mycket, och han hade sagt mycket bra om mig till Anna. :D:D Sen pressade han väldigt många ryttare och hästar lite för mycket och jag tror att alla inte funkade med honom, men jag ville ha lite press så för mig var det bra.
Douglas Linderlöw som vi även tränade för var verkligen inte min typ av tränare, han funkade säkert bra med vissa men inte med mig. Visst att passen gick helt okej bra, men hans träningssätt och sätt att lära ut på blev så fel för mig.
Anna Hassö gillade jag också, hon gav mycket bra tips och förstod och lyssnade, sa inte bara si och så utan lyssnade även på ryttaren och deras story. Gillade henne starkt så var synd att vi bara red för henne en dag.

Ja vad har jag mer att säga? Ledarna var snälla, goa och roliga och vännerna var perfekta. Kunde inte fått bättre vänner, det tråkiga är dock att det är över. Sjukt underbara personer! OJ,, lång text (A)
 

Dessa lägen vet jag att jag älskar honom!

Jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom och jag ångrar inte en sekund att jag faktiskt tog mina sista krafter till detta lägret och gav tränarna en chans. För shit vilken skillnad det har blivit under dessa 7 dagar. Från att krypa nära inpå och överhoppa sig till att faktiskt hoppa av lagom och få ett fint runt språng. Jag känner verkligen att vi är på gång nu! Jag älskar min ponny över allt annat.

Här är alltså filmen ifrån dagens pay & jump, jag är riktigt nöjd över både LBn och LAn. I 1m(LB) så fick vi en toppenrunda, kom bra på alla hinder och hade en bra grundgalopp, ibland blev han lite pigg men jag redde ut det ganska bra tycker jag. I 1,10m(LA) så var det lite samma sak, men jag märker att vekcan gett mycket då han inte blev riktigt lika dragig. Vi kom totalfel på sjuan och hoppet blev kaos som ni ser, sen kom vi lite nära på nian men retsen satt perfekt. Och jag är så galet nöjd över båda honom och mig.

Så ha lite överseende!
 

Ny blogg, nya möjligheter

Nu har jag gort det jag länge funderat på att göra. Bytt bloggadress!
Jag har länge velat byta adress men aldrig vågat då det känns som att jag kommer tappa många läsare. Men jag hatar verkligen bloggnamnet baraacarro.blogg.se så nu fick det bli såhär. Nu kommer det även bli mycket enklare för folk att hitta min blogg då den heter mitt namn. Så från och med idag hittar ni mig på carolinebagfeldt.blogg.se.

Men ni behöver inte lägga det på minnet än då jag kommer lägga in en sak på min gamla blogg som görs att ni skickas direkt till min nya blogg. Jag kommer skaffa det om någon vecka och sen ha det så i någon/några månader sedan kommer jag ta bort det så att man kan kolla allting på min gamla blogg. Såklart kommer det stå klart och tydligt där att jag bloggar på denna bloggen. Så nu har jag gjort allt för att inte tappa några läsare! Så sprid vidare, carolinebagfeldt.blogg.se.
 

RSS 2.0